Ξημερώνει Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Ο θίασος του ψεύδους και τα «έργα» του

24GRστο24GR
*Τίποτα απ' ό,τι κάνουν δεν γίνεται από «λάθος». * * **Τίποτα απ' ό,τι διαπράττουν δεν γίνεται «ακούσια». * Τίποτα απ' ό,τι διαλύει τη ζωή του λαού και υποβιβάζει ακόμα περισσότερο τη χώρα δεν τους... έχει «επιβληθεί», δεν τους «ξαφνιάζει», δεν τους είναι «άγνωστο». Όλα, τα πάντα, τα έχουν *προμελετήσει*. Τα έχουν *προαποφασίσει*. Τα έχουν *σχεδιάσει*. Τα έχουν *συμφωνήσει*. Τα έχουν *υπογράψει*. Τα έχουν *ψηφίσει*. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον περίφημο «λογαριασμό» για το δημόσιο χρέος. Τον «ειδικό» και «διακριτό» λογαριασμό όπου μαζί με έσοδα του Δημοσίου θα πηγαίνουν και όλ... περισσότερα »

Η δημοκρατία των δόσεων

24GRστο24GR
*Του Βασίλη Μαγκλάρα / Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο ΕΑΠ* *Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να βάλει καμία κόκκινη γραμμή στην άνευ προηγουμένου οικονομική διάλυση της χώρας, διότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να απαντήσει στο σωστό ερώτημα. * Το βασικό και κυρίαρχο ερώτημα λοιπόν από την αρχή της κρίσης δεν... ήταν Ευρώπη ή όχι Ευρώπη, αλλά Ευρώπη πάση θυσία ή Ευρώπη για την ευημερία; Και πράγματι, η σημερινή Δημοκρατία των Δόσεων που ζούμε έχει να κάνει με την υπόρρητη παραδοχή του πολιτικού συστήματος ότι θα κρατήσει την χώρα εντός της ζώνης του Ευρώ σε κάθε περίπτωση και... περισσότερα »

Έλληνες, λαός αυτοχείρων

24GRστο24GR
*Είμαστε λαός αυτοχείρων. Θεατές στην θανατική μας καταδίκη και τραγικοί ένορκοι ταυτόχρονα ενός στημένου κατηγορητηρίου, στεκόμαστε σήμερα άπραγοι μπροστά στη μεθοδευμένη γενοκτονία που μας επιφυλάσσουν. * Γνωρίζουμε πια τον εχθρό, αφού αυτός... αναθάρεψε και στάθηκε απέναντί μας. Και όμως, στέκουμε βουβοί απέναντί του, περιμένοντας την σκληρή καταδικαστική του απόφαση… Άβουλα πλάσματα, οι περισσότεροι από εμάς, βουβοί περιμένουμε να σταθεί απέναντί μας ο κάλπικος δικαστής που θα μας σύρει στο εκτελεστικό απόσπασμα. Βρεθήκαμε ένοχοι σε θάνατο, επειδή πιστέψαμε στο όνειρο… επειδή... περισσότερα »

Στο προσκήνιο το Σκοπιανό!

24GRστο24GR
*Γράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας* *Στις παρυφές των καταιγιστικών οικονομικών εξελίξεων και στο περιθώριο των πολιτικών διεργασιών στο υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ και στην υπό κρίση ταυτότητας ΔΗΜ.ΑΡ., η Ελληνική διπλωματία εισέρχεται σε κρίσιμη περίοδο.* Στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις το ερώτημα είναι αν η επανάληψη των διερευνητικών επαφών και η συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αγκυρα... (με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά και πέντε υπουργών) θα διευκολύνουν την προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα. Η τουρκική πλευρά είχε προσφέρει το 2011 σημάδια συνδιαλλαγής, αλλά η πρόσφατ... περισσότερα »

Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει για πάντα

24GRστο24GR
*Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης* *Ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα του πρωθυπουργού; Οτι από κάτω του, σε πολλές περιπτώσεις, έχει σκιές και φαντάσματα.* Λείπει ο μηχανισμός που με σαρωτικούς ρυθμούς και συνοπτικές, απλοποιημένες διαδικασίες θα βάλει μπροστά την πρώτη μπουλντόζα στο Ελληνικό, στο Καστέλι, στους... αυτοκινητοδρόμους, θα δούμε τα πρώτα εργοτάξια στις μαρίνες κι αλλού· όπου οι πρώτοι μηχανικοί θα προσλάβουν τους πρώτους εργάτες κι αυτοί ένα πρωί και για μερικά χρόνια θα δουλεύουν καθημερινά, θα πληρώνονται, θα ζουν, θα καταναλώνουν και θα ζουν από αυτούς και άλλοι. Λεί... περισσότερα »

Βραδινό Τετάρτης 14 Νοεμβρίου

Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

* Γράφει ο Παναγιώτης Μάνδαλος* Στις μέρες μας βιώνουμε την σταδιακή και φυσικά χωρίς ντροπή παράδοση της χώρας στις βορές των επίδοξων Ευρωπαίων που σαν άλλοι Ούννοι έρχονται να κατασπαράξουν ότι υπάρχει σε αυτήν την μικρή σε έκταση γωνιά της γης , που η ιστορία όμως προίκισε με λαμπρές σελίδες. Οι κατακτητές σε αυτές τις περιοχές δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Η ιδιομορφία όμως είναι ότι πάντα γινότανε πόλεμος και ήξερες τον..... εχθρό. Σήμερα ο εχθρός είναι αόρατος. Είναι οι ίδιοι που κυβερνάνε εδώ και δεκαετίες που φυσικά φτιάξανε αυτό το απεχθές σύστημα που φτωχοποιεί και φυσ... περισσότερα »

Καλά κρατούν καρτέλ και μονοπώλια…όσο «αιφνιδιάζεται» ο κ. Κυριτσάκης. Στο απυρόβλητο της Επιτροπής Ανταγωνισμού το καρτέλ στις αερομεταφορές!

*Του Λ. Κριαρά* Γέλαγε και ο κάθε πικραμένος χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου είχε κληθεί να ενημερώσει για το έργο του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Κυριτσάκης. Αφορμή στάθηκε η «αποκάλυψη» του κ. Κυριτσάκη ότι υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ του «έκαψε» τον έλεγχο που ετοιμαζότανε να κάνει στις εταιρείες Aegean και *.........* Ολυμπιακή το 2010, επειδή απώλεσε το «στοιχείο του αιφνιδιασμού»! …Συνεργάτης του προέδρου επιβεβαίωσε στη συνέχεια ότι εννοούσε τον Νίκο Σηφουνάκη. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ο οποίο ανέφερε σε δήλω... περισσότερα »

Ο Κρ. Αρσένης μπλοκάρει έρευνες για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη γιατί κινδυνεύουν δελφίνια και φάλαινες, όπως υποστηρίζει

Φρένο με ερώτηση προς το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο βάζει ο Έλληνας ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης στην έναρξη έρευνας για πετρέλαιο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων γίνονται κατά παρέκκλιση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας... Συγκεκριμένα η έναρξη σεισμικών ερευνών για τη διερεύνηση ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα κητώδη, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν μαζικοί ξεβρασμο... περισσότερα »

Ζήτημα εντός της κυβέρνησης για την ιθαγένεια – Διαφωνία των εταίρων

Ζήτημα εντός της κυβέρνησης ανέκυψε, αφότου ο Πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση αλλαγή του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, μετά τη γνωστοποίηση απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Ραγκούση για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας... Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή για άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Ειδικότερα, με εντολή του κ. Σαμαρά καλούντα... περισσότερα »

Οι «δώσε και σώσε» και η νέα μεταπολίτευση

* * Του *Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου* * * Δεν υπάρχουν όρια στην «κουλτούρα της πόρνης», η οποία παρουσιάζεται στον ελληνικό λαό (προπαγανδίζεται) ως δήθεν στρατηγική διάσωσης της ήδη χρεοκοπημένης Ελλάδας από την «χρεοκοπία»! Ένα ολόκληρο καθεστώς ηγεμονίας παγιδευμένο στον χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό, εντός του οποίου το ίδιο διολίσθησε με απερίγραπτες συμπεριφορές, έφτασε να πολιτεύεται αποκλειστικά με την παραμυθία της «δόσης». Το *............* «δώσε και σώσε» συνδέεται με το «πάση θυσία στο ευρώ» και τα δύο με την παρηγοριά πως εάν κάνουμε αστραπιαία το επόμενο βήμα, ικανοποιώ... περισσότερα »

Νέα χρεοκοπία στον ορίζοντα για την Αργεντινή (;)

24GRστο24GR
*Μπροστά στο ενδεχόμενο για μία δεύτερη χρεοκοπία βρίσκεται η Αργεντινή μετά την απόρριψη της έφεσής της κατά της απόφασης δικαστηρίου της Νέας Υόρκης με την οποία είχε κριθεί παράνομη η απόφαση της κυβέρνησης της Κριστίνα Κίρχνερ να δώσει προτεραιότητα στις αποπληρωμές των ομολόγων όσων κατόχων είχαν συμφωνήσει στην εθελοντική ανταλλαγή χρέους το 2005 και το 2010.* Για την συγκεκριμένη υπόθεση... η Κριστίνα Κίρχνερ είχε ψηφίσει νόμο που απαγορεύει στην χώρα να κάνει κάποια καλύτερη προσφορά σε ομολογιούχους σε σχέση με εκείνες που έκανε το 2005 και 2010 και στην οποία δεν συμμετε... περισσότερα »

Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές από τις ελλείψεις στα νοσοκομεία!

24GRστο24GR
*Περίπου 30 άτομα καθημερινά, μόνο στην Αττική, αναζητούν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι «τυχεροί» είναι περίπου οι μισοί. * Από τους υπόλοιπους... περίπου το 45% κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, ποσοστό που θα ήταν 23% εάν έβρισκαν τελικά θέση, κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Απόστολος Αρμαγανίδης. Ο Α. Αρμαγανίδης επεσήμανε ότι στη χώρα μας λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας και 154 είναι κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Στις τελευταίες αναμένεται να προστεθούν ακόμη 40 έως 50 κλίνες, καθώς στις 31 Δεκεμβρίου,... περισσότερα »

Απίστευτη καταγγελία: «Ο πρύτανης του ΑΠΘ πλήρωνε για να γίνει κατάληψη»!!

24GRστο24GR
*Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης κατήγγειλε σήμερα ότι ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, παρότρυνε τις καταλήψεις των εργολαβικών υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο και μάλιστα ζήτησε να προχωρήσουν, σε συνεργασία με το ΕΚΘ, και σε καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας, λέγοντας ότι θα τους καλύψει τα έξοδα!!* Ο κ. Τσαραμπουλίδης ανέφερε ότι... η «πρόταση» στους υπαλλήλους έγινε παρουσία του, κατά τη διάρκεια συνάντησής που είχε με τις πρυτανικής αρχές του ΑΠΘ για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων... περισσότερα »

Χρεοκοπημένοι συνεταίροι

24GRστο24GR
*Οι τρεις φωστήρες της κυβέρνησης, οι ειδικοί και οι παρατρεχάμενοι σπουδασμένοι σύμβουλοί τους, οι υπουργοί και λοιποί υποτιθέμενοι γνώστες της διεθνούς πιάτσας προφανώς δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματική ζωή. * Εκεί, όσοι πέφτουν στα νύχια του τοκογλύφου τουλάχιστον παίρνουν στο χέρι τα λεφτά. Προφανώς ο τοκογλύφος θα... βάλει τους όρους του, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, είτε αφορούν άτομα είτε επιχειρήσεις είτε χώρες, είναι επαχθείς. Ας μη λησμονούμε ότι για τοκογλύφους μιλάμε... Ωστόσο, κατά κανόνα, η ικανοποίηση των όρων του τοκογλύφου έρχεται μετά την παροχ... περισσότερα »

Ο Κ Σημιτης εχει δικηο αλλα κατι λείπει από τα γραφομενα του…

* Του Πέτρου Τρουπιώτη * * * * *Όταν ένας πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα της πολύ πρόσφατης πολίτικης ιστορίας της χώρας, όπως ο Κ Σημίτης, γράφει βιβλίο που αναφέρεται στην σύγχρονη πολιτική κατάσταση της χωράς , είναι βέβαιο ότι αποτελεί ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα. Όταν το βιβλίο αυτό μάλιστα αναφέρεται και σε χρονικές στιγμές που ο ίδιος είχε πρωταγωνιστικό ρολό αλλά και σε πρόσωπα τα οποία προώθησε και μάλιστα στα*.....* ψηλότερα σκαλοπάτια της πολίτικης εξουσίας της χωράς, το βιβλίο αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όταν τέλος, ο ίδιος ο συγγραφέας, επιγράφει το βιβλίο ως « εκτροχι... περισσότερα »

Σχολιανά 176 Η μνημονιακή βαριοπούλα…

*Γράφει ο Βασίλης Δ. Χασιώτης * «…Οι ειδικοί στις «ανθρώπινες σχέσεις» προβάλλουν το «ηθικό» ανθρώπων αλλοτριωμένων αλλά πλήρως συμμορφωμένων προς τις κατά διαταγήν ή απλώς τις συμβατικές προσδοκίες «ηθικού»… Ορίζουν το πρόβλημα του «ηθικού» με όρους πολύ στενούς και, με την τεχνική τους, προσπαθούν να βρουν τρόπους που θα βοηθήσουν τη διευθυντική τους πελατεία να.......... βελτιώσει το ηθικό των υπαλλήλων μέσα στο υπάρχον πλαίσιο εξουσίας...» C. Wright Mills : Η Κοινωνιολογική Φαντασία, Παπαζήσης, Αθήνα, 1985, σελ. 153 Ρίξτε μια ματιά στον σύντομο κατάλογο *ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ* εννοιών πο... περισσότερα »

Προκαλεί ο Φούχτελος: «3.000 Έλληνες αξίζουν όσο 1.000 Γερμανοί»

24GRστο24GR
*Τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν τη δουλειά, την οποία στη Γερμανία την κάνουν μόνο 1.000 άτομα, είπε θρασύτατα ο γκαουλάϊτερ και ο εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική αυτοδιοικητική συνεργασία και υφυπουργός Εργασίας, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.* Ο Φούχτελ... βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο και την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο "Ν. Γερμανός" της ΔΕΘ, και ανέφερε αυτό το στοιχείο, για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα με την αποτελεσμα... περισσότερα »

Το πολιτικό έκτρωμα η ΔΗΜΑΡ, νοιάζεται μόνο για τους "μετανάστες" και ΟΧΙ για τους Έλληνες!

24GRστο24GR
*Σε στιγμές που η χώρα και ο λαός της βρίσκονται σε αποσύνθεση, με δραματικές τις συνέπειες του πολιτκού εγκλήματος Ραγκούση να χαρίζει την Ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά των μεταναστών-λαθρομεταναστών, η ΔΗΜΑΡ αντί να πάρει θέση υπέρ των Ελλήνων, με ανακοίνωσή της εξακολουθεί να συντηρεί το ίδιο καρκίνωμα. * Η ΔΗΜΑΡ με τέτοιες ανεκδιήγητες ανακοινώσεις, υποσκάπτει τα συμφέροντα των Ελλήνων. *Η ανακοίνωσή της έχει ως εξής:* *"Δεν δικαιολογείται η σπουδή για ζητήματα του ν.3838/10 (προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας) που έκρινε η μη δημοσιευθείσα απόφ... περισσότερα »

…lobies

* το λόμπυ της δεκάρας * * Ανθηροστόμου αν-οσίου *

Επίκαιρα 1944: Σπάνιο βίντεο της Φίνος Φιλμ από την απελευθέρωση της Αθήνας

24GRστο24GR
*Απόσπασμα από τοντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη “Βίοι παράλληλοι του Εμφυλίου”* * **Το απόσπασμα περιλαμβάνει τα Κινηματογραφημένα επίκαιρα του 1944 παραγωγή της Φίνος Φιλμ που έχουν θέμα την απελευθέρωση της Αθήνας από το Γερμανικό στρατό. * * **Δεν προβλήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα. * * **Ανακαλύφθηκαν από...* * ** το Ροβήρο Μανθούλη σε κινηματογραφικά αρχεία στις ΗΠΑ και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην αρχική τους μορφή ενσωματωμένα στο ντοκιμαντέρ του “Βίοι παράλληλοι του Εμφυλίου”.* *Το απόσπασμα αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με την άδεια του Ροβήρου Μανθούλη.* *visal... περισσότερα »

Ομολογιούχοι πήγαν να κάνουν "μπαούλο" στο ξύλο τον Βενιζέλο!

24GRστο24GR
*Τελείωσε πριν καν ξεκινήσει το ραντεβού του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ανεκδιήγητο πρώην τσάρο Φίλιππο Σαχινίδη στο κτίριο της τράπεζας στην Πανεπιστημίου...* Συγκεντρωμένοι μικρο-ομολογιούχοι που... είδαν τις οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη επειδή εμπιστεύτηκαν τα ομόλογα του δημοσίου επιτέθηκαν τόσο στον Βενιζέλο που... έκασε στο ραντεβού *με τη θωρακισμένη BMW* και τη συνοδεία του όσο και στον Σαχινίδη... Η οργή των εξαπατηθέντων ήταν τέτοια που ο Βενιζέλος έβαλε την ουρά στα σκέλι... περισσότερα »

Για το... 2019 πάει το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, το Μετρό θα ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το 2018 και θα λειτουργήσει το 2019, προέβλεψε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα αρχαιολογικά έργα Χάρης Κυπριανίδης. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις Μετατίθεται και άλλο χρονικά η ολοκλήρωση της κατασκευής και η λειτουργία του Μετρό... Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο εργαζομένων στα αρχαιολογικά έργα Χάρη Κυπριανίδη. Όπως είπε ο κ.Κυπριανίδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την απεργία των εργαζομένων, που έλαβε χώρα στο εργοτάξιο του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, αν όλα πάνε ρολόι, στην καλύτερη των περιπτ... περισσότερα »

Τα ονόματα 97 Ελλήνων με καταθέσεις στο φορολογικό παράδεισο του Τζέρσεϊ ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς

Τη λίστα των Ελλήνων καταθετών που φαίνεται να απολάμβαναν το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του νησιού Τζέρσεϊ, ζητούν οι οικονομικοί εισαγγελείς, μέσω του υπουργείου Οικονομικών, από τις βρετανικές αρχές. Πρόκειται για λίστα που φαίνεται να περιλαμβάνει ονόματα 97 Ελλήνων... , που εμφανίζονται να έχουν τραπεζικές καταθέσεις συνολικού ύψους 22,3 εκατ. ευρώ. Οι επίμαχες καταθέσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, είναι σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στο νησί Τζέρσεϊ -ανήκει σε σύμπλεγμα νησιών στα στενά της Μάγχης- που έχει ουδέτερο φορολογικό καθεστώς. Η λίστα περιλα... περισσότερα »

Μικροομολογιούχοι περικύκλωσαν την Τράπεζα της Ελλάδος

Σε περικύκλωση του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας έχουν προχωρήσει δεκάδες ιδιώτες-μικροομολογιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την απώλεια χρημάτων που υπέστησαν με το «κούρεμα των ομολόγων τους, εν όψει της προγραμματισμένης για τις 18.00 συνάντησης του διοικητή του ιδρύματος Γ. Προβόπουλου με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του κόμματος Ευ. Βενιζέλος... Οι συγκεντρωμένοι απέτρεψαν την είσοδο του κ. Βενιζέλου στο κτίριο, καθώς, όταν προσήλθε στην είσοδο επί της οδού Ομήρου, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε, εξαναγκάζοντά... περισσότερα »

Το Πρωτοδικείο Ξάνθης ακυρώνει το δεύτερο Μνημόνιο : Αντισυνταγματικές οι μειώσεις μισθών

Με μια απόφαση που θα συζητηθεί σε όλη τη χώρα το Μονομελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης δικαίωσε εργαζόμενο που προσέφυγε εναντίον επιχείρησης για την κατάργηση της μετενέργειας και τη μείωση μισθών. Ο εργαζόμενος είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα θεωρώντας ότι η πράξη υπουργικού συμβουλίου που μείωσε τον κατώτατο μισθό και κατήργησε την μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων... «εκδόθηκε κατά παράβαση των άρθρων 26 και 43 παρ. 2 του Συντάγματος από το Υπουργικό Συμβούλιο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τα Δικαστήρια». Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκανε δεκτή την αγωγή του εργαζόμε... περισσότερα »

Εσπερινός Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στην Νήσο Ύδρα.

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η ιστορική και ένδοξος νήσος Ύδρα την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου της *Αγίου ενδόξου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.* Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις τον Ι. Ναόν του Αγίου μας και εν συνεχεία ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον Καθεδρικόν Ναόν της Παναγίας με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμενάρχην μας Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ *ΚΥΡΙΛΛΟΥ *και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ *ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ*. Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο Ά... περισσότερα »

Η Google δέχθηκε 21.000 κυβερνητικά αιτήματα για παρακολουθήσεις πολιτών

Ραγδαία αυξάνονται τα κυβερνητικά αιτήματα παρακολούθησης πολιτών που «σερφάρουν» στο διαδίκτυο, όπως αποδεικνύεται από την τελευταία έκθεση Διαφάνειας της Google. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Google, το 2012 τα αιτήματα για άρση απορρήτου παγκοσμίως, έφθασαν τα 21.000... Η έκθεση της Google εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο, από το 2009. Τα αποτελέσματά της καταδεικνύουν μια σαφώς αυξητική τάση, εξάμηνο με το εξάμηνο. Ενδεικτικά, την πρώτη φορά που κυκλοφόρησε η έκθεση καταγράφηκαν 12.539 αιτήματα. Μόνο η κυβέρνηση των ΗΠΑ, κατέθεσε τους πρώτους έξι μήνες του τρ... περισσότερα »

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Γρηγορίου του Παλαμά - Λαγυνών

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Θαυματουργού. Οι εόρτιες εκδηλώσεις έλαβαν μέρος στην περιοχή των Λαγυνών, περιοχή στην οποία τιμόταν ιδιαιτέρως ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς καθώς εκεί υπήρχε κατά το παρελθόν Αδελφότητα επ΄ ονόματι του Αγίου, η οποία δώρησε στην ενορία της κωμοπόλεως την ιστορική εικόνα του Αγίου και προς τιμήν του οποίου ενεκαινιάσθη το 2011 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, Ιερός Ναός α... περισσότερα »

Συμφωνία του κολοσσού Hewlet-Packard με COSCO και ΤραινΟΣΕ για τη διακίνηση των προϊόντων της στην Ευρώπη

Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μπήκαν οι υπογραφές μεταξύ των τριών επιχειρήσεων που καθιστούν την Ελλάδα την κύρια δίοδο για μεταφορά των προϊόντων της εταιρείας υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη... Το κείμενο προβλέπει τη μεταφορά των προϊόντων της εταιρείας, μέσω της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά και τη μεταφορά τους από τα ελληνικά εμπορικά τραίνα στην Ευρώπη. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από δύο τραίνα που θα αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά και για ολόκληρο το χρόνο προς τις χώρες της Ευρώπης με τεράστια οφέλη τόσο για το λιμάνι του Πειραι... περισσότερα »

Ο νόμος Ραγκούση για τους μετανάστες βάζει φωτιά στη συγκυβέρνηση

Τριγμούς στην κυβέρνηση συνεργασίας φέρνει η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές ρυθμίσεις του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας... Η πρόθεση του πρωθυπουργού να προετοιμαστεί εντός επταήμερου σχέδιο νόμου το οποίο να είναι συμβατό με την απόφαση του ΣτΕ έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι «εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση, θέλουμε να τη βοηθήσουμε και πιστεύουμε στην προοπτική της, αλλά πρέπει να υπάρχουν και... περισσότερα »

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Γρηγορίου του Παλαμά και Παναγίας της Γοργουπηκόου, Λαγυνών

Φωτογραφικό Υλικό από τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό επί τη εορτή του*Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης * στον Ιερό Ναό Γρηγορίου του Παλαμά και Παναγίας της Γοργουπηκόου - Λαγυνών, χοροστατούντος του* Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά,

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους