Citroen C4 Cactus 1.6d: Πρωτότυπη ιδέα

Σύνδεση στην πηγή....

 

Δεν χάνω ευκαιρία να οδηγήσω το Citroen C4 Cactus, γιατί είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα και οικονομικά μικρομεσαία crossover.

 

Η τελευταία δοκιμή έγινε με την πετρελαιοκίνητη έκδοση 1.600 κ.εκ. BlueHDi απόδοσης 100 ίππων. Και αυτό το μοτέρ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των συνόλων που πρέπει να διατηρηθεί στην αγορά.

 

Το γαλλικό αυτοκίνητο αν το δεις μια φορά δύσκολα θα το ξεχάσεις. Είναι ένα ακόμη δείγμα της εφευρετικότητας της γαλλικής μάρκας. Διαθέτει δυο ξεχωριστά στοιχεία, το σχήμα του αμαξώματος και τα airbumps.

 

Η μορφή του αμαξώματος είναι πρωτότυπη και μας προϊδεάζει για την καινούργια σχεδιαστική άποψη της μάρκας, η οποία εφαρμόζεται και στη νέα γενιά του C3.

 

 

Περισσότερα….

 

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Ο ομογενής που δημιούργησε... το facebook των ελλήνων

Σύνδεση στην πηγή...

 

Μας κάνουν friend requests από κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι άγνωστοι αλλά τόσο οικείοι σε μας: Ελληνες διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, με νοσταλγία για την πατρίδα και επιθυμία να γνωριστούν μεταξύ τους.

Ολοι τους συμμετέχουν στο Yagrek, το πρώτο είδος social media που φτιάχτηκε ειδικά για Ελληνες και για ξένους που αγαπούν την Ελλάδα...

Η πρωτότυπη αυτή διαδικτυακή πλατφόρμα, που σημαίνει 'Είμαι Ελληνας' στα ρωσικά, δημιουργήθηκε από τον Γιάννη Πολίτοφ, έναν 36χρονο ηθοποιό με ελληνική καταγωγή που ζει και εργάζεται στη Μόσχα.

Την ευθύνη για το τεχνικό κομμάτι της εφαρμογής είχε ο 37χρονος προγραμματιστής Ιγκόρ Πετρένκο, ο οποίος έζησε κάποια από τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας στην Ελλάδα. Κάπως έτσι, με δουλειά ετών, πολύ μεράκι και χωρίς καμία χρηματοδότηση, κατάφεραν να συστήσουν μια 'διαδικτυακή παρέα Ελλήνων' που αναζητούν επαφή με τις ρίζες τους...

 

Περισσότερα….

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Η Μισέλ Ομπάμα στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Η εβδομάδα αυτή, θα έχει μία ξεχωριστή διάσταση για την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, αφού στο πλευρό της προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών θα εμφανιστεί η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα 'The New York Times' σε προεκλογική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Βιρτζίνια την Παρασκευή, η Μισέλ Ομπάμα θα παροτρύνει τους ψηφοφόρους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, μέχρι τη 17η Οκτωβρίου, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία.

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Τα 4Κ games του Sony PlayStation 4 Pro

Σύνδεση στην πηγή....

 

H μεγάλη αλλαγή που φέρνει το PlayStation 4 Pro στον κόσμο του gaming για τη Sony είναι η υποστήριξη του 4Κ gaming.

Από τις 10 Νοεμβρίου και έπειτα, θα μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια σε υπερ-υψηλή ανάλυση 4Κ με μία κονσόλα της Sony, από τη στιγμή που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το Sony PlayStation 4 Pro.

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Ξεκίνημα της νέας χρονιάς για 1.300.000 μαθητές

Σύνδεση στην πηγή...

 

Το κουδούνι έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά σήμερα για 1.300.000 μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για περίπου 125.000 μόνιμους δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας υπάρχει η εκτίμηση ότι η χρονιά θα κυλήσει χωρίς προβλήματα καθώς ήδη έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία κοντά στους 6.000 αναπληρωτές ενώ υπάρχει η πρόβλεψη για την πρόσληψη συνολικά 21.000 αναπληρωτών.

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Διάσημες εφευρέσεις από... λάθος

Σύνδεση στην πηγή...

 

Ο Percy Spencer ήταν επικεφαλής ειδικός επιστήμονας και πειραματιζόταν στα πλαίσια μιας έρευνας που αφορούσε στα ραντάρ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μια μέρα, ενώ ερευνούσε τους σωλήνες κενού magnetrons για λογαριασμό της εταιρείας Raytheon συνειδητοποίησε ότι η σοκολάτα που είχε στην τσέπη του είχε αρχίσει να λιώνει. Παρατηρώντας πιο προσεκτικά ανακάλυψε ότι τα μικροκύματα που εξέπεμπε το magnetron μπορούσαν να ψήσουν και φαγητό. Η Raytheon έκανε αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας το 1945.

 

Περισσότερα….

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Κανόνες στους «γίγαντες» του Ιντερνετ

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Εν αναμονή των εξελίξεων γύρω από το ιλιγγιώδες πρόστιμο των 13 δισ. ευρώ που επέβαλε η Κομισιόν στην Apple, το επόμενο επεισόδιο στην αναμέτρησή της με τους κολοσσούς της υψηλής τεχνολογίας θα είναι μέσα στον Σεπτέμβριο: η Κομισιόν πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα νέους κανόνες που θα υποχρεώνουν εταιρείες, όπως οι Google και Facebook, να καταβάλλουν υψηλότερες πληρωμές στους εκδότες εφημερίδων, περιοδικών αλλά και γενικότερα στα ΜΜΕ για την αναδημοσίευση δημοσιογραφικών κειμένων. Κι αυτό γιατί οι γίγαντες του Ιντερνετ όχι μόνον έχουν διασφαλίσει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση, εκμεταλλευόμενοι κάθε κενό στις φορολογικές νομοθεσίες, αλλά παράλληλα έχουν επεκτείνει την κυριαρχία τους στην παγκόσμια αγορά σε βαθμό που αρχίζει να προβληματίζει και να ανησυχεί χώρες και βιομηχανίες.

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Αλέξανδρος Βέλιος: «Ε, διάολε, στον θάνατό σου πρέπει να ’σαι ελεύθερος!»

Σύνδεση στην πηγή....

 

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Αλέξανδρος Βέλιος με το τελευταίο απονενοημένο διάβημά του για το δικαίωμα στην ευθανασία, μιλούσε μόνο για τον θάνατο - ειδικά τον δικό του θάνατο, με τον οποίο είχε αποκτήσει καιρό πριν την έλευσή του, την περασμένη Κυριακή, μια απόκοσμη, αλλά σε κάθε περίπτωση γενναία σχέση. Κι όμως, ο γλυκά θορυβώδης αυτός τύπος, εξόχως πνευματικός άνθρωπος και ξεχωριστός φίλος για πολλούς από μας, μιλούσε για τη ζωή. Δεν ήταν το θέμα του ο θάνατος. Αυτόν τον είχε απομυθοποιήσει, τον είχε ξεπεράσει αφότου αντιλήφθηκε ότι οι θεραπείες για τον καρκίνο που τον χτύπησε ξαφνικά θα ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Το θέμα του ήταν η ζωή και πώς ο τρόπος που ζούμε και ορίζουμε τον εαυτό μας μπορεί να απαντήσει στους υπαρξιακούς μας φόβους, μπροστά στην εικόνα του αιώνιου σκότους και της ανυπαρξίας. Και ήταν αυτό ένα από τα σημαντικά που μου εξομολογήθηκε όταν τα είπαμε, σε μια συζήτηση για δημοσίευση, λίγο πριν το τέλος.

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Εγκεφαλικό επεισόδιο: Η διατροφή που το προλαμβάνει

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υγείας του ανθρώπου και σύμφωνα με έρευνα, οι καλές πρωτεΐνες μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ναντζίνγκ, στην Κίνα, αξιολόγησαν επτά έρευνες για τη σχέση πρωτεϊνών και εγκεφαλικού επεισοδίου, οι οποίες αφορούσαν 255.000 άτομα από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, και τη Σουηδία, για μια περίοδο τουλάχιστον δέκα ετών.

Από την επεξεργασία των δεδομένων διαπιστώθηκε ότι, όσοι περιλάμβαναν πολλές πρωτεΐνες στη διατροφική τους καθημερινότητα, τρώγοντας κυρίως ψάρια και όχι κόκκινο κρέας, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με εκείνους που δεν περιλάμβαναν επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών στο διαιτολόγιο τους.

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους