Κίνδυνος δραματικών εξελίξεων στον Τύπο​ με χιλιάδες ανέργους

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

 

Η αντοχή συνολικά του εκδοτικού κλάδου στη χώρα, από το σκέλος των εκτυπώσεων (Ίριδα) μέχρι τα πρακτορεία διανομής (Ευρώπη, Άργος), δοκιμάζεται λόγω της κλιμάκωσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν 'ΔΟΛ ' και 'Πήγασος ', οδηγώντας στη διαμόρφωση ενός πρωτοφανούς, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, περιβάλλοντος.

Η ανησυχία είναι πλέον έντονη και εκφράζονται φόβοι πως τυχόν επιδείνωση της κατάστασης μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη σε όλο το φάσμα του Τύπου αφού η πλειονότητα των εφημερίδων και των περιοδικών στην Ελλάδα τυπώνεται και διανέμεται μέσω εταιρειών που ελέγχονται από το ΔΟΛ και τον Πήγασο.

Η 'Εκτυπώσεις IRIS ' που αποτελεί το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο καθετοποιημένο βιομηχανικό συγκρότημα εκτυπώσεων στην Ελλάδα, είναι 50%-50% θυγατρική των δύο ομίλων. Σύμφωνα με τις οικονομικές της καταστάσεις, εμφανίζεται ζήτημα με το τραπεζικό δανεισμό της ο οποίος είναι στο σύνολο του βραχυπόθεσμος και είχε διαμορφωθεί στα 70 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2015. Οι πωλήσεις (μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014) ανήλθαν στα 45 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία εμφάνισε ζημιές προ φόρων 8,6 εκατ. ευρώ. Στην 'Ίριδα ', που απασχολεί 210 εργαζομένους, εκτός του ότι τυπώνεται το σύνολο σχεδόν των εφημερίδων ​​στην Ελλάδα, στηρίζεται ένα ολόκληρο δίκτυο εκτυπωτικών επιχειρήσεων, εταιρειών συσκευασίας εντύπων, βιβλιοδεσίας, εταιρειών διανομής κ.α.

Την ίδια στιγμή, οι κλυδωνισμοί μεταδίδονται και στο σκέλος της διανομής, όπου κυριαρχούν τα πρακτορεία της 'Ευρώπη ' και 'Άργος ', κάτι που καθιστά ακόμη πιο επίκαιρο το παλαιότερο σχέδιο συνένωσής τους. Η διακίνηση που γίνεται μέσω των πρακτορείων εξασφαλίζουν πολύτιμο ρευστό για δεκάδες επιχειρήσεις του Τύπου και η οποιαδήποτε εμπλοκή μπορεί να τινάξει στον αέρα την ομαλή χρηματοδότησή τους (κάτι που συνέβη στην περίπτωση του ΔΟΛ, όταν μια εκ των πιστωτριών τραπεζών δέσμευσε ποσό 400 χιλ.ευρώ μετά την εκκαθάριση των πωλήσεων των εφημερίδων του συγκροτήματος).

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

Windows 10

 

Το Dolby Atmos έρχεται σε Xbox One και Windows 10

Σύνδεση στην πηγή...

 

To πρότυπο Dolby Atmos είναι έτοιμο να βρει το δρόμο της εφαρμογής του στα Windows 10 PC, αλλά και στο Xbox One.

H είδηση του ερχομού του Dolby Atmos στο Xbox One είναι σημαντική, επειδή μπορεί να προσφέρει μία περισσότερο πειστική εμπειρία ήχου σε εικόνες 360 μοιρών, σε τρισδιάστατο περιβάλλον. Είναι λίγοι οι τίτλοι gaming που το υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή, αλλά αυτή η κατάσταση εκτιμάται ότι θα αλλάξει στο μέλλον. Τόσο το Xbox One όσο και το Xbox One S θα υποστηρίζουν το Dolby Bitstream, το οποίο θα επιτρέπει τη χρήση της σύνδεσης HDMI για την μεταφορά ήχου.

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Xbox Preview θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν το Dolby Bitstream passthrough, προτού να γίνει αυτό διαθέσιμο στο ευρύ κοινό, κατά τη διάρκεια του 2017, σύμφωνα με το Ars Technica. H Dolby θέλει να βάλει το Atmos στη μοντέρνα οικιακή διασκέδαση και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνει αυτό είναι μέσα από την προσφορά του μέσω κονσόλας. Η συνεργασία με την Microsoft θεωρείται ότι είναι ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Dolby Atmos είναι ότι ο ήχος τοποθετείται σε μία φυσική θέση του virtual περιβάλλοντος, αποκτώντας τρεις διαστάσεις, ενώ ο ακροατής μπορεί να απολαύσει την ίδια ηχητική εμπειρία, είτε χρησιμοποιεί ένα απλό οικιακό σύστημα, είτε βρίσκεται σε μια ειδικά διαμορφωμένη κινηματογραφική αίθουσα.

 

 

 

Windows 10

 

Νέα παραβίαση στους λογαριασμούς χρηστών της αποκάλυψε η Yahoo

Σύνδεση στην πηγή...

 

H Yahoo αποκάλυψε ότι hackers έκλεψαν τα στοιχεία ενός δισεκατομμυρίου χρηστών της τον Αύγουστο του 2013.

Αυτή η δεύτερη παραβίαση ασφαλείας που ανακοίνωσε η Yahoo εκτιμάται ότι δεν έχει σχέση με μία ακόμη μαζική κλοπή προσωπικών δεδομένων από τους λογαριασμούς των χρηστών της που είχε ανακοινώσει η εταιρεία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τη Yahoo, η παραβίαση ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών, όπως είναι το όνομα, η διεύθυνση email, o τηλεφωνικός αριθμός, η ημερομηνία γεννήσεων, κωδικοί ασφαλείας και οι ερωταπαντήσεις ασφαλείας.

Η Yahoo σπεύδει να τονίσει ότι δεν έχουν επηρεαστεί άλλα ευαίσθητα στοιχεία, όπως είναι οι τραπεζικές πληροφορίες και στοιχεία ηλεκτρονικών πληρωμών. Η Yahoo, για κακή της τύχη, ανακάλυψε ότι το κενό ασφαλείας που είχε εντοπιστεί το 2014, συνεχίζει να μπορεί να αντλεί δεδομένα από τους λογαριασμούς των χρηστών του. Για το λόγο αυτό, η Yahoo ενημερώνει όλους τους χρήστες της να κάνουν έναν έλεγχο και μία αλλαγή στα passwords που χρησιμοποιούν για την είσοδο στις υπηρεσίες της.

Οι αποκαλύψεις της Yahoo είχαν ως φυσικό αποτέλεσμα και την πτώση της αξίας της μετοχής της, η οποία μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε χάσει το 2.5% της αξίας της στην αμερικανική χρηματαγορά.

 

 

 

Windows 10

 

Οπτικές ίνες για γρήγορο Internet και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Την εμπορική διάθεση γρήγορου Internet και ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 2.247 απομακρυσμένες περιοχές, που εξυπηρετούν περισσότερους από 320.000 κατοίκους, ξεκινά ο Όμιλος ΟΤΕ, στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband.

Το έργο Rural Broadband σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και υλοποιείται μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε..

Εντός Δεκεμβρίου πάνω από 250 οικισμοί θα έχουν, νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, πρόσβαση σε συνδέσεις VDSL και ταχύτητες έως 50Mbps. Το έργο προχωράει με γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει ήδη το 90% της ολοκλήρωσης της κατασκευής του. Οι νέες ταχύτητες Internet θα ενεργοποιούνται σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές που περιλαμβάνονται στο έργο, με στόχο να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των 2.247 οικισμών το πρώτο εξάμηνο του 2017.

 

 

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

Windows 10

 

Και η Γερμανία στη μάχη κατά των «fake news» στο Ίντερνετ

Σύνδεση στην πηγή...

 

Τα γερμανικά δικαστήρια και οι εισαγγελείς πρέπει να παρεμβαίνουν άμεσα σε υποθέσεις ψευδών ειδήσεων (fake news) που κυκλοφορούν σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Χέικο Μάας, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

 Ο Σοσιαλδημοκράτης Μάας έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει την αμερικανική εταιρεία πως πρέπει να σέβεται νόμους κατά της δυσφήμησης στη Γερμανία, η οποίοι είναι πιο αυστηροί από ό,τι στις ΗΠΑ. Μιλώντας στη Bild am Sonntag, είπε πως τα περί ελευθερίας της έκφρασης δεν προστατεύουν από τις συκοφαντίες. «Η δυσφήμηση και ο κακόβουλος σχολιασμός δεν καλύπτονται από την ελευθερία του λόγου» είπε, λίγες ημέρες αφού άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ζήτησαν νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και των ψευδών ειδήσεων στο Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

 «Οι αρχές πρέπει να τα διώκουν αυτά, ακόμα και στο Ίντερνετ» είπε, σημειώνοντας πως οι παραβάτες θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με ποινή ακόμα και πέντε ετών φυλάκισης. «Οποιοσδήποτε προσπαθήσει να χειραγωγήσει την πολιτική συζήτηση με ψέματα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες».

 

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

Windows 10

 

«Kissenger»: Το νέο gadget για φιλιά εξ αποστάσεως

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Ο τρόπος ονομάζεται «Kissenger» και πρόκειται για ένα νέο gadget, το οποίο αναπτύσσεται τα τελευταία δυο χρόνια σε πανεπιστημιακά, ερευνητικά εργαστήρια. Το καινοτόμο gadget έχει τη μορφή βάσης, στην οποία τοποθετείται το smartphone. Για να «φιλήσει» τον αγαπημένο του κάποιος θα πρέπει να τοποθετήσει το στόμα του στην υποδοχή, η οποία θα «μεταδώσει» την αίσθηση στο έτερον ήμισυ, όπου κι αν είναι αυτό.

 

Συνέχεια….

 

 

 

 

Windows 10

 

Πόσο «συνδέονται» οι Έλληνες στο διαδίκτυο;

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η συνεχιζόμενη ανάπτυξη της σταθερής και κινητής ευρυζωνικής αγοράς και η χαμηλή άνοδος για το VDSL είναι τα κύρια σημεία για την πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα κατά το α' εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Συγκεκριμένα, οι ευρυζωνικές συνδέσεις στα μέσα του 2016 διαμορφώθηκαν σε 3.521.268 (διείσδυση 32,43% στον πληθυσμό) έναντι 3.330.575 (διείσδυση 30,3%) την αντίστοιχη περίοδο του 2015 και 3.427.026 σε σύγκριση με το τέλος του 2015 (διείσδυση 31,56%), σημειώνοντας αύξηση κατά 191.125 γραμμές συγκριτικά με το α' εξάμηνο του 2015 και κατά 94.242 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.

Οσον αφορά ειδικότερα την κινητή ευρυζωνικότητα, το σύνολο των ενεργών συνδρομητών κινητών τηλεπικοινωνιών που έκαναν χρήση υπηρεσιών δεδομένων στο διαδίκτυο τον Ιούνιο του 2016 ανέρχονταν σε 5.376.535 έναντι 4.798.943 τον Ιούνιο του 2015 (δηλαδή αύξηση κατά 577.592 συνδρομητές).

Η πληθυσμιακή κάλυψη ανήλθε σε ποσοστά έως και 99,3% για δίκτυο 3G και 83% για δίκτυο 4G. Ωστόσο, το 85,88% των δεδομένων διακινήθηκε μέσω δικτύων 3G και μόνο το 14,12% μέσω 4G.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΕΤΤ η Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) στα μέσα του 2016 διαμορφώθηκε σε 2.055.936 γραμμές έναντι 2.040.721 την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Το ποσοστό των ευρυζωνικών γραμμών μέσω ΑΠΤΒ επί του συνόλου των ευρυζωνικών γραμμών της χώρας ανήλθε σε 54,13% έναντι 56,42% το α' εξάμηνο του 2015.

Το ποσοστό των γραμμών του ΟΤΕ επί του συνόλου των ευρυζωνικών γραμμών σημείωσε άνοδο και διαμορφώθηκε σε 44,44% τον Ιούλιο 2016 έναντι 42,61% τον Ιούλιο 2015.

 

 

Συνέχεια εδώ….

 

 

Windows 10

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους