Translate

Ο 'Προμηθέας' της Tesla Motors

Σύνδεση με το άρθρο στην πηγή

 

 

Ο τρόπος για να περιγράψεις το αντικείµενο εργασίας του Κωνσταντίνου Λάσκαρη στην Tesla Motors δεν µπορεί να περιοριστεί σε έναν τίτλο. Το «επικεφαλής Έρευνας και Σχεδιασµού Ηλεκτρικών Κινητήρων» σε µία από τις πιο καινοτόµες επιχειρήσεις της Silicon Valley δεν αρκεί για να αποδώσει τη συµβολή του στην εξέλιξη της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης, την οποία «υπηρετεί» από τα φοιτητικά του χρόνια µέχρι σήµερα. «Στην ουσία, ερευνώ τους µηχανισµούς µε τους οποίους εκδηλώνονται τα φυσικά φαινόµενα όταν λειτουργεί ένας κινητήρας, ενώ παράλληλα γράφω το λογισµικό µε το οποίο σχεδιάζουµε τον κινητήρα» εξηγεί µε µια πρόταση στο Fortune τον ρόλο του στην Tesla.

Όντας επικεφαλής της οµάδας έρευνας και Ανάπτυξης για την τεχνολογία των ηλεκτροκινητήρων, ο Κωνσταντίνος Λάσκαρης εµπλέκεται στη δηµιουργία της «καρδιάς» των αυτοκινήτων της από την αρχή έως την τελευταία φάση. Ο ηλεκτροκινητήρας της Tesla κρύβει πίσω του µια σειρά πολύµηνων εργασιών, δοκιµών και ερευνών. Το υπολογιστικό πρόγραµµα της οµάδας του Κωνσταντίνου Λάσκαρη, που αφορά τη βελτιστοποίηση της γεωµετρίας των ηλεκτρικών κινητήρων, εξετάζει τα δεδοµένα που εισέρχονται στο λογισµικό και τρέχει σε super computer των 500 και πλέον πυρήνων, έως ότου οδηγήσει στην καλύτερη µηχανή που µπορεί να σχεδιαστεί. «Η εργασία µου σχετίζεται µε τα µαθηµατικά, τη φυσική και την επιστήµη των υπολογιστών.

 

Συνέχεια εδώ

 

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
www.MichaelidesPost.Com 2016

 

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα;

Σύνδεση με το άρθρο στην πηγή

 

 

Εάν δεν είστε αλλεργικοί στο δηλητήριο της

τσούχτρας, τότε το τσίμπημά της μπορεί μεν να είναι επώδυνο, αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αντιμετωπίζεται εύκολα στην παραλία αρκεί να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα φάρμακα.

* Εάν διαπιστώσετε ότι στο σημείο που σας άγγιξε η

τσούχτρα έχουν παραμείνει πλοκάμια, αφαιρέστε τα βρέχοντας το σημείο με θαλασσινό νερό και τρίβοντας απαλά με λίγη άμμο ή με κάποιο αντικείμενο ndash; όχι όμως με γυμνά χέρια γιατί τότε θα κολλήσουν τα πλοκάμια στα δάχτυλά σας. Μην ρίξετε όμως γλυκό νερό γιατί μπορεί να χειροτερέψει τον πόνο.

 

Συνέχεια εδώ

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
www.MichaelidesPost.Com 2016

 

Η λύση των Κινέζων για το μποτιλιάρισμα!

Σύνδεση με το άρθρο στην πηγή

 

 

Το υπερυψωμένο λεωφορείο λύνει το πρόβλημα της κίνησης περνώντας πάνω από τα ΙΧ.

Το υπερυψωμένο λεωφορείο που μπορεί να "παρακάμπτει" την κίνηση στους δρόμους, περνώντας πάνω από τα αυτοκίνητα, είναι πλέον πραγματικότητα.

Το TEB (Transit Elevated Bus) έκανε την πρώτη του δοκιμαστική διαδρομή την Τρίτη στην πόλη Qinhuangdao της Κίνας.

Οι κατασκευαστές του TEB, αφού "τρέλαναν" τον κόσμο τον περασμένο Μάιο με μία ρέπλικα του λεωφορείου, εξέπληξαν τώρα τους πάντες κατασκευάζοντας ένα όχημα γιγαντιαίων διαστάσεων σε λιγότερο από ένα μήνα.

 

Συνέχεια εδώ

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
www.MichaelidesPost.Com 2016

 

Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου

 

 

Aναρτήθηκαν στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2016-17. Έτσι, από αύριο έως και την Τρίτη 9 Αυγούστου, όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, θα μπορούν να ασκήσουν ένσταση. Μετά την εξέταση των ενστάσεων θα ακολουθήσει η ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

 

Συνέχεια εδώ

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
www.MichaelidesPost.Com 2016

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους