Translate

FT: Ο Τσίπρας βαδίζει στο τεντωμένο σκοινί των μεταρρυθμίσεων

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Η «πύρινη» ρητορική κατά της λιτότητας έχει τεθεί στο περιθώριο, τουλάχιστον για την ώρα, και ένας πιο ψύχραιμος Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι καλωσορίζει τις ξένες επενδύσεις ως «αμοιβαία επωφελείς» για τις επιχειρήσεις και για τη χώρα, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα Financial Times (FT) σε άρθρο της με τίτλο «Ο Τσίπρας βαδίζει στο τεντωμένο σκοινί των μεταρρυθμίσεων».

 Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ο Πρωθυπουργός ανυπομονεί να δει την Ελλάδα να επιστρέφει στις διεθνείς κεφαλαιαγορές το 2017, ύστερα από κενό τριών ετών. Οι FT αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας έθεσε εκτός κυβέρνησης κάποιους αλλά όχι όλους τους υπουργούς οι οποίοι αντιτίθενται στο νέο φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ..

 Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει αντιστραφεί από τα μέσα του 2015 και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, με τον κ. Τσίπρα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, να συνθηκολογεί εντός ολίγων ημερών, υπογράφοντας ένα σκληρό τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. Παρ' όλα αυτά, οι FT παρατηρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ανανεώνοντας την «ασυνήθιστη» -όπως τη χαρακτηρίζουν οι συντάκτες- συμμαχία του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους όποιους οι FT περιγράφουν ως «Δεξιό εθνικιστικό κόμμα».

 

 

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

 

Windows 10

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους