Translate

Έρευνα: Και οι σκύλοι «γκριζάρουν» από το στρες

Σύνδεση στην πηγή...

 

Μπορεί η εμφάνιση γκρίζων μαλλιών λόγω στρες να είναι συχνή στους ανθρώπους, ωστόσο σύμφωνα με μια νέα έρευνα, και οι σκύλοι μπορούν να «γκριζάρουν» όχι μόνο λόγω γήρατος, αλλά και από το άγχος.

 Βάσει της έρευνας Αμερικανών επιστημόνων -η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Applied Animal Behaviour Science»- καισύμφωνα με την  Telegraph,  οι σκύλοι οι οποίοι ζουν κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες, φαίνεταινα αποκτούν γκρίζες τρίχες νωρίτερα από τα πιο ξέγνοιαστα τετράποδα.

 Οι ερευνητές μοίρασαν ερωτηματολόγια στους ιδιοκτήτες περίπου 400 σκύλων, σχετικά με τον τρόπο ζωής, τη συμπεριφορά αλλά και την υγεία των κατοικίδιών τους. Εξετάστηκε επίσης πόσο συχνά ένας σκύλος έτρεχε με φόρα προς τους ιδιοκτήτες του, πηδώντας πάνω τους, με την επιστροφή τους στο σπίτι.

 Από την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε σπίτια και κτηνιατρικές κλινικές κυρίως στην πολιτεία του Κολοράντο, εξαιρέθηκαν οι ανοιχτόχρωμοι σκύλοι, καθώς ήταν δύσκολο να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει πιο γκρίζο το τρίχωμά τους.

 Βάσει των ευρημάτων, τα πιο ανήσυχα, νευρικά και παρμορμητικά σκυλιά, αλλά και εκείνα που έδειξαν να φοβούνται τους δυνατούς θορύβους, εμφάνισαν γκρίζες τρίχες νωρίτερα από τα πιο ήρεμα τετράποδα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

 naftemporiki.gr 

 

 

Windows 10

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους