Ανάκαμψη πολλών ταχυτήτων στην παγκόσμια ναυτιλία

Seachoice News

Ένα θετικό πρώτο εξάμηνο ολοκληρώθηκε για τη ναυλαγορά, χωρίς όμως αυτό να προεξοφλεί ούτε την πλήρη ανάκαμψη της ούτε τη βελτίωσή της πάνω από τους ιστορικούς μέσους όρους. Ο ευρύτερος δείκτης του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons Research, ο ClarkSea Index, που περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς τύπους πλοίων, αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 8% κατά το πρώτο εξάμηνο, για να κινηθεί οριακά πάνω από τη μέση τάση της περιόδου 2009-2018.
KATHIMERINI.GR
Στα δεξαμενόπλοια η υψηλότερη αύξηση ναύλων και ακολουθούν τα φορτηγά πλοία.

From <www.facebook.com/pg/Seachoicenews>

Ο «τυφώνας» Brexit τρομάζει τους Έλληνες πλοιοκτήτες με έδρα το ΛονδίνοΗ έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμάται πως θα διαταράξει τις θαλάσσιες εμπορικές ροές στη Βόρεια Ευρώπη, ανατρέποντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες, όντας οι ηγέτες στην παγκόσμια ναυτιλία αναπόφευκτα θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες και θα κληθούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί.
ETHNOS.GR


Παρ' όλες τις προκλήσεις, η ελληνική ναυτιλία παραμένει κορυφαία στον κόσμο και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο

From <www.facebook.com/pg/Seachoicenews/posts/>

Ναυτιλία: Ετήσια αύξηση 3,8% των φορτίων έως το 2023

Seachoice News
Το παγκόσμιο δια θαλάσσης εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,8% σε ετήσια βάση μεταξύ 2018 και 2023, επισημαίνεται στην έκθεση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ). Η εκτεταμένη δραστηριότητα διάλυσης πλοίων, που έλαβε χώρα το 2018, εκτιμάται πως είναι πολύ πιθανόν να μην επαναληφθεί το 2019. «Ωστόσο, οι εμπορικές διαφορές και οι τάσεις για την υιοθέτηση νέων κανονισμών που αφορούν τη ναυτιλία θα εξακολουθήσουν να τροφοδοτούν την αβεβαιότητα στην αγορά».

Πληροφορίες για αυτόν τον ιστότοπο
KATHIMERINI.GR

Το παγκόσμιο δια θαλάσσης εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,8% σε ετήσια βάση μεταξύ 2018 και 2023, επισημαίνεται στην έκθεση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους