Translate

Υποθερμία: Πότε είναι ανησυχητική

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Η χαμηλή θερμοκρασία του σώματος ή υποθερμία αποτελεί κάποιες φορές παθολογική ένδειξη.

Στην υποθερμία η θερμοκρασία του σώματος κυμαίνεται κάτω από 35,5 βαθμούς Κελσίου.

Αίτια

 

-H υποθερμία μπορεί να προκληθεί από παρατεταμένη έκθεση στο κρύο ή από κάποια πάθηση.

-H υπόταση, ο υποθυρεοειδισμός ή διαταραχές στη λειτουργία των επινεφριδίων μπορεί να προκαλέσουν υποθερμία.

-Σε ηλικιωμένα άτομα η χαμηλή θερμοκρασία ορισμένες φορές οφείλεται σε ισχαιμικό επεισόδιο (θρόμβος στον εγκέφαλο, που εμποδίζει τη σωστή αιμάτωσή του), το οποίο μπορεί να απορρυθμίσει το θερμορρυθμιστικό κέντρο του εγκεφάλου.

-Η υποθερμία μπορεί να οφείλεται και σε κάποια αναιμία.

-Η παραμονή για μεγάλο χρονικό διάστημα σε χαμηλή θερμοκρασία ενδέχεται να οδηγήσει σε σταδιακή αλλά συνεχή απώλεια θερμότητας από τον οργανισμό.

 

Συνέχεια….

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο: Τι πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων απαιτεί συνεχή παροχή οξυγόνου και γλυκόζης μέσω της κυκλοφορία του αίματος.

Ένα ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η παροχή αίματος σε τμήμα του εγκεφάλου διακόπτεται, με αποτέλεσμα τα εγκεφαλικά κύτταρα να πεθάνουν.

H ροή του αίματος μπορεί να διακοπεί κυρίως με δύο μηχανισμούς: τη θρόμβωση και την εμβολή.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε δύο παράγοντες που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και είναι οι εξής:

 

Συνέχεια εδώ….

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις οδοντόκρεμες

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η επιλογή οδοντόβουρτσας είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, καθώς οι περισσότεροι οδοντίατροι συνιστούν κάποια με μαλακές τρίχες και βούρτσισμα των δοντιών για περίπου δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα.

Πώς θα διαλέξετε όμως την κατάλληλη για τα δόντια σας οδοντόκρεμα ανάμεσα σε δεκάδες προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων;

Όλοι έχουμε στο στόμα βακτήρια, τα οποία τρέφονται από τα σάκχαρα των τροφών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα βακτήρια σχηματίζουν πλάκα στα δόντια και στα ούλα που με τον καιρό τα διαβρώνει προκαλώντας τερηδόνα.

Η βακτηριακή πλάκα ερεθίζει και τα ούλα οδηγώντας σε παθήσεις όπως η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα.

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Citroen C4, αχτύπητος συνδυασμός!

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η πρόταση της Citroen για την μικρομεσαία κατηγορία είναι το δημοφιλές C4. Το γαλλικό μοντέλο αποτελεί σημείο αναφοράς χάρη στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα του. Εφοδιασμένο με μια σειρά νέων τεχνολογικών χαρακτηριστικών και βελτιώσεων σε κάθε επίπεδο, συνεχίζει την πορεία του.

 

Κάτω από το αμάξωμα με τα νέα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν στοιχεία LED και τα νέα, 3D-effect πίσω φώτα, που αποτελούν σήμα κατατεθέν της μάρκας, το ανανεωμένο C4 αποκαλύπτει ένα νέο πιο δυναμικό, λειτουργικό και ποιοτικό εσωτερικό.

 

Κεντρικό σημείο αποτελεί η νέα οθόνη αφής 7 ιντσών, μέσω της οποίας ο οδηγός εκτός των άλλων μπορεί να ελέγξει μια σειρά λειτουργιών όπως π.χ. το ηχοσύστημα, τον υπολογιστή ταξιδίου και το σύστημα πλοήγησης. Η συγκεκριμένη επιλογή παρέχει σημαντικά εργονομικά οφέλη με άνετο και ταχύτατο έλεγχο των λειτουργιών.

 

Η απλοποίηση του ελέγχου και η ελαχιστοποίηση του αριθμού των διακοπτών με σαφή οφέλη όσον αφορά την αισθητική, αλλά και την ποιότητα είναι επιπλέον θετικά στοιχεία που προσφέρει η συγκεκριμένη σχεδιαστική επιλογή.

 

Η βελτιωμένη εργονομία έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων που χάρη και στο μεταξόνιο των 2,61μ. εξασφαλίζει πλούσιους χώρους για τους επιβάτες και απο τους μεγαλυτερους χωρους για τις αποσκευές (408 λίτρα) στην κατηγορία.

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Ο σύγχρονος... λόρδος Βύρων

Σύνδεση στην πηγή...

 

Είναι ανεξήγητα πόσο και γιατί αγαπάει την Ελλάδα. Ούτε ο ίδιος, 48 χρόνια μετά, δεν μπορεί να το εξηγήσει. 'Ημουν μόλις 16 ετών όταν το κρουαζιερόπλοιο που περνούσα τις καλοκαιρινές μου διακοπές μαζί με την οικογένειά μου ''έδεσε'' στο Κατάκολο Ηλείας.

Ακόμη θυμάμαι τη μυρωδιά από το γιασεμί και τα άνθη πορτοκαλιάς. Και ενώ ήμουν μόλις μικρό παιδί, σκέφτηκα αμέσως ότι ''αυτή η χώρα θα γίνει πατρίδα μου''. Πώς και γιατί ένα αγόρι σε τέτοια ηλικία μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο; Ακόμη δεν ξέρω'.

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Αποσύρθηκε άγαλμα της Αφροδίτης, 24 ώρες πριν τη δημοπρασία στον οίκο Christie's

Σύνδεση στην πηγή...

 

Ένας μαρμάρινος κορμός θεάς, πιθανώς Αφροδίτης, που αποτελεί ρωμαϊκό αντίγραφο ελληνικού αγάλματος, αποσύρθηκε από τον κατάλογο του οίκου Christie's μόλις ένα 24ωρο πριν από τη δημοπρασία που είναι προγραμματισμένη για αύριο, στη Νέα Υόρκη.

Με αφορμή ακόμα μια ταύτιση αρχαίου που είχε προβληματική προέλευση, η Ευρωπαϊκή Ενωση Αρχαιολόγων εξέδωσε μια αυστηρή ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την πρακτική που ακολουθούν οι διεθνείς οίκοι δημοπρασιώξν ως προς τις εντάξεις αρχαιοτήτων στους καταλόγους τους και υπογραμίζει πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που ασκείται η «δέουσα επιμέλεια».

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Καταργούνται τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά της Ελλάδας

Σύνδεση στην πηγή...

 

Κατάργηση των διδάκτρων για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα πλην εκείνων που απευθύνονται σε επαγγελματίες, χρηματοδότησή τους από δωρεές και χορηγίες αλλά κατ' εξαίρεση τέλος εγγραφής, χορήγηση υποτροφιών και αύξηση του πλαφόν των απολαβών των διδασκόντων, προβλέπει το τελικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, αρμόδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, Σία Αναγνωστοπούλου, επεξεργάζεται την τελική πρότασή της, η οποία θα αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στο αρχικό σχέδιο νόμου του υπουργείου για τα μεταπτυχιακά προγράμματα και στις ενστάσεις που διατύπωσαν επ' αυτού η Σύνοδος Πρυτάνεων και η πανεπιστημιακή κοινότητα. Η τελική πρόταση αναμένεται να παρουσιασθεί μέσα στην εβδομάδα, ώστε το σχέδιο νόμου να οδεύσει στη Βουλή. Βεβαίως, στόχος του υπουργείου είναι να υπάρξει διεύρυνση του αριθμού των προγραμμάτων –«πάντα μετά από αξιολόγηση», όπως λέγεται–, αλλά και των προσφερόμενων θέσεων λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει από νέους

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Στην υγειά μας ρε παιδιά: Πότε κάνει πρεμιέρα ο Σπύρος Παπαδόπουλος;

Σύνδεση στην πηγή...

 

Το Στην υγειά μας ρε παιδιά, επιστρέφει στην τηλεοπτική παρέα μας, για 13η χρονιά με έναν νέο κύκλο αφιερωμάτων και οικοδεσπότη τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Η πρώτη εκπομπή, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 22:00, είναι αφιερωμένη στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Ο κλασικός έλληνας ρόκερ παίρνει την κιθάρα του και τραγουδάει αγαπημένες επιτυχίες, αλλά και κομμάτια μεγάλων ελλήνων συνθετών.Μαζί του μοιράζονται μελωδίες, σκέψεις, εικόνες και συναισθήματα οι:

Γιώτα Νέγκα, Μπάμπης Στόκας, Θέμης Καραμουρατίδης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Απόστολος Ρίζος, Σπύρος Γραμμένος, καθώς και η νεανική χορωδία του δήμου Λαυρεωτικής.

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Όχι! Δεν είναι σίγουρο πως ο σκύλος σου σε ονειρεύεται...

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η σχέση μας με τους σκύλους - για τους περισσότερους - είναι ανάλογη με αυτή που έχουμε με τα παιδιά μας. Τα θαυμάζουμε, τα αγαπάμε, συγκινούμαστε από τους τετράποδους φίλους μας αλλά πάντα υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα. Τι συμβαίνει από την πλευρά του σκύλου;

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο άνθρωπος έχει εξανθρωπίσει τον σκύλο. Είναι ο καλύτερος του φίλος, το παιδί του και ότι ο καθένας επιθυμεί. Η πλειοψηφία των πελατών μου με ρωτάει πολύ συχνά. Καταλαβαίνει ο σκύλος μου ότι τον αγαπάω;. Με αγαπάει όπως τον αγαπάω εγώ;

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους