Translate

απλά έως απλοϊκάαπλά έως απλοϊκά
Φίλες και Φίλοι. Είναι δύσκολο, αρκετά δύσκολο να νικήσεις το ‘χάος’ με όπλο το ‘τίποτα’. Είναι δύσκολο να πείσεις για το δίκαιο σου, χωρίς να στοιχειοθετείς την αδικία. Είναι ακατόρθωτο να ζητάς την προστασία του εχθρού σου, καθυβρίζοντας την υπόσταση του. Είναι ουτοπία να ζητάς συμμαχίες χωρίς να προσφέρεις αντίκρισμα. Τα προβλήματα λύνονται με σχεδιασμό, προσήλωση στο πλάνο και εργασία. Με ευχές και εξορκισμούς δεν επιτυγχάνονται οι θεμιτές λύσεις. Οι πρωταθλητές στον στίβο, δεν ασχολούνται με τους αντίπαλους, αγωνίζονται για τη Νίκη, την Δικαίωση, το Έπαθλο.
 προδομένος πολίτης. δημοκράτης;


Με αφορμή τον ΒΑΓΓΕΛΗ μας


   
Με αφορμή τον ΒΑΓΓΕΛΗ μας,
αυτό το παιδί που αγαπήσαμε χωρίς να το γνωρίζουμε,
ας αναλογισθούμε ότι,
το καλύτερο μνημόσυνο για την ψυχούλα του

θα είναι να αναρωτηθούμε  αλλά και να ψάξουμε τους «Βαγγέληδες» γύρω μας

κ
αι ας τους συνδράμουμε με όλη μας την δύναμη!!
Έργα αγάπης και συμπαράστασης
αληθινής!!!
Φτάσαμε στα ουράνια με τα διαστημικά μας ταξίδια...
εύχομαι...
να "φτάσουμε" και στον αδελφό μας!!!!
Νικόλαος Λαγουμτζής

The Cicret Bracelet: Like a tablet...but on your skin. - YouTube


>
> https://www.youtube.com/watch?v=9J7GpVQCfms
>

> Απίθανο! Δέστε το! Πόσο μακριά είναι πια το τηλέφωνο, η φωτό μηχανή, το
> fax,κλπ. Το μέλλον είναι εδώ, μπροστά μας


--

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Επειδή έχουμε πολλούς φίλους της τέχνης, τους το αφιερώνω:


ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ
ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΖΩΓΡΑΦΟΥ!

www.mystudios.com/artgallery/

Χρήσιμα : Δέκα ενδείξεις ότι σας λένε ψέματα
Δυσκολεύεστε να καταλάβετε πότε σας λένε ψέματα; Τη λύση δίνει μία νέα έρευνα που μας δείχνει πώς να ξεσκεπάσουμε έναν ψεύτη.


Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, η διαίσθηση μας είναι πολύ ισχυρή και υποσυνείδητα «πιάνει» το ψέμα. Ωστόσο πολλές φορές το μυαλό μας συνειδητά την αγνοεί.
Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα αλάνθαστα σημάδια που μπορούν να μας πείσουν για το αν ο συνομιλητής μας λέει αλήθεια.
Η Δρ Λίλιαν Γκλας, μια συμπεριφοριστική αναλύτρια και εμπειρογνώμονας στη γλώσσα του σώματος, η οποία έχει συνεργαστεί με το FBI, εξηγεί ότι για να καταλάβουμε πότε κάποιος λέει ψέματα, είναι χρήσιμο να ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται κανονικά και στη συνέχεια πρέπει να δώσουμε μεγάλη έμφαση στις κινήσεις του προσώπου και του σώματος του.
Αυτά είναι λοιπόν τα σημάδια που ξεσκεπάζουν έναν ψεύτη, όπως τα παρουσιάζει η δρ. Γκλας στο βιβλίο της «Η γλώσσα του σώματος ενός ψεύτη.»

1 Αλλάζουν συχνά τη θέση του κεφαλιού τους
Αν δείτε κάποιον που ξαφνικά να αλλάζει θέση το κεφάλι του όταν τον ρωτάτε μια άμεση ερώτηση, μπορεί να σας κρύβει κάτι. «Το κεφάλι θα αλλάξει θέση, θα σκύψει ή θα γυρίσει στο πλάι» γράφει η Γκλας. Αυτό συμβαίνει συχνά πριν το πρόσωπο απαντήσει στην επίμαχη ερώτηση.
2 Αλλάζει ο ρυθμός αναπνοής τους
Οταν κάποιος σας λέει ψέματα, αντανακλαστικά η αναπνοή του βαραίνει. Οπως εξηγεί η Γκλας, αυτό συμβαίνει επειδή ο καρδιακός ρυθμός και η ροή του αίματος αλλάζει. Το σώμα βιώνει αυτές τις αλλαγές όταν είστε νευρικοί και αισθάνεστε ανήσυχοι. Κοινώς όταν λέτε ψέματα.
3 Στέκονται πολύ ακίνητοι
Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι παθαίνουν εκνευρισμό όταν αγχώνονται, αλλά η Γκλας λέει ότι αυτοί που δεν κινούνται καθόλου προσπαθούν να κρύψουν κάτι. «Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι μίας πρωτόγονης νευρολογικής μάχης, καθώς η θέση του σώματος προετοιμάζεται για ενδεχόμενη σύγκρουση»
4 Επαναλαμβάνουν φράσεις
Αυτό συμβαίνει επειδή προσπαθούν να σας πείσουν (και μαζί και τον εαυτό τους) για όσα λένε. «Προσπαθούν να επικυρώσουν το ψέμα στο μυαλό τους» εξηγεί η Γκλας. Η επανάληψη είναι επίσης ένας τρόπος να κερδίσουν χρόνο, καθώς προσπαθούν να ανασυντάξουν τις σκέψεις τους και να βρουν πιο πειστικά επιχειρήματα.
5 Δίνουν υπερβολικά πολλές πληροφορίες
«Οταν κάποιος δίνει υπερβολικά πολλές πληροφορίες που δεν του έχουν ζητηθεί και διηγείται την ιστορία με μεγάλες λεπτομέρειες είναι πολύ πιθανό να ψεύδεται» αναφέρει η Γκλας.
6 Αγγίζουν το στόμα τους και τα ευάλωτα μέρη του σώματος
«Ενα αποκαλυπτικό σημάδι του ψεύτη είναι ότι αγγίζει το στόμα του όταν δεν θέλει να απαντήσει μία ερώτηση. Κλείνει κυριολεκτικά την επικοινωνία» εξηγεί η Γκλας. Επίσης αυτό ισχύει και όταν αγγίζουν το κεφάλι ή το λαιμό τους συχνά.
7 Κουνάνε τα πόδια τους
Οπως εξηγεί η Γκλας, αυτό υποδηλώνει ότι το άτομο είναι ανήσυχο και νευρικό.
8 Δυσκολεύονται να μιλήσουν
«Αν δείτε ποτέ την βιντεοσκοπημένη ανάκριση ενός υπόπτου ο οποίος είναι ένοχος, συχνά θα παρατηρήσετε ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μιλήσει» εξηγεί η Γκλας. «Αυτό συμβαίνει επειδή το αυτόνομο νευρικό σύστημα μειώνει τη ροή σάλιου όταν έχει στρες, και αυτό στεγνώνει το βλεννογόνο του στόματος.»
9 Σε κοιτάνε χωρίς να ανοιγοκλείνουν τα μάτια
«Οσοι δεν λένε ψέματα, είναι χαλαροί και η προσοχή τους αποσπάται, ωστόσο όταν κάποιος λέει ψέματα, συχνά κοιτάει τον συνομιλητή του με παγωμένο ακίνητο βλέμμα»
10 Κάνουν «επιθετικές» κινήσεις
«Οταν ένας ψεύτης γίνεται εχθρικός ή αμυντικός, προσπαθεί να σας ρίξει το μπαλάκι» εξηγεί η Γκλας «Ο ψεύτης θα γίνει εχθρικός γιατί είναι θυμωμένος που έχετε αντιληφθεί το ψέμα του και θα προσπαθήσει ¨με φωνές¨να σας πείσει ότι έχετε άδικο.
--

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους