Πρωτοποριακό σύστημα αποθήκευσης δεδομένων ανακαλύφθηκε κατά τύχη

Μετάβαση στην πηγή...

 

 

Στη σύγχρονη, ψηφιακή εποχή, μπορεί τα δεδομένα να θεωρούνται πιο ασφαλή σε σχέση με το παρελθόν (οι φωτογραφίες ξεθωριάζουν, οι παλιές βιντεοκασέτες κάποια στιγμή καθίστανται άχρηστες, το χαρτί φθείρεται κ.α.) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι «αιώνια», καθώς οι σκληροί δίσκοι έχουν και αυτοί διάρκεια ζωής.

 Στην Αυστραλία, ένας νεαρός διδακτορικός φοιτητής στο University of Sydney εργάζεται πάνω στο ζήτημα αυτό: Ο Ζίμπιν Τσεν εξέταζε σιδηροηλεκτρικά υλικά χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, προσπαθώντας να διαπιστώσει εάν κάποια από αυτά μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αποθήκευση δεδομένων, όταν κατά τύχη διαπίστωσε πως η ακτίνα του μικροσκοπίου μπορούσε να γράψει δεδομένα πάνω σε έναν από τους δίσκους που εξέταζε.

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Πλαστική μεμβράνη για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

Μετάβαση στην πηγή...

 

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Οχάιο Στέιτ στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μία λεπτή πλαστική μεμβράνη που σταματά τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες από το να αποφορτίζονται όταν δεν είναι σε χρήση, και επιτρέπει την ταχεία επαναφόρτισή τους.

 

Η τεχνολογία ελέγχει τον τρόπο ροής της φόρτισης μέσα στην μπαταρία και είναι εμπνευσμένη από τον τρόπο που οι κυτταρικές μεμβράνες μεταφέρουν πρωτεΐνες μέσα στο σώμα.

 

Η μεμβράνη μπορεί να βρει εφαρμογές σε υπερπυκνωτές υψηλής απόδοσης για ηλεκτρικά οχήματα και ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη ανάφλεξης της μπαταρίας, από την οποία έχουν επηρεαστεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Tesla στο παρελθόν.

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Το πρώτο laptop με κυρτή οθόνη στον κόσμο

Μετάβαση στην πηγή...

 

 

Η Acer αποκάλυψε το πρώτο laptop με κυρτή οθόνη στον κόσμο, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, βελτιώνει πολύ την εμπειρία του παιξίματος videogames.

 Η ταϊβανέζικη εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την απόκτηση μιας εταιρείας τεχνολογίας για κατοικίδια, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της τεχνολογικής έκθεσης Ifa στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

 Η οθόνη του «Predator», όπως ονομάζεται ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής, είναι μεγαλύτερη του συνηθισμένου, στις 21 ίντσες, ωστόσο είναι το σχήμα της που επιτρέπει στην εταιρεία να διεκδικήσει παγκόσμια πρωτιά, καθώς, όπως είπε στο BBC ο Τζον Μιντέμα, της Acer Europe, η καμπυλότητα της οθόνης είναι αντίστοιχη της φυσικής καμπυλότητας των ματιών, επιτρέποντας ένα ευρύτερο οπτικό πεδίο. «Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν in-game λεπτομέρειες, όπως να αντιλαμβάνονται εχθρούς ή να κοιτούν στον πίσω καθρέφτη σε παιχνίδια αγώνων αυτοκινήτων, πιο εύκολα, ώστε να προκύπτει μια καλύτερη gaming εμπειρία».

 

Περισσότερα…

 

Ιωάννης Γ. Μιχαηλίδης
Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους