Translate

Πώς να εμπλουτίσετε το λεξιλόγιο του παιδιού


Το να μιλάμε στα παιδιά με παιδικό, σχεδόν «μωρουδιστίκο» λεξιλόγιο είναι μια συνήθεια γλυκιά και χαριτωμένη -ιδίως όταν τα λάθη τους καταλαμβάνουν μόνιμη θέση και στο δικό μας λεξιλόγιο. Δεν χρειάζεται να εξαλείψουμε εντελώς αυτή την τρυφερή συνήθεια, αρκεί να την περιορίσουμε να προσπαθήσουμε να συμπεριλαμβάνουμε στο λεξιλόγιό μας λέξεις που θα χρησιμοποιούσαμε μιλώντας με έναν ενήλικα. Τα παιδιά ίσως δεν κατανοήσουν εξ αρχής την ακριβή σημασία της εκάστοτε «μεγαλίστικης« λέξης, όμως με την επανάληψη και την διαρκή διάθεση για... εξηγήσεις, αργά ή γρήγορα τα παιδιά θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις λέξεις που χρησιμοποιούμε.


για Windows 10

«Αναστροφή» από τη Google στην ανάπτυξη αυτοκινήτου χωρίς οδηγό


Βίους αντίθετους από την μεγάλη ανταγωνίστριά της, Apple, φαίνεται ότι αποφάσισε να ακολουθήσει η Google, στο θέμα της ανάπτυξης του δικού της αυτόνομου αυτοκινήτου, το οποίο προέβλεπε την παντελή απουσία τιμονιού και πεντάλ.


Windows 10

Συνεργασία Microsoft με τη Westnet του Π. Γερμανού


Τις κατηγορίες της με νέα καινοτόμα retail προϊόντα της Microsoft εμπλουτίζει η Westnet, μέλος του ομίλου Olympia του Πάνου Γερμανού σε μια συνεργασία που αφορά την διανομή τους σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Με αυτήν την κίνηση η Westnet:
-εμπλουτίζει τη διανομή προϊόντων σε τομείς που ήδη δραστηριοποιείται
-προσθέτει νέες κατηγορίες προϊόντων, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της


Εστάλη από MichaelidesPostCom

Τι σημαίνουν τα σύμβολα στις ετικέτες των ρούχων


Ξεκινάμε από τα πιο σημαντικά γιατί για να βάλεις πλυντήριο δεν αρκεί να πατήσεις ένα διακόπτη, πρέπει να ξέρεις τι να πατήσεις ακριβώς. Αν δε θέλεις το αγαπημένο σου πουλόβερ να είναι κατάλληλο μόνο για την 3χρονη κόρη σου τότε θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τις ετικέτες των ρούχων.


Εστάλη από MichaelidesPostCom

The Protagon team: Τρίτη 6/12/2016

 
Καλημέρα σας!

Το ημερολόγιό μας γράφει…

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

Δείτε τι θα βρείτε σήμερα στο Protagon… 

  • O Αλέξης Τσίπρας ξεμένει από φίλους

Η παραίτηση Ρέντσι ήρθε να προστεθεί στην αναγγελία αποχώρησης από την πολιτική του Ολάντ - με διαφορά τριών ημερών. Ο κ. Τσίπρας μένει μόνο με τη Μέρκελ, καταλήγει ο Πάνος Παπαδόπουλος. Εκτός κι αν ο Πρωθυπουργός προτιμά τον Μαδούρο...


Έρευνα σοκ για την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών


Τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης και τη μεγάλη απογοήτευση και απαισιοδοξία που επικρατεί στον ελληνικό πληθυσμό, αποτυπώνουν τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα έχουν επιφέρει πιο βαθιά και ευρύτερα δεινά στους απλούς ανθρώπους σε σχέση με εκείνα που προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση της διετίας 2008-09 στους πληθυσμούς της Ανατολικής Ευρώπης.
Στην έρευνα συμμετείχαν 51.000 νοικοκυριά σε 34 χώρες, κυρίως από τις υπό μετάβαση χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και την Τουρκία, ενώ Ελλάδα και Κύπρος συμμετείχαν για πρώτη φορά.
Σύμφωνα με τη μελέτη LiTS III, το 92% των Ελλήνων ερωτηθέντων ανέφερε ότι η κρίση τούς επηρέασε 'σε αρκετό βαθμό' ή 'σε μεγάλο βαθμό'. Το 76% υπέστη εισοδηματικό πλήγμα το διάστημα μεταξύ 2010 και 2016, όπως μείωση μισθών ή συντάξεων, απώλεια εργασίας, καθυστέρηση ή αναστολή καταβολής μισθών και μείωση ωραρίου εργασίας. Σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 24% των νοικοκυριών που συμμετείχαν στην έρευνα, ένα τουλάχιστον μέλος του νοικοκυριού έχασε τη δουλειά του.


Windows 10

Παρέμβαση Ολαντ: Η Ευρώπη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για το χρέος


'Θέλω τις επόμενες μέρες να εργασθώ για τη δεύτερη αξιολόγηση, ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη' δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ με την ευκαιρία συνέντευξης Τύπου, μετά την ωριαία περίπου συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο.
'Είμαι ευτυχής που υποδέχομαι ένα φίλο που αγαπάει τη Γαλλία και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θέλει να συνεισφέρει στους άρρηκτους δεσμούς ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα' δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος.


Windows 10

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους