Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Νοεμβρίου

Δράμας Παύλος: «Ποδοπατήσαμε αρχές, αξίες και ιδανικά»

*από : Ρομφαία * [image: kastoria] *Καστοριά, Γιώργος Φερδής* Παρουσία πλήθος κόσμου τελέστηκε στην ακριτική πόλη της Καστοριάς ο Πολυαρχιερατικός Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Αγίου Μηνά), στην εορτάζουσα πόλη για τα 100χρονα της απελευθερώσεως της. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως Βαρνάβας και Καστορίας Σεραφείμ. Οι Αρχιερείς, έφθασαν στον Ιερό Ναό με το λείψανο της κάρας του Αγίου Μηνά, το οποίο και τοποθέτησαν στο κέντρο του ναού προς προσκύνηση. Διαβάστε περισσότερ... περισσότερα »

Λοβέρδος: Η επιβίωση της χώρας εξαρτάται από τις αλλαγές στο κομματικό σύστημα

Την πεποίθησή του ότι τα υπάρχοντα κόμματα και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να οδηγήσουν την χώρα έξω από την κρίση, επαναλαμβάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που τονίζει ότι είναι αναγκαία η επάνοδος της Κεντροαριστεράς στο προσκήνιο με άξονα το «πρόγραμμα απεγκλωβισμού της οικονομίας από την γραφειοκρατία» που ετοιμάζει... Στη συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, ο πρώην υπουργός δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη είτε με νέο κόμμα είτε μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ είτε με εκλογικό σχηματισμό τύπου ιταλικής «Ελιάς», τονίζει ωστόσο ότι αυτά θα πρέπει να εξετασ... περισσότερα »

Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Ἐλεήμονας Ἀρχιεπίσκοπος Ἀλεξανδρείας, 12ην Νοεμβρίου.

*Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται»* λέει ὁ Κύριος στὴν ἐπὶ τοῦ Ὄρους ὁμιλία. Καὶ τὰ λόγια του αὐτὰ βρίσκουν πλήρη τὴν ἐφαρμογή τους στὸ ὑπεράξιο τέκνο τῆς Κύπρου μας, τὸν Ἅγιο Ἰωάννη τὸν Ἐλεήμονα, τὸν Ἀρχιεπίσκοπο τῆς μεγάλης πόλεως Ἀλεξανδρείας. Φυσικὰ ἡ φιλανθρωπία εἶναι χαρακτηριστικὸ γνώρισμα ὅλων τῶν ἁγίων. Γιατί, ἡ ἀρετὴ αὐτή, ἡ ἀγάπη πρὸς τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους εἶναι καὶ ἡ πιὸ τρανὴ πιστοποίηση τῆς ἀγάπης μας πρὸς τὸν μεγάλο μας Πατέρα, τὸν Θεό, ὅπως ξεκάθαρα τονίζει καὶ ὁ ἱερὸς Εὐαγγελιστής. Ὁ Ἅγιος Ἰωάννης ὅμως τὴν φιλανθρωπία τὴν ἔκαμε κύριο μέλημα τῆς ζωῆς τ... περισσότερα »

Βορειοελλαδίτες φτιάχνουν τα δόντια τους στα... φθηνά Σκόπια, και γυρίζουν με ηπατίτιδα!!

24GRστο24GR
*Το γεγονός της αύξησης των κρουσμάτων ηπατίτιδας στη Βόρεια Ελλάδα, οφείλεται κυρίως στις μηδενικές σχεδόν συνθήκες αποστείρωσης που εφαρμόζουν - δεν υπάρχει έλεγχος από πουθενά - τα οδοντιατρεία των Σκοπίων, τα οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας επειδή είναι κατά πολύ φθηνότερες οι υπηρεσίες που τους παρέχονται!* Τo φαινόμενο αυτό... παραμένει μια ανοιχτή πληγή, η οποία θα μεγαλώνει καθημερινά αντί για να κλείνει, λόγω της ύφεσης, της ανεργία και γενικά της φτωχοποίησης που υφίσταται ο ελληνικός πληθυσμός τα τελευταία χρόνια. Ας είμαστε υποψιασμένοι και πρ... περισσότερα »

Η σύζυγος, η θυγατέρα, η έμπιστη και οι τρεις ασυμβίβαστοι διορισμοί

24GRστο24GR
Ο ΔΣΑ τις καλεί σε απολογία *Βασικά μέλη της παρούσας κυβέρνησης, οι οποίοι μόλις πριν από λίγα 24ωρα «πέρασαν» μία ακόμα δέσμη δυσβάσταχτων μέτρων για την πλειονότητα της Ελληνικής κοινωνίας, αποδεικνύουν ότι για τα του οίκου τους έχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.* Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι... σύζυγος κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος πήρε μαζί με την τρόικα σκληρές αποφάσεις, διορίστηκε σε ανώνυμη εταιρία ως έμμισθη δικηγόρος όταν ο άνδρας της ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επίμαχης εταιρίας! Ο λόγος για την Θεοδώρα Βαγενά, τη σύζυγο του υπουργο... περισσότερα »

Αστυνομικό κράτος με ποσοστά!!

24GRστο24GR
*Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως όποιος πολίτης εντοπιστεί από τα αστυνομικά όργανα να μην έχει πληρώσει μέσω της νέας πρακτικής του taxis τα τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητό του, θα του αφαιρούνται οι πινακίδες. * Μέχρις εδώ ίσως να μην υπάρχει κάτι το περίεργο. Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι πολίτες είναι πως... από τη σχετική χρηματική επιβάρυνση που θα υποστεί ο πολίτης, ένα ποσοστό θα…. πηγαίνει στο ταμείο των αστυνομικών!! Αυτό αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωϊ στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ από σχετικό διάλογο μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτ... περισσότερα »

Ὅσιος Νεῖλος ὁ Ἀσκητὴς, 12ην Νοεμβρίου.

Γι’ αὐτὸν ἀναφέραμε στὸ βιογραφικὸ σημείωμα τοῦ γιοῦ του Θεοδούλου, ποὺ ἡ μνήμη του γιορτάζεται τὴν 14η Ἰανουαρίου. Ἀλλὰ ὁ Σ. Εὐστρατιάδης στὸ Ἁγιολόγιό του γράφει καὶ τὰ ἑξῆς: *«Οὗτος ἣν διάσημος ἐν λόγοις καὶ ἐν ἀξιώματι, ἔπαρχος Κωνσταντινουπόλεως καὶ εὐσεβέστατος, ζῶν ἐπὶ τῆς ἐποχῆς Θεοδοσίου τοῦ Μεγάλου (379 – 395) εἰκάζω μᾶλλον ἐπὶ Θεοδοσίου τοῦ Β’ (408 – 450), κατὰ δὲ τὸν Συναξαριστὴν Νικόδημου (οὐχὶ ὀρθῶς) ἐπὶ Μαυρικίου (582 – 602), συζευχθεῖς μετὰ γυναικὸς ἀπέκτησε τέκνα δύο, ἓν ἄρρεν καὶ ἓν θῆλυ, ἀλλὰ ἄσβεστον ζῆλον ἔχων πρὸς τὴν μοναχικὴν πολιτείαν, κατέπεισε τὴν σύζυγον... περισσότερα »

Ὅσιος Νεῖλος ὁ Μυροβλύτης, 12ην Νοεμβρίου.

Ὁ Ὅσιος Νεῖλος καταγόταν ἀπὸ τὸν Ἅγιο Πέτρο Κυνουρίας καὶ ἔζησε κατὰ τὸ πρῶτο ἥμισυ τοῦ 17ου αἰῶνα μ.Χ. Ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία παρελήφθη ἀπὸ τὸν θεῖο του, ἱερομόναχο Μακάριο, στὴν ἐκεῖ ἱερὰ μονὴ Κοιμήσεως τῆς Θεοτόκου, τὴν καλουμένη τοῦ Μαλεβῆ, ὅπου καὶ ἀφοῦ ἐκπαιδεύθηκε μὲ θεοσέβεια, χειροτονήθηκε διάκονος. Ποθώντας ὅμως καὶ οἱ δυὸ ἀκόμη πιὸ ἀσκητικὸ βίο, μετέβησαν στὸ Ἅγιον Ὄρος, ὅπου, ἀφοῦ γιὰ λίγο χρόνο ἀσκήτεψαν στὸ σπήλαιο ποὺ εἶχε ἀσκητέψει ὁ Ὅσιος Πέτρος ὁ Ἀθωνίτης († 12 Ἰουνίου), στὴ συνέχεια μετέβησαν σὲ ἔρημη ἔκταση κοντὰ στὴ Λαύρα τοῦ Ὁσίου Ἀθανασίου, ἔκτισαν ναὸ τιμώμενο στὸ... περισσότερα »

Πισώπλατο κτύπημα: Το Συμβούλιο της Ευρώπης αναγνώρισε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!!

24GRστο24GR
*Η αποδυνάμωση της Ελλάδας, σε όλα τα επίπεδα δείγμα της εθνικής παρακμής στην οποία μας έχει οδηγήσει η προδοτική πολιτική ελίτ που κυβερνά την χώρα από το 1950 και μετά, προκάλεσε ένα ακόμα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα για τα εθνικά συμφέροντα. * * * *Η επιτροπή υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης...* * **** που είναι το αρμόδιο όργανο του Οργανισμού για την επίβλεψη της ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έγγραφό της με ημερομηνία απόφασης την 24η Οκτωβρίου 2012 προς τις ελληνικές Αρχές, τα καλεί να "σβήσουν" την Συνθήκη της Λοζάνης του 1923 ... περισσότερα »

Εκεί που τελειώνει η «δωρεάν Υγεία» αρχίζει ο... ΕΟΠΥΥ!

24GRστο24GR
Ο νέος τιμοκατάλογος του Οργανισμού *Στο κρεβάτι του Προκρούστη μπαίνουν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, καθώς με τον νέο ενιαίο κανονισμό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας, οι πολίτες θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη στην περίπτωση που έχουν την ατυχία να αρρωστήσουν.* Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό... το πρώτο «μαχαίρι» για τον ασθενή εντοπίζεται στο ποσοστό συμμετοχής του στα έξοδα νοσηλείας στις ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άτομα με σκ... περισσότερα »

Οι αναφορές της Ρεπούση για την Σμύρνη που άναψαν «φωτιές» στη Βουλή

Από το βήμα της βουλής η Μαρία Ρεπούση επέμεινε στην άποψη της περί συνωστισμού στο λιμάνι της Σμύρνης την περίοδο του διωγμού. Τα όσα είπε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο από τον υπουργό παιδείας όσο και από τους βουλευτές της ΝΔ... Η Μαρία Ρεπούση κλείνοντας την ομιλία της έκανε λόγο για «παλαιοκομματικές πρακτικές και για εθνικολαϊκιστικά μαθήματα» και τόνισε ότι βουλευτές επενδύουν στα φοβικά συναισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών. «Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν. Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον τ... περισσότερα »

Εθνικό έγκλημα κάνουν οι νταβατζήδες με την προβολή της τουρκικής προπαγάνδας πάνω στις δημόσιες συχνότητες!!

24GRστο24GR
*Παρασκευή βράδυ και έπιασα τον εαυτό μου καθώς παρακολουθούσε τον «Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή» να συμπονώ τις σουλτάνες στο χαρέμι, τις οποίες θα έκαιγαν σαν λαμπάδα μέσα στο παλάτι, ενώ ευχόμουν ο Σουλεϊμάν να τρέξει όσο πιο γρήγορα μπορεί με το άλογό του από την Ανδριανούπολη που βρισκόταν για κυνήγι για να σώσει τα τέσσερα μωρά του αλλά και την αγαπημένη του Χουρέμ.* Σε κλάσμα δευτερολέπτου... συνειδητοποίησα τι είχε καταφέρει πάνω στο συναίσθημά μου η κατά τα άλλα χλιδάτη σαπουνόπερα του χαρεμιού. Να ταυτιστώ με τον ήρωα, να συμπάσχω με τη μητέρα του, να καρδιοχτυπώ που η αδ... περισσότερα »

ΚΚΕ: Γρανάζι του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ

24GRστο24GR
*Η «αριστερά» έχει το πλεονέκτημα να εξαπατά «πλαγίως» δηλαδή πιο πονηρά και δόλια.* ** Έχει το πλεονέκτημα, αλλά και την αντιπολιτευτική πολυτέλεια, να σφετερίζεται τις ιστορικές κατακτήσεις των εργατικών και λαϊκών αγώνων, να τις εμπορεύεται, καθώς και να καταγγέλλει στα λόγια τις αδικίες, τις ανισότητες, τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού κ.λπ, Και στην πράξη να στηρίζει αυτό το καθεστώς της βαρβαρότητας. Γι αυτό αυτή η «αριστερά» μιλάει πάντα με... κλισέ και στερεότυπα: Με κοινότοπες, γενικές διαπιστώσεις, με ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ(με τις αφαιρέσεις καλύπτονται και συγχωρούνται οι αμαρτίες). ... περισσότερα »

Απελευθερώστε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας!

Η συγκυρία το επιτρέπει! Οι αμφίσημες παρεμβάσεις των ξένων δείχνουν, ότι λόγω σύγκρουσης γεωπολιτικών συμφερόντων, δεν έχει ακόμα βρεθεί σταθερό σχέδιο για την τύχη της Ελλάδας. Όλα είναι απρόβλεπτα και όλοι παραδέχονται πως το ελληνικό χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο. Τώρα είναι ευκαιρία για ρήξη με το «κράτος της αρπαχτής», που εμπόδιζε όλα αυτά τα χρόνια την ανάπτυξη των Ελλήνων... Απελευθερώστε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας! Υπάρχουν νέοι και νέες που έχουν απεμπλακεί από την νοοτροπία του κρατικίστικου βολέματος και επιθυμούν ο καθένας από τον κλάδο του να δώσει το κάτι δια... περισσότερα »

World Tourism Day 2012 Greek Photo Competition: And the Winners are...

Global Greek WorldστοGlobal Greek World
Angela Kourtes Ikaria Island, Greece *1st prize equal* Marios Katsaros The Blue Cave Kastelorizo island, Greece *1st prize equal* Vicky Yiannoutsos Window on Kastos Island, Greece *3rd prize* *Congratulations to our prizewinners Angela and Mario who got exactly the same number of votes and to Vicky who followed! * * * *The Prizes * * * *1st Prize Equal * Angela wins a very beautiful print of her choice from the workshop of *Georgia Pistolis*, one of our very talented Global Greek artists, who lives and works in South Carolina in the USA but whose gorgeous artwork is l... περισσότερα »

Το μεγάλο κόλπο: Καθηγητές Λυκείων διδάσκουν μόλις δύο ώρες την εβδομάδα!

Κόλαφος για ορισμένα σχολεία της Αττικής είναι το πόρισμα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καθώς εντοπίζει καθηγητές που διδάσκουν δύο, μία ή και καμία ώρα την εβδομάδα! Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής», οι ελεγκτές περιγράφουν απίστευτες πρακτικές που ακολουθούν Λύκεια των περιοχών της Βάρης, της Βουλιαγμένης και της Βούλας με στόχο την... «εργασιοδιαφυγή»... Αναλυτικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι στα σχολεία αυτά από το 2008 έως και το 2012 οι διευθυντές και οι καθηγητές, υπό την προστασία των στελεχών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ... περισσότερα »

Ξεκινούν οι έρευνες για τα κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη

Σε ελληνικά νερά βρίσκεται το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «Nordic Explorer» για να ξεκινήσει τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Το ειδικά διασκευασμένο πλοίο της εταιρείας PGS θα ερευνήσει θαλάσσια έκταση 220.000... τετραγωνικών χιλιομέτρων για να εντοπίσει τα κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και Κρήτη. Ο επικεφαλής των αναπτυξιακών προγραμμάτων της PGS, γεωλόγος Τζέισον Ρόμπινσον μιλώντας στην «Real news» τόνισε πως στόχος της εταιρείας είναι να χαρτογραφήσει το ελληνικό πετρέλαιο που βρίσκεται στο Ιόνιο και την Κρήτη. «Τα δεδομένα της έρευνας αυτής αναμένεται να α... περισσότερα »

Το Πρωινό της Κυριακής 11 Νοεμβρίου

Ένα VOLVO S60 «δωράκι» για τον... πολίτη Φίλιππο Πετσάλνικο

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 23 λεπτά
Προνόμια δεν έχουν μόνο οι υπάλληλοι της Βουλής αλλά και οι πρώην πρόεδροι της. Παράδειγμα, ο* Φίλιππος Πετσάλνικος *που δεν είναι πλέον ούτε βουλευτής, αλλά η Βουλή των Ελλήνων *με υπογραφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη*αποφασισε να του κάνει ένα πανάκριβο δωράκι: ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο *VOLVO S60*... Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», η οποία τονίζει ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες το πανάκριβο αυτοκίνητο που μισθώνει με leasing το κράτος για τους βουλευτές. Ωστόσο, ο βουλευτής για τον οποίο προοριζόταν η λιμουζίνα αρνήθηκε -πρ... περισσότερα »

Το φυσικό αέριο της Κύπρου ζητάει τώρα η Τρόικα!

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 44 λεπτά
Στο σημείο μηδέν βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Τρόικα με την κυπριακή κυβέρνηση, καθώς οι τροϊκανοί εφαρμόζουν την συνταγή της αργοπορίας για να αυξήσουν την πίεση, ενώ ζητούν ως υποθήκη τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο της χώρας για να δώσουν «πράσινο φως» για παροχή δανείου... Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», η Τρόικα βρίσκεται στην Λευκωσία και εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση Χριστόφια ώστε να δεχτεί ένα σκληρό Μνημόνιο -ως αντάλλαγμα για δανειοδότηση- το οποίο θα προβλέπει ακόμα και την υποθήκευση των εσόδων από το φυσικό αέριο που... περισσότερα »

Ανάπτυξη ναι, αλλά ποια και πώς;

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 52 λεπτά
Ουσιαστικός σχεδιασμός ανάπτυξης, δεν υπήρξε μεταπολεμικά, με εξαίρεση το σχέδιο του Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη το 1952, με το οποίο επιτεύχθηκε η Ανασυγκρότηση της χώρας Στο στόμα όλων των Ελλήνων βρίσκεται πλέον το αυτονόητο, ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση αν δεν υπάρχει ανάπτυξη. Δεν θέλει ιδιαίτερη ευφυΐα ούτε ιδιαίτερες ικανότητες.... για να αντιληφθεί κάποιος ότι πρόκειται για κυρίαρχο στοιχείο απεμπλοκής από κρίση. Όμως δεν αποτελεί ούτε πανάκεια, ούτε μπορεί αυτή να συμβεί χωρίς σχεδιασμό. Είναι αλήθεια, ότι στην Ελλάδα όταν μιλούμε για ανάπτυξη, εννοούμε απλώς την αύξ... περισσότερα »

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα: gavello, Rolex, κασετόφωνα και...εκτελέσεις [βίντεο]

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ1 ώρα πριν
Την ώρα που η χώρα ζει τις πιο κρίσιμες στιγμές της ιστορίας της και οι πολίτες βιώνουν τα πιο επώδυνα μέτρα της τελευταίων δεκαετιών, στην Ολομέλεια της Βουλής παίζεται το θέατρο του παραλόγου με ατάκες που θα μείνουν στην ιστορία... Στην διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στο Κοινοβούλιο την παράσταση έκλεψε η τοποθέτηση- «προειδοποίηση» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη. Από το...μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ στο ειδικό δικαστήριο ή... θάνατος. «Να παρακαλάτε εσείς που υπογράψατε τα μνημόνια να περάσετε από ειδικά δικαστήρια παρά να βρείτε το τέλος του πρέσβη του ΗΠΑ στη Λιβύη » είπε απ... περισσότερα »

Σκανδαλίδης: Δεν χαρίζω σε κανέναν το ΠΑΣΟΚ

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ1 ώρα πριν
Λίγα μόλις 24ωρα μετά την άρνησή του να ψηφίσει το Μνημόνιο 3, ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι ψηφίζει τον Προϋπολογισμό για να στηρίξει την κυβέρνηση, ενώ άσκησε και έντονη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά για την διαπραγμάτευση αλλά έστειλε και μήνυμα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ... Ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής σημείωσε «ψηφίζω τον προϋπολογισμό γιατί είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και η αστάθεια δεν προσφέρει σε κανέναν τίποτα» προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο εκλογών θα έβαζε τη χώρα σε νέες περιπέτειες. Εκτός από αυτό ο Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι... περισσότερα »

Χριστόφιας: Πολύ δύσκολα αποδεκτοί οι όροι που θέτει η Τρόικα για την Κύπρο

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
Για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μίλησε ο Δημήτρης Χριστόφιας από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις θα είναι μακρές, καθώς οι προτάσεις της Τρόικα δεν είναι εύκολο να γίνουν αποδεκτές από την κυπριακή κυβέρνηση... «Η Τρόικα συζητά και θέτει όρους οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί. Εν πάση περιπτώσει είναι ξεκάθαρο ότι ήρθαν αυτή τη στιγμή για να θέσουν μπροστά μας κάποιους πολιτικούς όρους και συζητούμε, να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Γιουρογκρουπ της ε... περισσότερα »

Η Κίνα «έκοψε» την Google - Η λογοκρισία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όριο

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
Όσο μεγάλες προσπάθειες κι αν κατέβαλε η Google να ξεφύγει από τη λογοκρισία της κινεζικής κυβέρνησης που κατασκοπεύει τις υπηρεσίες της, είναι ακόμα στο έλεος του «Μεγάλου Firewall.» Η εταιρεία χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο από την Παρασκευή... Όπως επιβεβαιώνεται από επίσημες πηγές, όλες οι υπηρεσίες της Google σταμάτησαν να λειτουργούν στην Κίνα όλη μέρα, παρά την σταθερή επαλήθευση της εταιρίας ότι η ιστοσελίδα ήταν σε καλή λειτουργική κατάσταση παγκοσμίως. Οι υπάλληλοι δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι μπορεί να ήταν πρόβλημα της σελίδας, αλλά πολύ πιθανό να πρόκειται για λογοκρισία... περισσότερα »

Το μαύρο τσάι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη σύμφωνα με νέα έρευνα

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 3 ώρες
Οι χώρες με υψηλή κατανάλωση μαύρου τσαγιού έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με άλλα έθνη διαπίστωσαν οι ερευνητές, αφού ανέλυσαν δεδομένα και ποσοστά από πενήντα διαφορετικά έθνη. Η παγκόσμια επικράτηση του διαβήτη τύπου 2 έχει εξαπλασιαστεί... κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 χρόνων. Μέχρι το 2030, θα υπάρχουν περίπου 438 εκατομμύρια αάνθρωποι με τη νόσο, σε σύγκριση με τα 285 εκατομμύρια που καταμετρήθηκαν το 2010, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία για το Διαβήτη. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την κατανάλωση μαύρου τσαγιού με πολλά οφέλη για τ... περισσότερα »

Πλουτίζει ο GAP "πουλώντας" την Ελληνική κρίση!

24GRστο24GRΠριν από 9 ώρες
*Ως "ειδικός" επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με προβλήματα χρέους ο πρώην πρωθυπουργός, έχει εξελιχθεί σε περιζήτητο ομιλητή ανά την υφήλιο, έχοντας ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktails dinners μέχρι το επόμενο καλοκαίρι με συνολική αμοιβή σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.* Μάλιστα όσο βαθαίνει η Ελληνική κρίση... και φτάνει σε αδιέξοδο η χώρα από τις συνταγές της Τρόικας, τόσο περισσότερη ζήτηση έχει, καθώς η κατάσταση της Ελλάδας παραμένει στο επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων. Το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνε... περισσότερα »

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ

24GRστο24GRΠριν από 9 ώρες
Αφιερωμένο στους Έλληνες και Κεμαλολάγνους και Τουρλολάγνους *γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης* *Ένα από τα πιο θεοποιημένα πρόσωπα της παγκόσμιας ιστορίας ήταν ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας, ο Μουσταφά Κεμάλ ο επονομαζόμενος Ατατουρκ που στις 10/11 είναι η επέτειος του θανάτου του. * Στη πραγματικότητα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και υπαίτιος της τραγική Μικρασιατικής καταστροφής, ο πατέρας της εθνοκάθαρσης της Μικράς Ασίας με τα αμέτρητα θύματα της, ο δημιουργός ενός... αυταρχικού καθεστώτος που σήμερα είναι υπό έντονη αμφισβήτηση και που καθόρισε τις τύχες της σύγχρονης Τουρκίας. ... περισσότερα »

Απόσπασμα της ομιλίας Παναγούλη που προκάλεσε σάλο! (βίντεο)

24GRστο24GRΠριν από 9 ώρες

Ξημερώνει Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Ο κοινοβουλευτισμός ως κέλυφος

24GRστο24GR
*Tου Σταύρου Λυγερού* *Το πακέτο των μέτρων που αλλάζει τους όρους ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων είναι πια νόμος. * * **Τώρα που η ψηφοφορία είναι παρελθόν, έχει σημασία να στοχαστούμε για την όλη διαδικασία. * Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με αυτό το πακέτο θα σωθεί η χώρα. Αντιθέτως, οι βουλευτές που... δεν το ψήφισαν και η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) ισχυρίζονται το ακριβώς αντίθετο. Οι θεσμοί υπάρχουν ακριβώς για να επιτυγχάνεται η δημοκρατική υπέρβαση τέτοιου είδους αντιθέσεων. Η δημοκρατία, όμως, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στην αρχή της κοινοβ... περισσότερα »

Υπάρχει κράτος χωρίς στρατό, αστυνομία και δικαστές;

24GRστο24GR
*Του Γιώργου Χαρβαλιά* *Αυτή τη φορά δεν κάθισα να διαβάσω μία προς μία τις 500 σελίδες του νέου μνημονίου και των αιτιολογικών εκθέσεων που το «διάνθισαν». * Έτσι κι αλλιώς, στο βαθμό που μου πέφτει λόγος, ως απλός πολίτης, θα το απέρριπτα, χωρίς συζήτηση, επί της αρχής. Γιατί εκτός από τις αυθαίρετες λογιστικές παραδοχές στις οποίες βασίζεται, αδυνατώ να αντιληφθώ την ίδια τη στρατηγική που εξυπηρετεί. Θεωρώ αδιανόητο, στο όνομα της εξασφάλισης μιας δανειακής δόσης, να... ψηφίζονται μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» που συνθλίβουν την κοινωνία, ταπεινώνουν τους συνταξιούχους κα... περισσότερα »

Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τότε με ποιο σενάριο κατέληξαν στα νέα μέτρα;

24GRστο24GR
*Του Κώστα Ροδινού * *Εδώ και καιρό διαβάζω ό,τι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των μελών της Τρόϊκα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. * Ένα χρέος το οποίο παρέλαβαν στο 120% του ΑΕΠ (ας συμφωνήσουμε σ΄ αυτό γιατί με τις αλχημείες που... έγιναν κανένας δεν ξέρει το πραγματικό αριθμό) και αισίως το έφτασαν στο 180% σε τρία χρόνια. Μεσολάβησε και ένα κούρεμα, για να μη ξεχνιόμαστε! Μα έτσι μπορούσαμε να το ….καταφέρουμε και μόνοι μας! Δεν χρειάζεται κανένα…ταλέντο! Μας λένε, λοιπόν, τώρα, πως παρά τα δυο μνημόνια και τις επώδυνες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός, τελικά τ... περισσότερα »

Η μοίρα των δούλων

24GRστο24GR
Όταν το πολιτικό σύστημα αλλά και συνολικά η ηγέτιδα τάξη ενός λαού είναι τόσο πρόθυμοι να δεχθούν την απώλεια της κυριαρχίας τους... *Γράφει ο Γ. Μαλούχος * *Όταν οι κυβερνήτες μεταβάλλονται σε αχυρανθρώπους και υποτάσσονται τυφλά… * Όταν είναι τόσο δεκτικοί στην αλλοίωση και την υποκατάσταση των δημοκρατικών λειτουργιών και του πολιτεύματος… Όταν είναι τόσο έτοιμοι να αποδεχθούν Γερμανούς υφυπουργούς και επιτρόπους… Όταν καλοδέχονται την... ξένη παρέμβαση στη βάση μιας απόλυτης ανισότητας… Όταν σκύβουν το κεφάλι και... δεν μιλούν αλλά εκτελούν τυφλά ό,τι τους απαιτηθεί… Όταν ... περισσότερα »

Βόμβα: Παρακαταθηκών και δανείων, alpha bank, eurobank και millenium έβαλαν ενέχυρο τα δάνειά σας στην JP Morgan

24GRστο24GR
*Όλα αυτά με την υπογραφή του Ελληνικού δημοσίου και ιδιαιτέρως του Φ. Σαχινίδη που σήμερα υποδύεται την αθώα περιστερά! * Με πρώτη την εθνική να τιτλοποιεί πάνω από 15 δις ευρώ στεγαστικά δάνεια! O Θεός αγαπάει τον Κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη! Έγγραφα φωτιά έρχονται στην δημοσιότητα για τις... αμαρτωλές συμβάσεις της JP morgan και του Ελληνικού δημοσίου. Σας παρουσιάζουμε την σύμβαση του ταμείου παρακαταθηκών και δανείων με την JP morgan. Το παρακαταθηκών και δανείων φυσικά δεν πήρε το δάνειο με τις δικές του πλάτες αλλά με τις δικές σας. Το Ελληνικό δημόσιο μπήκε ... περισσότερα »

Απόγευμα της 10 Νοεμβρίου

Όλα στο βωμό του ιδιωτικού μονοπωλίου Aegean-Olympic Air! Πώς βαφτίζουν συνεργαζόμενη εταιρεία ως «ανταγωνίστρια»!

Από τον Λάμπρο Κριαρά Το άσπρο μαύρο επιχειρείται να παρουσιασθεί από τους έχοντες συμφέρον, προκειμένου να νομιμοποιηθεί επιτέλους το ιδιωτικό μονοπώλιο στις αερομεταφορές! Μεταξύ άλλων επιχειρημάτων, προσπαθούν να πείσουν ότι η εξαγορά της Olympic Airways από την Aegean δεν δημιουργεί προβλήματα στον ανταγωνισμό – αντιθέτως τον........ ενισχύουν - καθώς στην αγορά εσωτερικού δραστηριοποιείται πλέον και η Cyprus Airways. Το επιχείρημα επιδέχεται καγχασμό διότι, ως γνωστόν, επισήμως η Cyprus Airways έχει συνάψει, ήδη από τον Μάρτιο 2011, στρατηγική συνεργασία με την οποία η Olympic... περισσότερα »

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης.

Ο μεγαλοπρεπής μητροπολιτικός ναός του Αγίου Μηνά εγκαινιάστηκε το 1895. Το κεντρικό κλίτος είναι αφιερωμένο στον ομώνυμο άγιο εορτάζει στις 11 Νοεμβρίου, το νότιο κλίτος αφιερωμένο στον Άγιο Τίτο (25 Αυγούστου) και το βόρειο στην μνήμη των Αγίων Δέκα. *από : Εδώ * *Λίγα μέτρα από την Αγία Αικατερίνη ορθώνεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Μηνά (αρχείο βίντεο), που είναι ο προστάτης Άγιος του Ηρακλείου και διέσωσε τους Χριστιανούς της πόλης από την σφαγή, όταν οι Τούρκοι, νωρίς τον 19ο αιώνα επιχείρησαν να τους εξολοθρεύσουν. Ο ναός χτιζόταν τριάντα περίπου χρόνια και εγκαινι... περισσότερα »

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

*Από τον Μάριο Σταρένιο* Με αφορμή τις τελευταίες επεισοδιακές συνεδριάσεις στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση των νέων μέτρων, γίναμε όλοι θεατές ενός υπερκομματικού κυριολεκτικά λαϊκισμού! Ο κ. Στουρνάρας, με «εντολή Σαμαρά» όπως μαθαίνω, έφερε δύο ώρες πριν την ψηφοφορία νέα ρύθμιση, και όχι βεβαίως «νομοτεχνική βελτίωση», με την οποία άνοιγε ουσιαστικά το δρόμο για την ουσιαστική ένταξη των καλοπληρωμένων και......... καλοβολεμένων υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο, όπερ σημαίνει ένταξη στις περικοπές που έχουν υποστεί χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Καλά, αφού τόσο κόπτ... περισσότερα »

Τα μονά-ζυγά και τα παραπλανητικά ενός ξεπεσμένου καθεστώτος

Του *Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου* Ανησυχώ καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά την φάρσα με την δόση σε συνδυασμό με την υπερψήφιση των μέτρων που την καθιστούν κεντρικό στοιχείο ανωμαλίας (πολιτικής και οικονομικής), η διαπλοκή έρχεται να συμφωνήσει μ’ εμένα μεταξύ άλλων που θέσαμε από την αρχή την ελληνική κρίση σε διεθνοπολιτικό επίπεδο, και την ορίσαμε ως ....... ενδοκαπιταλιστικό και ηγεμονικό παίγνιο. Είχαμε δίκιο σε όλα, δεν διαστίζει να παραδεχτεί πλέον η διαπλοκή, βλέποντας πως ακόμη και για την δόση εκτιμούσαμε άριστα: θα την πάρουμε, αλλά τεμαχισμένη, τμηματικά και σε... περισσότερα »

Παιχνίδια…ιδεολόγων

Του *Θανάση Νικολαΐδη* ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ σε παιχνιδάκια πολιτικά-κομματικά. Τέλος οι αγώνες για «παιδεία και ελευθερία» και μόνο το «ψωμί» έμεινε ως ζητούμενο. Με τη δόση και την ποιότητα που ταιριάζει στο τραπέζι πολιτών με τη σημερινή κοινωνική διαστρωμάτωση. Δεν τρώνε το ίδιο «ψωμί» έχοντες και μη έχοντες. «Πότε να τρώμε;» ρώτησαν τον....... Διογένη. *«Ει μεν πλούσιος, όταν θέλης, ει δε πένης, όταν έχεις».*** ΤΕΛΟΣ εποχής για τις φίρμες και τους μπροστάρηδες των ιδεολογικών αναζητήσεων και μόνο αυτοί δεν το πήραν χαμπάρι. Κι έγιναν καιροσκόποι οι αγωνιστές, και τα κόμματα-οχήματα για ... περισσότερα »

Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες του 2012

24GRστο24GR
*Άκρως εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από το διαγωνισμό World Press Photo.* *Μια ιερόδουλος, χρήστης ναρκωτικών ουσιών που καπνίζει ένα τσιγάρο και μια απελπισμένη μητέρα που στέκεται πάνω στα...* * ** συντρίμμια που άφησε πίσω του το τσουνάμι στην Ιαπωνία, είναι δύο από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που διαγωνίζονται για την καλύτερη φωτογραφία Τύπου του 2012.* Οι φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό World Press Photo εκτίθεται στο Southbank Centre στο Λονδίνο. Το πρώτο βραβείο έλαβε ο Ισπανός φωτογράφος Samuel Aranda για την εικόνα του με μια μητέρα που κρατά στην αγκαλ... περισσότερα »

Το ΠΑΣΟΚ: Φούσκα της μεταπολίτευσης

Του Δαμιανού Βασιλειάδη, ιδρυτικού και ηγετικού στελέχους του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ * ****Για να κρίνεις πρόσωπα και έργα δε χρειάζεται μονάχα μυαλό παρά και χαρακτήρας.* Αλέξανδρος Δελμούζος Εάν πραγματικά θέλει να μάθει κάποιος γι’ αυτή τη φούσκα, όπως την αποκάλεσε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να κάνει τον κόπο να διαβάσει κυρίως το βιβλίο μου: *Ο μύθος του Ανδρέα ή οι θεωρητικές βάσεις της Ένωσης Κέντρου, του ΠΑΚ και ... περισσότερα »

Σχολιανά 174 Πρέπει να επανέλθει προσωρινά το καθεστώς προστατευτισμού για την ελληνική οικονομία, διαφορετικά, «επανεκκίνηση», απλά δεν θα υπάρξει…

*Γράφει ο Βασίλης Δημ. Χασιώτης * Στο άρθρο μου «*Ολική Οικονομική Επαναφορά**», *που δημοσιεύτηκε στο blog «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» στις 26/12/2010, διατύπωνα τον ισχυρισμό, ότι θα πρέπει να επανεξετασθεί το καθεστώς του ανταγωνισμού στη περίπτωση της ελληνικής οικονομίας, τόσο στο εσωτερικό της όσο και στις διεθνείς αγορές. Όπως σημείωνα, η επανεξέταση δεν λέω ότι σώνει και καλά πρέπει να είναι καθολική, και βεβαίως σε καμία περίπτωση δεν εννοώ να ......... είναι εξαιρετικά μακροχρόνια, και επίσης ότι πρέπει να είναι στοχευμένη και να αφορά τομείς και κλάδους (είτε σε εθνικό επίπεδο ε... περισσότερα »

Κάπως έτσι μας παρακολουθούν ηλεκτρονικά…. (pdf)

24GRστο24GR
*Τον Φεβρουάριο του 2007 στο Dubai, έλαβε χώρα μία ειδική παρουσίαση από την SIEMENS, σε κυβερνητικά ανώτατα κλιμάκια…* Η ενημέρωση έγινε προκειμένου να παρουσιάσουν την ικανότητα των προγραμμάτων των μηχανισμών της SIEMENS στην παρακολούθηση και στην υποκλοπή. *“ISS World Programs present the methodologies and tools for Law Enforcement, Public Safety and Government Intelligence* *Communities in the fight against drug trafficking, cyber money laundering, human trafficking, terrorism and other criminal activities conducted over today’s telecommunications network and the Internet.”* ... περισσότερα »

Μπουτάρη, σαν σήμερα ψόφησε το ίνδαλμα σου, ο Κεμάλ!

24GRστο24GR
*Σαν σήμερα ψόφησε το ίνδαλμα του Μπουτάρη και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης που διοικεί το δήμο Θεσσαλονίκης, ο Κεμάλ Ατατούρκ.* *Ο Φαήλος Κρανιδιώτης γράφει:* *“Σαν σήμερα ψόφησε ο Κεμάλ, φονιάς γυναικοπαίδων κι αιχμαλώτων Ελλήνων κι Αρμενίων, ιδρυτής του ψευτοκοσμικού πρωτοναζιστικού καθεστώτος της Τουρκίας. * * **Μεγάλη μπέκρα και “μπαϊλής” (εκ του bi), ένας πιο πρωτόγονος Αδόλφος, που έχτισε την “νέα Τουρκία” πάνω στο πλιάτσικο και την σφαγή του Ελληνισμού και των άλλων χριστιανών της Μικράς Ασίας. * * **Τον πολέμησαν κι οι δυο παππούδες μου, ο ένας έφτασε ως το Κά... περισσότερα »

Το επικίνδυνο στερητικό σύνδρομο της εξουσίας…

*Γράφει ο Δημήτρης Τρικεριώτης. * * * *Τετάρτη βράδυ*, στο απόβροχο και εν μέσω καπνογόνων, 153 βουλευτές, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είχαν καν προλάβει να διαβάσουν τι υπερψήφιζαν, δήλωναν υποταγή στο Βερολίνο και μας εξέθεταν, για μια ακόμη αδιέξοδη φορά, στις τιμωρητικές του διαθέσεις. 153 ΝΑΙ, που στην ουσία εξέφραζαν την κρυφή ελπίδα της διεφθαρμένης πολιτικοοικονομικής ελίτ της χώρας, ότι οι ξένοι θα τους δώσουν ένα ....ακόμη πρόσκαιρο, έστω τελευταίο, φιλί της ζωής… *Η υστερία* καθησυχασμού ή επανεκφοβισμού της κοινής γνώμης για τη δόση, από τα ελεγχόμενα μέσ... περισσότερα »

Ο «εκτροχιασμός» του Σημίτη

Τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στο οικονομικό αδιέξοδο επιχειρεί να αναλύσει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο εκτροχιασμός» ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Ελλάδα μπήκε επάξια στην Ευρωζώνη, ενώ αποδίδει σοβαρότατες ευθύνες στους δύο πρωθυπουργούς που ........ ακολούθησαν τον ίδιο στην ηγεσία της χώρας, τον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως αναφέρουν Τα Νέα. Συγκεκριμένα, για τον Κώστα Καραμανλή γράφει ότι «κυβερνούσε με την ουτοπική ελπίδα ότι τα προβλήματα τακτοποιούνται από μόνα τους, αυτόματα, χάρη σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, πλατιά χαμόγε... περισσότερα »

…ναι…ναι…ναι…ναι…ναι…ναι…ναι

* ΙΣΩΣ…* * Ανθηροστόμου αν-οσίου *

Η ατάκα του Βενιζέλου

«Το μπροστά έχει κάποιες δυσκολίες, το πίσω είναι τραγικό». Η ατάκα αυτή ανήκει στο Βενιζέλο. Την είπε την Τετάρτη στη Βουλή κατά την ψήφιση των μέτρων, αναφερόμενος στις προσπάθειες της χώρας προκειμένου να βρει την...... έξοδο από την κρίση. Η ατάκα του Βενιζέλου όπως ήταν φυσικό κάνει πάταγο στο διαδίκτυο καθώς «έπεσε» στα χέρια των νέων και όχι μόνο καθώς ουκ ολίγοι την σχολίασαν με χιούμορ στα όσα μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη ατάκα. Όταν ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή ο Βενιζέλος, σύμφωνα με συνομιλητές του είπε αστειευόμε... περισσότερα »

Εμφύλιος στο ΠαΣοΚ για τη φούσκα Δατσέρη

Συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ήδη προβληματικού ΠΑΣΟΚ η αναφορά του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου και γ.γ. Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Γ. Δατσέρη για «φούσκα» του ΠΑΣΟΚ. Σκληρή επίθεση του Γ. Παναγιωτακόπουλου της Αριστερής Πρωτοβουλίας ο .......... οποίος ήδη βρίσκεται σε κόντρα με τον Βενιζέλο ζητώντας την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Ο κ. Παναγιωτακόπουλος σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Όταν οι παραχαράκτες ασχημονούν» υπογραμμίζει ότι οι δηλώσεις Δατσέρη δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Παναγιωτακόπουλου έ... περισσότερα »

FT: «Μόνον οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν την Ελλάδα»

«Ψηφίζοντας ακόμα τέσσερα χρόνια λιτότητας, η ελληνική Βουλή έχει κάνει ένα παραπάνω βήμα προς τον επίπονο δρόμο, ο οποίος, σύμφωνα με την ευρωζώνη, υπόσχεται τη σωτηρία». Με αυτά τα λόγια ανοίγει σχετικό άρθρο των Financial Times που αφορά στην ελληνική κρίση, την ανύπαρκτη υπομονή των δανειστών και τον......... πιεσμένο από τα συνεχώς αυξανόμενα οικονομικά βάρη λαό της χώρας. Το θέμα κάνει αναφορά σε πολλά από όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, ένα από αυτά και η αποχή της ΔΗΜ.ΑΡ. κατά την ψήφιση του πακέτου. Παρόλη την παραπάνω θέση του ενός... περισσότερα »

"Κάπα Research" Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,7%

*Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ* έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της "Κάπα Research" για την εφημερίδα "*το ΒΗΜΑ της Κυριακής*". Ο *ΣΥΡΙΖΑ* συγκεντρώνει 23,1%, η *ΝΔ* 20,4%, η *Χρυσή Αυγή *10,4%, το *ΠΑΣΟΚ * 7,5%, οι *Ανεξάρτητοι Έλληνες *6,4% το *ΚΚΕ* 5,7%, η *ΔΗΜΑΡ* 4,6% ενώ η * αδιευκρίνιστη* ψήφος ανέρχεται στο 14,8%. Ωστόσο, το 42,5% θεωρεί καταλληλότερη να....... αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μια κυβέρνηση συμμαχική με κορμό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια *συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.* Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Α. *Σαμαράς* με ποσοστό 38,25% έ... περισσότερα »

διαγράααφεσαι !!!

* Θωμάς Άπιστος ιστόρησε*

Συμφωνημένη η εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με το Spiegel

Εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση, λέει το Spiegel Συμφωνημένη υπόθεση αποτελεί, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα ωστόσο σημειώνει ότι εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση... Επιπλέον, το περιοδικό υποστηρίζει ότι η τρόικα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση κατάλογο με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν ως το τέλος του έτους. Πηγή: voria.gr

Ο Μιχελογιαννάκης πάει ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη που έδωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. *Ιωάννης Μιχελογιαννάκης*σε ραδιοφωνικό σταθμό, όσον αφορά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. *Αλ. Τσίπρα*, ανέφερε ότι ζήτησε αυτή τη συνάντηση επειδή θεωρεί ότι δυστυχώς μετά την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙΙ θα ακολουθήσει πορεία ...... πλήρους εξαθλίωσης του έλληνα πολίτη. Συζήτησαν την ανάγκη, με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, να ενεργοποιηθούν όλες οι προοδευτικές αριστερές δυνάμεις του τόπου μας προς την κατεύθυνση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού-πατριωτικού-αντιμνημονιακού κοινωνικού μετώπου. Επίσης την ανάγκη για ένα σχέδ... περισσότερα »

"Το θαύμα των Ελλήνων" - Δείτε το βίντεο!

24GRστο24GR
*Επειδή πολλά μας τα λένε οι Ευρωπαίοι και ειδικά οι Γερμανοί, κι επειδή η ψυχολογία μας είναι στα τάρταρα, καιρός να ξαναθυμηθούμε ορισμένα πράγματα από την ιστορία μας. * Και να τα υπενθυμίσουμε και σ΄ όλους αυτούς που σήμερα μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά, έχοντας να αντιπαρατάξουν μόνο τις γνώσεις τους στην τοκογλυφία. Το ντοκιμαντέρ είναι... από μια γαλλική σειρά που θα σας θυμίσει το πόσο περήφανοι πρέπει να είστε που γεννηθήκατε Έλληνες. Ο Θρύλος των Επιστημών είναι μια σειρά βραβευμένων γαλλικών ταινιών τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) του Γάλλου φιλοσόφου και συγγραφέα Michel Se... περισσότερα »

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων 12 έως 16 Νοεμβρίου

24GRστο24GR
*Σε Πανελλαδική μετατρέπεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από την ερχόμενη Δευτέρα, 12η Νοεμβρίου έως και Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012, με ομόφωνη σημερινή απόφαση της έκτατης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα.* Παράλληλα... την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου θα καθοριστεί και πάλι η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος. Επίσης, αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογ... περισσότερα »

Δεν τους φτάνουν τα μέτρα τώρα ζητούν και λίστα ονομάτων!

24GRστο24GR
*Η κυβέρνηση καλείται να ξεπεράσει έναν ακόμη σκόπελο στην προσπάθειά της να πάρει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, αφού σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Spiegel, η Τρόικα κυριολεκτικά στο παρά πέντε εγείρει και νέες αξιώσεις.* *«Τα νέα μέτρα λιτότητας απειλούν να διαλύσουν την ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο...* * ** οι διεθνείς πιστωτές επιμένουν σκληρά: Τα δισεκατομμύρια της επόμενης δόσης θα αποδεσμευθούν μόνο όταν η Ελλάδα εγγυηθεί για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και παραδώσει την ονομαστική λίστα εκείνων που θα απομακρυνθούν»*, υποστηρίζει το περιοδικό... περισσότερα »

Παίζουν με τον πόνο του κόσμου - Διαψεύδει τώρα ο Λυκουρέντζος τα 25 ευρώ για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία!

24GRστο24GR
*O υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι θα επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και δεν θα χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο καταβολής ενός ευρώ ανά συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο και νοσηλεία σε νοσοκομεία.* Κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού ο Λυκουρέντζος χαρακτήρισε ... «μέγα ψεύδος» τη φημολογία αυτή των ημερών εξηγώντας πως «η διάταξη αυτή, όπως αναφέρεται ρητά και στο πολυνομοσχέδιο, αφορά το έτος 2014 και θα εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση κατά την οποία μέχρι το τέλος του 2013 δεν θα έχουν ε... περισσότερα »

Χωρίς τίτλο

*Η «κατά βούληση» απόφαση του ΕΥΡΩΚΟ*** Ολοκληρώθηκε με την σύγκληση του Κεντρικού Συμβουλίου του ΕΥΡΩΚΟ, η διαδικασία της επιλογής της θέσης του Κόμματος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Με πλήρη διαφάνεια και με φάρο το καταστατικό του Κόμματος, αποφασίσθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου για «κατά βούληση» ψήφο στις προεδρικές του 2013. Πολλοί ήσαν οι εξωκομματικοί που προσπάθησαν το τελευταίο τρίμηνο να σπείρουν την διχόνοια και την διάσπαση στα μέλη και φίλους του Κόμματος αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Οι εσωκομματικές διαδικασίες αλλά και η σύμπνοι... περισσότερα »

Τι προβλέπει το μνημόνιο για την Παιδεία

Στον χώρο της Παιδείας γίνεται μια «αφανής» επανάσταση κυρίως στον χώρο των ιδιωτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης, καθώς αλλάζουν όλα και απελευθερώνεται η αγορά. Στον τομέα αυτόν και με εξαίρεση τις αντιδράσεις των φροντιστών που δεν κατάφεραν να κρατήσουν το επάγγελμά τους «κλειστό», το Μνημόνιο 3 δεν περιέχει «σκοτεινά σημεία» ή διατάξεις που θα προκαλέσουν σοβαρές........αντιπαραθέσεις. Δίνεται έτσι η δυνατότητα με πολύ πιο ευέλικτες διαδικασίες από ό,τι στο παρελθόν (διαφορετικές κτιριολογικές προδιαγραφές και έκδοση μόνο μιας άδειας) να δημιουργηθούν μεγάλοι οργανισμοί εκπαίδευσης... περισσότερα »

Ο Χαϊκάλης έβγαλε κασετοφωνάκι για να «παίξει» ομιλίες Σαμαρά στο βήμα της Βουλής![βίντεο]

Σκηνές απείρου κάλους στη Βουλή. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης όταν ανέβηκε στο βήμα για την ομιλία του για τον προϋπολογισμό έβγαλε ένα κασετοφωνάκι με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και θέλησε να ακουστούν μέσω...μικροφώνου στην αίθουσα του κοινοβουλίου... Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χρήστος Μαρκογιαννάκης αντέδρασε έντονα και ζήτησε να κλείσουν τα μικρόφωνα. «Δεν είναι θέατρο εδώ κύριε Χαϊκάλη, σε λίγο θα ζητήσετε και κινηματογραφική προβολή» είπε στον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και στην αίθουσα επικράτησε ένταση. Δείτε... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους