Ραντεβού στο λογοτεχνικό καφενείο

Σύνδεση στην πηγή...

 

Τα παραδοσιακά λογοτεχνικά καφενεία μπορεί να έχουν εκλείψει, η ιταλική εταιρεία Moleskine όμως φιλοδοξεί να τα κάνει πάλι της μόδας.

Mε έμπνευση από το εμβληματικό μαύρο σημειωματάριό της, τον πρόγονο του οποίου χρησιμοποίησαν καλλιτέχνες και συγγραφείς όπως οι Vincent van Gogh, Pablo Picasso και Ernest Hemingway, το Moleskine Café εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι στην έδρα της εταιρείας, το Μιλάνο.

Πρόκειται για έναν δημιουργικό χώρο συνάντησης, εργασίας, ανταλλαγής ιδεών ή/και περισυλλογής, ο οποίος συνδυάζει καφετέρια, γκαλερί, μπουτίκ και βιβλιοθήκη.

Το μπαρ στο ισόγειο σερβίρει καφέ, πρωινό, ελαφριά γεύματα και κυριακάτικο brunch, ενώ στο ίδιο επίπεδο θα βρείτε μια μίνι μπουτίκ με τα προϊόντα της εταιρείας και έναν κοινόχρηστο πάγκο εργασίας. Το σαλόνι στο πατάρι, από την άλλη, είναι ιδανικό για χαλαρές συζητήσεις ή για ανάγνωση εφημερίδας .

Το Moleskine Café είναι ένα project που πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες μητροπόλεις του κόσμου.

 

Πηγή…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Το υγρό άγουρο χρυσάφι της Μεσσηνίας

Σύνδεση στην πηγή...

 

Τρόπους για να κάνουν το λάδι τους ακόμη πιο υγιεινό βρήκαν ελαιοπαραγωγοί από τη Μεσσηνία, με τη συνεργασία του αναπληρωτή καθηγητή του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπη Μαγιάτη.

Με διάφορες δοκιμές, κατάφεραν να αυξήσουν σημαντικά την ποσότητα των φαινολών που υπάρχουν στο ελαιόλαδο. Οι συγκεκριμένες ουσίες, μεταξύ άλλων, αποτελούν 'ασπίδα' για την καρδιά και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων.

'Tο ελαιόλαδο κάνει καλό στην υγεία. Ομως, οι μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές από λάδι σε λάδι. Και δεν μιλάμε για το άρωμα, που αφορά τους γευσιγνώστες ή την οξύτητα. Αναφερόμαστε κυρίως στους παράγοντες που συνδέονται με την υγεία', σημειώνει ο κ. Μαγιάτης. Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί, σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του λαδιού παίζει η ύπαρξη φαινολών, όπως η ελαιασύνη και η ελαιοκανθάλη, που αφήνει πιπεράτη αίσθηση στον λαιμό. Η παρουσία τους εξαρτάται από την εποχή συγκομιδής, την ποικιλία, αλλά και τον τρόπο επεξεργασίας.

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Η απούσα αληθινή ζωή ενός «Έβδομου Ελέφαντα» επανακυκλοφορεί

Σύνδεση στην πηγή...

 

Ένας άντρας εγκαταλείπει την πόλη. Αφήνει πίσω του μια ζωή γεμάτη οινόπνευμα και αποτυχημένες σχέσεις. Με τη  Σέρκοβα  και τις αναμνήσεις του υπό μάλης καταφεύγει σ' ένα κυκλαδίτικο νησί. Μια γνωριμία, και το ένστικτο της ζωής ενεργοποιεί ξανά το λεξιλόγιο του έρωτα. Η  "απούσα αληθινή ζωή"  αχνοφαίνεται και πάλι πίσω από τον παραμορφωτικό καθρέφτη. Ωστόσο η διψομανία είναι ένας αεικίνητος, ευφυέστατος αντίπαλος που δεν κάνει διακρίσεις. Ο  έρωτας  τον παρασύρει σε τόπους που επιδρούν στον ψυχισμό του ολοένα και πιο βίαια: από την Πάρο και το Μόναχο ως το Λονδίνο κι ένα ορεινό χωριό στην κεντρική Ελλάδα. Το παιχνίδι σκληραίνει, κι όσο πιο ανελέητο γίνεται, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται πως η μεγαλύτερη μαγεία είναι η ίδια η πραγματικότητα.

 Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 1998 και επανακυκλοφορεί.

 

Πηγή

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Γιατί τα παιδιά λένε ψέματα

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 2 έως 4 ετών)

 

Αφού τα παιδιά αρχίζουν να μιλάνε, γίνονται πιο δραστήρια και ανακαλύπτουν σιγά- σιγά τις δυνατότητές τους. Ωστόσο, αν και μπορούν να κάνουν έναν στοιχειώδη διάλογο και να καταλάβουν όσα τους λέτε, δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν πού αρχίζει και πού τελειώνει η αλήθεια. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας συχνά μπερδεύουν την φαντασία, τα όνειρα και τα «θέλω» τους με την πραγματικότητα, συγχέοντας όλες αυτές τις καταστάσεις μεταξύ τους. Γι' αυτό και τα περισσότερα ψέματά τους είναι είτε αθώα είτε δεν βγάζουν νόημα.

 

Συνέχεια….

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους