Απογευματινό Τετάρτης 14 Νοεμβρίου

Πάτρα: Μουσουλμάνοι έκαψαν εικόνες και σταυρούς!

*από : Εδώ * [image: eikones] Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας, όταν βρήκαν έξω από το σεισμόπληκτο και υπό κατεδάφιση σπίτι μεταναστών καμένες χριστιανικές εικόνες, δυο σταυρούς και κάποια μικροέπιπλα. Το γεγονός το κατήγγειλαν άμεσα και στο σημείο έσπευσαν κάποιοι κάτοικοι αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Οι εικόνες και οι σταυροί είχαν ήδη καεί. Διαβάστε περισσότερα »

Ἅγιοι Γουρίας, Σαμωνᾶς καὶ Ἄβιβος οἱ Ὁμολογητές, 15ην Νοεμβρίου.

Ὁ Γουρίας καὶ ὁ Σαμωνᾶς, ἀγωνιζόμενοι τὸν ἱερὸ ἀγώνα τῆς χριστιανικῆς πίστης, συνελήφθησαν ἀπὸ τὸν ἡγεμόνα Ἀντωνίνο, κατὰ τὸν διωγμὸ ἐπὶ Διοκλητιανού. Καὶ ἀφοῦ ὑπέστησαν μὲ θαυμαστὴ ὑπομονὴ πολλὰ βάσανα, ἀποκεφαλίσθηκαν. Ὁ Ἄβιβος ἔζησε λίγα χρόνια ἀργότερα καὶ ἦταν ἀπὸ ἕνα χωριὸ τῆς Ἔδεσσας ποὺ ὀνομαζόταν Ἀποθελσαῖα. Τότε βασιλιὰς ἦταν ὁ Λικίνιος, ὁ γνωστὸς ἀντίπαλος τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου. Διαβάστε περισσότερα »

Ὅσιος Παΐσιος Βελιτσκόφσκυ, Ρῶσος, 15ην Νοεμβρίου.

Ἐπιγραμματικὰ καὶ μὲ χρονολογικὴ σειρὰ ἀναφέρουμε τὰ σημαντικότερα γεγονότα τῆς ζωῆς του: Γεννήθηκε στὶς 21 Δεκεμβρίου τοῦ 1722. Τὸ 1734 εἰσάγεται στὴ Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Κιέβου. Τὸ 1738 μπαίνει στὰ μοναστήρια Λιούμπετζ καὶ Μετθεντόφσκυ κοντὰ στὸ Κίεβο. Τὸ 1741 γίνεται ρασοφόρος μοναχός, μετονομασθεῖς Πλάτων. Τὸ 1743 μετακομίζει στὶς σκῆτες τῆς Βλαχίας, ὅπου ζεῖ μὲ τὸν γέροντα Βασίλειο. Τὸ 1746 πηγαίνει στὸ Ἅγιον Ὄρος. Διαβάστε περισσότερα »

Ἅγιος Κωνσταντῖνος ὁ Νεομάρτυρας ὁ Ὑδραῖος και ο Ἅγιος Εὐφημιανὸς ὁ Θαυματουργός, 14ην Νοεμβρίου.

Γεννήθηκε στὴν Ὕδρα καὶ ὁ πατέρας του ὀνομαζόταν Μιχαήλ, ἡ δὲ μητέρα τοῦ Μαρίνα. Δεκαοκτὼ χρονῶν ἔφυγε ἀπὸ τὴν Ὕδρα καὶ πῆγε στὴ Ρόδο, κοντὰ στὸν Τοῦρκο ἡγεμόνα Χασᾶν Καπετάν. Ἐκεῖ ὁ Κωνσταντῖνος παρασύρθηκε καὶ ἐξισλαμίστηκε, μὲ τὸ ὄνομα Χασᾶν. Καὶ γιὰ τρία χρόνια ἀπολάμβανε μεγάλες τιμές. Ἀργότερα ὅμως, συναισθάνθηκε τὸ ὀλίσθημά του καὶ ἄρχισε νὰ μετανοεῖ. Ἔκανε ἐλεημοσύνες καὶ ἔκλαψε πικρά. Τελικά, γιὰ νὰ ἐξιλεωθεῖ ἀποφάσισε νὰ μαρτυρήσει. Βρῆκε λοιπὸν κάποιο πνευματικό, ἐξομολογήθηκε καὶ ζήτησε τὴν εὐχή του νὰ μαρτυρήσει. Ὁ πνευματικός του ὅμως τὸν ἀπέτρεψε, διότι φοβήθηκε τὸ ... περισσότερα »

Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς ὁ Θαυματουργός Ἀρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, 14ην Νοεμβρίου.

Δεινὸς θεολόγος καὶ διαπρεπέστατος ρήτορας καὶ φιλόσοφος ὁ Γρηγόριος. Δὲν γνωρίζουμε τὸ χρόνο καὶ τὸν τόπο τῆς γέννησής του. Ὁ Σ. Εὐστρατιάδης ὅμως, στὸ ἁγιολόγιό του, ἀναφέρει ὅτι ὁ Ἅγιος Γρηγόριος γεννήθηκε τὸ 1296 στὴν Κωνσταντινούπολη, ἀπὸ τὸν Κωνσταντῖνο τὸν Συγκλητικὸ καὶ τὴν εὐσεβεστάτη Καλλονή). Ξέρουμε ὅμως, ὅτι κατὰ τὸ πρῶτο μισό τοῦ 14ου αἰώνα ἦταν στὴν αὐτοκρατορικὴ αὐλὴ τῆς Κωνσταντινούπολης, ἀπ’ ὅπου καὶ ἀποσύρθηκε στὸ Ἅγιον Ὄρος χάρη ἡσυχότερης ζωῆς, καὶ ἀφιερώθηκε στὴν ἠθική του τελειοποίηση καὶ σὲ διάφορες μελέτες. Διαβάστε περισσότερα »

Αραβαντινός: Οι VIP κρατούμενοι του Κορυδαλλού παραγγέλνουν και τρώνε καπνιστούς σολωμούς

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι βουλευτές της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος ακούγοντας τον γνωστό συνδικαλιστή αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό να λέει με τον πιο ωμό τρόπο ότι οι πλούσιοι που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού καλοπερνούν. «Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;» είπε ο πρώην αρχιφύλακας... του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού αλλά δεν έμεινε μόνον εκεί. «Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσε... περισσότερα »

Νέο τσεκούρι: πώς θα φορολογηθούν ενοίκια, αποζημιώσεις, εφάπαξ

24GRστο24GR
*Από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 10% θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ακίνητα, καθώς και το εφάπαξ που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται! * *Ακόμη και οι αποζημιώσεις απόλυσης θα φορολογηθούν!!* Σύμφωνα με πληροφορίες... που αφορούν στο προσχέδιο του νέου ληστρικού φορολογικού νομοσχεδίου, επιβάλλεται κλίμακα για την αυτοτελή φορολόγηση των ενοικίων, η οποία θα έχει συντελεστή 10% για τα πρώτα 12.000 ευρώ εισοδήματος από ενοίκια, 30% για το εισόδημα από 12.000 – 60.000 και 45% για εισόδημα άνω των 60.000 ευρώ από ενοίκια. Παράλληλα, με την παραπάνω κλίμακα θα φ... περισσότερα »

Τελικά λαός και Κολωνάκι δεν είμαστε το ίδιο! ΔΕΙΤΕ πόσα παίρνουν οι βουλευτές!

Η πολιτική της λιτότητας δεν ισχύει όπως φαίνεται στην περίπτωση των αμοιβών των βουλευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εξακολουθούν, παρά τα μνημόνια, τα μέτρα και τις σκληρές μεταρρυθμίσεις να παίρνουν σε αντίθεση με το λαουτζίκο… πολλά χρήματα! Αν και οι αμοιβές διαφέρουν από χώρα σε χώρα, έχουν ένα κοινό σημείο: δεν είναι ποτέ ατόφιες, αφού πάντα συμπληρώνονται από πρόσθετες απολαβές, οι οποίες ενίοτε ξεπερνούν ακόμα και το βασικό μισθό!... Πιο συγκεκριμένα, στο ρετιρέ των αμοιβών «κατοικούν» οι Ιταλοί βουλευτές με 11.703 ευρώ μηνιαίως, ενώ στα χαμηλά βρίσκονται οι Ούγγροι ... περισσότερα »

Γιατί κατέρρευσε ο κολοσσός επίπλων ΝΕOSET - Στον αέρα 1.000 εργαζόμενοι

Η ιστορική εταιρεία επίπλων ΝEOSET κατέθεσε χθες Τρίτη 13 Νοεβρίου 2012, αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, λίγους μόνο μήνες μετά την αντίστοιχη ενέργεια που έκανε η εξίσου ιστορική εταιρεία Satο. Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επίπλου στην Ελλάδα καθώς οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα... Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί για το έτος 2011 η ΝEOSET παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και η εταιρεία αρνείται να ενημερώσει τους δημοσιο... περισσότερα »

ΑΙΣΧΟΣ! Αφαίρεσαν τον Περικλή από τον Δήμο Χολαργού!

24GRστο24GR
ΑΦΟΥ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ; *Σημεία των καιρών; Τι να πούμε!* *Εκτιμούμε αφάνταστα τον σπουδαίο ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη και την ιστορία του στο χώρο της τέχνης. * Eίναι ο καλλιτέχνης που κλήθηκε από την Δημοτική Αρχή να φιλοτεχνήσει το νέο σήμα του ενιαίου Δήμου Παπάγου-Χολαργού, όμως η αφαίρεση του Περικλή από σήμα- κατατεθέν του Χολαργού, με τον οποίο έχει ταυτιστεί για 2500 χρόνια, αποτελεί ιστορικό ατόπημα! Άραγε... ποιες ανάγκες ήταν αυτές που επέβαλαν την εξαφάνιση της προτομής Περικλή απ... περισσότερα »

Γενόσημα: "Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός από το να σου στερούν την υγεία"

24GRστο24GR
*Την άθλια και απάνθρωπη συμπεριφορά της τρόικας, έρχεται να κάνει πράξη η προδοτική υπόδουλη στους νταβατζήδες κυβέρνηση, με τις επικίνδυνες για τη ζωή μας αποφάσεις! * *Ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει τον Έλληνα πολίτη η ανελέητη τρόικα –αλλά και η δικής μας υποταγμένη κυβέρνηση στους ληστές της ζωής μας και του μέλλοντός μας- είναι αυτή η ιστορία με τα φάρμακα.* Η εντολή από Τόμσεν και λοιπούς γκαουλάιτερ στους Σαμαρά και Στουρνάρα είναι σαφής: *«Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν θα παρέχουν στον ασθενή το ειδικό φάρμακο που χρειάζεται, για να γίνει καλά, αλλά φάρμακο γενικής ... περισσότερα »

Η Αλβανία θέλει μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες του Ιονίου!

24GRστο24GR
*Η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα άνοιξε την όρεξη των αλβανών οι οποίοι αμφισβητούν την ΑΟΖ και ακολουθούν το παράδειγμα της Τουρκίας στις αξιώσεις που έχει για το Αιγαίο!* «Φιλέτο» από το Ιόνιο θέλει η γειτονική χώρα όπως έγινε γνωστό από αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφερόμενοι στις... έρευνες που ξεκινά σήμερα το νορβηγικό σκάφος «Nordic Explorer» της εταιρείας Petrolium -Geo-Services (PGS). Οι αλβανοί αξιωματούχοι σε παρασκηνιακές συνομιλίες που έχουν με Έλληνες ομολόγους τους υποστηρίζουν ότι «οι έρευνες στο βόρειο Ιόνιο του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους γίνονται ... περισσότερα »

Ο Τσίπρας δεν πλήρωσε το χαράτσι, για να ενισχύσει το ΚΕΘΕΑ!

24GRστο24GR
*Με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην ερώτηση την οποία κατέθεσε στη βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης, ρωτώντας αν ο Αλέξης Τσίπρας έχει πληρώσει το τέλος ακινήτων.* Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τέλος για ακίνητο του Τσίπρα στους Αμπελόκηπους... δεν έχει πληρωθεί, και ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε παλιότερη δήλωση του Τσίπρα ότι δεν θα πλήρωνε το χαράτσι και τα χρήματα αυτά θα τα κατέθετε στο ΚΕΘΕΑ που υποχρηματοδοτείται! .

Αραβαντινός: Οι VIP κρατούμενοι του Κορυδαλλού παραγγέλνουν και τρώνε καπνιστούς σολωμούς!

24GRστο24GR
ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΑΝ ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΔΕΣ! *Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι βουλευτές της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος ακούγοντας τον γνωστό συνδικαλιστή αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινό να λέει με τον ποιο ωμό τρόπο ότι οι πλούσιοι που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού καλοπερνούν.* *«Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;»* είπε ο πρώην αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού αλλά δεν έμεινε μόνον εκεί... *«Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. * * **Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. * * **Αφού έχε... περισσότερα »

Η κυβέρνηση τελειώνει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια και την ψήφο μεταναστών

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας η κυβέρνηση τελειώνει σήμερα το νομό Ραγκούση για την ιθαγένεια. Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καλούνται οι υπουργοί Ευρυπίδης Στυλιανιδης και Χαράλαμπου Αθανασίου να εφαρμόσουν άμεσα την απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας ως προς τη απόδοση ιθαγένειας, δηλαδή να σταματήσουν να δίνουν την ελληνική ιθαγένεια έτσι όπως όριζε ο νόμος Ραγκούση... Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιωτης Μπαλτάκος αναφέρεται ακόμα οτι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή εντός 7 ημερών να δοθεί στη δημοσιότητα νέο ν... περισσότερα »

Δόση «μαμούθ» με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας!!

24GRστο24GR
«Κλειδώνουν» τα 44 δισ. προς την Αθήνα - Αυστηρότερο μηχανισμό ελέγχου ζητούν οι Γερμανοί – Σενάρια και για υπερ – επίτροπο - Βεβαιότητα Σαμαρά για την εκταμίευση της ενισχυμένης δόσης *Πυρετώδεις διεργασίες συντελούνται τις τελευταίες ώρες προκειμένου να βρεθεί λύση στο Ελληνικό ζήτημα. * Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας προσανατολίζονται στη λύση της «συγχώνευσης» των δόσεων που διεκδικεί η Ελλάδα σε μία «δόση – μαμούθ», άνω των 44 δισ. ευρώ. Τη συγκεκριμένη λύση... προωθεί η Γερμανία, συνεπικουρούμενη από τη Γαλλία που πιέζει όλο και περισσότερο για λύση στο ελληνικό ζήτημα φοβούμενη επ... περισσότερα »

in.gr newsletter 14 Νοεμβρίου

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 - 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Λόγω της κινητοποίησης, κλειστός θα είναι από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα. Δείτε το πολυσυζητημένο βίντεο των ισπανικών συνδικάτων για την απεργία. Σχολιάστε...  
Σε διαθεσιμότητα όλοι οι εκτός ΑΣΕΠ Β'βάθμιας εκπαίδευσης ιδιωτικού δικαίου
Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση των συνδικάτων κατά της λιτότητας
Αμεση εκταμίευση της δόσης-μαμούθ ζήτησε ο Σαμαράς από Ρομπάι, Μπαρόζο
Η Ελλάδα περιμένει την υποστήριξη που της έχουμε υποσχεθεί, λέει ο Ολάντ
Σε γενική απεργία κόντρα στη λιτότητα κατεβαίνουν την Τετάρτη Πορτογαλία και Ισπανία
Πέρα από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο απειλεί να εξελιχθεί η υπόθεση Πετρέους
Υπό συζήτηση η καταβολή και των τριών δόσεων προς την Ελλάδα, λέει ο Σόιμπλε
Στο Eurogroup της 20ής Νοεμβρίου «η τελική απόφαση για την Ελλάδα»
Σε βάθος χρόνου η αποκλιμάκωση της ακρίβειας λέει η Επιτροπή Ανταγωνισμού


O διαλογισμός «βελτιώνει τον έλεγχο των συναισθημάτων»
O Άινσταϊν και τα ατομικά ρολόγια στη μελέτη του εσωτερικού της Γης
Ασθενής σε κατάσταση φυτού επικοινωνεί μέσω τομογράφου
Τόνια Σωτηροπούλου: «Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια ερωτική σκηνή με τον Ντ.Κρεγκ;»
Πρεμιέρα με «Άννα Καρένινα» θα κάνει το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
«Εικόνα και Λόγος», διάλεξη του φωτογράφου Μ.Παπαδόπουλου στις 15 Νοεμβρίου
Μήτρογλου ή Κλάους το δίλημμα Σάντος για παρτενέρ του Σαμαρά
Τετ-α-τατ Σιστιακόφ με Δώνη και... μάτια Στουτγάρδης για Κλάους
Σφίγγει ο κλοιός για τον Φερέιρα στον πάγκο του Παναθηναϊκού 
Λ. Μαχαιρίτσας - Μ. Πασχαλίδης - Δ. Παπίου - Δ. Σταρόβας & Οpera Chaotique στο Ζυγό - Προσκλήσεις
Όσα δεν γνωρίζετε για τη Σαρλίζ Θέρον – Φωτογραφίες
Όσα παίρνει ο άνεργος με την Άννα Βαγενά
Ανν Νικόλ Σμιθ: η πολυτάραχη ζωή της γίνεται τηλεοπτική ταινία!
Mercedes-Benz E-Class Cabrio: Ανοιχτή σε προτάσεις
Skoda Superb 1.6 TDi από 19.990 ευρώ
BMW Σειρά 5 GT 2013: Ριζική ανανέωση
Τολό, με θέα στα νησάκια του!
Θεσσαλονίκη, ταξίδι στο χρόνο...
Κάρυστος, Μπούρτζι και Κοκκινόκαστρο
Blue Rules: το μπλε του κοβαλτίου είναι το χρώμα της σεζόν
Εσείς μέχρι που θα φτάνατε για το Twilight;
Η καυτή φωτογράφιση του David Beckham
Εξέταση αίματος χωρίς νηστεία
Οι ορμόνες της εμμηνορρυσίας επηρεάζουν το άσθμα
Ο θύλακας οξέος ευθύνεται για την καούρα & τη δυσπεψία
Πάρτε μέρος στην Ποδηλατοδρομία για το Διαβήτη
doctors.in.gr: Η πύλη των ιατρών
www.imommy.gr: Το site για τη μέλλουσα και τη νέα μαμά, το παιδί και το νέο μπαμπά!
Ευφυής γεννιέσαι ή γίνεσαι;
New Baby A to Z
Τα USB Flash Drive που θα σας φτιάξουν την μέρα
Συνδέστε Android smartphone ή tablet σε monitor ή TV, με καλώδιο MHL
Με ποιους τρόπους μπορείτε να βρείτε app στο Google Play Store
Bavaria Vision 46: Ριζική ανανέωση
San Lorenzo SL 104: Το σκάφος του πρώτου πλάνου
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ NEWSLETTER ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους