protagon: Το πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων εκλογών

PROTAGON.gr
Πολιτική
του Αριστείδη Χατζή
26/08/15, 10:03
Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πολύ δημοφιλής κι έχει ακόμα μία πολιτική ευκαιρία, ενώ παίζει χωρίς αντίπαλο. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα θα λειτουργήσουν; Ή θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτόν νωρίτερα;
των Ιωσήφ Κόβρα και Νεόφυτου Λοϊζίδη
25/08/15, 20:33
Η ισχυρή λαϊκή στήριξη είναι ψευδαίσθηση όταν ένα πριμοδοτούμενο κόμμα στηρίζεται στο ένα τρίτο των ψηφοφόρων. Η νέα Μεταπολίτευση στην Ελλάδα πρέπει να συνδιαστεί με τη μετάβαση στην απλή αναλογική.
του Τάκη Καραγιάννη
25/08/15, 20:25
Για πρώτη φορά στην πολιτική της ζωή, η Γεννηματά καλείται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση. Κι όλα δείχνουν πως θα επιλέξει τον λάθος δρόμο: των τακτικισμών και των συσχετισμών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
του Άρη Τόλιου
25/08/15, 20:18
Μπορεί υπό προϋποθέσεις οι κάλπες του Σεπτεμβρίου να διαμορφώσουν όρους μιας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης, αρκεί ο Έλληνας πολίτης να ξεχάσει επιτέλους το «πρώτη φορά αριστερά» και να σκέφτεται σιγά-σιγά το… «πρώτη φορά γερμανικά».
του Αντώνη Παπαγιαννίδη
25/08/15, 14:47
Στην ΛΑΕ ανήκει σεβασμός, γιατί πήρε το κόστος διάσπασης αλλά και το κόστος της αποσαφήνισης και της πορείας στην έρημο. Ταυτόχρονα όμως με αυστηρότητα. Είναι ακόμη νωπές οι αρλουμπολογίες περί τρόπου μετάβασης σε εθνικό νόμισμα.
Οικονομία
του Γιώργου Στρατόπουλου
26/08/15, 09:50
Η μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και μια υπόσχεση αναδιάρθρωσης του χρέους παρουσιάζονται από την απελθούσα κυβέρνηση ως διαπραγματευτικές επιτυχίες. Όμως δεν είναι παρά συνέπειες κακών χειρισμών και ολέθριων λαθών.
Κόσμος
του Νίκου Σωκιανού
25/08/15, 20:28
Οι πολεμικές βιομηχανίες των Αμερικανών, των Ρώσων, των Ισραηλινών και των Γερμανών ανεβάζουν τζίρους. Όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα η έμμεσα την εμπιστοσύνη των λαών στην ικανότητα των πλανηταρχών να θέσουν την κατάσταση υπο έλεγχο.
του Τάσου Τέλλογλου
25/08/15, 11:11
Για να δημιουργηθούν «κέντρα υποδοχής» σε Ελλάδα και Ιταλία, στα οποία θα γίνεται η επιλογή ποιοι μπορούν να μείνουν στην Ευρώπη, χρειάζεται η πλήρης αποεθνικοποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.
Αθλητισμός
του Γιάννη Τριανταφύλλου
25/08/15, 09:35
«Οι γριές» είναι και πάλι πρωταγωνίστριες! Βγήκαν από τη ναφθαλίνη και μοιάζουν αποφασισμένες για όλα. Κι αυτό είναι ενδιαφέρον και καλό για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Blog
της Ρίκας Βαγιάνη
25/08/15, 18:08
Αυτοί οι άνθρωποι, που μιλάνε τώρα στις τηλεοράσεις, εμένα μου φαίνονται σαν μεθυσμένοι. Τι «σαν» δηλαδή, είναι φανερά μεθυσμένοι από το πιο δυνατό πιοτό που υπάρχει - αυτό της εξουσίας.
ΜούφαNet
του Νίκου Ζαχαριάδη
25/08/15, 18:19
Με το γύρισμα ενός κουμπιού, θα μπορούν πλέον να μπαίνουν σε «μνημονιακό» ή «αντιμνημονιακό» mode, ανάλογα με το αν είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χάρη στην επινοητικότητα του πρώην υπουργού Εσωτερικών!
Αναγνώστες
του Τριαντάφυλλου Πετκανόπουλου
25/08/15, 21:29
Είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος του λαού πιστεύει ότι πραγματικά ο Τσίπρας το πάλεψε σκληρά στην περίφημη διαπραγμάτευσή του. Αυτό, ωστόσο, απέχει από την πραγματικότητα για πέντε λόγους. Ας τους δούμε.
του Παναγιώτη Τερζάκη
25/08/15, 16:51
Τους τελευταίους μήνες πάρα πολλοί αναγνώστες και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σηκώνοντας το λάβαρο του αντιρατσιστή και του δημοκράτη, επιτίθενται με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σε άρθρα ή γνώμες με τις οποίες δεν συμφωνούν.
Κουζίνα
της Mama Tsita
26/08/15, 07:33
Μία νόστιμη και μυρωδάτη σάλτσα με κανέλα και κρασί που παίζει παντού. Στο φαγητό, στις σαλάτες, στο γλυκό, ακόμη και στο παγωτό...
της Κικής Τριανταφύλλη
25/08/15, 07:31
Στη Σίφνο κάνουν μια ανάμεικτη σαλάτα με όλα τα καλούδια του νησιού, στην οποία βάζουν και τσίρο, δηλαδή σκουμπρί που έχει αποξηρανθεί στον αέρα, μπορεί όμως να γίνει και μαρινάτο ή παστό...
της Μαρίνας Μαυρομάτη
25/08/15, 07:26
Γλυκό της Σικελίας που παρασκευάζεται με χυμό καρπουζιού, ζάχαρη και λίγο άμυλο, κάτι σαν την δικιά μας μουσταλευριά δηλαδή που γίνεται με χυμό σταφυλιών, και το οποίο αρωματίζεται με νεράκι γιασεμιού...
Φωτογραφία
του Παντελή Κράνου
Το αγαπημένο μου θέμα ήταν ανέκαθεν τα ναυάγια. Τα κουφάρια των καραβιών, που είτε βυθίστηκαν είτε ποντίστηκαν στον βυθό, γίνονται σιγά σιγά αναπόσπαστο μέρος του, αφού σταδιακά μετατρέπονται σε θαλάσσιους υφάλους και προσφέρουν καταφύγιο σε πολλά είδη θαλάσσιας ζωής.
© 2015
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter

www.hellinika.gr

Άγιοι και Εκκλησία: Την 27ην του μηνός Αυγούστου

Την 27ην του μηνός Αυγούστου, Ὅσιος Ποιμὴν.


Μαζὶ μὲ τὰ ἄλλα ἀδέλφια τοῦ ἔκαναν μικρὴ μοναχικὴ ἀδελφότητα σὲ μία μικρὴ σκήτη στὴν Αἴγυπτο. Ἡγούμενος αὐτῆς τῆς ἀδελφότητας ἦταν ὁ Ποιμήν, ποὺ εἶχε ὅλα τὰ προσόντα πραγματικοῦ ποιμένας ψυχῶν. Ἡ φήμη του εἶχε φθάσει σὲ μακρινὲς περιοχὲς καὶ πολὺς κόσμος ἐρχόταν νὰ τὸν δεῖ καὶ νὰ τὸν συμβουλευθεῖ. Αὐτός, ὅμως, δεχόταν μόνο τοὺς μικροὺς καὶ ταπεινούς. Ὅσοι ἔρχονταν ἀπὸ περιέργεια, δὲν τοὺς δεχόταν, ἔστω καὶ ἂν ἦταν ἄρχοντες. Διαβάστε περισσότερα »

Την 27ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Φανούριος ὁ Μεγαλομάρτυρας ὁ Νεοφανής.


*Εδώθα δείτε την παλιά εικόνα του Αγίου Φανουρίου τα μαρτυρία του και ένα από τα θαύματα του Αγίου.* Ἄγνωστος στοὺς ἀρχαίους Συναξαριστές. Ἔγινε γνωστὸς ἀπὸ τυχαῖα εὕρεση τῆς εἰκόνος του τὸν 14ο αἰώνα στὴν Ρόδο, ὅταν ἔσκαβαν παλιὰ σπίτια στὸ νότιο μέρος τοῦ παλιοῦ τείχους. Ἐκεῖ βρέθηκε ἀρχαῖος ναὸς μὲ πολλὲς κατεστραμμένες εἰκόνες καὶ μεταξὺ αὐτῶν καὶ ἡ καλὰ διατηρημένη εἰκόνα ἐπὶ τῆς ὁποίας ὁ τότε μητροπολίτης Ρόδου Νεῖλος ὁ Β’ ὁ Διασπωρινὸς (1355 – 1369) διάβασε τὸ ὄνομα τοῦ Ἁγίου «ὁ ἅγιος Φανῶ». Διαβάστε περισσότερα »

Την 27ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Λιβέριος ὁ Ὁμολογητής Πάπας Ρώμης.


Ὁ Ἅγιος Λιβέριος ὁ ὁμολογητὴς διαδέχθηκε στὸν ἐπισκοπικὸ θρόνο τῆς Ρώμης, τὸν Πάπα Ἰούλιο. Ὁ Λιβέριος ἦταν συνήγορος τοῦ Μεγάλου Ἀθανασίου κατὰ τοῦ Ἀρειανισμοῦ. Ἐπίσης προστάτεψε τὸν Ἀρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Παῦλο Α’, ὅταν ὁ αὐτοκράτορας Κωνστάντιος τὸν καταδίωξε γιὰ τὴν ὀρθόδοξη συμπεριφορά του. Καὶ ὅταν ὁ Πάπας Λιβέριος ἦρθε στὴν Κωνσταντινούπολη καὶ διαφώνησε σὲ ἐκκλησιαστικὰ ζητήματα μὲ τὸν προστάτη τοῦ Ἀρειανισμοῦ Κωνστάντιο, αὐτὸς τὸν ἐξόρισε στὴν Θεσσαλονίκη. Κατόπιν ὅμως ἐπανῆλθε στὸν θρόνο του καὶ πέθανε σὲ βαθὺ γῆρας.
Διαβάστε περισσότερα

Την 27ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Ὅσιος Ἐπίσκοπος Κορδούης τῆς Ἱσπανίας.


Ἔζησε στὰ χρόνια τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου καὶ διακρίθηκε γιὰ τὴν ἀρετὴ καὶ τὴ γενναία συμμετοχή του στοὺς ἀγῶνες ὑπὲρ τῆς Ὀρθοδοξίας. Πῆρε μέρος στὴν Α’ Οἰκουμενικὴ Σύνοδο, ποὺ ἔγινε στὴ Νίκαια, καθὼς καὶ σ’ αὐτὴ τῆς Σαρδικῆς τὸ ἔτος 347. Ἐπίσης συνέπραξε στὸ νὰ ἀθωωθεῖ ὁ Μέγας Ἀθανάσιος ἀπὸ τὶς ἐναντίον του κατηγορίες ἐκ μέρους τῶν Ἀρειανῶν. Ἀλλὰ ἐπειδὴ ὁ αὐτοκράτορας Κωνστάντιος καταδίωκε ἀμείλικτα τὸν Ἀθανάσιο, τὸ ἴδιο ἔκανε καὶ στὸν Ἱεράρχη τῆς Κορδούης Ὅσιο, ποὺ ὑπέβαλε σὲ πολλὲς ἐξορίες καὶ κακοπάθειες. Διαβάστε περισσότερα »

Κυρίες και Κύριοι. Σας προσκαλούμε, χωρίς οικονομικές και χρονικές δεσμεύσεις.Προβολή και Ενημέρωση με Hellinika on WEB
Κυρίες και Κύριοι. Σας προσκαλούμε,
χωρίς οικονομικές και χρονικές δεσμεύσεις,
να εγγραφείτε στο
portal: www.hellinika.gr
προβολή και ενημέρωση στο internet.Διεύθυνση εγγράφης:
http://hellinika.gr/register.php

Πληροφορίες: http://invite.hellinika.gr/

protagon: Της δημοσκόπησης το κάγκελο


PROTAGON.gr
Πολιτική
του Γιώργου Καρελιά
24/08/15, 21:50
Γνωρίζουν ότι η μόνη επιλογή που θα έχουν την επομένη των εκλογών είναι η συνεργασία με παλιές και νέες πολιτικές δυνάμεις του φιλοευρωπαϊκού μπλοκ. Απλώς δεν τολμούν να το πουν.
του Τάκη Καραγιάννη
24/08/15, 19:58
Οι νεαροί ψηφοφόροι δεν καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις, απλά γιατί δεν τους βρίσκουν οι δημοσκόποι. Κι εσύ μένεις να αναρωτιέσαι αν τα ποσοστά που βλέπεις στο facebook είναι αληθινά.
του Μιχάλη Μιχαήλ
24/08/15, 19:55
Κάθε κόμμα είναι λογικό και θεμιτό να διεκδικεί όσο μεγαλύτερους στόχους γίνεται. Το ερώτημα είναι κατά πόσο είναι πολιτικά εφικτή η επίτευξή τους και αν το επιτρέπει ο συσχετισμός των δυνάμεων.
του Ανδρέα Ζαμπούκα
24/08/15, 19:51
Με βάση τις δηλώσεις Βούτση, μοιάζει δύσκολο για πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στη διαδικασία της δημιουργικής διακυβέρνησης της χώρας και να συνεργαστούν με τα υπόλοιπα κόμματα.
του Γιάννη Παντελάκη
24/08/15, 18:14
Η ισοπέδωση που επιχειρούν όσοι προβάλλουν τον Βασίλη Λεβέντη σαν κάτι το σημαντικό, αναδεικνύει το περιθωριακό αυτό στοιχείο της χώρας σαν μια πολιτική πρόταση και του δίνει πολλούς πόντους για να μπει στη Βουλή.
Οικονομία
του Ανδρέα Πετρουλάκη
24/08/15, 21:27
Ελλάδα
του Σπύρου Σεραφείμ
24/08/15, 20:03
«Πακτωλός χρημάτων», ενώ -συνήθως- μέσα σε αυτόν κολυμπούν «Κροίσοι». Αλήθεια, πώς προήλθαν αυτές οι λέξεις;
Πρόσωπα
της Ρέας Βιτάλη
24/08/15, 13:33
Συμμαθητές στο ίδιο ιδιωτικό σχολείο αλλά σε άλλα τμήματα. Αγέλαστος, εσωστρεφής, λιγομίλητος. Σαν να ήταν βαθιά θλιμμένος. Τι διάολο είχε κάνει ο Σκουρλέτης μετά το σχολείο και τις σπουδές του; Τι τον βασάνιζε διαχρονικά;
Αθλητισμός
του Γιάννη Τριανταφύλλου
25/08/15, 09:35
«Οι γριές» είναι και πάλι πρωταγωνίστριες! Βγήκαν από τη ναφθαλίνη και μοιάζουν αποφασισμένες για όλα. Κι αυτό είναι ενδιαφέρον και καλό για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
ΜούφαNet
του Νίκου Ζαχαριάδη
24/08/15, 10:04
Η κοπέλα στην εμβληματική φωτογραφία από το φεστιβάλ της αμφισβήτησης στο Γούντστοκ, ήταν τελικά η Ελληνίδα βουλευτής Κοζάνης; Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η ίδια.
Αναγνώστες
της Δώρας Γεωργίου
24/08/15, 15:12
Δηλαδή είναι ανήθικο ο επί σειρά ετών σύντροφος να δικαιούται μέρος από την περιουσία του έτερου θανόντος συντρόφου στην οποία ενδεχομένως να συνέβαλε;
του Δημήτρη Χ. Γραμμένου
24/08/15, 15:05
Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές είναι έξοδος διαφυγής για κυβερνήσεις ανίκανες και ευθυνόφοβες, που προτιμούν να επιστρέψουν την μπάλα στον λαό, αρνούμενες να πάρουν δύσκολες αποφάσεις και να συγκρουστούν με την εκλογική τους πελατεία.
Κουζίνα
της Κικής Τριανταφύλλη
25/08/15, 07:31
Στη Σίφνο κάνουν μια ανάμεικτη σαλάτα με όλα τα καλούδια του νησιού, στην οποία βάζουν και τσίρο, δηλαδή σκουμπρί που έχει αποξηρανθεί στον αέρα, μπορεί όμως να γίνει και μαρινάτο ή παστό...
της Μαρίνας Μαυρομάτη
25/08/15, 07:26
Γλυκό της Σικελίας που παρασκευάζεται με χυμό καρπουζιού, ζάχαρη και λίγο άμυλο, κάτι σαν την δικιά μας μουσταλευριά δηλαδή που γίνεται με χυμό σταφυλιών, και το οποίο αρωματίζεται με νεράκι γιασεμιού...
της Κικής Τριανταφύλλη
24/08/15, 08:26
Εχει γίνει συνήθεια χρόνων. Με την πρώτη δροσερή ριπή του αέρα ανάβω το φούρνο και φτιάχνω κέικ. Κατά προτίμηση κάτι εύκολο όπως το κέικ – λαδολέμονο...
του Κώστα Τσαούση
24/08/15, 08:23
Μια ταπεινή ντοματοσαλάτα, με υλικά από το γειτονικό περιβόλι και με μοναδική πολυτέλεια, κομμάτια από μια ψημένη στα κάρβουνα, ρέγγα...
της Βαγγελιώς Κασσαπάκη
24/08/15, 08:19
Καλοκαίρι, Αύγουστος, θάλασσα, βεράντα, παρέα, ούζο, γαυράκια και άλλα πολλά…
Φωτογραφία
του Στέφανου Καστρινάκη
Στην Αθήνα βρέθηκε πριν μερικές ημέρες η Mrs. Regla Tolon Calderon, από το εργοστάσιο El Laguito (Cohiba), για να δείξει την τέχνη του πούρου άλλα και τον τρόπο κατασκευής του.
© 2015
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter


www.hellinika.gr

Ψηφίζουµε µε… σχέδιο! [ www.real.gr ]

Από: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=18&id=440819


Γράφει
ο Νίκος Χατζηνικολάου

Ψηφίζουµε µε… σχέδιο!

Η αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε µια νέα εκλογική αναµέτρηση-«εξπρές», µόλις επτά µήνες µετά από αυτήν της 25ης Ιανουαρίου που τον έφερε στην εξουσία, σχετίζεται βέβαια µε το εσωκοµµατικό σχίσµα που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερή Πλατφόρµα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και µε την ουσιαστική απώλεια της δεδηλωµένης, αλλά υπαγορεύθηκε και από άλλους εξίσου σηµαντικούς λόγους. Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι ο πολιτικός χρόνος που του αποµένει µέχρι την έναρξη εφαρµογής του τρίτου µνηµονίου είναι ελάχιστος και σπεύδει να τον εκµεταλλευθεί, ώστε να περιορίσει κατά το δυνατόν το εκλογικό κόστος, που φοβάται ότι θα έχει για την παράταξή του η αλλαγή πολιτικού προσανατολισµού των τελευταίων µηνών. Παράλληλα επιχειρεί µέσα από τις κάλπες να δηµιουργήσει ένα νέο αξιόµαχο πολιτικό σχήµα, ώστε να µπορέσει να εφαρµόσει τη νέα συµφωνία µε τους εταίρους, κάτι που δεν φαινόταν εφικτό µε τη µέχρι τώρα σύνθεση της κυβέρνησής του...

Ο ΗΓΕΤΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι αν επανεκλεγεί θα κληθεί τους επόµενους µήνες να πληρώσει µε τη σειρά του το υψηλό πολιτικό κόστος της υλοποίησης µιας σκληρής µνηµονιακής πολιτικής, κόντρα στις µεγάλες ελπίδες και τις υψηλές προσδοκίες που ο ίδιος και το κόµµα του καλλιέργησαν τα προηγούµενα χρόνια στον ήδη καταταλαιπωρηµένο από τη µακρά λιτότητα λαό. Γνωρίζει, όµως, επίσης ότι αν επιτύχει να ανακτήσει την εµπιστοσύνη της Ευρώπης, εφαρµόζοντας όσα συµφώνησε, θα υπάρξουν σε δεύτερη φάση και θετικές για την οικονοµία µας εξελίξεις, µε κορυφαίες πρώτον την ελάφρυνση του χρέους, που θα «ξεµπλοκάρει» τις ξένες επενδύσεις και θα ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση και δεύτερον την ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που θα τονώσει τη σχεδόν ανύπαρκτη σήµερα ρευστότητα της αγοράς. Ολα αυτά, όµως, προϋποθέτουν σταθερή και αταλάντευτη πορεία, χωρίς διαρκή «πισωγυρίσµατα» και καθηµερινές ενδοκυβερνητικές τριβές και συγκρούσεις...

Η ΧΩΡΑ δεν ευτύχησε τα τελευταία χρόνια στην πολιτική της διαπραγµάτευση µε τους Ευρωπαίους εταίρους της. Ούτε µε τις προηγούµενες κυβερνήσεις, ούτε µε την κυβέρνηση Τσίπρα. Μας οδήγησαν όλες, από διαφορετικό δρόµο η καθεµία, σε κακές συµφωνίες. Σε µνηµόνια επαχθή και επώδυνα για τους πολίτες, εξοντωτικά για την κοινωνία, που -δυστυχώς- όχι µόνο δεν έλυσαν τα προβλήµατα της εθνικής µας οικονοµίας, αλλά αντίθετα επιδείνωσαν αισθητά την κατάστασή της! Οι διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.∆. µετά το 2009 δεν πίστεψαν ποτέ ότι µπορούν να ορθώσουν ανάστηµα απέναντι στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο, ώστε να επιτύχουν µια καλή συµφωνία. Και όταν και όποτε µίλησαν για... σκληρή επαναδιαπραγµάτευση, απευθύνονταν µόνο στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Μετά έλεγαν στην τρόικα... συγγνώµη λάθος και υπέγραφαν αδιαµαρτύρητα ό,τι τους ζητούσε. Οσο για την κυβέρνηση Τσίπρα έφθασε σε ανάλογο αποτέλεσµα από άλλο δρόµο... Η υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθησή της και οι επιπόλαιοι χειρισµοί της, σε συνδυασµό µε την έλλειψη σοβαρού σχεδίου και στοιχειώδους προετοιµασίας, την οδήγησαν τελικά στην αποδοχή ενός ακόµη σκληρού µνηµονίου µε την πλάτη στον τοίχο...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ καµµία ελληνική κυβέρνηση από την έναρξη της οικονοµικής κρίσης µέχρι σήµερα -ούτε αυτή του Αλέξη Τσίπρα- δεν παρουσίασε ένα ολοκληρωµένο, πειστικό και κοστολογηµένο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης. Με αποτέλεσµα ελλείψει δικών µας προτάσεων να δεχόµαστε κάθε φορά χωρίς ουσιαστικό αντίλογο αυτές των δανειστών, παρά το γεγονός ότι µε το πρώτο και το δεύτερο µνηµόνιο απέτυχαν παταγωδώς να αναζωογονήσουν την αφυδατωµένη ελληνική οικονοµία. Βέβαια, για να είµαστε απολύτως ειλικρινείς, ένα σηµαντικό µερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει και η δική µας πλευρά που είτε δεν εφάρµοσε, είτε εφάρµοσε πληµµελώς πολλές από τις συµφωνηµένες αλλαγές και µεταρρυθµίσεις.

ΣΗMΕΡΑ είναι περισσότερο από ποτέ επείγουσα και αναγκαία η κατάρτιση ενός ολοκληρωµένου εθνικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονοµίας, µε τη µέγιστη δυνατή αξιοποίηση όλων των διαθεσίµων εθνικών πόρων, αλλά και των διόλου ευκαταφρόνητων κονδυλίων του προγράµµατος Γιούνκερ που προβλέπονται για τη χώρα µας. Αλλωστε µόνον µέσω της οικονοµικής ανάπτυξης µπορεί να µετριασθούν οι βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες του τρίτου µνηµονίου που θα αρχίσει να εφαρµόζεται σε λίγες εβδοµάδες. Και εποµένως αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο µε βάση το οποίο θα ψηφίσουν οι Ελληνες στις επικείµενες εκλογές. Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να διασφαλίζει την ασφαλή ευρωπαϊκή της πορεία και να εγγυάται την επιστροφή της στην οικονοµική οµαλότητα και στην ανάπτυξη. Οι ψεύτικες υποσχέσεις και τα µεγάλα λόγια πρέπει να αποδοκιµαστούν στην κάλπη. Οι πολίτες απαιτούν πλέον υπεύθυνες και στοιχειοθετηµένες απαντήσεις για την επόµενη µέρα της χώρας και της κοινωνίας. Ζητείται γνώση, ικανότητα, σχέδιο και ισχυρή βούληση για την εφαρµογή του. Οποιος, και µόνον όποιος, τα διαθέτει αξίζει την ψήφο µας! Στους υπόλοιπους γυρίζουµε οριστικά την πλάτη!


Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 - 7:00

Άγιοι και Εκκλησία: Αγίου Λουκά Ιατρού τελευταία λόγια

Αγίου Λουκά Ιατρού τελευταία λόγια


*Παιδιά μου, πολύ σας παρακαλώ! Ντυθείτε με την πανοπλία που δίνει ο Θεός, για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα τεχνάσματα του Διαβόλου. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πονηρός είναι. Δεν έχουμε να παλέψουμε με ανθρώπους αλλά με αρχές και εξουσίες, δηλαδή με τα πονηρά πνεύματα. Προσέξτε! Τον διάβολο δεν τον συμφέρει να δεχτεί κανείς την ύπαρξή του, να σκέφτεται και να αισθάνεται, ότι είναι κοντά στον άνθρωπο. Ένας κρυφός και άγνωστος εχθρός είναι πιο επικίνδυνος από έναν ορατό εχθρό...* Διαβάστε περισσότερα »

Άγιοι και Εκκλησία: ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ;

ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ;


ΗΣΑΝ ΑΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟΙ εκείναι ημέραι του 1940...στην Ι.Μ.Διονυσίου στο Άγιον Όρος Την επομένην,κατά την τέλεσιν μεγάλης Παρακλήσεως « επί καταδρομή εθνών» ... όλων των Μοναχών οι οφθαλμοί υγράνθησαν και δάκρυα εκυλίοντο εις τας ρυτιδωμένας παρειάς των πατέρων του Κοινοβίου μας. Διαβάστε περισσότερα »

Άγιοι και Εκκλησία: 26ην Αυγούστου

Την 26ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιοι Ἀδριανὸς καὶ Ναταλία οἱ Μάρτυρες.


Ὁ Ἅγιος Ἀδριανός, ὁ ὁποῖος ἔζησε τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορα Μαξιμιανοῦ, ἦταν παντρεμένος μὲ τὴν Ναταλία. Μία μέρα λοιπὸν εἶδε 23 χριστιανούς, νὰ εἶναι ἕτοιμοι νὰ μαρτυρήσουν γιὰ τὴν πίστη τους. Ὁ Ἀδριανὸς ἐντυπωσιάστηκε ἀπὸ αὐτὰ ποὺ ἄκουσε καὶ δήλωσε στοὺς εἰδωλολάτρες ὅτι εἶναι καὶ αὐτὸς χριστιανός. Ἀμέσως τὸν ἔπιασαν καὶ τὸν ἔκλεισαν στὴν φυλακή. Ἐκεῖ πῆγε ἡ Ναταλία νὰ τοῦ συμπαρασταθεῖ καὶ νὰ τοῦ πεῖ νὰ μὴν λυγίσει. Διαβάστε περισσότερα »

Την 26ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Ἀδριανός ὁ Μάρτυρας.


Ὁ Ἅγιος Ἀδριανός, διαφορετικὸς ἀπὸ τὸν προηγούμενο, ἔζησε τὰ χρόνια τοῦ βασιλιὰ Λικίνιου. Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ρώμη καὶ ἦταν γιὸς τοῦ Βασιλιὰ τῆς Ρώμης Πρόβου, ὁ ὁποῖος βασίλευε τὸ 276. Ὁ Ἀδριανὸς διέμεινε, μαζὶ μὲ τὸν ἀδελφό του Δομέτιο, ὁ ὁποῖος ἀργότερα ἔγινε ἐπίσκοπος μετὰ τὸν Τίτο, στὸ Βυζάντιο. Ποθῶντας νὰ μαρτυρήσει γιὰ τὸν Χριστὸ , πῆγε στὴν Νικομήδεια καὶ καταφέρθηκε ἐναντίον τοῦ Λικινίου ποὺ ταλαιπωροῦσε τὸν ρωμαϊκὸ στρατό, ἐναντίον τῶν χριστιανῶν. Ὁ Λικίνιος τὸν συνέλαβε καὶ τὸν βασάνισε ἄγρια καὶ στὸ τέλος τὸν ἀποκεφάλισε.

Την 26ην του μηνός Αυγούστου, Όσιος Ἰωάσαφ γιὸς τοῦ βασιλιὰ τῆς Ἰνδίας Ἄβενιρ.


Γιὰ τὴν ζωὴ τοῦ Ὁσίου Ἰωάσαφ βρίσκουμε σὲ κάποιο διήγημα, ποὺ ἐπιγράφεται «Βαρλαάμ», καὶ ἀποδίδεται στὸν Ἰωάννη τὸ Δαμασκηνό. Τὸ περιεχόμενο συνοπτικὰ ἔχει ὡς ἕξης: Ἐπὶ μεγάλου Κωνσταντίνου ὑπῆρχε στὶς Ἰνδίες κάποιος βασιλιάς, ποὺ τὸν ἔλεγαν Ἀβενίρ. Σ’ αὐτὸν λοιπόν, εἶπαν κάποιοι ἀστρολόγοι ὅτι ὁ νεογέννητος γιός του Ἰωάσαφ, κάποτε θὰ ἀσπασθεῖ τὴν χριστιανικὴ θρησκεία. Γιὰ νὰ ματαιώσει αὐτὴ τὴν «προφητεία» ὁ Ἀβενίρ, ἔκλεισε τὸ βασιλοπαίδι σὲ ἕνα ἀπομακρυσμένο παλάτι μαζὶ μὲ ὑπηρέτες καὶ δασκάλους, καὶ τοὺς συνέστησε νὰ μὴ ποῦν τίποτα στὸ παιδὶ γιὰ τὴν πίστη τῶν χριστιανῶν. Διαβάστε...
περισσότερα »

Άγιοι και Εκκλησία: Τα κόμματα χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στην Εκκλησία.

Τα κόμματα χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στην Εκκλησία.


Αποστολή: Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης "Τα κόμματα χρειάζεται να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στην Εκκλησία" τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά το κήρυγμά του από την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Κοσμά. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος σήμερα άγει τα ονομασ...
περισσότερα »

Άγιοι και Εκκλησία: 25ην Αυγούστου

Την 25ην του μηνός Αυγούστου, Ἀνακομιδὴ Τιμίων Λειψάνων Βαρθολομαίου Ἀποστόλου.


Ὁ Ἅγιος Ἀπόστολος Βαρθολομαῖος μαρτύρησε μὲ σταυρικὸ θάνατο στὴν Ἀρμενία. Τὸ ἅγιο λείψανο του οἱ χριστιανοὶ τὸ ἔβαλαν μέσα σὲ μιὰ πέτρινη θήκη καὶ τὸ ἔκρυψαν στὴν Οὐρβανούπολη. Ἐπειδή, ὅμως, ἡ θήκη γιάτρευε πολλὲς ἀσθένειες, συνέρεαν σὲ αὐτὴν πλήθη λαοῦ. Γι’ αὐτὸ οἱ εἰδωλολάτρες, ὅταν βρῆκαν τὴν κατάλληλη εὐκαιρία, πέταξαν τὴν θήκη στὴ θάλασσα, μαζὶ μὲ ἄλλες τέσσερις θῆκες μαρτύρων. Διαβάστε περισσότερα »

Την 25ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Τίτος ὁ Ἀπόστολος.


Ὁ Ἀπόστολος Τίτος, ὁ ὁποῖος ἦταν Ἕλληνας στὴν καταγωγή, ἦταν πολὺ μορφωμένος. Ἔγινε χριστιανὸς ἀπὸ τὸν Ἀπόστολο Παῦλο, μὲ τὸν ὁποῖο καὶ συνεργάστηκε, στὴν διάδοση τοῦ Εὐαγγελίου. Τὸν ἀκολούθησε στὴν Ἱερουσαλὴμ καὶ κατόπιν ἐπιφορτίστηκε νὰ πάει στὴν Κόρινθο γιὰ νὰ δεῖ τὴν κατάσταση τῆς ἐκεῖ Ἐκκλησίας. Στὴν ἐπιστροφή του, συνάντησε τὸν Ἀπόστολο Παῦλο στὴν Μακεδονία καὶ μετὰ πῆγαν μαζὶ στὴν Κρήτη, ὅπου ἐκεῖ ὁ Παῦλος τὸν ἔκανε ἐπίσκοπο τοῦ νησιοῦ καὶ τοῦ εἶπε νὰ κάνει καὶ ἱερεῖς γιὰ ὅλο τὸ νησί. Διαβάστε περισσότερα »

Την 25ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Μηνᾶς Ἀρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως.


Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀλεξάνδρεια καὶ ἀνέβηκε στὸν θρόνο τὸ 536, ἐπὶ αὐτοκράτορος Ἰουστινιανοῦ τοῦ μεγάλου. Χειροτονήθηκε Πατριάρχης ἀπὸ τὸν Πάπα Ρώμης Ἀγαπητό, μετὰ τὴν καθαίρεση τοῦ αἱρετικοῦ Ἀνθίμου. Ἐπὶ τῆς Πατριαρχεῖας τοῦ Μηνᾶ συγκροτήθηκε καὶ ἡ Ε’ Οἰκουμενικὴ Σύνοδος (553). Πατριάρχευσε 16 χρόνια καὶ ἕξι μῆνες. Ἀπεβίωσε εἰρηνικὰ ἀφοῦ ποίμανε καλὰ τὸ ποίμνιο τοῦ Χριστοῦ.

Άγιοι και Εκκλησία: 24ην Αυγούστου

Την 24ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς.

Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, γεννήθηκε στὸ Μονοδένδρι τῆς Αἰτωλοακαρνανίας, ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, ποὺ τοῦ ἔμαθαν τὰ πάντα γύρω ἀπὸ τὸν Χριστιανισμό. Σὲ ἡλικία 20 χρόνων πῆγε στὸ Ἅγιο Ὄρος, γιὰ νὰ σπουδάσει στὸ σχολεῖο τῆς Μονῆς Βατοπεδίου. Στὴν συνέχεια πῆγε στὴν Μονὴ Φιλοθέου, ὅπου ἐκάρη μοναχὸς καὶ χειροτονήθηκε καὶ ἱερέας. Διαβάστε περισσότερα »

 

 

Την 24ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Εὐτυχὴς ὁ Ἱερομάρτυρας μαθητὴς τοῦ Ἁγίου Ἰωάννη Θεολόγου.


Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Εὐαγγελιστής, θέλοντας νὰ δείξει τὸν ἄνθρωπο ποὺ ἔχει ἀληθινὰ πνεῦμα Θεοῦ, εἶπε: "Πὰν πνεῦμα ὃ ὁμολογεῖ Ἰησοῦν Χριστὸν ἐν σαρκὶ ἐληλυθότα, ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστι". Δηλαδή, κάθε ἄνθρωπος ποὺ παρουσιάζεται μὲ χάρισμα Πνεύματος, ἂν ὁμολογεῖ ὄχι μόνο μὲ λόγια ἀλλὰ καὶ μὲ ἔργα ὅτι ὁ Ἰησοῦς Χριστὸς πράγματι σαρκώθηκε καὶ ἔζησε σὰν ἄνθρωπος φέροντας τὴν ἀνθρώπινη φύση, αὐτὸς ὁ ἄνθρωπος εἶναι ἀπὸ τὸ Θεό. Διαβάστε περισσότερα »

 

 

Την 24ην του μηνός Αυγούστου, Ἅγιος Τατίων ὁ Μάρτυρας.


Καταγόταν ἀπὸ τὸ Μαντίναιο τῆς Μητροπόλεως Κλαυδιουπόλεως στὴν Ἐρδελία, τῆς ἐπαρχίας Ὀνωριάδος. Συνελήφθη διότι ἦταν χριστιανὸς καὶ ὁδηγήθηκε στὸν ἡγεμόνα Οὐρβανό. Αὐτὸς τὸν ρώτησε ἂν ἐπιμένει νὰ ὁμολογεῖ τὸν Χριστὸ καὶ ὁ Τατίων μὲ τόλμη ἀπάντησε ὅτι θὰ τὸν ὁμολογεῖ μέχρι τελευταίας του πνοῆς.Ἀμέσως τότε τὸν ἔδειραν σκληρὰ καὶ τὸν ξέσχισαν μὲ σιδερένια νύχια. Κατόπιν τὸν ἔσυραν μέχρι θανάτου μέσα στὴν Κλαυδιούπολη, ἀφοῦ πρῶτα ἔκανε τὸ σημεῖο τοῦ σταυροῦ.

 

 

Την 24ην του μηνός Αυγούστου, Ὅσιος Ἀρσένιος ὁ Θαυματουργός, Ρῶσος † 1550.

Δὲν ἔχουμε λεπτομέρειες γιὰ τὸν βίο τοῦ Ὁσίου.

Άγιοι και Εκκλησία: Ενημέρωση

Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς.


*Ε**ὔ**κοσμος **ὤ**φθης κ**ό**σμος, **ὦ** Κοσμ**ᾶ** μ**ά**καρ,* * Κ**ό**σμον λ**ό**γοις σο**ῖ**ς α**ἵ**μασι τ**᾽** αγλα**ΐ**σας.* [image: ag.kosmas aitwlos]*Ὁ* Ἅγιος Κοσμᾶς ὑπῆρξε φωτοφόρος ἀπόστολος τοῦ Εὐαγγελίου, στά μαῦρα χρόνια τῆς τουρκικῆς σκλαβιάς. Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ, γιά νά τιμήσει τὸν ἀγῶνα καὶ τὴν προσφορὰ του, τὸν ὀνόμασε *Ἰσαπόστολο.* Ὁ Ἅγιος Κοσμᾶς γεννήθηκε στό χωριὸ Ταξιάρχης τῆς ἐπαρχίας Ἀποκούρου πού βρίσκεται κοντὰ στό χωριὸ Μεγάλο Δένδρο Ναυπακτίας, τὸ 1714 μ.Χ., ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, ποὺ τὸν ἀνέθρεψαν ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσία Κυρίου. Εἴκοσι χρόνων μετέβ...
περισσότερα »

Από τη ζωή και δράση του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου.

Κάθε πρωί, ο πατήρ Βησσαρίων, ερχόντανε και καθότανε με μας τα παιδιά που εργαζόμασταν στο μοναστήρι. Μας μιλούσε με αγάπη και απαντούσε στις όποιες απορίες μας. Εκείνο που μας έλεγε πάντοτε, χωρίς να το παραλείψει ποτέ, ήταν το εξής: «Παιδιά μου πρέπει να νοιαζόμαστε για την ψυχή μας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Άμα χάσουμε την ψυχή μας, τότε τα χάσαμε όλα. Αυτό πρέπει να το προσέχουμε περισσότερο εμείς οι μοναχοί, διότι κινδυνεύουμε να γίνουμε λοιδώρημα του διαβόλου». Και αυτόν τον κόσμο θα μας λέει ο διάβολος με σαρκασμό, χάσατε, και τον άλλο δεν θα κερδίσετε. «Την ψυχή σ... περισσότερα »

Συνάντηση επτά Αρχιερέων στην Καρδίτσα.


Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης βρέθηκαν το Σάββατο 22 Αυγούστου οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οικείος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συμμετάσχουν στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσης Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη. Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους