Translate

Πώς θα αποδείξετε το λανθασμένο πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα

Το άρθρο στην πηγή...


Εντολές να επιδεικνύεται προσοχή στις περιπτώσεις επιβολής προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα δεδομένου ότι σε πολλές υποθέσεις πιθανώς η διασταύρωση που διεξήγαγε το υπουργείο Οικονομικώννα μην έλαβε υπόψη ειδικές συνθήκες έχει δώσει στις εφορίες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

 

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αναγνωρίζουν πως ένα ποσοστό έως 20% του συνόλου των 1.151.000 ειδοποιητηρίων που εκδόθηκαν για ανασφάλιστα οχήματα, ενδεχομένως να ενσωματώνει λάθη. Άλλωστε η ίδια η ΑΑΔΕ όταν έστειλε το ραβασάκι με το παράβολο των 250 ευρώ εξαρχής ανέφερε ότι εντοπίστηκαν 1.151.000 «πιθανά ανασφάλιστα οχήματα».

 

Τα λάθη στα ειδοποιητήρια ενδέχεται να έχουν προκύψει εξαιτίας εσφαλμένων εγγραφών στα αρχεία των ασφαλιστικών εταιρειών ή του υπουργείου Μεταφορών (π.χ. μεταβίβαση για την οποία δεν έχει εκδοθεί η νέα άδεια), τα οποία παρέλαβαν οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ προκειμένου να τα διασταυρώσουν με τα αντίστοιχα αρχεία των οχημάτων σε κυκλοφορία και των οχημάτων σε ακινησία, ώστε να προκύψουν τα «πιθανά ανασφάλιστα οχήματα».

 

Συνεχίζεται εδώ...

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους