Translate

Fwd: Αυτό είναι τυχερό!


---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: WWF Greece <wwf_ngos@lists.wwf.gr>
Ημερομηνία: 20 Δεκεμβρίου 2012 12:53 μ.μ.
Θέμα: Αυτό είναι τυχερό!
Προς: wwf_ngos@


Το 2012 του πήγε καλά! Σώθηκε πρόσφατα από τα δίχτυα των παράνομων εμπόρων άγριων ζώων, μαζί με άλλα 15 μωρά τιγράκια στην Ταϊλάνδη.
Θες να μάθεις περισσότερα; Η εκστρατεία προχωράει!
Θα βάλεις ένα χεράκι; Με 10 ευρώ μπορείς να ενισχύσεις τις περιπολίες στα σύνορα, όπως αυτήν που έσωσε το παραπάνω τιγράκι.
Φωτογραφία: © WWF-Canon / James Morgan
Σε περίπτωση που δεν θέλετε να λαμβάνετε email από το WWF, παρακαλούμε ενημερώστε μας στη διεύθυνση support@wwf.gr
EAN DEN BOREITE NA DIAVASETE TO EMAIL DEITE TO EDO
--
Ιωάννης Μιχαηλίδης
εφαρμογες στο διαδικτυο
michailidis.org@gmail.com
www.michailidis.org
sms: 6980052772 (what's up)


new edition of elafile.net

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Έλλειμμα-ρεκόρ στο ΙΚΑ με αύξηση κατά... 612%

Στα 777 εκατομμύρια ευρώ θα σκαρφαλώσει το έλλειμμα του ΙΚΑ, από 109 εκατ. ευρώ το 2012, αυξημένο κατά 612%, το 2013. Μάλιστα, για να είναι σε θέση να καταβάλει κανονικά στους συνταξιούχους και στους ασφαλισμένους τις ''κουρεμένες'' παροχές τις οποίες δικαιούνται (συντάξεις, επιδόματα κ.ά.) θα υποχρεωθεί να δανειστεί το παραπάνω ποσό βάζοντας ως ''ενέχυρο'' ομόλογα και άλλες κινητές αξίες που κατέχει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας... *Κρίση εσόδων* Τη διεύρυνση του ελλείμματος -επακόλουθο της κρίσης εσόδων από εισφορές, της αύξησης του αριθμού των συνταξιούχων και της μείωσης ... περισσότερα »

Έρχονται οι Αυστριακοί να μας μαζέψουν τα σκουπίδια

Το έντονο ενδιαφέρον αυστριακών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων, διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης, στη Βιένη, για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον τομέα αυτό, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 30 εκπρόσωποι αυστριακών εταιρειών, γεγονός που αποδεικνύει και μία αλλαγή κλίματος υπέρ της Ελλάδας... Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικών της πόλης της Βιένης, έγινε παρουσίαση των έργ... περισσότερα »

Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία της Μεσογείου; Υπερβολές και Υπερ-βολικές Αλήθειες

*Γράφει οΚων/νος Φίλης* Τις τελευταίες μέρες αναζωπυρώθηκε η δημόσια συζήτηση για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας και την τεράστα συμβολή του στη διαφυγή από τα σημερινά αδιέξοδα. Με βάση μία υποτίθεται απόρρητη έκθεση (που κάποιοι περιφέρουν εδώ και καιρό αναζητώντας ερείσματα και ακροατήριο), καλλιεργούνται προσδοκίες για τους υδρογονάνθρακες που βρίσκονται στο ελληνικό υπέδαφος. Στη δημόσια συζήτηση που βρίθει υπερβολών, θέλω να....... τοποθετηθώ με σαφήνεια. - *Φαίνεται πως υπάρχουν σημαντικά αποθέματα, τα οποία, ωστόσο, δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ούτε καν με μεγάλη α... περισσότερα »

Πραξικοπηματικό χαράτσι επιβάλλει ο Στουρνάρας

Πολύς λόγος γίνεται για το αν υπάρχει πλέον η δημοκρατία στη χώρα μας ή όχι. Μα η παραβίαση διατάξεων του Συντάγματος, ο ευτελισμός της Νομοθετικής Εξουσίας, η περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης, η προκλητική παράκαμψη δικαστικών αποφάσεων εξελίσσονται σαν όπιο τα τελευταία χρόνια, το οποίο «δηλητηριάζει» συστηματικά και μεθοδευμένα τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις συνειδήσεις των πολιτών... Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα η πραξικοπηματική ενέργεια του Στουρνάρα, ο οποίος καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.... περισσότερα »

Έκπτωση φόρου μόνο με αποδείξεις στο 25% του εισοδήματος

Σε νέες αλλαγές στο φορολογικό ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει ο Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής όπου ξεκίνησε η σχετική συζήτηση επεσήμανε ότι δεν θα φορολογηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και ότι τελικά θα επανέλθει το κίνητρο των αποδείξεων, το οποίο θα ανέρχεται στο 25% του δηλωθέντος εισοδήματος... Ο υπουργός οικονομικών επεσήμανε πως η αναβάθμιση μας από τη Standard and Poor's ήταν μία αναπάντεχη εξέλιξη, "ήταν ένα πρώτο βήμα αναγνώρισης των προσπαθειών μας, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ας πανηγυρίσουμε στο τέλος του 2013. Είμ... περισσότερα »

Οι πιο εντυπωσιακές ελικοειδείς σκάλες!

Και μόνο στη θέα τους πολλοί εθίζονται, ενώ άλλοι δυσκολεύονται να πάρουν τα μάτια τους από πάνω τους. Ο Φρόιντ, μάλιστα, ένα φετίχ το είχε μαζί τους, και μάλιστα δεν απέφυγε να ασχοληθεί με τη συμβολική προέκτασή τους... Ο λόγος για τις ελικοειδείς σκάλες που δεσπόζουν σε κτήρια ναά τον κόσμο, αποτελώντας ένα λατρεμένο αρχιτεκτονικό δημιούργημα. [image: perierga.gr - Οι πιο εντυπωσιακές ελικοειδείς σκάλες που είδατε ποτέ!] Οι σκάλες σε σχήμα σπιράλ εισήχθησαν σχετικά αργά στην αρχιτεκτονική και αυτό βέβαια οφείλεται στην πολύπλοκη δομή τους και στη δυσκολία στην κατασκευή. [image... περισσότερα »

Η Deutsche Bank ανεβάζει στα 600 δισ. το κέρδος από το φυσικό αέριο της Κρήτης

Αναφορά σε 13 ακραία γεγονότα που θα μπορούσαν να εκπλήξουν τις αγορές μέσα στο 2013 κάνει η Deutsche Bank στην έκθεσή της. Μεταξύ αυτών και ένα που αφορά την Ελλάδα και έχει να κάνει με την ανακάλυψη φυσικού αερίου νότια της Κρήτης η αξία του οποίου είναι μεγαλύτερη από το χρέος της χώρας... Ουσιαστική η Deutsche Bank επαναφέρει το θέμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου (στο οποίο είχε αναφερθεί σε άλλη πρόσφατη έκθεσή της). «Η Ελλάδα διαθέτει μεγάλη υφαλοκρηπίδα στη Μεσόγειο και μερικές χώρες της Μεσογείου έχουν ήδη ανακαλύψει και εκμεταλλεύονται τους υποθαλάσσιους φυσικούς πόρους, ... περισσότερα »

Κοντράστ

Του *Θανάση Νικολαΐδη* ΖΟΥΜΕ και βιώνουμε αντιθέσεις. Μοναδικές, τραγικές…ελληνικές. Σε επίπεδο κρατικό, κομματικό και κοινωνικό. Αρπάζουμε στην τύχη μερικές, (ξε)χωρίζουμε βάζοντας το «Α» στη μια εικόνα και το «Β» στον αντίποδά της και ξεκινάμε. «Α»: Χωρίς τσακωμούς, διχογνωμίες και τσακωμούς, τα κόμματα ψήφισαν αρπάζουν, οσονούπω, την επιχορήγησή της και το μάτι των «αγωνιστών» τους γυαλίζει. Δεκάδες εκατομμύρια για επαγγελματίες (διάβαζε κομματόσκυλα) που δηλώνουν «δουλεύω στο Κόμμα» και δεν τους................ ξέρουμε, δεν είδαμε σε λίστα ονόματα και μισθούς. Όλα μυστικά,... περισσότερα »

Το ελληνικό τρίγωνο της ανωμαλίας και το εθνικό συμφέρον

Του *Δημήτρη Γιαννακόπουλου* Μια χαρά, αλλά απολύτως επιφανειακά και περιορισμένα αποδόθηκε η εικόνα της ελληνικής διαπλοκής στην έρευνα του Reuters για την σχέση ΜΜΕ, πολιτικής, πολιτικών, μεγαλοεπιχειρηματιών και «μπίζνες α λα ελληνικά» ως πηγή της ελληνικής κρίσης και χρεοκοπίας κράτους και τραπεζικού συστήματος. Και αυτό δεν αποτελεί κανενός είδους αρνητικό υπαινιγμό για το εξαιρετικό ρεπορτάζ του.............. Stephen Grey και της Ντίνας Κυριακίδου. Οι δημοσιογράφοι αυτοί παρουσίασαν με τον καλύτερο τρόπο, παραδειγματικά και ανάγλυφα την διαπλοκή, σύμφωνα με το μοντέλο π... περισσότερα »

Το Βασικό Δίλημμά μας

*Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης* *«Ο άνθρωπος είναι σαν τον κόκκο του σιταριού, ή θα καλλιεργηθεί για να γίνει αυτό για το οποίο προορίζεται, ή θα κονιορτοποιηθεί, θα γίνει αλεύρι, ψωμί για φάγωμα κλείνοντας για πάντα τον κύκλο της ζωής του» *Vincent *van Gogh* Οι θέσεις εργασίας, που κάποτε οι άνθρωποι κατείχαν για όλη τους τη ζωή, είναι τώρα, τις περισσότερες φορές, προσωρινές και μπορεί να εξαφανιστούν απροειδοποίητα μαζί με τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, ή τις τράπεζες που τις προσφέρουν. Ακόμη και τα προσόντα που απαιτούσαν κάποτε, αχρηστεύονται μέσα σε μια νύχτα και α... περισσότερα »

«ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ»

*Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης* Έγινε που λέτε η συνάντηση των τριών «αρχηγών», τα έπιανε, μίλησαν και με τους υπουργούς, τα αποφάσισαν, και κατέληξαν στο ότι πρέπει να πάρει «μπροστά» η … «ανάπτυξη», και ότι ΑΥΤΑ τα μέτρα θα είναι…. τα τελευταία! Μα βέβαια, από τη στιγμή που υπάρχουν τα περιθώρια, που ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ακόμα, ε, μπορούν άνετα να πάρουν μερικά ακόμα μέτρα, τελευταία όμως. ΔΕΝ θα μπουν άλλα, τουλάχιστον για τις........ επόμενες μέρες. Από το νέο έτος βλέπουμε. Δυο λαλουν και τρεις χορεύουν είναι τελικά αυτή η κυβέρνηση. Τους τρεις που χορεύουν τους ξέρουμε πολύ καλά, υπάρχουν κά... περισσότερα »

Άγιοι και Εκκλησία: Πέμπτη 20 Δεκέμβριος

Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας: Συνάντηση Νέων.

Αγαπητό μου παιδί, Μαζί με τις θερμές πατρικές ευχές μου για τις άγιες ήμερες πού διανύουμε, σε προσκαλώ στην καθιερωμένη Σύναξη Νέων της Μητροπόλεώς μας, πού θά πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στό Μητροπολιτικό Ωδείο της Μητροπόλεως μας (Ο.Χ.Ε.Λ. – Βενιζέλου 8). Θά είναι χαρά μου να σέ δω μαζί μέ τούς άλλους νέους της περιοχής μας σ΄ αυτή την φιλική μας σύναξη, για νά επικοινωνήσουμε και πάλι μαζί. Με πολλή αγάπη *Ο Επίσκοπός σου * * † Ο ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ **ΓΕΩΡΓΙΟΣ * *από : http://thiva-press.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8896.html *

Χριστός γεννάται...

Μοναχού Μωυσέως, Αγιορείτου Ο Χριστός γίνεται άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος Θεός. Ο άνθρωπος δίχως τον Χριστό γίνεται απάνθρωπος. Ο χριστιανισμός γέννησε τον ανθρωπισμό. Ο ανθρωπισμός παραμυθεί την ανθρωπότητα. Ο Χριστός ήλθε στον κόσμο γυμνός, όπως ο κάθε άνθρωπος, που όμως δεν το συλλογιέται καλά. Αυτό, φρονούμε, είναι το μήνυμα των Χριστουγέννων Ο νεοελληνικός βίος θέλει να απομακρυνθεί από τον Χριστό. Θεωρεί ότι περιορίζεται, ότι ασφυκτιά η ζωή του με τον Χριστό. Έτσι, ελεύθερος υποδουλώνεται σε διάφορα είδωλα. Η Ορθοδοξία δεν μιλά πια στην καρδιά του Νεοέλληνα. Τη γέννηση... περισσότερα »

Μητροπολίτης Κιλκισίου: “4000 μετανάστευσαν από την επαρχία μου”.

Σχεδόν τρεις τόνους τροφίμων για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας στο Κιλκίς και στο Λαγκαδά προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή. Κλιμάκιο της Αποστολής με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκε τους Μητροπολίτες Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Λαγκαδά κ. Ιωάννη, παραδίδοντας δέματα τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων. Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε την Αποστολή για τις δράσεις και το έργο της, καθώς και την στήριξη στην ιερά Μη... περισσότερα »

24GR: Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

Τουρκία: Μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους!

24GRστο24GR
*Η Τουρκία, η χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και «λανσάρεται» στο εξωτερικό ως μια δημοκρατία (!!) έχει περισσότερους δημοσιογράφους στη φυλακή από ότι έχουν η Κίνα, η Ερυθραία, η Συρία και το Ιράν μαζί, έχοντας μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια φυλακή για δημοσιογράφους!* Το ανωτέρω αναφέρεται σε... έκθεση της ένωσης δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα (RSF) επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τη διεθνή θέση της Τουρκίας εν μέσω έντονης κριτικής από δυτικές κυβερνήσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ. Ως κυριότερους λόγους για αυτή την κατάσταση η RSF αναφέρει τους καταπ... περισσότερα »

ΔΝΤ, αλλαγή πορείας

24GRστο24GR
Ενώ η Ελλάδα υποχρεώνεται στη συνέχιση της εγκληματικής πολιτικής λιτότητας, προτείνεται ακριβώς το αντίθετο για την Ιρλανδία - με το μαρτύριο της σταγόνας να συνεχίζεται στην πατρίδα μας, καθώς επίσης με τις δυτικές προκλήσεις για το μέλλον να παραμένουν στο περιθώριο! *“Η κατοχή δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Υπάρχουν επομένως δύο επιλογές: ή αποδέχεσαι την κατοχή και όλες τις μεθόδους που είναι αναγκαίες για την επιβολή της ή, διαφορετικά, την απορρίπτεις εξ ολοκλήρου και όχι μόνο κάποια συγκεκριμένα μέρη της” (Simone de Beauvoir). * ________________________________________ Γράφε... περισσότερα »

Κεντροδεξιά, Τσε Γκόρτσος κα τα ημέτερα «κοστούμια»

24GRστο24GR
Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης *Ποιος φοβάται την ενότητα της Κεντροδεξιάς; Ποιος επιθυμεί την πολυδιάσπαση της βάσης της; * *Σίγουρα οι τυχοδιώκτες τιμαριούχοι εκ των ένδον, αλλά πρώτη-πρώτη η ανακυκλωμένη αριστεράντζα, που οι διάφορες παρακμιακές εκφάνσεις της συνωστίζονται στην Κουμουνδούρου εν αναμονή του μπεζαχτά, του λουφέ. * Οι σπουδαγμένοι «προοδευτικοί» το λένε... δημόσιο ταμείο, αριστερή διαχείριση κ.λπ. Η πράσινη συνιστώσα, η μαυροκόκκινη, οι αγαπητικιές των Σκοπιανών, διάφοροι, οραματίζονται την ώρα που θα κρεμάσουν τα παλαιστινιακά μαντίλια και τα στρατιωτικά τζάκετ και... περισσότερα »

Ο θάνατος της Σοσιαλ-δημοκρατίας

24GRστο24GR
Του Γιάνη Βαρουφάκη *Το ότι το ΠΑΣΟΚ τετέλεσται, και απλώς είμαστε μάρτυρες του αργού, αναξιοπρεπή θανάτου του, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. * * **Πρόκειται για ένα κόμμα του οποίου η ηγεσία, με προεξάρχοντα τον Γιώργο Παπανδρέου, βρέθηκε να κρατά το τιμόνι της χώρας πάνω στην μεγαλύτερη φουρτούνα των τελευταίων ογδόντα ετών.* Εκείνη την κρίσιμη στιγμή... ο ηγέτης και η περί αυτόν ομάδα, απέτυχε να διαγνώσει την Φύση της Κρίσης και έτσι εγκλώβισε την κυβέρνησή του στην επιλογή πορείας που έθετε την ελληνική κοινωνία σε διαδικασία μαρασμού-χωρίς-τέλος. Έχοντας χάσει την μια ευ... περισσότερα »

Το Φως της γνώσης και το σκοτάδι της αγνωσίας

24GRστο24GR
Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου *Έκανα κάποτε την υπόθεση. * * **Τι θα συνέβαινε, αν μέσα σε λίγες δεκαετίες ξεριζωνόταν με συστηματικό τρόπο από τη συλλογική μας μνήμη, οτιδήποτε σχετικό με την θρησκευτική συνείδηση και τις μορφές της;* Αν όλες οι θρησκείες της γης εξαλείφονταν σταδιακά. Αν εξαφανιζόταν... κάθε ιερό βιβλίο, νέο ή αρχαίο και κάθε γραπτή μαρτυρία του θείου. Αν ισοπεδώνονταν όλοι οι ναοί από την Άπω Ανατολή έως την ατλαντική Δύση και από τον παγωμένο Βορρά μέχρι τον τροπικό Νότο. Αν καταστρέφονταν όλα τα θρησκευτικά έργα τέχνης από τα μουσεία και τις πινακοθήκες του... περισσότερα »

Εμπιστεύονται οι Ελληνες τους πολιτικούς;

24GRστο24GR
Tου Στέλιου Συρμόγλου* * * *Δεν είναι σωστό, ίσως, να απαντήσει κανείς αφοριστικά με ένα “ναί” ή ένα “όχι” στο επίμαχο ερώτημα “αν οι Έλληνες εμπιστεύονται τους πολιτικούς”. * Είναι γεγονός αναντίρρητο, όμως, ότι... μια διαρκώς αυξανόμενη μερίδα σκεπτόμενων της κοινής γνώμης, μπροστά στο θλιβερό θέαμα που παρουσιάζουν η κυβέρνηση των τριών κομματικών εταίρων και η αξιωματική αντιπολίτευση, με τη γελοιότητα και την επιπολαιότητα, χωρίς να αποκλείεται και η σκοπιμότητα, νιώθει μια έντονη απέχθεια πρός την εξαχρείωση του κομματικού καβγά! Νιώθει την αναξιοπιστία της πολιτικής να διατρέ... περισσότερα »

Περισσότεροι οι Έλληνες από τους αλλοδαπούς στα συσσίτια!

24GRστο24GR
*Με τα πακέτα τροφίμων που θα διανεμηθούν τις προσεχείς ημέρες θα περάσουν τις γιορτές χιλιάδες Θεσσαλονικείς που τρέφονται καθημερινά στα συσσίτια της πόλης.* Περισσότερα από... 4.000 άτομα σιτίζονται κάθε μέρα στα 17 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 1.460 στα 15 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και περισσότεροι από 600 στα συσσίτια του δήμου Θεσσαλονίκης. Το κύριο βάρος της προετοιμασίας και της διανομής των συσσιτίων το επωμίζονται οι πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ δεν λείπουν και φιλανθρωπικά σωματεία, τα οποία σ... περισσότερα »

«Ζεστό» επίδομα σε 150.000 νοικοκυριά

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
Αρχίζει την ερχόμενη εβδομάδα η καταβολή των 4.500.000 ευρώ *Την ερχόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αρχίσει να καταβάλλει το επίδομα θέρμανσης σε περίπου 150.000 νοικοκυριά που το δικαιούνται.* Υπολογίζεται ότι... θα διατεθούν σε πρώτη φάση 4.000.000 ευρώ. Τα σχετικά ποσά θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι. Το συνολικό κονδύλι του επιδόματος για τη φετινή χειμερινή περίοδο έχει προϋπολογιστεί σε 150.000.000 ευρώ. Η καταβολή γίνεται βάσει εισοδηματικών, περιουσιακών, κοινωνικών και γεωγραφικών κριτηρίων... περισσότερα »

Οι ζωές στο δρόμο περιμένουν την αγάπη μας…

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
*Έχουν μείνει χωρίς στέγη και τροφή. * * **Οι άγιες ημέρες που έρχονται για εκείνους μοιάζουν σαν ένα όνειρο που δεν θέλουν να ζήσουν ποτέ…* Η αγάπη για τις ψυχές του δρόμου πλέον δείχνει να... είναι ένα άγνωστο συναίσθημα ή ξεχασμένο. Ερμού και Αθηνάς. Το ψύχος ήταν δριμύ. Έβρεχε. Ένας νεαρός παίρνει την κουβέρτα για να στρώσει να κοιμηθεί. Διακριτικά προσπάθησα να τον πλησιάσω. Αλέξανδρος το όνομα μου, μου είπε. - Πως είστε ; Τον ρώτησα ευγενικά. «Αυτές τις ημέρες δεν ζω, μοιάζω σαν ένα πλάσμα με νεκρό το είναι μου», μου είπε ο 30χρονος Αλέξανδρος που περνάει τα βράδια του ... περισσότερα »

Μαύρη τρύπα 777 εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Από τα 109 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το έλλειμμα για το 2012 εκτινάσσεται στα 777, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 612%! * Για να μην κινδυνεύσουν οι συντάξεις και τα επιδόματα το Ταμείο θα αναγκαστεί να βάλει “ενέχυρο” ομόλογα και άλλες κινητές αξίες για να μπορέσει να δανειστεί. Σύμφωνα με την “Ημερησία”... ο προϋπολογισμός θα έχει οργανικό έλλειμμα 3,487 δισ. ευρώ και μετά την κρατική επιχορήγηση των 2,770 δισ. ευρώ, η διαφορά (717,9 εκατ. ευρώ) θα «καλυφθεί» με επιπλέον ποσό 777 εκατ. ευρώ «που θα προέλθει από την άντληση ειδικής χρηματοδότησης προς κάλυψη του προκύπτοντος ελλε... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους