Η τρόικα στην ελληνική στην ταβέρνα, ο επιζών από το Δίστομο και γιατί η Γερμανία πρέπει να πληρώσει και αυτή το χρέος της (Vid)
Ένα ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε η Ελλάδα στους αγώνες που δίνει τόσο για να κατανοηθεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια από τις πολιτικές της τρόικας όσο και στην διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων. Πρόκειται για το σόου Die Anstalt (To Ινστιτούτο) που προβάλλεται από ZDF, το δεύτερο κανάλι της κρατικής (!) τηλεόρασης της Γερμανίας. Η επόμενη εκπομπή με αντικείμενο την Ελλάδα, η οποία θα προβληθεί από την γερμανική τηλεόραση αύριο Τρίτη, έχει ήδη «ανέβει» στο ίντερνετ.
Από τα 50 λεπτά που διαρκεί το σόου ξεχωρίζουν δύο ενότητες. Στην πρώτη παρουσιάζεται με τον πλέον παραστατικό και σατυρικό τρόπο η κατάσταση που έχει περιέλθει Ελλάδα, η οποία εμφανίζεται ως μία ταβέρνα η οποία λειτουργεί υπό τις οδηγίες της τρόικα ενώ στο δεύτερο μέρος θίγεται με πολύ καυστικό και συγκινητικό τρόπο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Παρόν στην εκπομπή είναι και ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και αρκετούς συγγενείς.
Το Die Anstalt πηγαίνοντας κόντρα στις λαϊκιστικές φωνές της Γερμανίας έχει επανειλημμένα και στο παρελθόν παρουσιάσει το ελληνικό πρόβλημα από μία διαφορετική οπτική. Στην αυριανή εκπομπή – η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις – οι παραγωγοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά και οι Γερμανοί, χωρίς τρικ...
Ποιος είναι ο Αργύρης Σφουντούρης
Ο Αργύρης Σφουντούρης γεννήθηκε το 1940 στο Δίστομο. Σε πολύ μικρή ηλικία στις 10 Ιουνίου 1944 έχασε τους γονείς του, που εκτελέσθηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα των SS κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα. Μεταξύ των 218 εκτελεσθέντων, 32 έφεραν το επίθετο Σφουντούρης. Ο μικρός τότε Αργύρης, έφθασε στην Αθήνα, όπου περιπλανήθηκε σε διάφορα ορφανοτροφεία επί τρία χρόνια, μαζί με χιλιάδες άλλα ορφανά παιδιά, αθώα θύματα της ιδίας γερμανικής κατοχής. Το 1949, ήταν ένας από τα 10 παιδιά που ταξίδεψαν στην Ελβετία στο ίδρυμα Πεσταλότσι, που σκοπός του είναι να στεγάζει παιδιά χωρίς οικογένεια. Γρήγορα ξεχώρισε για την ευστροφία του μυαλού του. Φοίτησε στο γυμνάσιο και στην συνέχεια στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης Μαθηματικά, Πυρηνική Φυσική και Αστροφυσική. Παράλληλα έγραφε ποιήματα και δοκίμια. Μετέφρασε στην γερμανική γλώσσα, διάφορους Έλληνες ποιητές όπως Κ. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Ι. Ρίτσο, Ο. Ελύτη κ.α. Την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα, εκδίδει στην Ελβετία ένα πολιτιστικό περιοδικό στην ελληνική και γερμανική γλώσσα. Διδάσκει σε διάφορα γυμνάσια της περιοχής της Ζυρίχης. Μετά από 40 χρόνια αποφασίζει μια ριζική αλλαγή στην ζωή του. Πηγαίνει στο Νεπάλ, στην Σομαλία και στην Ινδονησία όπου για 10 περίπου χρόνια βοηθάει ενεργά στην αναδιοργάνωση τους.

  Επιστρέφοντας στην Ευρώπη βρίσκει τη Γερμανία ενωμένη, καθώς εν τω μεταξύ οι κάτοικοι του Βερολίνου είδαν το τείχος που τους χώριζε από τον δυτικό κόσμο να πέφτει, δημιουργώντας μία καινούργια κατάσταση στην χώρα. Με την επανένωση της Γερμανίας αρχίζει μία περίοδος με δυνατότητες απολογισμού και καταμέτρησης των θυμάτων πολέμου. Ο Αργύρης Σφουντούρης οργανώνει το 1994 στους Δελφούς, μία «Σύνοδο για την ειρήνη», στην οποία κάλεσε και Γερμανούς πολιτικούς, εκ των οποίων όμως δεν παρευρέθη κανείς. Μετά από πολλές ανεπιτυχείς απόπειρες για συζήτηση με τις Γερμανικές Αρχές, το 1995 μαζί με τις τρεις επιζώσες αδερφές του, ζητούν δικαίωση με νόμιμη διαδικασία. Η καταγγελία και οι ακόλουθες εφέσεις δεν έφεραν κανένα θετικό αποτέλεσμα και οι υποθέσεις ακόμα εκκρεμούν στο δικαστήριο της πόλεως Καρλσρούε της Γερμανίας.
Πριν από μερικά χρόνια, ο Ελβετός σκηνοθέτης Στέφαν Χάουπτ αποφάσισε να ανεβάσει την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στη Ζυρίχη. Χρειαζόταν έναν Έλληνα, όχι απαραιτήτως ηθοποιό, για να διαβάσει αποσπάσματα του έργου. Συναντήθηκε με τον Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος -συμπτωματικά- ήταν ο μεταφραστής της «Ασκητικής» στα γερμανικά. Έτσι, δημιουργήθηκε η ταινία «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη».

συνέχεια στο link.... http://dailyfiling.monadiko.net/2015/03/blog-post_70.html

«Ένα τραγούδι για τον Αργύρη».

 Συνέχεια από: http://dailyfiling.monadiko.net/2015/03/vid.html

Πριν από μερικά χρόνια, ο Ελβετός σκηνοθέτης Στέφαν Χάουπτ αποφάσισε να ανεβάσει την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη στη Ζυρίχη. Χρειαζόταν έναν Έλληνα, όχι απαραιτήτως ηθοποιό, για να διαβάσει αποσπάσματα του έργου. Συναντήθηκε με τον Αργύρη Σφουντούρη, ο οποίος -συμπτωματικά- ήταν ο μεταφραστής της «Ασκητικής» στα γερμανικά. Έτσι, δημιουργήθηκε η ταινία «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη».

 *

Vita.gr: Οι προτάσεις μας για τον μήνα Μάρτιο
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 Δείτε το στο browser

Vita.gr

Φαγόπυρο: Ο «μαύρος» θησαυρός

Μπορεί να μην είναι και τόσο διαδεδομένη τροφή, όμως οι θαυματουργές της ιδιότητες στον οργανισμό μας είναι πολλές και σίγουρα αξίζει να έχει μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Ματιές στην Επικαιρότητα

Μπλε φως αντί για βιάγκρα;

Άντρες με στυτική δυσλειτουργία αντί να αναζητούν το «μπλε χάπι», μπορούν απλώς να… εκτεθούν σε μπλε φως!

H πλήξη τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα

Είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία συχνά νιώθουμε ενοχές, αλλά οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι είναι καλό να βαριόμαστε.

Τεστ: Πόσο νέο είναι το μυαλό σας;

Στύβετε το μυαλό σας για να θυμηθείτε πού βάλατε τον τελευταίο λογαριασμό του τηλεφώνου, περάσατε όλο το πρωί αναζητώντας τα γυαλιά σας και ξεχάσατε τι φάγατε χθες; Ανησυχείτε μήπως χάνετε το μυαλό σα...

Διαλέξαμε για εσάς

7 τρόποι να εξασκήσετε την ευγνωμοσύνη σας

Είμαστε έτοιμοι να επικεντρωθούμε στα ευχάριστα -πάντα υπάρχουν, αρκεί να είμαστε διατεθειμένοι {LF}να ασχοληθούμε με αυτά!- και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας γι' αυτά;

4 τροφές που απογειώνουν τον μεταβολισμό

Ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους. Τι περιμένουμε; Γρήγορα στο πιάτο μας!
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ NEWSLETTER ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

--

ΙΩΣΗΦ ΟΥΡΑΪΛΙΔΗΣ: Η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο της

Και λίγες οικολογικές ευαισθησίες.
ΚΑΛΗ ΑΝΟΙΞΗ
ΙΩΣΗΦ

 

Η ζωή βρίσκει πάντα τον τρόπο της (ή τον δρόμο της;) .....

Η ζωή σε αυτόν τον κόσμο παλεύει να αναπτυχθεί, να ευδοκιμήσει και να επιβιώσει. Αυτή είναι η ομορφιά και το μυστικό της ζωής, η θέληση για ανάπτυξη ενάντια σε όλες τις αρνητικές πιθανότητες. Αυτά τα φυτά παρακάτω, έχουν πολλά να μας διδάξουν για την αποφασιστικότητα και την επιμονή.

photos of plants thriving
photos of plants thriving

photos of plants thriving
  
photos of plants thriving

photos of plants thriving

photos of plants thriving

photos of plants thriving


photos of plants thriving

photos of plants thriving

  
photos of plants thriving

 

photos of plants thriving

 

photos of plants thriving

 

photos of plants thriving

 

photos of plants thriving


photos of plants thriving

 

photos of plants thrivingphotos of plants thriving


photos of plants thrivingphotos of plants thrivingphotos of plants thriving

--

ΠΟΝΤΙΚΙ: Ανατολική Γερμανία η Ελλάδα!

17.3.2015 / ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1855 στις 12-03-2015

Ανατολική Γερμανία η Ελλάδα!

Ο φανατικός αντικομμουνιστής Σόιμπλε αντιμετωπίζει τη χώρα μας με όρους Ψυχρού Πολέμου
Η προοπτική ανόδου αριστερών κομμάτων στην Ευρώπη, όπως του ΣΥΡΙΖΑ ή του ισπανικού Podemos, είναι δεδομένο ότι έχει αποτελέσει το τελευταίο διάστημα έναν ισχυρό πονοκέφαλο στη γερμανική κυβέρνηση, και ειδικά στους χριστιανοδημοκράτες.
Κι αν η μεγαλωμένη στην «άλλη πλευρά του Τείχους» Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται στη γερμανική κι ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή μια κλασική οπορτουνίστρια, δίχως ιδιαίτερες ιδεολογικές «ευαισθησίες», δεν συμβαίνει το ίδιο με τον «σκληρό» του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και ιδεολογικά φανατικό αντικομμουνιστή Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο ρόλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, που κρατάει την πιο επιθετική κι άκαμπτη γραμμή απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να ερμηνευθεί λίγο καλύτερα αν ανατρέξουμε στη δράση και τη σταδιοδρομία του.
Γεννημένος το 1942, μεγάλωσε σαν ένα παιδί του Ψυχρού Πολέμου, ζώντας από πρώτο χέρι τα πέτρινα χρόνια του Τείχους, της χωρισμένης Γερμανίας και της πάλης των «δύο κόσμων». Δεν πρόλαβε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά βίωσε τις συνέπειές του με μια Γερμανία κομμένη στη μέση.
Ανέπτυξε εξ αρχής υπερσυντηρητικές ιδέες και εντάχθηκε από τα 19 του στη νεολαία του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Τέσσερα χρόνια αργότερα γράφτηκε μέλος του. Έγινε ένας από τους νεότερους βουλευτές στην ιστορία του γερμανικού κοινοβουλίου, όταν εκλέχθηκε το 1972, σε ηλικία 30 ετών. Αμέσως άρχισε να ανεβαίνει στην ιεραρχία κι από το 1976 έγινε τομεάρχης Αθλητισμού του CDU, σε μια εποχή που ο πόλεμος Δυτικής - Ανατολικής Γερμανίας έβρισκε... γήπεδο και στα σπορ, μάλιστα με πολύ σκληρή μορφή. Ο Σόιμπλε αμέσως δήλωσε πιστός στρατιώτης.
Με ισχυρή προσωπικότητα, γνώσεις και σπουδές στα νομικά και τα οικονομικά, ο Σόιμπλε, παιδί του κομματικού σωλήνα του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, έγινε σταδιακά ο άνθρωπος - κλειδί για σοβαρές υποθέσεις. Με αποκορύφωμα το γιγαντιαίο πρότζεκτ της επανένωσης. Η πρώτη φορά (από τις δυο συνολικά) που διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών ήταν το 1989-1991, επί θητείας Χέλμουτ Κολ. Δεξί χέρι του καγκελαρίου, ο Σόιμπλε έγινε ο Νο 2 σε δύναμη στο κόμμα και ανέλαβε το πιο νευραλγικό υπουργείο την πιο κρίσιμη στιγμή. Η ισχύς και η δράση του τον ανέδειξαν, ιστορικά, σε «Αρχιτέκτονα της Επανένωσης».
Ο Σόιμπλε ήταν αυτός που φρόντισε να υπάρξει πλήρης επιβολή της Δυτικής Γερμανίας στην Ανατολική, δίχως να γίνει ούτε κατά διάνοια ισότιμη διαπραγμάτευση με τους «απέναντι», όπως τους θεωρούσε. Η τακτική Σόιμπλε ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή: Δεν ήθελε να απομείνει τίποτε που να θυμίζει την κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία. Στόχος ήταν η πλήρης απορρόφησή της από τη Δυτική Γερμανία και γι' αυτό εξαπολύθηκε το πιο άγριο κυνηγητό σε όλα τα επίπεδα.

protagon: Ποιος κερδίζει απο την πολυπλοκότητα;


PROTAGON.gr
Ελλάδα
του Νίκου Σωκιανού
30/03/15, 09:52
Οι οργανισμοί του (ελληνικού) δημοσίου συγκρίνονται με έναν ζωικό οργανισμό. Το σύστημα θέλει να διατηρηθεί επί μακρόν εν ζωή. Μπορεί να γίνει, όμως, αυτό; Κι αν ναι, πώς;
του Τάσου Τέλλογλου
30/03/15, 01:54
Η κυβέρνηση, με την πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε -μεταξύ των άλλων- να «ρυθμίσει» τα χρέη του ΠΑΟΚ...
του Γιώργου Μαυρωτά
29/03/15, 00:21
Είναι φυσιολογικό ο Ανδρέας Πετρουλάκης να μπαίνει στο στόχαστρο όσων έκτισαν την πολιτική τους καριέρα πάνω σε μύθους και πατριωτικά συνθήματα ανάμικτα με σεναριολογίες που εξυφαίνονται κατά του περιούσιου λαού...
Οικονομία
του Κώστα Γιαννακίδη
29/03/15, 13:45
Αλήθεια, μπορεί κάποιος από σας να περιγράψει με σαφήνεια τι στο διάολο περιέχει αυτό το σενάριο της ρήξης;
Πολιτική
του Άρη Τόλιου
30/03/15, 01:54
Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά βαθύτατα πολιτικό. Από την αρχή της κρίσης, αλλά πλέον με μεγαλύτερη ένταση.
του Αντώνη Παπαγιαννίδη
30/03/15, 01:54
Έχω την εντύπωση ότι εκείνο που πάει να κάνει η Ελλάδα με την εξωτερική πολιτική που ασκεί ενώ θεωρεί ότι ανάγεται στο "When the going gets tough, the tough get going", κινδυνεύει να γλιστρήσει στο "don't risk to play out of your league"...
του Γιάννη Παντελάκη
30/03/15, 00:11
Η έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας είναι μια επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση με γνωστούς αποδέκτες: τους βουλευτές και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ
του Γιάννη Αναστασάκου
29/03/15, 13:23
Αν η εξουσία χαλάει τόσο γρήγορα τις ψυχές, καλά έκανε η Αριστερά και καθόταν μακριά της. Η «πρώτη φορά Αριστερά» έχασε με την πρώτη, σαν την παρθένα, την τιμή της;
του Γιώργου Καρελιά
29/03/15, 10:32
Οι άνθρωποι που κυβερνούν, από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, λένε και κάνουν τα ίδια. Λες και έχει βαλθεί ο ένας να αντιγράφει τα λάθη του άλλου.
Ενέργεια
των Νίκου Μάντζαρη και Μιχάλη Προδρόμου
29/03/15, 17:45
Την ώρα που ο λιγνίτης πεθαίνει παγκοσμίως, η νέα κυβέρνηση στρέφει τη ΔΕΗ προς τον λιγνίτη. Και μιλάμε για μια κυβέρνηση που έχει προγραμματική συμφωνία με τους Οικολόγους.
της Χριστίνας Ταχιάου
29/03/15, 00:22
Μόλις άκουσε από πού και τι είμαι, άφησε να του ξεφύγει ένας αναστεναγμός. «My, oh my», είπε ο οραματιστής της Τρίτης Βιομηχανικής Επανάστασης, Τζέρεμι Ρίφκιν, «είχαμε κάνει τόσο καλή δουλειά με τον Παπανδρέου!».
Post
της Εύας Καϊλή
30/03/15, 09:56
Μετά από έξι μήνες στην Ευρωβουλή, μπορώ να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία, που δείχνει ότι κανένας δεν διατίθεται να μας απορρίψει πριν μας ακούσει, κανένας δεν θέλει την απομόνωση της Ελλάδας, και κανένας δεν μας θέλει «εκτός».
Υγεία
του Βασίλη Βενιζέλου
29/03/15, 00:19
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ τσουβαλιάζουν την ορθή παρατήρηση ότι «η χρήση και η κατάχρηση ουσιών είναι ζήτημα δημοσίας υγείας», με τον λίαν αμφιλεγόμενο πλέον ισχυρισμό ότι «η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό».
Αθλητισμός
του Πάνου Πολυζωίδη
30/03/15, 00:23
Ας σκεφτούμε γιατί ένας τόσο ικανός και αποτελεσματικός άνθρωπος δεν αναγνωρίσθηκε όσο έπρεπε και ως εκ τούτου δεν αφέθηκε να προσφέρει όσα είχε.
Media
30/03/15, 01:54
Από τον Μάιο του 2014 ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν διατηρεί την παραμικρή σχέση με το protagon.gr. Το protagon παραμένει ένα μέσο πολυφωνικό, πολυμετοχικό, που διοικείται αποκλειστικά από δημοσιογράφους.
της Ρέας Βιτάλη
29/03/15, 00:23
Πώς ακριβώς υπολογίζεις την προσβολή της προσωπικότητάς σου; Πώς την κοστολογείς; Γιατί το σταματάς στο 1.000.000 το ποσόν; Το 1.100.000 θεωρείς ότι παραπάει για προσβολή; Στα 900.000 ευρώ πώς νιώθεις;
της Χριστίνας Πουλίδου
29/03/15, 00:22
Γιατί δεν ζήτησε αποζημίωση από την «Guardian», που (στις 27/1) είχε αναφερθεί στα «περιστασιακά φανερά αντισημιτικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά ξεσπάσματα του λαϊκιστή ηγέτη Πάνου Καμμένου»;
της Λίλας Σταμπούλογλου
29/03/15, 00:21
Βρίσκεσαι σ' ένα πλατό μαζί με άλλες τρεις γυναίκες που δεν ξέρεις καλά, και πιθανότατα ποτέ δεν θα ήθελες να μάθεις, και πρέπει αναγκαστικά να παίξεις μαζί τους. Κι επειδή είναι δουλειά, πρέπει να προσποιηθείς ότι περνάς καλά.
Blog
του Θοδωρή Γκόνη
29/03/15, 00:20
Ξεκίνησα οδοιπόρος χρόνια πριν, για να φτάσω μόλις σήμερα στην Πόλη Σου, στην Παναγία του Πέραν ικέτης και προσκυνητής και αξιώθηκα να περάσω την πόρτα Σου την ώρα του Ακάθιστου Ύμνου.
Πολιτισμός
του Άρη Μαλανδράκη
29/03/15, 20:39
Ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ροές, προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουμε ή να θυμηθούμε το ανεπανάληπτο χιούμορ του (ήδη γνωστό από τα χρόνια της Βαβέλ και του Πάρα Πέντε).
της Αρτέμιδος Καπούλα
29/03/15, 20:38
«Τα γεγονότα», του David Greig, το έργο που η εφημερίδα The Guardian χαρακτήρισε ως το Θεατρικό Έργο της χρονιάς και οι New York Times προτείνουν ως το καλύτερο έργο που παίζεται αυτή τη στιγμή στη Νέα Υόρκη, παίζεται στο θέατρο Μικρό Γκλόρια, σε σκηνοθεσία και μετάφραση Αντώνη Γαλέου...
του Άρη Μαλανδράκη
29/03/15, 00:19
Από το 1834 που εφευρέθηκε το ζωοτρόπιο, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι των ψευδαισθήσεων. Ώσπου, πριν 3 χρόνια, ένας σκηνοθέτης επέστρεψε σε αυτή την παλαιά συσκευή, αποτίνοντας ένα φόρο τιμής στους πιονιέρους της κινούμενης εικόνας.
Αναγνώστες
του Γιάννη Γκίκα
30/03/15, 01:55
Το ένα σενάριο είναι να επέλθει πραγματική ρήξη με τους θεσμούς και την ΕΕ. Το δεύτερο σενάριο, είναι και το πιο πιθανό. Η κυβέρνηση κατασκευάζει ένα σκηνικό ρήξης και πόλωσης με τους πιστωτές για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Στο τέλος, θα δεχθούν τα των θεσμών.
του Βασίλη Παυλίδη
30/03/15, 01:55
Μια προοδευτική δύναμη θα όφειλε να έχει ενταγμένη στη ρητορική της ένα οραματικό στοιχείο. Με άλλα λόγια, θέλω να ξέρω ποιον κόσμο ονειρεύεται και επιδιώκει ένας επίδοξος κυβερνήτης, όπως θέλω να γνωρίζω ποιον κατώτατο μισθό προτείνει.
Κουζίνα
του Δημήτρη Μπούτου
29/03/15, 08:27
H λασκάδα της μέρας από τη μια, το αργά το πρωί/νωρίς το μεσημέρι ξένοιαστο ξύπνημα από την άλλη, το πρωινό γίνεται υπόθεση της Κυριακής. Γλυκό ή αλμυρό δεν έχει σημασία, αρκεί δίπλα στον αχνιστό καφέ να στέκεται κάτι νόστιμο και χορταστικό. Οι bostanistas έχουν (και πάλι) τη λύση.
Φωτογραφία
του Στέφανου Καστρινάκη
Από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
του Gabi Ben Avraham
Στις φωτογραφίες του Gabi Ben Avraham αποτυπώνεται ρεαλιστικά ένας κόσμος που περιπλανάται, με βασικό πρωταγωνιστή στα κάδρα του τον άνθρωπο.
© 2014
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter

www.hellinika.gr

protagon: Ανδρέα, προχώρα…


PROTAGON.gr
Ελλάδα
του Γιώργου Μαυρωτά
29/03/15, 00:21
Είναι φυσιολογικό ο Ανδρέας Πετρουλάκης να μπαίνει στο στόχαστρο όσων έκτισαν την πολιτική τους καριέρα πάνω σε μύθους και πατριωτικά συνθήματα ανάμικτα με σεναριολογίες που εξυφαίνονται κατά του περιούσιου λαού...
του Γιώργου Κτενά
28/03/15, 00:17
Όταν μια γυναίκα δεν γίνεται κακέκτυπο ανδρικών προτύπων σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες, βοηθάει στην ολότητα της εξέλιξης της κοινωνίας που τη φιλοξενεί.
του Γιάννη Γιαννούδη
28/03/15, 00:16
Όλοι συμφωνούμε πως από τα μεγαλύτερα προβλήματά μας είναι η παιδεία. Τότε, γιατί όλα αυτά δεν μας απασχολούν λίγο περισσότερο ως κοινωνία;
Οικονομία
28/03/15, 10:59
Όλο το Σαββατοκύριακο θα συνεχιστούν οι συζητήσεις στο Brussels Group, με την ελληνική πλευρά να προσπαθεί να πείσει τα τεχνικά κλιμάκια για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνει. Διαβάστε αναλυτικά.
του Τάσου Τέλλογλου
28/03/15, 10:12
Τώρα, λοιπόν, παίζουν τη μουσική οι αγορές και εμείς χορεύουμε. Ας δούμε τι θα επιδεινώσει τη θέση μας σύμφωνα με την υποβάθμιση της Fitch, αλλά και γιατί μας υποβάθμισε.
Πολιτική
του Γιώργου Καρελιά
29/03/15, 10:32
Οι άνθρωποι που κυβερνούν, από την αρχή της κρίσης έως σήμερα, λένε και κάνουν τα ίδια. Λες και έχει βαλθεί ο ένας να αντιγράφει τα λάθη του άλλου.
του Γιάννη Παντελάκη
28/03/15, 17:19
Κι όμως, ο Καμμένος έχει δίκιο. Δεν βρίσκω τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ελεγχθεί με πολιτικούς χαρακτηρισμούς. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας δεν έχει δώσει δικαίωμα μομφής. Ποτέ.
Ενέργεια
της Χριστίνας Ταχιάου
29/03/15, 00:22
Μόλις άκουσε από πού και τι είμαι, άφησε να του ξεφύγει ένας αναστεναγμός. «My, oh my», είπε ο οραματιστής της Τρίτης Βιομηχανικής Επανάστασης, Τζέρεμι Ρίφκιν, «είχαμε κάνει τόσο καλή δουλειά με τον Παπανδρέου!».
Κόσμος
του Ανδρέα Ζαμπούκα
28/03/15, 00:17
Έχουμε μια κοινωνία που πολεμάει για τους συνταξιούχους και αδιαφορεί για τους νέους. Ελάχιστος χώρος υπάρχει για ιδέες και πρωτότυπες σκέψεις στα σχολεία. Μόνο για βαθμούς, εμβατήρια και παρελάσεις...
Υγεία
του Βασίλη Βενιζέλου
29/03/15, 00:19
Οι διοργανωτές του φεστιβάλ τσουβαλιάζουν την ορθή παρατήρηση ότι «η χρήση και η κατάχρηση ουσιών είναι ζήτημα δημοσίας υγείας», με τον λίαν αμφιλεγόμενο πλέον ισχυρισμό ότι «η κάνναβη δεν είναι ναρκωτικό, είναι βοτάνι θεραπευτικό».
Media
της Ρέας Βιτάλη
29/03/15, 00:23
Πώς ακριβώς υπολογίζεις την προσβολή της προσωπικότητάς σου; Πώς την κοστολογείς; Γιατί το σταματάς στο 1.000.000 το ποσόν; Το 1.100.000 θεωρείς ότι παραπάει για προσβολή; Στα 900.000 ευρώ πώς νιώθεις;
της Χριστίνας Πουλίδου
29/03/15, 00:22
Γιατί δεν ζήτησε αποζημίωση από την «Guardian», που (στις 27/1) είχε αναφερθεί στα «περιστασιακά φανερά αντισημιτικά, ρατσιστικά και ομοφοβικά ξεσπάσματα του λαϊκιστή ηγέτη Πάνου Καμμένου»;
της Λίλας Σταμπούλογλου
29/03/15, 00:21
Βρίσκεσαι σ' ένα πλατό μαζί με άλλες τρεις γυναίκες που δεν ξέρεις καλά, και πιθανότατα ποτέ δεν θα ήθελες να μάθεις, και πρέπει αναγκαστικά να παίξεις μαζί τους. Κι επειδή είναι δουλειά, πρέπει να προσποιηθείς ότι περνάς καλά.
του Κώστα Γιαννακίδη
28/03/15, 11:29
Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη των συναδέλφων για την αγωγή του Πάνου Καμμένου κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη. Περιττό. Είμαι βέβαιος ότι θα είχαν δυο λόγια υπέρ του Ανδρέα. Και είμαι σίγουρος ότι θα τα πουν.
του Δημήτρη Χαντζόπουλου
28/03/15, 00:15
Blog
του Θοδωρή Γκόνη
29/03/15, 00:20
Ξεκίνησα οδοιπόρος χρόνια πριν, για να φτάσω μόλις σήμερα στην Πόλη Σου, στην Παναγία του Πέραν ικέτης και προσκυνητής και αξιώθηκα να περάσω την πόρτα Σου την ώρα του Ακάθιστου Ύμνου.
του Νίκου Ορφανού
28/03/15, 00:16
Τον κοιτάζω που μου μιλάει για κάθε ζωάκι που έχει σώσει, τα ονόματά τους, τον χαρακτήρα τους. Κοιτάζω το βλέμμα του που μαλακώνει με κάθε του λέξη, ο οργισμένος Έλληνας που έβριζε τους πολιτικούς και τους ξένους...
ΜούφαNet
του Νίκου Ζαχαριάδη
28/03/15, 00:15
Δύο επίσημες εμφανίσεις έχει κάνει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και -τις δύο φορές- έβρεχε καταρρακτωδώς. Σύμπτωση ή ο ανώτατος Πολιτειακός Άρχων, έχει την ιδιότητα του «βροχοποιού»;
Πολιτισμός
του Άρη Μαλανδράκη
29/03/15, 00:19
Από το 1834 που εφευρέθηκε το ζωοτρόπιο, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι των ψευδαισθήσεων. Ώσπου, πριν 3 χρόνια, ένας σκηνοθέτης επέστρεψε σε αυτή την παλαιά συσκευή, αποτίνοντας ένα φόρο τιμής στους πιονιέρους της κινούμενης εικόνας.
του Αλέκου Λασκαράτου
28/03/15, 00:16
Η αλεπού είναι, βέβαια, το πρόσχημα και στην πραγματικότητα ο Γιάνατσεκ μιλάει γενικά για το θαύμα της ζωής και για τον θάνατο, μέσα από τον οποίο αναγεννάται η ζωή...
της Σοφίας Ελίζας Μπουράτση
28/03/15, 00:15
Οι μαντήλες μοιάζουν με μάνταλα του σήμερα και θυμίζουν ζωγραφιές του Escher καθώς το ένα σχήμα γεννιέται μέσα από το άλλο και, έτσι, μέσα στο κάθε πέπλο ξετυλίγεται μία ιστορία. Δεν πρόκειται όμως για παραμύθια.
Αναγνώστες
του Κ.Σ.
29/03/15, 00:20
Στον αστερισμό των οικονομικών προβλημάτων της χώρας που σχοινοβατεί επικίνδυνα μεταξύ ευρωπαϊκής πορείας και καταστροφής, εξελίσσονται καταστάσεις και υπάρχουν γεγονότα που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσαν να σηκώσουν θύελλα αντιδράσεων. Περνάνε στο ντούκου.
του Αλέξανδρου Φωτιάδη
29/03/15, 00:20
«Τον κόλλησαν στη γωνία και από πίσω του είχε μόνο τα μαύρα κάγκελα της αυλής. Ήταν τρεις και ήταν ψηλοί. Φώναζαν, γελούσαν και κορόιδευαν. Προσπάθησε να φύγει αλλά ο ψηλότερος από τους τρεις τον έσμπρωξε πίσω στα κάγκελα».
Κουζίνα
του Δημήτρη Μπούτου
29/03/15, 08:27
H λασκάδα της μέρας από τη μια, το αργά το πρωί/νωρίς το μεσημέρι ξένοιαστο ξύπνημα από την άλλη, το πρωινό γίνεται υπόθεση της Κυριακής. Γλυκό ή αλμυρό δεν έχει σημασία, αρκεί δίπλα στον αχνιστό καφέ να στέκεται κάτι νόστιμο και χορταστικό. Οι bostanistas έχουν (και πάλι) τη λύση.
της Ευφροσύνης Κάτσουνα
28/03/15, 07:42
Τα κουκιά τα έχω συνδυάσει με άνηθο, απλά επειδή έτσι έχω μάθει μέχρι τώρα. Εχθές για πρώτη φορά τα δοκίμασα με άγριο μοσχομυριστό μάραθο που βγαίνει άφθονο εδώ στο Ακρωτήρι και ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα! Μετά δοκιμάσαμε και λίγο γιαούρτι με πάπρικα...
Φωτογραφία
του Gabi Ben Avraham
Στις φωτογραφίες του Gabi Ben Avraham αποτυπώνεται ρεαλιστικά ένας κόσμος που περιπλανάται, με βασικό πρωταγωνιστή στα κάδρα του τον άνθρωπο.
© 2014
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter


www.hellinika.gr

protagon: Εδώ Κως: Κάθε παπούτσι μια ιστορία!: Εδώ Κως: Κάθε παπούτσι μια ιστορία!

PROTAGON.gr
Ελλάδα
του Θωμά Τσάτση
27/03/15, 01:16
Ο κ. Φορτσάκης έχει μια εμμονή με το χαρτί. Οι συνεργάτες του τυπώνουν όλες τις ερωτήσεις που κάνει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και τις μοιράζουν στις θυρίδες των βουλευτών της ΝΔ. Ας κάνουμε έναν υπολογισμό...
του Γιώργου Κατσάβαρου
27/03/15, 01:14
Τα δύο τελευταία χρόνια, που η διέλευση παράτυπων μεταναστών και προσφύγων περιορίστηκε στα ανατολικά χερσαία σύνορα της χώρας μας, σχεδόν καθημερινά οι παραλίες του νησιού γεμίζουν σημάδια ενός κόσμου σε αναβρασμό.
του Niko Ago
27/03/15, 01:14
Ο Δημήτρης Μακρέας υπηρετεί χρόνια ως αγροτικός γιατρός στο Ακρωτήρι Χανίων. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται και με τη μουσική. Αυτή ήταν μάλλον και η αιτία που πάνω του ξέσπασε το μένος μερικών «παλλικαράδων» οι οποίοι τον «περιποιήθηκαν»...
της Ρέας Βιτάλη
26/03/15, 09:17
Πώς το πας τώρα το επόμενο κεφάλαιο; Φωτογραφίζεσαι να πετάς στον αέρα ή να στέκεσαι στο έδαφος;
του κοριτσιού του διπλανού portal
26/03/15, 00:09
Τι μου θύμισε η φάση με τον Κατρούγκαλο, ρε παίδες; Ήμουνα στη Γ' Γυμνασίου, μια ηλικία πολύ καθοριστική, όπως μου είπε ο ψυχαναλυτής μου...
Οικονομία
του Τάσου Τέλλογλου
26/03/15, 00:11
Διαβάστε τα πρωτότυπα κείμενα για την παράταση της συμφωνίας με τους δανειστές μέχρι τις 30 Ιουνίου. Είναι τα κείμενα που η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή.
Πολιτική
του Γιώργου Καρελιά
27/03/15, 09:47
Όταν ο Καμμένος απείλησε τους Ευρωπαίους ότι θα τους στείλει παράνομους μετανάστες και τζιχαντιστές, ουδείς τον αποδοκίμασε. Ενώ ο Τσίπρας θα έπρεπε να τον υποχρεώσει να ανακαλέσει, όπως υποχρέωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου τον Πάγκαλο.
του Νίκου Μπίστη
26/03/15, 16:08
Είναι εξαιρετικός πολιτικός μετεωρολόγος. Και πάντα με το mainstream, ποτέ με τους χαμένους. Και οταν επίκειται μεταβολή του καιρού, σπεύδει να ενημερώσει και να τοποθετηθεί αναλόγως.
του Κώστα Γιαννακίδη
26/03/15, 10:00
Έχουμε, λοιπόν, δύο κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης που, τελικά, αξιολογούνται με βάση τη σοβαρότητα πολιτικού τους λόγου και προσωπικής συμπεριφοράς.
του Άρη Τόλιου
26/03/15, 00:10
Η «εξομολόγηση» του πρωθυπουργού στο επιβλητικό κτίριο της γερμανικής καγκελαρίας, έχει αξία μόνον εφόσον υποκρύπτει μεταμέλεια, διάθεση ρήξης με το πολιτικό παρελθόν και διορθώσεων κραυγαλέα λανθασμένων επιλογών...
Κόσμος
του Παύλου Αλεξιάδη
27/03/15, 01:03
Ένας δάσκαλος από το Αφγανιστάν εργάζεται για να βγουν -από το σχολείο που κτίζεται- φωτισμένα μυαλά που θα δημιουργήσουν μια σύγχρονη κοινωνία.
του Κώστα Γιαννακίδη
27/03/15, 00:28
Αν ο τύπος δεν έχει αφήσει ένα σημείωμα πίσω του, δεν πρόκειται να ανοίξει ούτε χαραμάδα. Κάποια στιγμή το γεγονός θα γίνει αποδεκτό, θα ξεχαστεί, θα φύγει από το φως και δεν θα αφήσει απάντηση πίσω του.
Media
του Ανδρέα Πετρουλάκη
27/03/15, 01:16
Άλλο ένα επεισόδιο στη βιομηχανία αγωγών που αποσκοπούν στη τρομοκράτηση της ελευθερίας της έκφρασης. Μετά τον κ. Κουρή, ο κ. Καμμένος άσκησε αγωγή εναντίον μου για άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στο protagon...
της Λένας Διβάνη
27/03/15, 01:14
Την εποχή που η πληροφορία είναι πιο πολύτιμη από χρυσάφι, στα περίπτερα συνωστίζονται τα πιο απίθανα πρωτοσέλιδα που υπονομεύουν κάθε ψήγμα λογικής που μας απέμεινε.
του Γιάννη Παντελάκη
26/03/15, 00:09
Οι καμπύλες των μετρήσεων της AGB δείχνουν πως οι περισσότεροι τηλεθεατές αυτά ακριβώς θέλουν. Έναν Παπαδάκη και έναν Άδωνι.
ΜούφαNet
του Νίκου Ζαχαριάδη
27/03/15, 10:14
Άμεση ήταν η παρέμβαση του ΥΕΘΑ, που έσπευσε να αλλάξει αμέσως το επιθετικό δόγμα της Ελλάδας, ύστερα από το θέμα που δημιουργήθηκε με τα συνθήματα στη διάρκεια της παρέλασης, από ομάδες των ειδικών δυνάμεων
Βιβλίο
του Βασίλη Βενιζέλου
27/03/15, 01:13
Με κριτήριο την επιτυχή άσκηση της πολιτικής επικοινωνίας, ο Γιάννης Λούλης κρίνει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της επίμαχης χρονικής περιόδου, την παρουσία και την πολιτεία του Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά.
Πολιτισμός
της Αρτέμιδος Καπούλα
27/03/15, 01:03
Η πονηρή αλεπουδίτσα είναι η πρώτη όπερα του Γιάνατσεκ, που προστίθεται στο δραματολόγιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι επίσης η πρώτη φορά, που το συγκεκριμένο έργο θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα σε κλειστό θέατρο...
27/03/15, 01:02
Η δουλειά της Ράνιας Ράγκου περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχέδια και κατασκευές που ξεκινούν έναν προκλητικό διάλογο γύρω από την αντικειμενική φύση της κοινής λογικής.
Συμβαίνει
26/03/15, 19:55
«Άλμα Αναπτυξης» είναι ο τίτλος της ευρύτατης συνάντησης, στην οποία συμμετέχουν κόμματα, κινήσεις άτομα και προσωπικότητες που ανήκουν στο Μεταρυθμιστικό Κέντρο.
Αναγνώστες
της Μαργαρίας Μανσόλα
27/03/15, 01:00
Οι λόγοι που ο θεσμός των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων βρέθηκε αίφνης στην πρώτη γραμμή του εκτελεστικού αποσπάσματος, μέσω των κυβερνητικών εξαγγελιών από την πρώτη κιόλας μέρα, είναι πλέον προφανείς και ξεκάθαροι.
του Σταύρου Τασιόπουλου
26/03/15, 00:09
Η αξιολόγηση του περασμένου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας δεν έχει ουσιαστική βάση μιας και το μεταρρυθμιστικό του πλαίσιο ήταν εξ αρχής λαθεμένο.
Κουζίνα
της Αριάδνης Λουκάκου
27/03/15, 07:12
Σκέψου τώρα. Βγάζεις παπούτσια, ποτίζεις με το λάστιχο και κάνεις πλιτς πλιτς στα νερά, τόση ζέστη κάνει. Οι τέντες είναι κατεβασμένες και ο ήλιος σε βαράει από το πλάι αλλά με φόρα. Είναι ωραία. Με ένα ψαλιδάκι περνάς από μια-μια γλάστρα.
της Αγλαΐας Κρεμέζη
27/03/15, 07:04
Ο σιταρένιος ασουρές με τη λεπτή γεύση είναι επιδόρπιο που γίνεται από το ζουμί του βρασμένου σιταριού, αρωματίζεται από κανέλα, κρυώνει, πήζει και πασπαλίζεται με ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς. Τούτη η συνταγή θυμίζει ζουμερά "κόλλυβα" στην τουρκική τους εκδοχή, αρωματισμένα με πορτοκάλι.
της Αλέκας Κυφιώτη
27/03/15, 06:56
Το διήμερο της αργίας, όσο περίμενα στην ουρά για το καρεκλάκι που σε ανεβάζει στην κορυφή της πίστας του σκι, έμαθα αυτή την καταπληκτική συνταγή για ρεβίθια με δεντρολίβανο. Τα έβαλα, λοιπόν, να μουλιάσουν αποβραδίς, με νερό και ένα ποτήρι κρασί, και την επομένη τα έφτιαξα.
της Αναστασίας Λαμπρία
26/03/15, 08:10
Παρακαλώ να συνέλθουμε από τον εορτασμό της Παλιγγενεσίας. Κι όχι μόνο από τις καραγκούνες και τα σημαιάκια. Την αψάδα της σκορδαλιάς και τον τηγανητό μπακαλιάρο. Άντε για σήμερα να ετοιμάσουμε μια αναλάφρη τάρτα, ζεστή μεν δροσερή δε.
της Λεονί Σταφυλά
26/03/15, 07:58
Τα χρονομέτρησα! Από την ώρα που άναψα τον φούρνο να ζεσταίνεται μέχρι που καταβρόχθισα το πρώτο μπισκότο, είχαν περάσει κάτι λιγότερο από 20 λεπτά!
© 2014
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter

www.hellinika.gr

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους