Προσωπική και Ελληνική ΠρόοδοΔεν υπάρχει περίπτωση,
να βρει ο Λαός λύτρωση από τα δεινά,
εάν δεν σκεφτούμε με γνώμονα
την Προσωπική και Ελληνική Πρόοδο.

Ο Χρόνος δεν αλλάζει τα πράγματα! Εμείς πρέπει να τα αλλάξουμε.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ
“Ο Χρόνος δεν αλλάζει τα πράγματα! Εμείς πρέπει να τα αλλάξουμε.”
Αγαπητά μέλη και φίλοι της “κοινωνίας αξιών”
Η “ κοινωνία αξιών” συνεχίζει δραστήρια την πολιτική της δράση, με πρακτικές προτάσεις και συγκεκριμένα προγράμματα για την επίλυση των κρίσιμων θεμάτων της κοινωνίας μας, με θεματικές εκδηλώσεις και με καθημερινές παρεμβάσεις.
Μετά τη παραίτηση του κ. Δημήτρη Μπουραντά, καθήκοντα Προέδρου έχει αναλάβει όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο κ. Στέλιος Φενέκος, ο οποίος έχει ψηφισθεί από το Πανελλήνιο Συνέδριο ως αναπληρωτής του Προέδρου.
Το Πολιτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του νέου Προέδρου, αποφάσισε τη διεξαγωγή Πανελληνίου Συνεδρίου, την 10η Ιανουαρίου 2015, ημέρα Σάββατο.
http://wp.me/p2SV3s-17r

Γνώση ή άγνοια;

Ο χρήστης Ζυγισε και Αποφασισε κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη ΕΝΚΕ Ενωμένη Κίνησις Ελλήνων.
Δημοσιεύθηκε από Μπάστας Χάρης · 
Γνώση ή άγνοια;

Οι ιστορικές αναδρομές μας δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έχουμε.
Η γνώση δεν υπάρχει για να προκαλεί δυσαρέσκειες με την απόκτησή της, ούτε αντιπαλότητες.
Η δυνατότητα της διάψευσης – απ’ ό... Δείτε περισσότερα
 
Φωτογραφία: Γνώση ή άγνοια;

Οι ιστορικές αναδρομές μας δεν έχουν σκοπό να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έχουμε.
Η γνώση δεν υπάρχει για να προκαλεί δυσαρέσκειες με την απόκτησή της, ούτε αντιπαλότητες.
Η δυνατότητα της διάψευσης – απ’ όποιον πιστεύει πως δεν είναι σωστή η τοποθέτηση - είναι πάντα καλοδεχούμενη.
Αυτό που δεν είναι καλοδεχούμενο, είναι η προσπάθεια φίμωσης και η παραμονή στην άγνοια των πολιτών.
 
 Ίσως κάποιοι δυσαρεστούνται με όσα αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις μας , μα σκοπό δεν έχουμε την απογοήτευσή τους, παρά μόνο την έκθεσή τους ως γνώση με την πιθανότητα συμμόρφωσης. 
Πολλοί μιλούν για Άμεση Δημοκρατία κι αναρωτιέμαι εάν έχουν καταλάβει, πως δεν μπορεί ο κόσμος να έχει αντικειμενική άποψη εάν πρώτα δεν γνωρίζει. 
Θα έχει άποψη για ότι του έχουν μάθει αλλά δεν σημαίνει πως είναι και αυτό που υπάρχει, ώστε να έχουν σωστή κρίση και να προσφέρουν σωστές απόψεις.

Εάν βασιστούμε στην αμάθεια, ζητώντας από τον άλλον να συμμετέχει σε μια προσπάθεια νέου ξεκινήματος με νέες βάσεις, το μόνο που θα καταφέρουμε, είναι να δημιουργηθεί άλλο ένα Κράτος βασισμένο πάνω σε ένα ψέμα. 
Δεν λέω πως είναι θετικό να καταστραφεί κάθε τι που υπάρχει, αλλά η επιλογή του σωστού από αυτό του λάθους, δεν είναι εργασία για κάποιον που δεν γνωρίζει.   
Έτσι πιστεύουμε πως η πρώτη προσπάθεια κάθε νέου φορέα που θέλει κάτι διαφορετικό απ’ όσα υπάρχουν, είναι να εκθέσει μια πραγματικότητα , την οποία πολλοί δεν γνωρίζουν.
Ταυτόχρονα να βρεθούν κι άλλοι που χρόνια τώρα φώναζαν αλλά δεν είχε δύναμη η μοναχική φωνή τους και να συνταχτούν όλοι μαζί ενάντια σε όσους θέλουν  ο Έλληνα να ζει μέσα στο ψέμα.

Θα ήταν εύκολο για εμάς να σηκώσουμε κάποια λάβαρα είτε θρησκευτικά είτε ιδεολογικά και να προσπαθήσουμε την συγκέντρωση όσο πιο περισσότερων μαζί μας, αναμασώντας τα τόσα επαναλαμβανόμενα στο διαδίκτυο.  
Δεν το θεωρούμε τίμιο από την πλευρά μας επειδή δεν ψάχνουμε για θύματα, αλλά για συνοδοιπόρους σε μια δύσκολη και δύσβατη διάβαση. Συνειδητοποιημένους πολίτες με στόχο την ευθύνη της αναστήλωσης μιας χαμένης  και προδομένης πατρίδας.

Για να επιτευχθεί αυτό όμως πρέπει να γνωρίζουμε ποιά είναι η χαμένη πατρίδα και ποιοί την πρόδωσαν. Θα ήταν αστείο να θεωρηθεί πως αυτή η γνώση είναι για εμάς σκοπός εκδίκησης, όπως πολλοί άλλοι ζητούν κι αναφέρουν σε πολλές αναρτήσεις τους.  Η γνώση για εμάς προσφέρει σοφία και η βία δεν έχει καμία σοφία. 
Δεν είναι σωστό να αγανακτείς με κάποιους επειδή δεν σου έδειξαν την άλλη όψη του νομίσματος.
Πρέπει ν’ αγανακτείς όμως με εσένα, όταν επιμένεις να μην την γνωρίζεις, καθώς έχεις πλέον την δυνατότητα να λάβεις την γνώση της. 

Συντάκτης 
Χαράλαμπος Μπάστας
 
 

Bostanistas : Επιστολή προς επίδοξους σεφ

bostanistas.gr
Θέματα
του Άρη Τσανακλίδη
30/10/14, 06:48
Δεν υπάρχουν γιορτές η σαββατοκύριακα. Το λεξιλόγιο ενός μάγειρα κάνει έναν αχθοφόρο να ντρέπεται. Κοψίματα, καψίματα και πρησμένα γόνατα δεν είναι τίποτε παραπάνω παρά another day in the office.
Συνταγές
του Δημήτρη Μπούτου
30/10/14, 06:44
Και πώς αλλιώς να φτιάξεις τις πατάτες; Ψητές αλλά κομμένες σαν πτυχές βεντάλιας: σκόρδο και μυρωδικά σφηνώνονται ανάμεσα στις ροδέλες και σε λιγότερο από ώρα έχεις μυρωδάτα πατατάκια που, τσίμπα - τσίμπα, ούτε πηρούνι δεν θα προλάβεις να λερώσεις για χάρη τους.
της Αμαλίας Λογαρά
30/10/14, 06:42
Στο ντελικάτο κρέας του κουνελιού η μαυροδάφνη δίνει μια ιδιαίτερη, λεπτή γεύση. Δοκιμάστε το.
Bostanistas.gr © 2013
Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletter


www.hellinika.gr

Bostanistas :Ο σερ Nico, η μυρωδιά των γεύσεων και μια αέρινη στραπατσάδα…

bostanistas.gr
Μαγειρικές ιστορίες
του Χρήστου Μιχαηλίδη
29/10/14, 07:36
«Mικρό κατσαρόλι, σπας μέσα τα αυγά, μαζί και λίγο βούτυρο, ολόπαχο, αγελαδίσιο, όχι βλακείες, μετά το κατσαρόλι στη φωτιά και με μια σπάτουλα τα ανακατεύεις, ελαφρά αλλά συνεχώς, και βάζοντας-βγάζοντάς το από την εστία, να μη ψηθεί πολύ, να μη πήξει..."
Συνταγές
του Νικόλα Γιατρομανωλάκη
29/10/14, 07:05
Η συγκεκριμένη συνταγή δεν αποτελεί υψηλή μαγειρική, προφανώς, αλλά προέκυψε ως λύση ανάγκης, ένα από αυτά τα βράδια που φτάνεις σπίτι πεινασμένος και κουρασμένος αλλά απλώς δεν σου πάει να ξαναπαραγγείλεις σουβλάκια.
Κάντο μόνος σου
της Γκέλης Βούρβουλη
29/10/14, 07:37
Και ποιoς με εμποδίζει να γιορτάσω το δικό μου Halloween, να φτιάξω τη δική μου κολοκύθα και να υποδεχτώ τα ανήψια μου για να δούμε το αριστουργηματικό παραμύθι του Tim Burton τρώγοντας τυροτερατάκια και κεφτεδάκια-αράχνες;
Bostanistas.gr © 2013
Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletter

www.hellinika.gr

bostanistas: Πολλαπλασιάζω τις καυτερές μου πιπεριές

bostanistas.gr
Συνταγές
της Μαρίας Τσέκου
28/10/14, 05:30
Φίλοι αγαπημένοι, και πάνω από όλα πεινασμένοι, αποφάσισαν να βγουν για περίπατο στην εξοχή. Και τώρα ιδού το ερώτημα: τι τρώμε; Κασερόπιτα «εύκολη», για να μη φάμε όλη μέρα στην κουζίνα και να πιούμε κι εμείς καμιά ρακή!
Κάντο μόνος σου
της Μαρίας Πετρίδη
28/10/14, 05:27
Ο προηγούμενος ένοικος του σπιτιού μάς άφησε κληρονομιά μια καυτερή πιπερίτσα. Αναρωτήθηκα αν θα ήταν εύκολο να την πολλαπλασιάσω για τις μαγειρικές καταδρομές μου και επειδή οι κατακόκκινοι καρποί της θα έδιναν χρώμα στον κήπο μας.
Bostanistas.gr © 2013
Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletterwww.hellinika.gr

bostanistas : Newsletter 27/10/2014

bostanistas.gr
Θέματα
του Βασίλη Φραντζολά
27/10/14, 07:08
Αυτές τις μέρες, που ξεκίνησε η νέα χρονιά για το ελαιόλαδο, πολλοί φίλοι ρωτάνε σχετικά με το φιλτράρισμα του ελαιολάδου: να αφήσουμε το λάδι να κάτσει ή να το φιλτράρουμε αμέσως;
Συνταγές
της Λεονί Σταφυλά
27/10/14, 07:21
Ανάμεσα σε κομψότατους μικροσκοπικούς μπαμπάδες, ανάλαφρες πουτίγκες και παραδοσιακό καρυδάκι γλυκό, μας κέρασαν ένα αριστούργημα: μικρές τραγανές φωλιές από φύλλο κρούστας γεμισμένες με κρέμα λεμονιού.
του Κώστα Τσαούση
27/10/14, 07:13
Θα αποφύγω να μιλήσω για το πώς διαλέγουμε το λάχανο, το πώς τυλίγουμε τους ντολμάδες κλπ. Επιλέγω να μοιραστώ μαζί σας μικρά μυστικά για το γευστικό φαγητό που μου εμπιστεύθηκε η μητέρα μου, η κυρία Σοφία.
Bostanistas.gr © 2013
Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletter


www.hellinika.gr

bostanistas : Newsletter 26/10/2014

bostanistas.gr
Συνταγές
του Δημήτρη Μπούτου
26/10/14, 08:46
Έχεις αυγά; Τότε έχεις τα πάντα. Βράσ' τα, ψήσ' τα, τηγάνισέ τα - ό,τι και να τους κάνεις παραμένουν η πιο χορταστική ιδέα για το πρωινό. Δες πώς τα προτιμούμε τέσσερις κυρίες κι εγώ.
της Αμαλίας Λογαρά
26/10/14, 07:54
Μοιάζει με μηλόπιτα κι όμως είναι ένα σχεδόν υγρό κέικ. Γλασερό και απλούστατο να το φτιάξετε. Είναι εξαιρετικό για τον πρωινό σας καφέ αλλά και το απογευματινό τσάι.
Bostanistas.gr © 2013
Απεγγραφή από το Bostanistas Newsletter

www.hellinika.gr

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους