ΟΑΕΔ: 3.337 θέσεις εργασίας για άνεργους σε 17 δήμους

Σύνδεση στην πηγή...

 

Αναρτήθηκε σήμερα από τον ΟΑΕΔ στο site του Οργανισμού ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων για 3.337 θέσεις εργασίας του προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε 17 δήμους (επιβλέποντες φορείς) συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων - Α' Κύκλος. Οι ωφελούμενοι είναι άνω των 18 ετών και θα τοποθετηθούν στους 17 δήμους για 8 μήνες.

Οι επιτυχόντες καλούνται εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ενημέρωσή τους να προσέλθουν στην αρμόδια υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν με τον εργασιακό σύμβουλο την πρώτη συμβουλευτική δράση και να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα για την υπόδειξή τους στους επιβλέποντες φορείς (δήμους).

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Αντιπαράθεση ιδιωτικών ΙΕΚ- υπ. Παιδείας για τα δίδακτρα

Σύνδεση στην πηγή...

 

Τις οξύτατες αντιδράσεις των ιδιωτικών ΙΕΚ προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία «οι διευθύνσεις των ιδιωτικών ΙΕΚ θα πρέπει να διευκολύνουν την πληρωμή ή αποπληρωμή των διδάκτρων των σπουδαστών τους, επιδεικνύοντας τη μέγιστη ανοχή λόγω της οξύτατης οικονομικής κρίσης, αποφεύγοντας την άσκηση πιέσεων μέσω εκπτώσεων στα δίδακτρα ή προσχηματικής άρνησης χορήγησης δικαιολογητικών. Διαφορετικά, η υπηρεσία προασπίζοντας τη συνταγματική της υποχρέωση θα προβεί σε άμεση νομοθετική παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο – διαδικασία που ούτως ή άλλως έχει δρομολογηθεί – προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον της αδιατάρακτης και απερίσπαστης εκπαίδευσης στις δομές της ιδιωτικής μη τυπικής εκπαίδευσης των νέων».

Ουσιαστικά, το υπουργείο παρεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας των ΙΕΚ στερώντας τους τη δυνατότητα να πιέσουν για την πληρωμή των διδάκτρων.

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Προσφυγόπουλα στα θρανία

Σύνδεση στην πηγή...

 

Το κοινό σχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, παρουσιάζουν σήμερα τα δύο υπουργεία, με κοινό δελτίο Τύπου.

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Ρωσία: Επικράτηση για το κόμμα του Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές

Σύνδεση στην πηγή...

 

Μία άνετη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας εξασφάλισε το κόμμα του Πούτιν, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» εξασφαλίζει ποσοστό 54,3% που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 338 έδρες από τις συνολικά 450 της Δούμας.

Παρόλα αυτά δεν μπορεί να αγνοηθεί το μικρό ποσοστό ψηφοφόρων που προσήλθε στις κάλπες και που αποδεικνύει μια μείωση του ενθουσιασμού για την κυβερνητική ηγεσία, 18 μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Το Κομμουνιστικό κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 13,5% και ακολουθεί το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας με 13,3%. Η «Δίκαιη Ρωσία» ήρθε τέταρτη με ποσοστό 6,2%.

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Ξηλώνεται το πουλόβερ της Αγκ. Μέρκελ - Νέα ήττα στις εκλογές

Σύνδεση στην πηγή...

 

Το δεύτερο εκλογικό του πλήγμα σε διάστημα δύο εβδομάδων υπέστη το συντηρητικό κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου, με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της (CDU) να καταγράφει τα χαμηλώτερα ποσοστά του μετά την ενοποίηση, πτώση που αποδίδεται στην ανησυχία για τη μεταναστευτική πολιτική της.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται το SPD (21,6%), σύμφωνα με τα (προσωρινά) τελικά αποτελέσματα των χθεσινών τοπικών εκλογών για τη Γερουσία του Βερολίνου. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το CDU με βαριές απώλειες, ενώ στην τρίτη η Αριστερά, μπροστά από τους Πράσινους. Η συμμετοχή έφτασε το 66,9%

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους