Translate

Τα Νέα Απόγευμα της Δευτέρας 5-11-2012

Οι…μάνατζερ(ς)

*Του Θανάση Νικολαΐδη * ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ παθολογικής ξενομανίας (μας). Χωρίς διάκριση και προτίμηση στα ελληνικά προϊόντα. Ήταν τρόπος επίδειξης και σνομπαρίσματος. Με το φευγάτο συνάλλαγμα να περιγράφει τον…πατριωτισμό μας, τα λόγια περί αγάπης στην πατρίδα ως το ταβάνι και «κουτόφραγκους» να κάνουν τη δουλειά τους. ΚΑΠΟΤΕ κάναμε και «εισαγωγές» διαιτητών για το ποδόσφαιρο, αλλά η ιδέα εγκαταλείφτηκε, ως δαπανηρή (και μόνο). Αρκεστήκαμε στις....... ντόπιες ποδοσφαιρικές δυνάμεις και η παράγκα ξεχείλισε από διαφθορά. Δεν φεύγουμε απ’ το ποδόσφαιρο, όσο δεν μνημονεύσουμε τον Ρεχάγκελ και ... περισσότερα »

H κρίση της ελληνικής κρίσεως

Του *Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου* * * Η Ελλάδα. Όχι η Ελλάδα, η χώρα μου. Όχι η χώρα μου, η πατρίδα μας. Όχι η πατρίδα, εγώ, δηλαδή εμείς εισερχόμαστε στην πλέον κρίσιμη φάση της κρίσεως μας. Τώρα πια θα βιώσουμε σε όλη της την διάσταση την κρίση της ελληνικής κρίσεως, αν και θα μπορούσαμε να την...... αποφύγουμε! Μην γελάς, εδώ δεν παίζουμε με λόγια, καθώς τα λόγια δεν έχουν πια σημασία. Σημασία έχει πως δεν έχουν σημασία τα λόγια! Και αυτά έπαψαν να έχουν σημασία, διότι η μορφή της ελληνικής κρίσης και η εξέλιξή της οδήγησαν στο να εξαφανιστεί η έννοια της πραγματικότητας, έτσι ... περισσότερα »

ΜΙΑ ΧΩΡΑ «ΕΡΩΤΙΚΗ».

* Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης* Αυτός είναι ο τίτλος της νέας ταινίας, της υπερπαραγωγής – συμπαραγωγής Δ.Ν.Τ, Ε.Ε, ΤΡΟΙΚΑΣ και ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που σε λίγο θα βγει στις αίθουσες. Η υπερπαραγωγή – συμπαραγωγή αυτή, χρειάστηκε για να γυριστεί πάνω από τρία χρόνια, ενώ πρωταγωνιστούν πάνω από 600 ηθοποιοί (μεταξύ αυτών και καμιά τριακοσαρια έλληνες) και για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, στην ταινία παίζουν 10,000,000 κομπάρσοι! Το σενάριο της ταινίας έχει γραφτεί από πολλούς, οικονομολόγους, γιατρούς, δικηγόρους, προέδρους, πρωθυπουργούς, ενώ η σκηνοθεσία έχει γίνει καθαρά από εκπροσ... περισσότερα »

Ο Στουρνάρας απειλεί.. Η Μέρκελ παρηγορεί!!

*Επομένως: Ή αυτοί ή εμείς… * *Ευγένιος Ανδρικόπουλος * *Η διεθνής πολιτική αλητεία, τα ανθυπο-υποχείρια των τοκογλύφων, τα υποπόδια της άρχουσας τάξης, εφορμούν καθέτως κατά του Ελληνικού λαού που επέλεξαν ως εγχειρίδιο στα οικονομικά τους πειράματα .. * *Ο πρώτος υποδύεται τον στυγνό τεχνοκράτη που ενεργεί στην βάση της ευημερίας των αριθμών περιφρονώντας ότι θέτουν υπό αμφισβήτηση την αξία της .......* * ζωής. * * Η δεύτερη που εσχάτως και στην βάση του σκοπού **(όπου σκοπός βλέπε την αρπαγή των φιλέτων των υπό εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών) **που αγιάζει τα μέσα, ενδύθηκε... περισσότερα »

Σχολιανά 171 Οφείλουν ή να τιμήσουν τη λαϊκή εντολή που έλαβαν στις τελευταίες εκλογές, ή να την επιστρέψουν ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ…

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ                   
*Γράφει ο Βασίλης Δ. Χασιώτης : . * Η Βουλή, δηλαδή η κυβερνητική πλειοψηφία, πρόκειται να επικυρώσει την εβδομάδα αυτή, με τη ψήφο της, τα νέα μέτρα που η ξένη κατοχική δύναμη, εισάγει προς έγκριση στη Βουλή δια χειρός ελληνικής κυβέρνησης. Μέχρι στιγμής, η Τρόϊκα, μπορεί να επαίρεται, ευτυχώς γι΄ αυτήν, δυστυχώς για μας, ότι η ελληνική Βουλή, δεν την απογοήτευσε : ό,τι ζήτησε μέχρι τώρα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, έτυχαν της......... αιτούμενης επικύρωσης από τις κυβερνητικές πλειοψηφίες της μνημονιακής περιόδου, θάλεγα, με χαρακτηριστική ίσαμε σήμερα άνεση, σε επίπεδο φιλομνημονιακ... περισσότερα »

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «ΣΕ 48 ΩΡΕΣ Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 500 ΚΑΙ 1.500 ΣΕΛΙΔΩΝ!»

24GRστο24GR
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ *«ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΔΡΑΣΤΗ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ; ΣΕ 48 ΩΡΕΣ Η ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 500 ΚΑΙ 1.500 ΣΕΛΙΔΩΝ!»* Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση: *«Γράφω αυτές τις λέξεις ώρα 20:00 της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου 2012. * * **Σε περίπου 48 ώρες η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για νέο Μνημόνιο - μπαλτά της Ελλάδας και του Έλληνα.* * **... περισσότερα »

Θα είναι ο Σαμαράς εκείνος που θα πει ένα ΟΧΙ μετά από 72 χρόνια;

24GRστο24GRΠ
*Ο Αντώνης Σαμαράς έχει τη χρυσή ευκαιρία να προτάξει τα στήθη του απέναντι στην αναίσχυντη απαίτηση Μέρκελ να κόψει την Υγεία μας. * *Θα γραφτεί στην Ιστορία με χρυσά γράμματα ή ως ο πρωθυπουργός που μας έκανε υποτελείς των Γερμανών;* Ο Αντώνης Σαμαράς είχε ένα... μεγάλο, ένα τεράστιο πολιτικό όνειρο. Δεν το έκρυψε ποτέ, άλλωστε: Να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Και ο ελληνικός λαός του ανέθεσε, πριν λίγους μήνες, το τεράστιο αυτό καθήκον, αλλά και την ευκαιρία να υλοποιήσει το όνειρό του. Του εμπιστεύτηκε τις τύχες της χώρας σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της Ιστορίας... περισσότερα »

Οι τουρκομογγόλοι, αντικατέστησαν την Ελληνική σημαία με τουρκική, σε Κυπριακή εκκλησία!

24GRστο24GR

*Περιστατικό αφαίρεσης και αντικατάστασης της Ελληνικής σημαίας με τουρκική από την Εκκλησία Αγίου Αντωνίου στο χωριό Κελλιά στην Κύπρο, διερευνά η Κυπριακή Αστυνομία. * Το σκηνικό στην εκκλησία συμπλήρωναν επιστολές στην τουρκική γλώσσα που... βρέθηκαν στα σκαλιά της εκκλησίας και μηνύματα σε τοίχο του προαυλίου, επίσης γραμμένα στα τουρκικά. Το περιστατικό, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ τόσο ο Κοινοτάρχης Κελλιών, Πανίκος Τυρίμος, όσο και εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, η οποία δήλωσε ότι το περιστατικό έγινε μεταξύ των ωρών 16:30 χθες με 6 το πρωί σήμερα. Ο κ. Τυρίμος, δή... περισσότερα »

ΤΕΙ Λαμίας –Παράρτημα Άμφισσας: Μεταφέρεται οριστικά στη Λαμία

Η ΓΣ του ΤΕΙ Λαμίας αποφάσισε στις 30/10/12 τη μεταφορά του Παραρτήματος Άμφισσας (Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης) στην έδρα του, στη Λαμία, για λόγους, οικονομικούς, λειτουργικούς και ακαδημαϊκούς. Στη συνεδρίαση υποβλήθηκαν δύο προτάσεις, μία του Παραρτήματος Άμφισσας για τη μεταφορά του και μία από μέλος της ΓΣ η οποία ζητούσε να παραπεμφθεί το θέμα στο νέο Συμβούλιο του Ιδρύματος. Δεν υποβλήθηκε καμία πρόταση για την ΜΗ μεταφορά του Παραρτήματος, αφού........... όλα τα μέλη της ΓΣ κατανοούσαν αυτή την αναγκαιότητα, Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση της μεταφοράς έλαβε 9 ψήφους,... περισσότερα »

… «για να γίνει

* η μεγάλη ανατροπή» (!) * * Ανθηροστόμου αν-οσίου *

Το τσίρκο Παπανδρέου σε νέα παράσταση στο Τορόντο του Καναδά - Είσοδος 430$ - Δημοσιογράφοι απαγορεύονται!

24GRστο24GR
*Ο παγκόσμιος διασυρμός της Ελλάδας στον πλανήτη, συνεχίζεται…!!!* Ο ”στοχαστής” ελεύθερος εγκληματίας, πρώην πρωθυπουργός George A. Papandreou μιλάει στο Τορόντο, σε εκδήλωση-δείπνο! Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, με... *τιμή εισόδου 375* και *430 δολ. το άτομο!!* Δεν επιτρέπεται είσοδος στα ΜΜΕ. *Δείτε την επίσημη πρόσκληση:* *Wednesday, November 7, 2012, 5:30PM Cocktails; 6:30PM Dinner* *Fairmont Royal York Hotel, 100 Front Street West, Toronto, ON M5J 1E3* * **Keynote Speaker: George Papandreou, former Prime Minister of Greece* * **Fees:* *TMA & ACG Members: $375 (including HST)* *Non-... περισσότερα »

Θεατές στο ίδιο (ανούσιο) έργο

*Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς* Τι είναι αυτό που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό και τον δυνάμει πρωθυπουργό να δίνουν υποσχέσεις, τις οποίες (γνωρίζουν ότι) δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν; Γιατί επιμένουν να μην παίρνουν κανένα μάθημα από τα παθήματα των προκατόχων τους; Ακούγοντας χτες το βράδυ τις ομιλίες Σαμαρά και Τσίπρα σε έπιανε μελαγχολία. Την οποία έσπασε κάπως η «εξομολόγηση» του Στουρνάρα ότι ανήκε (προσοχή, παρελθών χρόνος) στην σοσιαλδημοκρατία, αλλά τώρα πλέον είναι αγκαλιά με τον Σαμαρά, για να σώσουν τη χώρα. Τι τις θέλει τις φιοριτούρες και ...... δεν λέει ότι βρήκε στέγη... περισσότερα »

Καραγκιοζιλίκια ΔΗΜΑΡ: "Αποκλίνουσα συμπεριφορά η εκπαίδευση των εφέδρων"!

24GRστο24GR
*Οι ψευτοδημοκράτες μας κάνουν μαθήματα Δημοκρατίας!! * * * *Ερώτηση που δείχνει την ασχετοσύνη με την έννοια της ασφάλειας και της στρατιωτικής εφεδρείας των πολιτών, των αριστερών κυβερνητικών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ κατατέθηκε προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, με θέμα τη «δημιουργία αυτόκλητων ομάδων πολιτοφυλακής».* Πρόκειται για τους βουλευτές: Μαρία Γιαννακάκη, Νίκο Τσούκαλη, Πάρι Μουτσινά, *Μαρία Ρεπούση (σ.σ.: σιγά μην λειπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή!) *, Δημήτρη Αναγνωστάκη και Γιώργο Κυρίτση. Όπως αναφέρουν ... *«το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κινήσε... περισσότερα »

και ο Σαμαράς είναι lost case..

*Ελλην Φορολογούμενος* Τώρα που άκουσα τον Σαμαρά στην τιβι να μιλά για την ανάγκη ψήφισης των νέων μέτρων κατάλαβα τι εννοούσε ο Μαρκ Τουέιν όταν έλεγε , ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που τρώει χωρίς να πεινάει, πίνει χωρίς να διψάει και μιλάει χωρίς να έχει τίποτα να πει. Ο νυν πρωθυπουργός αντικατέστησε στην πρωθυπουργία τον συμμαθητή του .......που είπε την ιστορική ρήση «Παραλάβαμε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και την πήγαμε ένα βήμα μπροστά!» τόσο καλά !!! Ο Σαμαράς , δεν μας είπε πρώτα τα καλά νέα: ότι θα δώσουν το όνομα του στην μελλοντική οικονομική κρίση που θα ξ... περισσότερα »

Κάτι ..."παίζει" με την ΔΗΜΑΡ

Το “όχι” θα είναι καταστροφικό, το “παρόν” επίσης προσμετράται στις ψήφους ως αρνητική, δύσκολα η ΔΗΜΑΡ θα επιλέξει την αποχή που θα ήταν βολική και έτσι τώρα ήρθε ένα ακόμη σενάριο που “παίζει” ώστε να ανοίξει ο δρόμος για κάποιους από τους βουλευτές της να ψηφίσουν “ναι”. Οι ελιγμοί στο παρασκήνιο έχουν πάρει διαστάσεις. Οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων της κυβέρνησης είναι σε....... διαρκή επικοινωνία, είτε απευθείας είτε μέσω ατόμων εμπιστοσύνης. Μια ακόμη συνάντηση, αυτή μεταξύ των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη αναμένεται να κρίνει πολλά. Τις τελευταίες ώρες λέγεται πως αυξάνεται... περισσότερα »

Βιβλίο: "Νεκρή φύση"

Καλή εβδομάδα σε όλους! Με βάση το θέμα ζωγραφικής αυτού του μήνα σας παρουσιάζω σήμερα ένα βιβλίο των *Εκδόσεων Ελευθερουδάκη* για τη *Νεκρή Φύση*. Cezanne Είναι βιβλιοδετημένο, έχει πλούσια εικονογράφηση, πολύ εύχρηστο σχήμα (15 Χ 17 εκ), μικρά και περιεκτικά κείμενα, πολύ καλή τιμή. Gauguin Θα μάθετε για την ιστορία της, πως εξελίχθηκε μέσα από τα διάφορα ρεύματα της τέχνης, πως την αντιλαμβάνονταν οι μεγάλοι ζωγράφοι σε κάθε εποχή. Cezanne Ένα κείμενο του *Wassily Kandinsky* για τον *Cezanne*στην αρχή του βιβλίου: «O Cezanne έβγαζε τα προς το ζην με μια κούπα τσαγιού ή, καλ... περισσότερα »

Τελικά υπέγραψε και ο Ρουπακιώτης

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Φώτη Κουβέλη για να πειστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης να υπογράψει το σχέδιο νόμου που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή προς ψήφιση προκειμένου να σταματήσει εν τη γενέσει της μια κρίση με απρόβλεπτες επιπτώσεις. Ο κ. Ρουπακιώτης, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι δεν......... προτίθεται να υπογράψει τα μέτρα. Η άρνηση αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης αρχικώς μπλόκαρε την κατάθεση του σχεδίου νόμου που έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σήμερα στη Βουλή και προγραμματίζεται να τεθεί προς ψήφιση την Τετ... περισσότερα »

Παγκόσμια κινητοποίηση των Anonymοus με αφορμή την 5η Νοεμβρίου

24GRστο24GR
*Σε παγκόσμιες διαδηλώσεις μπροστά στα Κοινοβούλια κάλεσαν σήμερα οι Αnonymous τον κόσμο, και μάλιστα φορώντας τις χαρακτηριστικές μάσκες με το πρόσωπο του Γκαι Φωκς ο οποίος συνελήφθη πριν από 407 χρόνια στη Βρετανία όταν με τη λεγόμενη «συνωμοσία της πυρίτιδας» αποπειράθηκε να ανατινάξει το βρετανικό κοινοβούλιο. * Η μορφή της χαρακτηριστικής μάσκας των Anonymοus που... αναπαριστά τη μορφή του Γκάι Φωκς, ξεκίνησε από την κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ «V for Vendetta» και είναι συνυφασμένη με την 5η Νοεμβρίου και τη συνομωσία της Πυρίτιδας. Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας του 1605... περισσότερα »

Η εθνική άμυνα σε περιβάλλον Μνημονίου

24GRστο24GR
*Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας* *Ελπίζω, παρά τις επιμέρους διαφωνίες των κομμάτων για τον Προϋπολογισμό, να μην υπάρξουν εκπτώσεις στο θέμα της εθνικής άμυνας. * Η Τουρκία έχει μεν τα εσωτερικά της προβλήματα, αλλά δεν παύει να απειλεί την Ελλάδα, την Κύπρο και την ισορροπία της περιοχής. Η αμφισβήτηση του... Καστελόριζου ως κομβικού σημείου για τη χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ και η αποθράσυνση του τουρκικού προξενείου και των οργάνων του στη Θράκη έρχονται να προστεθούν στα ήδη γνωστά προβλήματα με τις γκρίζες ζώνες, το casus belli και τον Αττίλα. Φαίνεται μάλιστα ότι η Αγκυρα εκμε... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους