Translate

Και η Γερμανία στη μάχη κατά των «fake news» στο Ίντερνετ

Σύνδεση στην πηγή...

 

Τα γερμανικά δικαστήρια και οι εισαγγελείς πρέπει να παρεμβαίνουν άμεσα σε υποθέσεις ψευδών ειδήσεων (fake news) που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χέικο Μάας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

 Ο Σοσιαλδημοκράτης Μάας έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την αμερικανική εταιρεία πως πρέπει να σέβεται νόμους κατά της δυσφήμησης στη Γερμανία, η οποίοι είναι πιο αυστηροί από ό,τι στις ΗΠΑ. Μιλώντας στη Bild am Sonntag, είπε πως τα περί ελευθερίας της έκφρασης δεν προστατεύουν από τις συκοφαντίες. «Η δυσφήμηση και ο κακόβουλος σχολιασμός δεν καλύπτονται από την ελευθερία του λόγου» είπε, λίγες ημέρες αφού άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζήτησαν νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και των ψευδών ειδήσεων στο Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

 «Οι αρχές πρέπει να τα διώκουν αυτά, ακόμα και στο Ίντερνετ» είπε, σημειώνοντας πως οι παραβάτες θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με ποινή ακόμα και πέντε ετών φυλάκισης. «Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να χειραγωγήσει την πολιτική συζήτηση με ψέματα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες».

 

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

Windows 10

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους