Translate

Protagon.gr: Το Σαββατοκύριακο θα ξεκουραστείς;


PROTAGON.gr
Ελλάδα
της Γκίζας
07/02/15, 01:12
Πώς θα χωρέσει μια ολόκληρη εβδομάδα σε δυο μέρες μόνο. Η κόρη του Μιχαλολιάκου παρουσιάζεται ως fashion icon και η γραβάτα του Τσίπρα είναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι.
του Αλέκου Λασκαράτου
07/02/15, 00:59
Παιδιά οικογενειών που τα έχει χτυπήσει η λιτότητα, πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο. Σε κάποια από αυτά τα σχολεία, και ειδικότερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων προσφέρονται γεύματα...
του Μιχάλη Μιχαήλ
07/02/15, 00:59
Απαιτείται απ' όλους να μη διαμορφωθούν συνθήκες και προϋποθέσεις που θα θυμίζουν τα αλήστου μνήμης συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, το 1992, και βεβαίως τη ζημιά που προκάλεσαν στα εθνικά μας θέματα.
του Νίκου Δήμου
06/02/15, 13:59
Στην χώρα μας πολύ συχνά η αποτυχία εορτάζεται ως επιτυχία. Φτάνει να φυσήξει λίγο εθνικό αεράκι και να μας πάρει τα μυαλά. Κάπως έτσι ξεκινάει και εγκαθίσταται πάλι η «ευγενής μας τύφλωσις».
της Ρέας Βιτάλη
06/02/15, 10:24
Στην πίστα που τον σηκώσαμε, τούτη τη φορά χόρεψε ένα ζεμπέκικο με ανοιχτά τα χέρια. Σοφός χορός. Σε μια στροφή πετάς ψηλά….Μα στην επόμενη χτυπάς το πάτωμα με τα χέρια. Αποτίνεις σεβασμό στην άτιμη reality...
Οικονομία
του Νίκου Σωκιανού
07/02/15, 00:58
Σε αυτήν τη θεωρία, ιδίως όμως στην πράξη, μετράει κάτι πολύ σοβαρά. Πρέπει να έχεις μελετήσει τους αντιπάλους σου σε βάθος. Να τους έχεις διαβάσει. Και αυτοί καλύτερα να μη σε γνωρίζουν.
06/02/15, 16:04
Ο υπουργός Οικονομικών αρνείται να υπογράψει παράταση του προγράμματος, παρά τις απειλές και τις πιέσεις των δανειστών.
του Τάσου Τέλλογλου
06/02/15, 00:06
Ο Βαρουφάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «φύλλο συκής» λέγοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα ότι θα μπορούσε να δεχθεί το 67% των μέτρων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με άλλη λογική και άλλη σειρά.
του Επαμεινώνδα Λ. Στυλόπουλου
06/02/15, 00:04
Ο Χ είναι τουλάχιστον άτυχος γιατί κάποιος, κάπου, κάποτε είπε ότι φοροδιαφεύγει. Εάν πράγματι φοροδιαφεύγει πρέπει να πληρώσει. Άλλα θα πρέπει να πληρώσει με λογική.
Πολιτική
του Κώστα Γιαννακίδη
07/02/15, 01:05
Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω αν είναι δυνατόν, αλλά όπως δείχνουμε τα αξιοθέατα, πρέπει να τους προβάλουμε και τα πάθη μας. Εννοείται ότι χωρίς παράλληλο και αξιόπιστο σχέδιο κάτι τέτοιο θα ήταν μία καρικατούρα των δύστυχων.
του Τάκη Καραγιάννη
07/02/15, 01:02
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το στίγμα. Κινούμαστε θεσμικά και δημοκρατικά. Αυτό πρέπει να κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Να επενδύσει στην κοινωνία και στα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν πληγεί.
της Χριστίνας Ταχιάου
07/02/15, 00:48
Είδα μια Βουλή με ανθρώπους οι οποίοι φέρονταν φυσιολογικά στα πλαίσια μιας κοινωνικότητας. Απλώς, υπήρχαν κάμερες που κατέγραφαν. Αλλά αυτό είναι κάτι που το ξεχνάς, για το οποίο θα γράψω προσεχώς.
του Ανδρέα Ζαμπούκα
06/02/15, 11:01
Τι δεν έκαναν οι Γερμανοί; Δεν μας παρέδωσαν τον Χριστοφοράκο, ως όφειλαν. Δεν συνεργάστηκαν με τα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια. Δεν μας «εκβίασαν» για τις ουσιαστικές δομικές αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.
της Στέλλας Αλαφούζου
06/02/15, 00:06
Η selfie στη Βουλή σαφέστατα δεν δηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι γενικά σοβαροί. Απλώς, εν προκειμένω, ήταν ειδικά χαλαροί...
του Γιώργου Καρελιά
06/02/15, 00:05
Υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί χωρίς συμμάχους την κρίσιμη στιγμή, όταν θα λαμβάνονται οι αποφάσεις στα τραπέζια των Βρυξελλών. Τι θα γίνει τότε; Θα παιχθεί «το παιχνίδι του δειλού».
του Γιώργου Κτενά
06/02/15, 00:05
Η μπανανόφλουδα που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αν πήρε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, για να μετασχηματιστεί σε Νέα Δημοκρατία.
του Τάκη Καραγιάννη
06/02/15, 00:04
Ο Σαμαράς συνεχίζει να δείχνει το σκληρό και παρωχημένο πρόσωπό του. Πολιτική από τις περασμένες δεκαετίες. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται επειγόντως αλλαγή ηγεσίας. Και ιδεολογικού στίγματος επίσης.
ΜούφαNet
του Νίκου Ζαχαριάδη
06/02/15, 09:56
Ο νεοεκλεγείς βουλευτής, θα γράψει εκατό φορές τη φράση «Είμαι Ανεξάρτητος – Δεν ορκίζομαι χωρίς την άδεια του αφεντικού», στον πίνακα της αίθουσας συσκέψεων του κόμματος
Βιβλίο
του Θανάση Μολυβιάτη - Σταματούκου
07/02/15, 00:55
Ένας λυρικός ύμνος/περιγραφή στην ιδιαιτερότητα με την οποία ο ενεργητικός κοριτσίστικος ή γυναικείος ψυχισμός εσωτερικεύει μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, στην πορεία προς την ενηλικίωσή του...
του Τάσου Τέλλογλου
07/02/15, 00:55
Ο Σαλάμοφ κατηγόρηθηκε για συμμετοχή σε τροτσκιστική συνωμοσία και περιέγραψε το βάσανο να έχεις ξεμάθει το διάβασμα και να προσπαθείς να το ξαναμάθεις μετά από χρόνια στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.
του Σπύρου Σεραφείμ
06/02/15, 00:35
Τον Άλεν ή τον αγαπάς ή τον μισείς. Ένας διδάκτορας Ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτικής αναλυτικής κατεύθυνσης, πιστεύει ότι ο Γούντι μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου...
του Ηλία Κολοκούρη
06/02/15, 00:34
Στο πρώτο του μυθιστόρημα ο Χαράλαμπος Μαγουλάς αφηγείται έναν πένθιμο έρωτα. Ακολουθώντας κατά πόδας ένα ποίημα του Καρυωτάκη, στο ΠΡΙΝ του έρωτα συνέρχεται από τον προηγούμενο.
Πολιτισμός
του Γιώργου Μυζάλη
07/02/15, 01:02
Ο Γιώργος Ανδρέου υπογράφει εξ ολοκλήρου τον καινούργιο δίσκο της Ρίτας Αντωνοπούλου, έναν δίσκο από τους καλύτερους της χρονιάς που μας πέρασε, έναν δίσκο που φέρει τον τίτλο «Ζωή μου μην αργείς».
του Άρη Μαλανδράκη
07/02/15, 00:56
Η θρυλική Βατραχομυομαχία, μια παρωδία της Ιλιάδας του Ομήρου που σώζεται από την αρχαία Ελλάδα, ιστορεί ένα φοβερό πόλεμο μεταξύ των βατράχων ενός βάλτου και των ποντικών, με τη συμμετοχή καβουριών, μιας νεροφίδας και των θεών του Ολύμπου.
της Ιωάννας Μπλάτσου
06/02/15, 10:11
Η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Ιωάννα Μπλάτσου βλέπει παραστάσεις και σας προτείνει τι αξίζει να δείτε αλλά και τι μπορείτε να αποφύγετε.
της Αρτέμιδος Καπούλα
06/02/15, 00:04
Ο «Τζόρνταν» είναι μια μαρτυρία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κρατούμενης στη φυλακή, παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα, Σίρλεϊ Τζόουνς. Η Τζόουνς αποκάλυψε την ιστορία της στη συγγραφέα Άννα Ρέινολντς, όταν οι δυό τους ήταν συγκρατούμενες...
Αναγνώστες
της Άννυ Καρηγιάννη
07/02/15, 00:54
Η «σύγκρουση» του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα θα φέρει πολλές αναταραχές και πρόσκαιρες, ελπίζουμε, δονήσεις. Έπρεπε να γίνει για να τελειώσει κάποια στιγμή το παραμύθι με τους καλούς και τους κακούς, τους προδότες και τους Έλληνες, τους πουλημένους και τους δημοκράτες.
της Κ.
07/02/15, 00:54
Ξαφνικά, μέσα σε ένα βράδυ, άλλαξε η ιδιοσυγκρασία ενός ολόκληρου λαού! Ο φόβος έφυγε, το άγχος σταμάτησε, η μιζέρια εξαφανίστηκε. Οι άνθρωποι άρχισαν να ελπίζουν. Άρχισαν να πιστεύουν πάλι στη χώρα, στους πολιτικούς, στους ίδιους τους εαυτούς τους.
Κουζίνα
της Ευφροσύνης Κάτσουνα
07/02/15, 08:33
Η γιαγιά, κάθε χρόνο που ήταν η εποχή της γλυκοκολοκύθας, έφτιαχνε τους καλύτερους κεφτέδες του κόσμου με πολύ λίγα υλικά και το καλό ήταν ότι ακόμη και παγωμένοι τρώγονταν με την ίδια όρεξη. Μου έκοβε μια τεράστια φέτα ψωμί και έλιωνε από πάνω 3 κεφτέδες.
της Καλής Δοξιάδη
06/02/15, 08:46
Ένα πιάτο που έχει γίνει πολύ αγαπητό στο σπίτι μας, οι ρίζες ψητές στον φούρνο, μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές ανάλογα με την περίσταση – ως κύριο πιάτο χορτοφαγικό, κύριο πιάτο μη χορτοφαγικό και ως συνοδευτικό κρέατος. Η βασική συνταγή είναι η ίδια.
της Λεονί Σταφυλά
06/02/15, 08:36
Όταν η μαμά άνοιγε την κονσέρβα του ανανά, ψιλόκοβε το φρούτο και το ανακάτευε με την κρέμα, για να φτιάξει το μοντέρνο γλυκό εκείνης της εποχής, αυτό μάλιστα, μας επηρέαζε! Κυρίως γιατί έπρεπε να περιμένουμε να παγώσει - και, ξέρετε, τα παιδιά είναι πάντα ανυπόμονα…
Φωτογραφία
του Νίκου Οικονόμου
Καθώς ξεκίνησα να πάω να φωτογραφίσω την εκκλησία, νύχτα ακόμη, με σταμάτησε ο φύλακας, ο οποίος βρέθηκε, ξαφνικά, από το πουθενά. "Αφού ξημερώσει και πάρουμε ευλογία θα πας, τα πράγματα σφίξανε μετά τα γεγονότα", μου είπε.
της Μαρίας Μαράκη
Διάλεξη της καθηγήτριας design και εικαστικού Αλεξάνδρας Αντωνοπούλου, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο του Hub Science (πολυχώρος The Hub Events).
του Στέφανου Καστρινάκη
«Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε».
της Μαρίας Μαράκη
«Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε».
© 2014
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter

bostanistas: Τα κρητικά: της γιαγιάς οι κολοκυθοκεφτέδες

bostanistas.gr
Συνταγές
της Ευφροσύνης Κάτσουνα
07/02/15, 07:37
Η γιαγιά, κάθε χρόνο που ήταν η εποχή της γλυκοκολοκύθας, έφτιαχνε τους καλύτερους κεφτέδες του κόσμου με πολύ λίγα υλικά και το καλό ήταν ότι ακόμη και παγωμένοι τρώγονταν με την ίδια όρεξη. Μου έκοβε μια τεράστια φέτα ψωμί και έλιωνε από πάνω 3 κεφτέδες.
Κάντο μόνος σου
της Μαρίας Πετρίδη
07/02/15, 07:53
Aφού την έπαθα μία και δύο και τρεις φορές, έψαξα, δοκίμασα, ρώτησα κι έμαθα όλα αυτά που πρέπει να προσέχω για να διατηρώ τα πολύτιμα ζαρζαβατικά μου «ζωντανά» και νόστιμα.
Bostanistas.gr © 2013
Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletter
www.hellinika.gr

Φωτογραφίες από την εορτή του Αγίου Ταρσιζίου στον Πειραιά.Φωτογραφίες από την εορτή του Αγίου Ταρσιζίου στον Πειραιά.


[image: DSCN1094]Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ετέλεσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Ευαγγελιστού και Αποστόλου Μάρκου με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων Την ετήσια εορτή του Αγ. Μάρτυρος Ταρσιζίου, εόρτασαν οι νέοι του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβά της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Σήμερα Σάββατο 7 φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τέλεσε την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Ευαγγελιστού και Αποστόλου Μάρκου με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων. Διαβάστε περισσότερα »
Κληρικολαϊκή σύναξη στην Κέρκυρα.


[image: 3]1.300.300 ευρώ για το Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο το 2014 από την Ιερά Μηρτόπολη Κερκύρας Σε κληρικολαϊκή σύναξη που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων "Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ" ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος έκανε τον οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού και πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως για το λήξαν έτος 2014. Διαβάστε περισσότερα »


Η Μόσχα υποδέχθηκε το χέρι του Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ).

Η Μόσχα υποδέχθηκε το χέρι του Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ).


*Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης* ------------------------------ Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξαν κλήρος και λαός στο τμήμα ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου, που μετέφερε στη Μόσχα ο Σεβ. Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων. Το ιερό λείψανο έφτασε στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Νοβοσπάσκι, όπου το υποδέχθηκε πρώτα ο Επίσκοπος Αναστάσεως Σάββας. *η συνέχεια Εδώ*

Δύο 'Αγνωστοι Ιερομάρτυρες.


*1)Νέος Ιερομάρτυρας Κωνσταντίνος Ποντγκόρσκυ…Ή τελευταία σταγόνα πού ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των προσώπων της νέας εξουσίας, ήταν ή λειτουργία πού έκανε ό π. Κωνσταντίνος στίς 7 Νοεμβρίου του 1918 (25 Όκτωβρίου με το Ιουλιανό Ημερολόγιο πού ίσχυε ακόμα στη Ρωσία). Την ήμερα αυτή έφτασαν στο Κιρζεμάνι οι επαναστάτες για να επιτάξουν την αγροτική παραγωγή.Ηταν οι «αντιπρόσωποι», όπως τους ονόμαζαν αργότερα στα χωριά, καί προσπαθούσαν να οργανώσουν ένα φεστιβάλ, για να τιμήσουν την πρώτη επέτειο της οκτωβριανής επανάστασης.* Διαβάστε περισσότερα »

Ο Όσιος πατήρ ημών Λουκάς ο εν Ελλάδι.

Ο Όσιος πατήρ ημών Λουκάς ο εν Ελλάδι.


*[image: b1]*Η ζωή του οσίου Λουκά του εν Ελλάδι, του γνωστού μας οσίου Λουκά του εν Στειρίω Βοιωτίας, αποτελεί επακριβή έμπρακτο υπομνηματισμό του λόγου του Κυρίου: «Ο φιλών πατέρα ή μητέρα… υπέρ εμέ ούκ εστι μου άξιος» *Του Πρωτ. Γεωργίου Δορμπαράκη* «Αυτός ο όσιος είναι βλάστημα και εντρύφημα της Ελλάδας. Οι πρόγονοί του ήταν από τη νήσο Αίγινα, οι οποίοι μη αντέχοντας τις συνεχείς επιθέσεις των Αγαρηνών μετανάστευσαν και έφτασαν στην κεντρική Ελλάδα, στην οποία και γεννήθηκε ο μακάριος Λουκάς. Αυτός από μικρό παιδί απείχε όχι μόνον από το κρέας, αλλά και από τα αυγά και τα ... περισσότερα »

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας.


[image: 22]Η «παρουσία» των αγίων λειψάνων φώτισαν το γραφικό παρεκκλήσι της Σχολής και ενίσχυσε όλους ηθικά και πνευματικά Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα, έγινε μέσα σε ιερή κατάνυξη η υποδοχή των αγίων λειψάνων των Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Τα άγια λείψανα, που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, μεταφέρθηκαν στο Σχολείο από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, με τη συνοδεία μοναχών. Διαβάστε περισσότερα »

Η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως Νεαπόλεως στη Μητρόπολη Σερρών..


Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης μέσα στά πλαίσια τῆς ποιμαντικῆς της διακονίας, μέ ἀφορμή καί τήν Δεσποτοθεομητορική ἑορτή τῆς Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου μας, διοργάνωσε ἐκδηλώσεις τιμῆς γιά τό ἱερό πρόσωπο τῆς μητέρας. Τό βράδυ τῆς ἴδιας ἡμέρας ἡ Ἱερά Μητρόπολη, προκειμένου νά τιμήσει τό ἱερό πρόσωπο τῆς μητέρας, ἰδιαιτέρως δέ τό πρόσωπο τῆς Πρεσβυτέρας – μητέρας, διοργάνωσε ἐκδήλωση λόγου καί μέλους, στήν κατάμεστη ἀπό κόσμο αἴθουσα τοῦ παλαιοῦ «ΟΡΦΕΑ» Σερρῶν. Στό πρῶτο μέρος τῆς ἐκδήλωσης μίλησε ἡ ὑπερπολύτεκνη μητέρα θεολόγος, Πρεσβυτέρα Αἰκατερίνη Τσαλμπούρη μέ θέμα «Ἡ μητέρα ... περισσότερα »

Εκδήλωση για τη μάνα από τον κύκλο νέων μητέρων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης Θεσσαλονίκης.


Δελτίο Τύπου Ο κύκλος νέων μητέρων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 παρουσίασε μια απλή , λιτή αλλά μεστή νοημάτων και ιερών συμβολισμών εκδήλωση για το ιερό και συνάμα μοναδικό πρόσωπο της μητέρας . Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας , οι πατέρες του Ιερού Ναού καθώς και οι Γέροντες Διονύσιος και Χρυσόστομος από την αδελφότητα των Καρτσωναίων του Αγίου ¨Ορους .Διαβάστε περισσότερα »

Την 7ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ὅσιος Παρθένιος Ἐπίσκοπος Λαμψάκου.


Ὁ Ὅσιος Παρθένιος καταγόταν ἀπὸ κάποια κωμόπολη τῆς Βιθυνίας καὶ ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ἦταν υἱὸς τοῦ διακόνου τῆς Ἐκκλησίας Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, ἀπὸ τὸν ὁποῖο διδάχθηκε τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη. Ὁ Ἅγιος ἀπὸ τὴν παιδική του ἡλικία προέκοπτε στὴν ἀρετὴ καὶ τὴν εὐσέβεια. Ὁ τρόπος μὲ τὸν ὁποῖο ὁ Κύριος ἁλίευσε τοὺς Ἀποστόλους, ποὺ ἦταν ψαράδες, τὸν ἔκανε νὰ ἀγαπήσει τὴν ἁλιεία. Καὶ ὅταν ἔριχνε τὰ δίχτυα στὴν Ἀπολλωνιάδα λίμνη ἢ τὰ ἀνέσυρε γεμάτα ψάρια, αἰσθανόταν ὅτι ἐργαζόταν σὲ ἕνα ἀπὸ τὰ πλοιάρια τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου ἢ τοῦ Ἰωάννου. Διαβάσ... περισσότερα »

Την 7ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ὅσιος Λουκᾶς ὁ ἐν Στειρίῳ τῆς Ἑλλάδος.


Οἱ πρόγονοι τοῦ Ὁσίου Λουκᾶ, ὁ παπποὺς καὶ ἡ γιαγιὰ ἀπὸ τὸν πατέρα του, εἶχαν γεννηθεῖ στὴν Αἴγινα, τὴν ὁποία ὅμως, ὅπως καὶ πολλοὶ ἄλλοι κάτοικοι τοῦ νησιοῦ, ἀναγκάστηκαν νὰ ἐγκαταλείψουν, ἐξαιτίας τῶν πειρατικῶν ἐπιδρομῶν τῶν Σαρακηνῶν, γύρω στὰ ἔτη 865 – 870 μ.Χ. Ἔτσι, ἀπὸ τὴν Αἴγινα κατέφυγαν στὴν ἐπαρχία τοῦ Χρυσοῦ (ἢ Χρισοῦ, δηλαδὴ τῆς ἀρχαίας Κρίσσας) τῆς Φωκίδος καὶ ἐγκαταστάθηκαν ἀρχικὰ στὸ παράλιο ὄρος τοῦ Ἰωάννου ἢ τοῦ Ἰωαννίτζη ἐπιλεγόμενο. Διαβάστε περισσότερα »

Ο Πειραιάς εόρτασε και λιτάνευσε τον Άγιο Παρθένιο (ΦΩΤΟ).

Ο Πειραιάς εόρτασε και λιτάνευσε τον Άγιο Παρθένιο (ΦΩΤΟ).


*του Σπύρου Παπαγεωργίου* Με λαμπρή λιτάνευση, εόρτασε ο Πειραιάς και συγκεκριμένα η ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Πειραιώς, τη μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου. Στον Ιερό Ναό θησαυρίζεται τεμάχιο λειψάνου του Αγίου και κάθε φορά η μνήμη του εορτάζεται πανηγυρικά. Απόψε τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του ιερού λειψάνου στους δρόμους γύρω από το Ναό υπό των ήχων της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά. Διαβάστε περισσότερα »


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ.


*Λουκ. ιε’ 11-32* *Εἶπε δέ· ἄνθρωπός τις εἶχε δύο υἱούς. Καὶ εἶπεν ὁ νεώτερος αὐτῶν τῷ πατρί· πάτερ, δός μοι τὸ ἐπιβάλλον μέρος τῆς οὐσίας. καὶ διεῖλεν αὐτοῖς τὸν βίον. Καὶ μετ᾿ οὐ πολλὰς ἡμέρας συναγαγὼν ἅπαντα ὁ νεώτερος υἱὸς ἀπεδήμησεν εἰς χώραν μακράν, καὶ ἐκεῖ διεσκόρπισε τὴν οὐσίαν αὐτοῦ ζῶν ἀσώτως. Δαπανήσαντος δὲ αὐτοῦ πάντα ἐγένετο λιμὸς ἰσχυρὸς κατὰ τὴν χώραν ἐκείνην, καὶ αὐτὸς ἤρξατο ὑστερεῖσθαι* Διαβάστε περισσότερα »

Την 8ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Μεγαλομάρτυρας ὁ Στρατηλάτης.

Την 8ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Θεόδωρος ὁ Μεγαλομάρτυρας ὁ Στρατηλάτης.


Ὁ Ἅγιος Θεόδωρος καταγόταν ἀπὸ τὰ Εὐχάϊτα καὶ ἔζησε στὴν Ἡράκλεια τοῦ Πόντου, στὴν ἀρχαία χώρα τῆς Βιθυνίας, ἐπὶ Λικινίου (307 – 323 μ.Χ.). Κατεῖχε ἀνώτερο βαθμὸ στὸ στρατὸ τῆς Ἀνατολῆς. Στὸ Συναξάρι ἀναφέρεται, ὅτι ἦταν «στρατιωτικὸς ἔνδοξος, ὡραῖος τὴν παράστασιν, εἴλκυεν εἰς φιλίαν τοὺς πάντας καὶ διὰ τῆς λαμπρότητος τοῦ λόγου σαγήνευε τοὺς ἀκούοντας». Διαβάστε περισσότερα »

Την 8ην του μηνός Φεβρουαρίου, Προφήτης Ζαχαρίας.


Ὁ Προφήτης Ζαχαρίας εἶναι ὁ ἑνδέκατος ἀπὸ τοὺς ὀνομαζόμενους Μικροὺς Προφῆτες. Καταγόταν ἀπὸ τὸ γένος τοῦ Ἰσραὴλ καὶ τὴ φυλὴ τοῦ Λευΐ. Γεννήθηκε στὴν πόλη Γαλαὰδ τῆς Παλαιστίνης κατὰ τὴν περίοδο τῆς βαβυλώνιας αἰχμαλωσίας καὶ τὸ ὄνομά του σημαίνει, στὴν ἑλληνικὴ γλῶσσα, μνήμη Θεοῦ, ἐκεῖνον δηλαδὴ τὸν ὁποῖο ὁ Θεὸς ἐνθυμεῖται. Ἦταν υἱὸς τοῦ Βαραχίου. Ὁ παππούς του Ἀδδὼ ἦταν πιθανῶς ἀρχηγὸς ἱερατικῆς οἰκογένειας. Διαβάστε περισσότερα »

Την 8ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Σάββας Ἀρχιεπίσκοπος Σερβίας.


Ὁ Ἅγιος Σάββας Β’, Ἀρχιεπίσκοπος Σερβίας κοιμήθηκε μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1271.

Μην λες " γιατί " Στο Θεό !

Μην λες " γιατί " Στο Θεό !


Στη θλίψη σου μην βιάζεσαι να αναρωτηθείς το πως και γιατί, αν πράγματι θεωρείς ότι πιστεύεις σε Θεό Υψιστο, αν έχεις το Χριστό,όπως λες,στα λόγια σου,στην προσευχή σου και Τον καλείς.Δεν θα σε αφήσει εγκαταλελειμένον για πάντα..... Υπόμενε, κι εσύ ,κι εγώ...... ( π. Ιγνάτιος ) " Ενας ναυαγός έφτασε με χίλια ζόρια,ύστερα από σφοδρή πάλη με τα αφρισμένα κύματα σε ένα ερημονήσι.Με τον καιρό έφτιαξε με αφάνταστες... δυσκολίες μιά καλυβούλα και με αγωνία ανέμενε μήπως και φανεί κανένα καράβι. Κάπ...
περισσότερα »

Δέκα ἑβδομάδες πρό τοῦ Πάσχα.

Δέκα ἑβδομάδες πρό τοῦ Πάσχα.

[
image: 993396]Περίοδος ἐγκρατείας, προσευχῆς, συνδιαλλαγῆς, συγχωρήσεως, συμφιλιώσεως μέ ὅσους τυχόν ψυχρανθήκαμε *Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά * Εἰσήλθαμε στήν ἁγιασμένη καί ψυχωφελῆ περίοδο τοῦ Τριωδίου. Δέκα ἑβδομάδες πρό τοῦ Πάσχα διαρκεῖ ἡ περίοδος τοῦ Τριωδίου. Διαιρεῖται σέ *τρεῖς *ἀνίσους *ὑποπεριόδους*. Τήν *προπαρασκευαστική περίοδο*, τήν *Μεγάλη Τεσσαρακοστή* καί τήν *Μεγάλη Ἑβδομάδα*. Διαβάστε περισσότερα »

Ο Εορτασμός του Μεγάλου και Ιερού Φωτίου.


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεντέλης τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο εορτασμός ξεκίνησε με το μυστήριο της Θείας ευχαριστίας το οποίο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Διαβάστε περισσότερα »

Επίσκεψη Ρώσων Ιεραρχών και Κληρικών στην Ελλάδα.

Επίσκεψη Ρώσων Ιεραρχών και Κληρικών στην Ελλάδα.


[image: meteora]Σκοπός της επίσκεψης η προώθηση και προβολή των Ιερών Προσκυνημάτων της χώρας μας στη Ρωσία Αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Κληρικών και λαϊκών συνεργατών τους από την Εκκλησία της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή 6 έως και Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 ολιγοήμερη Προσκυνηματική Επίσκεψη στην Ελλάδα, προσκεκλημένοι του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Διαβάστε περισσότερ

Άγιοι και Εκκλησία

Επίσκεψη Μητροπολίτη Χαλκίδος στην Αθωνιάδα Σχολή.


Με κανονική άδεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την έγκριση της Ιεράς Επιστασίας ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στην πανήγυρη της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου η οποία εόρτασε την Παναγία «Παραμυθία» και τον Άγιο Μάξιμο τον Γραικό. Στα πλαίσια επισκέψεώς του στο Άγιον Όρος επισκέφθηκε την Αθωνιάδα Σχολή στην οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τους καθηγητές και μαθητές. *η συνέχεια Εδώ *

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: «ΓΝΩΡΙΣΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ!!!»

Σχόλιο Γ.Θ : Θα συγκλονιστείτε. Ο αδερφός, που μας έστειλε το παρακάτω γράμμα και που επιθυμεί να μείνει ανώνυμος, παραθέτει την αληθινή μαρτυρία του δείχνοντάς μας, ότι ποτέ δεν θα λείψουν οι Άγιοι και η παρουσία της Θείας Χάριτος! *Προσκύνημα στο Άγιο Όρος.* Διαβάστε περισσότερα »

Εφ'όλης της ύλης (video).

Η συνέντευξη εφ'όλης της ύλης, που παραχώρησε στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι TRT και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου, "Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα", ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος, στις 2 Φεβρουαρίου 2015.

Την Εικόνα σου σεβάστηκα…

 
[image: DSC08635]Επέτειος ενθρονίσεως Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ.Πειραιώς κ. Καλλινίκου *Tου Κώστα Ζουρδού, θεολόγου * Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από την ημέρα της ενθρονίσεως του Μητροπολίτη πρ. Πειραιώς κ. Καλλίνικου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς που έγινε στις 5 Φεβρουαρίου 1978. Διαβάστε περισσότερα »

Η εορτή του πολιούχου της πόλης του Ναυπλίου.


[image: image026b]Ο Άγιος Αναστάσιος ήταν γέννημα και θρέμμα της πόλης του Ναυπλίου και έκανε το επάγγελμα του ζωγράφου Πολυαρχιερατική θεία λειτουργία τελέσθηκε σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2015 ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ναυπλίου Αγίου Αναστασίου στον ομωνυμο προσκυνηματικό Ιερό Ναό . Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που έγινε, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος, παρόντων των Μητροπολιτών , Ύδρας, Σπετσών Αιγίνης Ερμιονίδας και Τροιζηνίας Εφραίμ, Ιλιού Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, Αργολίδος Νεκταρίου και του θεοφιλέστατου επισκόπου Επιδαύρου Καλλινίκο...
περισσότερα »

Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ.Νί=ικολάου στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.


Διερχόμενος από το 13ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τους μαθητές, οι οποίοι εκείνη την ώρα έκαναν την πρωινή προσευχή τους στο προαύλιο. Τα παιδία εδέχθησαν με χαρά και ενθουσιασμό την επίσκεψη του Ποιμενάρχου τους καθώς και τις ευχές του για καλή πρόοδο και μια ευλογημένη χρονιά. Διαβάστε περισσότερα »

Ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον οι εκδόσεις για τη ναυτική παράδοση της Μαγνησίας από το φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός»

   
Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2015 *Δελτίο τύπου της «Μαγνήτων Κιβωτός»* Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση παρουσίασης της κασετίνας που περιέχει το βιβλίο «Ήρθαν τα καράβια τα Ζαγοριανά. Όψεις και μνήμες της ναυτιλίας και του εμπορίου στο Ανατολικό Πήλιο (1600 - 1960)» καθώς και το ημερολόγιο για το 2015 με τον διακριτικό τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας, Φωτογραφικές αποτυπώσεις της ναυτιλίας στη Μαγνησία», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Παράρτημα Μαγνησίας). Διαβάστε περισσότερα »

Διαμαρτυρία της Ιεράς Μητροπόπεως Άρτης για τη βεβήλωση του Ιερού ΝαούΑγίου Γεωργίου Άρτης.


Η Ιερά Μητρόπολις Άρτης, μεταφέροντας την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των ενοριτών του Αγίου Γεωργίου Άρτης, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, προς κάθε αρμόδιο, διά την ανεπίτρεπτη και ιερόσυλη ενέργεια, ορισμένων κοινωνικά προβληματικών ατόμων οι οποίοι δεν δίστασαν, να γράψουν συνθήματα στην εξωτερική πλευρά του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου (επί της πλατείας του Αγίου Γεωργίου). Διαβάστε περισσότερα »

Την 6ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Φώτιος ὁ Ἰσαπόστολος καὶ Ὁμολογητὴς Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

 
Ὁ Μέγας Φώτιος ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους ποὺ βασίλευσαν οἱ αὐτοκράτορες Μιχαὴλ (842 – 867 μ.Χ.), υἱὸς τοῦ Θεοφίλου, Βασίλειος Α’ ὁ Μακεδὼν (867 – 886 μ.Χ.) καὶ ὁ Λέων ΣΤ’ ὁ Σοφὸς (886 – 912 μ.Χ.), υἱὸς τοῦ Βασιλείου. Γεννήθηκε περὶ τὸ 810 μ.Χ. στὴν Κωνσταντινούπολη ἀπὸ εὐσεβὴ καὶ ἐπιφανὴ οἰκογένεια, ποὺ ἀγωνίσθηκε γιὰ τὴν τιμὴ καὶ προσκύνηση τῶν ἱερῶν εἰκόνων. Διαβάστε περισσότερα »

Την 6ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ὅσιος Βουκόλος Ἐπίσκοπος Σμύρνης.


Ὁ Ὅσιος Βουκόλος ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία ἔγινε κατοικητήριο τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καὶ μαθητὴς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Θεολόγου, ὁ ὁποῖος τὸν χειροτόνησε Ἐπίσκοπο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Σμύρνης. Ὁ Ἅγιος διακόνησε τὴν Ἐκκλησία μὲ ὅλη τὴν εὐσυνειδησία, τὴν θερμότητα καὶ τὴν αὐταπάρνηση τῶν μαρτυρικῶν ἐκείνων χρόνων. Διαβάστε περισσότερα »

Την 6ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Ἰουλιανὸς ὁ Μάρτυρας ὁ ἐν Ἐμέσῃ.

 
Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Ἰουλιανὸς καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἔμεσα, πόλη τῆς Κοίλης Συρίας καὶ ἔζησε κατὰ τὰ τέλη τοῦ 3ου αἰῶνα μ.Χ. Διακρινόταν γιὰ τὴν εὐσέβειά του πρὸς τὸν Θεὸ καὶ γιὰ τὴν ἀγάπη του πρὸς τοὺς ἀδελφούς του. Ἀσκοῦσε τὸ ἐπάγγελμα τοῦ ἰατροῦ καὶ φρόντιζε γιὰ τὴν ἀποκατάσταση τῆς σωματικῆς καὶ ψυχικῆς ὑγείας τῶν συνανθρώπων του, εἴτε Χριστιανῶν εἴτε εἰδωλολατρῶν. Διαβάστε περισσότερα »

Την 6ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιοι Δωροθέα καὶ Θεόφιλος οἱ Μάρτυρες ἐν Καισαρείᾳ.

 
Οἱ Ἅγιοι Δωροθέα καὶ Θεόφιλος μαρτύρησαν στὴν Καισάρεια τῆς Καππαδοκίας ἐπὶ ἡγεμόνα Σαπρικίου μεταξὺ τῶν ἐτῶν 284 – 304 μ.Χ.

Την 6ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ὅσιοι Βαρσανούφιος καὶ Ἰωάννης ὁ ἐπικαλούμενος Προφήτης.


Οἱ Ὅσιοι Βαρσανούφιος καὶ Ἰωάννης ἔζησαν κατὰ τὸν 4ο αἰῶνα μ.Χ. Ἦταν καὶ οἱ δυὸ μοναχοὶ καὶ φημισμένοι γιὰ τὸν ἀσκητικὸ βίο καὶ τὴν ἁγιότητά τους καὶ γνώριζαν ἄριστα τὴν διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας. Γι’ αὐτὸ συνέγραψαν καὶ βιβλίο στὸ ὁποῖο διατυπώνονται διάφορες ἐρωτήσεις καὶ ἀπορίες καὶ δίδονται ἀπαντήσει μὲ σκοπὸ τὸ φωτισμὸ τῶν πιστῶν. Τὸ βιβλίο αὐτὸ ἐκτυπώθηκε, κατὰ τὸν Συναξαριστὴ τοῦ Ἁγίου Νικοδήμου, στὴ Βενετία. Διαβάστε περισσότερα »

Την 6ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Ἄμανδος φωτιστὴς τῆς Βελγικῆς.


Ὁ Ἅγιος Ἄμανδος γεννήθηκε κοντὰ στὴν Ἀκυϊτανία περὶ τὰ τέλη τοῦ 6ου αἰῶνα μ.Χ. καὶ σπούδασε θεολογία στὴ Ρώμη. Ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία μόνασε σὲ μοναστήρι τῆς νήσου Γιέ. Ἐπειδὴ ὁ πατέρας του δὲν ἤθελε νὰ γίνει ὁ υἱός του μοναχὸς καὶ τοῦ ἔφερνε ἐμπόδια, ὁ Ἅγιος κατέφυγε στὴν πόλη Τούρ, ὅπου ἦταν ἐπὶ δεκαπέντε ὁλόκληρα χρόνια ἔγκλειστος σὲ ἕνα κελὶ στὰ τείχη τῆς πόλεως. Διαβάστε περισσότερα »

Την 6ην του μηνός Φεβρουαρίου, Ἅγιος Ἀρσένιος ὁ ἐκ Γεωργίας.

 
Ὁ Ὅσιος Ἀρσένιος τοῦ Ἰκαλτοέλι ἔζησε μεταξὺ τοῦ 11ου καὶ 12ου αἰῶνα μ.Χ. στὴ Γεωργία. Σπούδασε στὴ θεολογικὴ ἀκαδημία τοῦ Ἰκάλτο καὶ γνώρισε τὴ βυζαντινὴ παράδοση ἀπὸ τὴν παραμονή του στὴν Κωνσταντινούπολη. Κοιμήθηκε ὁσίως μὲ εἰρήνη τὸ ἔτος 1127 στὴ Γεωργία.

Άγιοι και Εκκλησία

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Μητροπολίτη της Απελευθέρωσης (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) .

 
*Ο Μητροπολίτης Καστορίας Ιωακείμ Λεπτίδης*, γεννήθηκε την 1η Μαρτίου 1871 στο χωριό Κέλβερι (Καρβάλη) του Νομού Ικονίου της Μικράς Ασίας, εκ γονέων Στεφάνου και Ελένης. Στις 2 Νοεμβρίου του 1902 εξελέγη Επίσκοπος Ερυθρών, τοποθετηθείς στο τμήμα Μαγνησίας της αχανούς Επαρχίας Εφέσου. Μετέπειτα (1908) προήχθη στην Μητρόπολη Πρεσπών και Αχριδών με έδρα το ιστορικό Κρούσοβο. Το 1910 εξελέγη Μητροπολίτης Καστορίας και ποίμανε την επαρχία μέχρι της κοιμήσεως του, το 1931. *Κατά τα έτη της αρχιερατικής του διακονίας, την 11η Νοεμβρίου 1912, απελευθερώθηκε η Καστοριά μας από τον τουρκικό... περισσότερα »

ΝΕΑ ΗΛ. ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ (ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ).


*ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ* Ανακοινώνεται ότι ο *Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ* προέβη σε *διορθώσεις *του πρώτου απολυτικίου καθώς και άλλων σημείων της *Ιεράς Ακολουθίας του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου*, την οποία έχει συνθέσει ο ίδιος. Προκειμένου οι διορθώσεις αυτές να γίνουν εγκαίρως γνωστές σε όλους τους ενδιαφερομένους, *η πλήρης διορθωμένη Ακολουθία * *του Οσίου Παϊσίου είναι ήδη διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή για λήψη στον δικτυακό τόπο της Ιεράς Μητροπόλεως: www.imepa.gr*. Διαβάστε περισσότερα »

Σέ ἱερά προσκυνήματα τοῦ Νομοῦ Ἀρκαδίας.

 
[image: IMG 20150204 101225 1]Ὁμάδα προσκυνητῶν ἀπό τή Ζάκυνθο Διήμερη ἐκδρομή στήν Τρίπολη καί σέ ἱερά προσκυνήματα τοῦ Νομοῦ Ἀρκαδίας πραγματοποίησε ὁμάδα προσκυνητῶν ἀπό τή Ζάκυνθο, τήν Τρίτη καί Τετάρτη 3 καί 4 Φεβρουαρίου 2015, μέ ἐπικεφαλῆς τόν Πανοσιολογιώτατο Ἀρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κονίδη καί τέσσερις ἀκόμη Κληρικούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οἱ προσκυνητές ἐπισκέφθηκαν πρῶτα τό ἱερό Προσκύνημα Ἁγίας Θεοδώρας στή Βάστα Μεγαλοπόλεως, στή συνέχεια τήν Ἱερά Μονή Παναγίας Μαλεβῆς τῆς Μητροπόλεώς μας καί, τέλος, διανυκτέρευσαν στήν Τρίπολη. Διαβάστε περισσότερα »

Κερκύρας Νεκτάριος : Οι Άγιοι Αρσένιος ο Καππαδόκης και Παΐσιος ο Αγιορείτης είχαν αγάπη στον Χριστό.


Με αγρυπνία που τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα εορτάστηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου 2015 η αγιοκατάταξη του οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου. Στην αγρυπνία εψάλησαν από τους σπουδαστές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ, υπό τη διέθυνση του χοράρχη κ. Μακρόπουλου, και ύμνοι από την ακολουθία του γέροντος του αγίου Παϊσίου Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου. Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους