Translate

Οι Γάλλοι της Vinci θέλουν την Εγνατία

Σύνδεση στην πηγή....

 

 

Μπορεί να έχασε την μάχη για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, παρά τις παρεμβάσεις Μοσκοβισί στην κυβέρνηση, αλλά η Vinci θα είναι μια από τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την παραχώρηση της Εγνατίας.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος λήγει αύριο, όμως επί της ουσίας πρόκειται για μια διαδικασία μη δεσμευτικού χαρακτήρα, που επέλεξε να «τρέξει» το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εκκινήσει μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις την ιδιωτικοποίηση του αυτοκινητοδρόμου-μαμούθ.

Στα φαβορί του διαγωνισμού είναι αδιαμφισβήτητα ο όμιλος Ελλάκτωρ και ο λόγος είναι η καλή γνώση που έχει αποκτήσει για το έργο αφού μέσω των Αττικών Διαδρομών λειτουργεί τα διόδια της Εγνατίας. Πρόκειται για μια σύμβαση που λύεται αζημίως με την εκχώρηση του αυτοκινητοδρόμου σε ιδιώτη.

Στελέχη της Vinci στην Ελλάδα αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για κοινό σχήμα, την ώρα που παραμένει άγνωστο, τι στάση θα κρατήσουν οι άλλοι παίκτες της αγοράς. Υπό εξέταση αλλά με μεγάλες πιθανότητες συμμετοχής είναι η Τέρνα και η J&P Άβαξ, υποψηφιότητες που δεν πρέπει να αποκλειστεί ότι θα πλαισιωθούν στο επόμενο στάδιο και από άλλους μνηστήρες.

Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε στα τέλη Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει μία προκαταρκτική εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατάρτιση των τευχών δημοπράτησης ώστε να αρχίσει ένα είδος διαβούλευσης με τους υποψήφιους.

 

 

Συνέχεια εδώ….

 

Windows 10

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους