Translate

news.hellinika.gr 7/9/2015

150.000 ασφαλισμένοι μπορούν να γλιτώσουν έως και 17 χρόνια εργασία

Από: http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=22077&subid=2&pubid=130153888
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ «ΠΑΡΑΘΥΡΑ»

150.000 ασφαλισμένοι μπορούν να γλιτώσουν έως και 17 χρόνια εργασία
Τέσσερα παράθυρα που μπορούν να αποτρέψουν για 150.000 ασφαλισμένους τη μεγάλη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ως και 17 έτη μένουν ανοιχτά μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου στο ασφαλιστικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, υπάρχουν ευκαιρίες και τέσσερα, τουλάχιστον, παράθυρα, που για 150.000 ασφαλισμένους αποτελούν σανίδα σωτηρίας στο τσουνάμι των ανατροπών που έρχεται μετά τις εκλογές σε όρια ηλικίας, και υπολογισμό συντάξεων.
Οι ευκαιρίες και τα παράθυρα που ανοίγει το «κενό» από την ψήφιση έως την πλήρη εφαρμογή του νόμου αφορούν όλους όσοι πρωτοασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 και συμπλήρωσαν, ή συμπληρώνουν, με τη χρήση πλασματικών ετών, ακόμη και σήμερα, το χρόνο που έπρεπε να έχουν μέχρι το 2012, ώστε να αποχωρήσουν πριν από τα 62 και τα 67.
Τα παράθυρα που είναι ανοιχτά μέχρι να αποσαφηνιστεί πότε ακριβώς θα ισχύσει ο νόμος για τα νέα όρια ηλικίας και πώς θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του, αποκαλύπτει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις».

ΕΕ: Ειδική πλατφόρμα για την αποτροπή της αδήλωτης εργασίας

Από: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=735267

Τι απαντά ο αρμόδιος επίτροπος Τίσεν σε Παπαδημούλη

ΕΕ: Ειδική πλατφόρμα για την αποτροπή της αδήλωτης εργασίας


Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης και την ανάλυση και στήριξη διασυνοριακών μέτρων προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την πρόληψη και αποτροπή της αδήλωτης εργασίας.
  Αυτό προκύπτει από απάντηση της Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριάν Τίσεν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ερώτησή του έθετε το θέμα της έκρηξης της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα, η οποία αυξήθηκε θεαματικά κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με το 2014 να κλείνει με 27.635 ελέγχους σε επιχειρήσεις, από τους οποίους προκύπτει ότι το 13,85% απασχολεί αδήλωτους εργαζομένους.
Στην απάντησή της η Κομισιόν ενημερώνει τον Έλληνα ευρωβουλευτή ότι έχει υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία πλατφόρμας για την πρόληψη και αποτροπή της αδήλωτης εργασίας, η οποία θα φέρει σε επαφή τις αρχές επιβολής του νόμου απ’ όλα τα κράτη μέλη, με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, την ανάπτυξη εμπειρογνωμοσύνης και την ανάλυση και στήριξη διασυνοριακών μέτρων, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα μέσω κοινών δραστηριοτήτων, όπως οι πανευρωπαϊκές εκστρατείες και της υιοθέτησης περιφερειακών και πανευρωπαϊκών στρατηγικών.
Σημειώνει, επίσης, ότι τον Οκτώβριο του 2014 το Συμβούλιο κατέληξε σε μια γενική προσέγγιση στην πρόταση και πως εναπόκειται πλέον στους συννομοθέτες να βρουν κοινό έδαφος που θα επιτρέψει στην πλατφόρμα να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος με αποτελεσματικό τρόπο σε όλα τα κράτη μέλη.

Μυστικό...ελληνικό δείπνο των ισχυρότερων fund managers στη Νέα Υόρκη

Από: http://www.kerdos.gr/


Την πραγματοποίηση δείπνου στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή 20 εκ των μεγαλύτερων fund manager στον κόσμο και...«δεύτερο πιάτο» την Ελλάδα, αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής» σε δημοσίευμά της.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το δείπνο πραγματοποιήθηκε την προπερασμένη εβδομάδα σε ένα κλειστό κλαμπ, στο Σαουθάμπτον της Νέας Υόρκης με οικοδεσπότη τον Μπάιρον Γουίνγκ της BlackStone.

Αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε στην «Καθημερινή» πως «κοιτάζοντάς τους είχες την αίσθηση ότι κριτήριο για τη συμμετοχή τους στο event ήταν τα υπό αξιολόγηση κεφάλαια του καθενός να αποτιμώνται σε τρισ. δολάρια».

Όπως σημειώνεται στο το δημοσίευμα, στο «μενού» του δείπνου, τρία θέματα μονοπώλησαν την κουβέντα. Πρώτα η Κίνα, μετά η Ελλάδα και τέλος το αργό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Καθημερνή», αναφορικά με το ζήτημα της Ελλάδας, κοινή ήταν η αίσθηση μεταξύ των 20 ότι από τη χώρα μας λείπει:

α. Η πρόθεση για να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία και να πετύχει τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό και

β. Το απαραίτητο στελεχικό δυναμικό, το οποίο θα αναλάβει να φέρει σε πέρας αυτό το τόσο δύσκολο και σύνθετο έργο, και μάλιστα μέσα σε περιβάλλον έντονα αρνητικό.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το κλίμα προσπάθησε να αντιστρέψει ο επενδυτής Στέλιος Ζαβός, με εισήγηση που έκανε για το θέμα. Ωστόσο στη συζήτηση που ακολούθησε της εισήγησης το κλίμα παρέμεινε επιφυλακτικό (στα όρια του αρνητικού) για την Ελλάδα. Τις περισσότερες αντιρρήσεις για τις προοπτικές της Ελλάδας είχε εκείνοι οι fund managers που επένδυσαν στη χώρα το 2014 και έχασαν.

Κέρδος online   7/9/2015 0:11

Στα 5,7 δισ. ευρώ το φέσι του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Από: http://www.kerdos.gr/

Αντί να μειώνονται οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες αυξάνονται εντυπωσιακά μετατρέποντας  πλέον την ανεπίσημη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το δημόσιο, σε καθημερινή πρακτική.


Πράγματι οι ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου αλλά και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου τον Ιούλιο εκτοξεύθηκαν στα Στα 5,7 δισ. ευρώ σύμφωνα με το Δελτίο Εκτέλεσης Προϋπολογισμού .

Από τη στιγμή, δε, που ενεργοποιήθηκαν τα capital controls το ποσό αυξήθηκε κατά 412 εκατ. Ευρώ. Συγκεκριμένα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα 4,595 δισ. ευρώ ανέβηκαν σε 4,959 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα οι επιστροφές φόρου που εκκρεμούσαν διαμορφώθηκαν σε 781 εκατ. ευρώ από 733 εκατ. τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως όλους τους τελευταίους μήνες τα μεγαλύτερα χρέη προέρχονται από τους Οργανισμούς Κοινωνική Ασφάλισης (2,457 δισ.). Εξ’ αυτών το 1,708 δισ. είναι του ΕΟΠΥΥ και τα 446 εκατ. του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ακολουθούν τα νοσοκομεία τα οποία χρωστούν σε ιδιώτες 1,179 δισ. και οι ΟΤΑ (δήμοι κ.τλ.) με 315 εκατ. Ευρώ. Ως αποτέλεσμα το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησς εμφανίζεται σημαντικά μειωμένο σε σχέση με πέρυσι.

Κέρδος online   7/9/2015 13:39

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους