.... .... .... ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΡΥΦΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…

Από: http://antiratsistiko.blogspot.gr/2016/01/blog-post_604.html


Στο Βήμα της Κυριακής μαζί με τις υπόλοιπες προσφορές υπήρχε και ένα βιβλίο με τις Σημαίες του Κόσμου.Ανάμεσα στις υπόλοιπες σημαίες φυσικά είχε και την Ελληνική. 
Προς μεγάλη έκπληξη όμως στο σημείο που αναφέρεται στη θρησκεία της χώρας μας γράφει Ορθόδοξοι και Μωαμεθανοί.


 ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!ΤΟ ΕΒΑΛΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ”ΒΗΜΑ”!!!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟ

Χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανέναν πιστό αναρωτιέμαι από πότε άλλαξε η επίσημη θρησκεία της χώρας μας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας η επίσημη θρησκεία είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού (άρθρο 3 παράγραφος 1 όπου αναφέρονται οι σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας).


Έχει αλλάξει κάτι και δεν το γνωρίζουμε; Η ερώτηση επαναλαμβάνω γίνεται με σεβασμό προς όλες τις θρησκείες παρά το γεγονός ότι νιώθω πως η συγκεκριμένη αναφορά από την έκδοση έγινε με περίεργο σκοπό.
Επίσης, δεύτερο ερώτημα: Γιατί αναφέρθηκαν οι μωαμεθανοί και όχι οι καθολικοί, οι εβραίοι ή οι δωδεκαθειστές για παράδειγμα.

Βασίλης Μαρκεζίνης-Μέρος του προβλήματος ο Παπανδρέου (ο Τσίπρας; ή ο Λαός;)

Από: http://greeksonfear.blogspot.gr/2016/01/blog-post_31.htmlΦίλες και Φίλοι, παρακαλώ ακούστε το είναι όλο κι όλο 11λεπτά. Δεν υπάρχει καμία διαφορά για τις εκτιμήσεις μεταξύ 2011 και 2016. Μήπως είναι η ιδέα μας. Εάν συμφωνείτε, τότε ..... χάσαμε τόσα χρόνια... και είναι κρίμα._

Βασίλειος Μαρκεζίνης

Τα έργα του έχουν μεταφρασθεί στα γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά, πορτογαλικά και κινεζικά. Είναι Μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας, αντεπιστέλλον Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας και της Ακαδημίας Αθηνών, ξένος Εταίρος της Βελγικής, της Ολλανδικής και της Ιταλικής Ακαδημίας (Academia dei Lincei), όπως επίσης και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Δικαίου. Από το 1997 φέρει τον τίτλο του Επίτιμου Συμβούλου της Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας (Queen's Counsel), ενώ από το 2000 είναι Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Πρώτου Προέδρου του Γαλλικού Ακυρωτικού (Cour de Cassation). Από το 2007 είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».


Το σχέδιο για την αποστρατεία (με το ζόρι) των Μητροπολιτών στα 67

Από:


Παιχνίδια (ιερού) πολέμου εν όψει!
Τι κρύβει το σχέδιο για αναγκαστική «αποστρατεία» των μητροπολιτών στα 67 έτη, που επεξεργάζονται στο παρασκήνιο υπουργοί της κυβέρνησης και τεχνοκράτες, αν και γνωρίζουν καλά ότι θα υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις
arxiereis
Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Σοβαρές αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο της κυβέρνησης που αποκάλυψε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» (κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη) για αναγκαστική αποστρατεία των μητροπολιτών στα 67 τους χρόνια.
Στο παρασκήνιο υπουργοί της κυβέρνησης και τεχνοκράτες σύμβουλοι τους αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν το θέμα της διακοπής της μισθοδοσία του κλήρου από το κράτος, προωθώντας παράλληλα τον χωρισμό Εκκλησίας- Πολιτείας διά της πλαγίας οδού!
Η κυβερνητική πρωτοβουλία έχει διπλό στόχο. Αφενός μεν να ικανοποιήσει το αριστερό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, που επιθυμεί μία πιο «επιθετική» πολιτική έναντι της Εκκλησίας, και αφετέρου να βρεθούν επιπλέον πόροι για να καλυφθούν «τρύπες» του Προϋπολογισμού.
Βεβαίως στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι οι αντιδράσει θα είναι σφοδρές (και πιθανότατα θα προκύψουν και δικαστικές διεκδικήσεις), γι' αυτό φροντίζουν να «ντύσουν» το συγκεκριμένο σχέδιο - σοκ με τον μανδύα της δήθεν μεταρρύθμισης προς όφελος των πιστών.
Μάλιστα, για να πείσουν ότι νοιάζονται για το καλό των ορθοδόξων, οι «εγκέφαλοι» που επεξεργάζονται τα συγκεκριμένα μέτρα θα υποστηρίξουν ότι θέλουν να οδηγήσουν στην έξοδο υπέργηρους και ανήμπορους αρχιερείς.
Η αλήθεια όμως είναι ότι με αυτό το πρόσχημα σκοπεύουν να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου.
Όσοι μητροπολίτες δεν δεχτούν να βγουν στη σύνταξη στα 67 τους χρόνια (ηλικία σχετικά μικρή για αρχιερέα) θα υφίστανται αυτομάτως διακοπή της μισθοδοσίας τους.
Αν επιθυμούν να παραμείνουν (κάτι που θα ισχύσει σχεδόν για όλους), θα πρέπει να τους μισθοδοτεί η Εκκλησία.
Επομένως αυτή θα είναι η κερκόπορτα για να επεκταθεί σταδιακά η διακοπή της μισθοδοσίας σε όλους τους κληρικούς.
Η «Ορθόδοξη Αλήθεια» στο ρεπορτάζ της αναφέρει ότι το σχέδιο εξυφαίνεται, πιθανότατα εν αγνοία του πρωθυπουργού, από διάφορους αριστερίζοντες «πρόθυμους» του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βρει συμμάχους και εντός της Εκκλησίας!
Επομένως, είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει τελικά ο πρωθυπουργός, από τη στιγμή μάλιστα που έχει αυτή την περίοδο πολλά ανοιχτά μέτωπα.
Ωστόσο, υπουργοί της κυβέρνησης, κυρίως εκείνοι που ενθάρρυναν την επιβολή του συμφώνου συμβίωσης και την καύση των νεκρών ως δείγματα «προοδευτισμού» της χώρος, θα επιμείνουν και θα πιέσουν ασφυκτικά με το επιχείρημα ότι έτσι θα επέλθει ο de facto χωρισμός Εκκλησίας - κράτους.
Το σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας πριν από την τελική υποβολή του στο γραφείο του πρωθυπουργού, περιλαμβάνει τα εξής:
Διακοπή της μισθοδοσίας των αρχιερέων μετά τα 67 έτη τους και υποχρεωτική συνταξιοδότησή τους σαν να είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι και όχι θρησκευτικοί λειτουργοί.
Μη αναγνώριση των διοικητικών εξουσιών των μητροπολιτών που έχουν συνταξιοδοτηθεί, με ταυτόχρονη άρση των Προεδρικών Διαταγμάτων που τους έχουν αναγνωρίσει. Τουτέστιν, η υπογραφή του μητροπολίτη σε οποιοδήποτε έγγραφο της μητρόπολης του θα θεωρείται ως μη γενόμενη.
* Εάν η Εκκλησία επιθυμεί διατήρηση των συγκεκριμένων αρχιερέων, τότε κάθε μητρόπολη θα αναλαμβάνει την υποχρέωση της μισθοδοσίας τους.
Μοναδικές εξαιρέσεις από τη μη συνταξιοδότηση θα είναι ο πρόεδρος της Ιεραρχίας (Αρχιεπίσκοπος) και ο αντιπρόεδρος αυτής.
Πέρα από τις προβλεπόμενες προσλήψεις ιερέων (ένας για κάθε μητρόπολη), που θα παραμείνουν σε πρώτο στάδιο στο Δημόσιο, κάθε νέος ιερέας θα μισθοδοτείται από τη μητρόπολη ή από την ενορία του, στα πρότυπα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Σε αυτό το σχέδιο είναι βέβαιο ότι θα διαφωνήσουν οι ΑΝ.ΕΔ, που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα μέτρο κατά της Εκκλησίας.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει αμέριστη υποστήριξη τουλάχιστον από το Ποτάμι, ίσως και από άλλα κόμματα.
Επομένως, κοινοβουλευτικά προκύπτει η πλειοψηφία που επιθυμούν οι «εγκέφαλοι» του σχεδίου.
Θα γλιτώσουν και από τους «ενοχλητικούς»
Η ΙΔΕΑ της εφαρμογής ενός σχεδίου «αποϊεροποίησης» βρίσκει πολλούς υποστηρικτές μέσα στην κυβέρνηση, κυρίως μετά τις σφοδρές αντιδράσεις για το σύμφωνο συμβίωσης.
Η αναγκαστική συνταξιοδότηση των αρχιερέων, ειδικά όσων με συνεχείς παρεμβάσεις ενοχλούν, είναι μία προοπτική που θα τους λύσει τα χέρια.
Αυτό άλλωστε θα είναι και το βασικό επιχείρημα των εμπνευστών του σχεδίου.
Να πως θα γλιτώσουμε από τον Καλαβρύτων, τον Άνθιμο και τους άλλους ακραίους φέρεται ότι λένε σε πρόσωπα ακόμα και εντός Εκκλησίας, που θα καλόβλεπαν μη μεγάλη αλλαγή του χάρτη της Ιεραρχίας.


ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» Πόρσε αλα ελληνικά

Πόρσε αλα ελληνικά

Στους ελληνικούς δρόμους θα μπορούν να κυκλοφορήσουν από φέτος οι ρεπλίκες ιστορικών μοντέλων της Πόρσε που κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κατερίνη από την Replicar Hellas και μέχρι σήμερα πωλούνται αποκλειστικά στο εξωτερικό.

<p>Η ομάδα της Replicar ποζάρει με τις εντυπωσιακές δημιουργίες της.</p>
Η ομάδα της Replicar ποζάρει με τις εντυπωσιακές δημιουργίες της.
Μετά από χρόνια προσπαθειών, η εταιρεία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να πάρει την πολυπόθητη έγκριση τύπου η οποία θα της επιτρέψει να πουλήσει τα αυτοκίνητά της και στους λάτρεις της αυτοκίνησης που ζουν στην Ελλάδα. Η συνάντηση με τον αρμόδιο φορέα ελέγχου είναι προγραμματισμένη για αύριο, ενώ στη συνέχεια το θέμα θα παραπεμφθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, οι οποίες αναμένεται να γνωμοδοτήσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ήδη μεγάλο και η πρώτη παραγγελία έχει γίνει από έναν κάτοικο της Σαντορίνης.
Αν όλα πάνε σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις προβλέψεις, η είσοδος της Replicar και στην ελληνική αγορά θα δικαιώσει τις προσδοκίες του ιδιοκτήτη της, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία, θέλοντας να κατασκευάσει ένα ελληνικό αυτοκίνητο που θα μπορεί να κυκλοφορήσει και στη χώρα μας.
Ο Ηλίας Γαγανέλης δημιούργησε τη Replicar το 2008, λίγα χρόνια μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία και αφού είχε ανοίξει πρώτα το δικό του φανοποιείο.
Η ιδέα ήταν να κατασκευάσει καλής ποιότητας ρεπλίκες μοντέλων της Πόρσε που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του 1950 και ενδιαφέρουν όσους ασχολούνται με την ιστορία του αυτοκινήτου.
Οι ρεπλίκες της είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ομάδας η οποία δεν ξεπερνά τα 10 άτομα. Ολοι, ωστόσο, είναι έμπειροι στη δουλειά τους.
Οι ρεπλίκες της είναι αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ομάδας η οποία δεν ξεπερνά τα 10 άτομα. Ολοι, ωστόσο, είναι έμπειροι στη δουλειά τους.
Η εταιρεία, που μέχρι στιγμής έχει πουλήσει 55 αυτοκίνητα, κατασκευάζει δύο μοντέλα. Την 356 Speedster και την 550 Spyder. Η δεύτερη είναι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Τζέιμς Ντιν όταν σκοτώθηκε σε δυστύχημα το 1955. Ο μηχανικός και στέλεχος της εταιρείας Γιάννης Νοτσιός λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ότι τα αυτοκίνητα της εταιρείας είναι χειροποίητα, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Κατερίνη και διαμορφώνονται ανάλογα με την επιθυμία του αγοραστή.
«Το εξωτερικό των αυτοκινήτων είναι κατασκευασμένο από πολυεστερικό και δεν έχει λαμαρίνα. Η 356 κάθεται σε σασί από Σκαραβαίο της Φολκσβάγκεν, ενώ η 550 σε πλαίσιο που είναι φτιαγμένο από την ίδια τη Replicar. Οι κινητήρες είναι επίσης από Σκαραβαίο, αλλά τους ανακατασκευάζουμε και τους αναβαθμίζουμε. Κάθε ρεπλίκα κατασκευάζεται ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη» λέει και προσθέτει ότι ένας από τους λόγους που επελέγησαν το σασί και ο κινητήρας του Σκαραβαίου είναι ότι ο άνθρωπος που τον σχεδίασε αρχικά είναι ο ίδιος που σχεδίασε και την 356.
Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να παραχθούν με το σήμα της Πόρσε, αφού πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες που ισχύουν διεθνώς.
Τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να παραχθούν με το σήμα της Πόρσε, αφού πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες που ισχύουν διεθνώς.
Το κόστος
Ο χρόνος που χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο από την ώρα της παραγγελίας μέχρι να πάρει ο οδηγός το κλειδί στο χέρι είναι περίπου τέσσερις μήνες. Το δε κόστος για τη βασική έκδοση της 356 είναι περίπου 40.000 ευρώ, ενώ για τη βασική έκδοση της 550 ανεβαίνει στα 80.000 ευρώ.
Τα προηγούμενα χρόνια η δραστηριότητα της εταιρείας αφορούσε αποκλειστικά πελάτες από το εξωτερικό. Σήμερα λειτουργούν τέσσερις αντιπροσωπείες, στην Αυστρία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία και στις Κάτω Χώρες, στις οποίες κατευθύνεται το σύνολο της παραγωγής. Οπως λέει ο κ. Νοτσιός, τα περισσότερα αυτοκίνητα πωλούνται μέσω της Αυστρίας στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. «Αμέσως μόλις μπήκε το 2016 μάς παρήγγειλαν 10 αυτοκίνητα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κατασκευάζουμε μεγάλο αριθμό οχημάτων. Το μέγιστο που μπορούμε να φτάσουμε κάθε χρόνο είναι τα 25 με 30. Δεν είμαστε εργοστάσιο. Ουσιαστικά είμαστε μια βιοτεχνία».
Ο χρόνος για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο από την ώρα της παραγγελίας είναι περίπου τέσσερις μήνες.
Ο χρόνος για να κατασκευαστεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο από την ώρα της παραγγελίας είναι περίπου τέσσερις μήνες.
Οταν ο μηχανικός της Replicar μιλάει για βιοτεχνία δεν υπερβάλλει καθόλου. Η εταιρεία δεν απέχει πολύ σε μέγεθος από μια μέση οικογενειακή επιχείρηση.
Οι ρεπλίκες της Πόρσε είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας μικρής ομάδας, η οποία δεν ξεπερνά τα 10 άτομα. Ολοι, ωστόσο, είναι πολύ έμπειροι στη δουλειά τους. «Οι περισσότεροι είχαν δικά τους συνεργεία για δεκαετίες. Ο αρχιμηχανικός της εταιρείας έχει ειδίκευση στα Φολκσβάγκεν εδώ και 40 χρόνια» σημειώνει. Είναι σαφές, εξηγεί ο κ. Νοτσιός, ότι ως ρεπλίκες τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να παραχθούν με το σήμα της Πόρσε ή να είναι απολύτως όμοια με τις αυθεντικές 356 και 550 Spyder, αφού πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες που ισχύουν διεθνώς.
«Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζουμε φεύγουν από εμάς με το σήμα της δικής μας εταιρείας. Από εκεί και μετά ο αγοραστής μπορεί αν θέλει να τοποθετήσει ένα σήμα της Πόρσε. Είναι δικό του θέμα. Εμείς δεν έχουμε κάποια συμφωνία με την εταιρεία και δεν μπορούμε να βάλουμε σήμα της» λέει. Λόγω του ότι το σχέδιο ενός αυτοκινήτου αποτελεί «σήμα κατατεθέν» και είναι κατοχυρωμένο, η ρεπλίκα πρέπει υποχρεωτικά να έχει κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές διαφορές που θα γίνονται αντιληπτές. «Μόνο το σασί του Σκαραβαίου που χρησιμοποιούμε είναι αρκετό για να διαφοροποιήσει το αυτοκίνητό μας από τις αυθεντικές Πόρσε. Υπάρχουν όμως και άλλες εξωτερικές διαφορές. Για παράδειγμα, στην 356 Speedster τα φανάρια είναι διαφορετικά. Επίσης είναι κάμπριο, ενώ η πρώτη έκδοση του αυτοκινήτου δεν ήταν. Διαφορές υπάρχουν και στο εσωτερικό, το οποίο ούτως ή άλλως διαμορφώνεται όπως επιθυμεί ο πελάτης» σημειώνει ο κ. Νοτσιός.
Το αγοραστικό κοινό
Τι είναι όμως αυτό που θα κάνει έναν οδηγό να αγοράσει μια ρεπλίκα των συγκεκριμένων μοντέλων της Πόρσε;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι, λένε τα στελέχη της εταιρείας.
Ενα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να αγοραστεί από διάφορες επιχειρήσεις που θα το νοικιάζουν στους πελάτες τους.
Ενα συνηθισμένο παράδειγμα είναι τα ρετρό αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται σε γαμήλιες τελετές. Φυσικά απευθύνεται και στους εραστές της αυτοκίνησης, οι οποίοι θέλουν να οδηγήσουν κάτι που να μοιάζει με τις συγκεκριμένες ιστορικές Πόρσε της δεκαετίας του 1950.
Ο κ. Νοτσιός λέει ότι για τα συγκεκριμένα μοντέλα, μια ποιοτική ρεπλίκα είναι ό,τι καλύτερο και πιο προσιτό υπάρχει στην αγορά εξαιτίας της σπανιότητάς τους και των εξωφρενικών τιμών που κοστίζουν τα αυθεντικά.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα μοντέλα κυκλοφόρησαν πριν από πολλές δεκαετίες και φυσικά δεν παρήχθησαν μαζικά. Είχαν κυκλοφορήσει περίπου 20.000 356 Speedster και μερικές εκατοντάδες 550 Spyder. Ειδικά το 550 φτιαχνόταν μόνο μετά από ειδική παραγγελία. Αυτό σημαίνει ότι όσα υπάρχουν σήμερα βρίσκονται σε χέρια συλλεκτών και οι τιμές τους φτάνουν στα ύψη. Ενα γνήσιο 356 σε καλή κατάσταση κοστίζει 350.000 ευρώ, ενώ το 550 μπορεί να ξεπεράσει και το ένα εκατομμύριο» σημειώνει ο κ. Νοτσιός.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
svogiatzakis@pegasus.gr


1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους