Το μάθημα ζωής με το 20ευρω

Το μάθημα ζωής με το 20ευρω
Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές:
«Ποιός θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.
Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε. 
«Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.
Έπειτα έριξε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα και άρχισε να το κλωτσά και να χοροπηδά πάνω στο 20ευρω με τα παπούτσια του. Το μάζεψε από το πάτωμα τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο. Και τους ξανάκανε την ίδια ερώτηση: 
«Ποιός θέλει αυτό το τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο, χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι ξανά στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.
«Παιδιά μου» τους είπε 
«Σήμερα θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα.  
Ότι και να έκανα στο χαρτονόμισμα εσείς πάλι το θέλατε γιατί δεν έχασε την αξία του. 
Ακόμη αξίζει 20 Ευρώ!! 
Πολλές φορές στην ζωή, μας τσαλακώνουν, μας κτυπούν, μας ρίχνουν κάτω στο πάτωμα, μας ποδοπατούν, άνθρωποι και γεγονότα. 
Έτσι, πιστεύετε πως πλέον δεν έχετε καμία αξία, αλλά η πραγματική σας αξία δε θα έχει αλλάξει στα μάτια αυτών που σας αγαπούν πραγματικά. 
Ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε στα καλύτερα μας, η αξία μας παραμένει».

"ΒΑΝΙΛΙΑ" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


"ΒΑΝΙΛΙΑ"

Κων. Καραμανλή (περιοχή Νοσοκομείου),

τηλ 2371021022,

www.vanilia.org (υπό κατασκευή)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η "Βανίλια" στον Πολύγυρο Χαλκιδικής άνοιξε και σε περιμένει!

Καφές, άρτος, πίτες, κρύα σάντουιτς και σαλάτες, γλυκά και σιροπιαστά, μπισκότα,

παραδοσιακά και επιλεγμένα βιολογικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Κι αν η βανίλια -το φυτό- θεωρείται ότι βελτιώνει τη διάθεση και προτιμάται όταν κανείς

θέλει να τονωθεί ενεργειακά, εμείς σου υποσχόμαστε ότι τις ίδιες ιδιότητες έχει και η δική

Για ένα γρήγορο διάλειμμα από τη δουλειά σου, για μια βιαστική ρουφηξιά αχνιστού καφέ,

για μια μπουκιά "πλούσιας" μπουγάτσας, για έναν περίπατο με θέα το βουνό...

Κι αν δεν μπορείς να έρθεις εσύ σε μας, ερχόμαστε εμείς σε σένα με ένα και μόνο

τηλεφώνημά σου (delivery στο 2371021022 έως και τις 15:00 το μεσημέρι).

Με τιμές που θα σε εκπλήξουν, αναλαμβάνουμε τον μπουφέ για το παιδικό σου -και όχι

μόνο- πάρτυ και σε βγάζουμε ασπροπρόσωπο σε κάθε περίπτωση, για κάθε περίσταση.

Μια δοκιμή –γευστικότατη βεβαίως βεβαίως- θα σε πείσει.

Μην ξεχνάς: Προμηθευτείτε από το κατάστημα την κάρτα προσφοράς για take away. Με

τη συμπλήρωση τεσσάρων καφέδων take away, σας κερνάμε τον πέμπτο!

Ραντεβού στη ¨Βανίλια¨, λοιπόν...

http://www.facebook.com/vaniliapoligiros
Δευτέρα-Παρασκευή: 6:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ

Σάββατο-Κυριακή: 07:00 το πρωί με 15:00 το μεσημέρι

Κώστας Λευκαδίτης-6999.147.137

WWF: Μία μεγάλη μας νίκη!

http://www.wwf.gr/enimerotika/common/header600.jpg
http://www.wwf.gr/enimerotika/common/support.jpghttp://www.wwf.gr/enimerotika/common/adopt.jpghttp://www.wwf.gr/enimerotika/common/eshop.jpg

Μία μεγάλη μας νίκη!

Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τα καλά νέα που σας μεταφέρουμε!
Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ανατρέπει οριστικά τα έως σήμερα σχέδια για την εκτροπή του Αχελώου!
Δικαιώνει έτσι έναν συνεπή και υπομονετικό οικολογικό αγώνα 20 και πλέον ετών, για να σωθεί ο μεγάλος ποταμός από ένα παράλογο και κακοσχεδιασμένο έργο και η χώρα από τη σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

http://www.wwf.gr/enimerotika/acheloos/image.jpg
Κοντά στο Μυρόφυλλο. Τα σχέδια της εκτροπής προέβλεπαν τον κατακλυσμό αυτής της πανέμορφης περιοχής.
Η μάχη μας ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μαζί με μερικές ακόμα οικολογικές οργανώσεις. Κοντά μας ήταν και δήμοι, κοινότητες και σύλλογοι πολιτών που θα επηρεάζονταν άμεσα από το έργο. Ενωθήκαμε για να υπερασπιστούμε τη φύση, την οικονομία και την κοινή λογική, παρόλο που γνωρίζαμε ότι θα δίναμε μια μάχη «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ».
Ο αγώνας αυτός είναι και μια τεράστια δική σας επιτυχία! Χωρίς τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα είχαμε την ανεξαρτησία και τη δύναμη για να πολεμήσουμε ένα πολυδιαφημισμένο «πελατειακό» έργο. Ένα έργο που όμως όχι μόνο δε θα έλυνε τα προβλήματα που υποσχόταν, αλλά που θα προξενούσε πολύ μεγαλύτερα. Χάρη σε σας, μπορέσαμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη.
Εκ μέρους των πολύτιμων οικοσυστημάτων του Αχελώου, σας ευχαριστούμε!

Και λίγα λόγια για την ιστορία...
Η ιστορία των σχεδίων για την εκτροπή του Αχελώου, που ήδη μετρά πολλά χρόνια, συνοψίζεται ως εξής: το ελληνικό κράτος έχει βαλθεί να αλλάξει τη ροή του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού της Ελλάδας, που πηγάζει από την Πίνδο, εκβάλλει στο Ιόνιο και ποτίζει την πεδιάδα του Αγρινίου. Στόχος είναι μέρος της εκβολής του να καταλήξει στο θεσσαλικό κάμπο. Το έργο διαχρονικά παρουσιάζεται στους αγρότες της Θεσσαλίας, κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους, ως η μαγική λύση για τις ανάγκες της άρδευσης των χωραφιών.
Όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη: το έργο έχει ένα τεράστιο οικονομικό κόστος, το οποίο εδώ και χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να συγχρηματοδοτήσει. Το κόστος πια επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος μας, δηλαδή εμάς τους ίδιους. Επιπλέον, το έργο θα έχει τεράστιο οικολογικό κόστος, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία όσο και στα ευαίσθητα οικοσυστήματα στην καρδιά της Νότιας Πίνδου, όπου ήδη έχει διανοιχθεί η σήραγγα και έχουν σκαφτεί οι ταμιευτήρες για τα φράγματα. Το έργο θα έχει και μεγάλο ανθρώπινο κόστος, αφού ένα ολόκληρο χωριό, η Μεσοχώρα, και πολλά μνημεία, όπως το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στο Μυρόφυλλο, θα βυθιστούν στο νερό.
Ποια όμως είναι τα τεκμηριωμένα οφέλη του έργου, για τα οποία αξίζει να πληρώσουμε ένα τέτοιο κόστος; Εδώ φτάνουμε στο «κερασάκι της τούρτας»: δεν υπάρχει ούτε μια μελέτη που να αποδεικνύει ότι το έργο θα λύσει πράγματι το πρόβλημα της λειψυδρίας στο θεσσαλικό κάμπο. Είναι ενδεικτικό ότι ο σχεδιασμός της εκτροπής άλλαξε τρεις φορές: αρχικά ήταν για 1.200.000.000 κυβικά μέτρα νερού, ποσότητα που στη συνέχεια μειώθηκε στο μισό και, πριν λίγα χρόνια, μόλις στο ένα πέμπτο της αρχικής πρόβλεψης. Όμως, οι διαστάσεις της σήραγγας και των φραγμάτων παρέμειναν ίδιες. Μνημειώδες παράδειγμα κακού σχεδιασμού και αδιαφορίας για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.
Στην πρόσφατη απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχεται όλους τους όρους που προέβαλαν το WWF Ελλάς, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, μαζί με πολλούς τοπικούς φορείς ενάντια στην εκτροπή. Συγκεκριμένα, έκρινε πως το έργο παραβιάζει την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα νερά, την οδηγία για την εκτίμηση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οδηγία για τους οικότοπους και τα είδη, τη σύμβαση για την πολιτική κληρονομιά και την επιταγή του ελληνικού Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος! Συνολικά, το δικαστήριο έκρινε ότι ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός του έργου είναι αντίθετος με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.
http://www.wwf.gr/enimerotika/common/fb.png
http://www.wwf.gr/enimerotika/common/twit.png
http://www.wwf.gr/enimerotika/common/yt.png
http://www.wwf.gr/enimerotika/common/footer.jpg
Λεμπέση 21, 117 43 Αθήνα - Τηλ.: 210 3314893, Fax: 210 3247578 - www.wwf.gr

Bostanistas.gr - 01-02-2014

bostanistas.gr
Παραγωγοί + προϊόντα
της Χρύστας Ντζάνη
01/02/14, 07:49
Η κυπριακή γεωργική παραγωγή έχει ταυτιστεί με τις περίφημες κυπριακές πατάτες, το σταφύλι, τα φρέσκα λαχανικά. Μια νέα έρευνα όμως δίνει νέα προοπτική στις εξαγωγές κυπριακών προϊόντων με έμφαση στα αρωματικά φυτά και δη στη ρίγανη, το μυρώνι, το εστραγκόν τη μέλισσα και τη μαντζουράνα.
Συνταγές
της Μαριάννας Γερασίμου
01/02/14, 07:38
Συνταγή από την Τραπεζούντα του 1640, που μας παραθέτει ο Εβλιγιά Τσελεμπή στο οδοιπορικό του. Δοκιμάστε τη συνταγή χωρίς προκαταλήψεις - και με μπόλικη κανέλ&alpha ; - πριν περάσει η εποχή του γαύρου· έχουμε ακόμα περίπου έναν μήνα.
Α΄Βοήθειες
του Κώστα Λιονουδάκη
01/02/14, 07:46
Από τα τέλη Γενάρη μέχρι τα τέλη Φλεβάρη είναι η κατάλληλη εποχή για το χειμερινό κλάδεμα της τριανταφυλλιάς. Κι επειδή μεγάλο μέρος της επιτυχίας της καλλιέργειας των φυτών εξαρτάται από το σωστό κλάδεμα, σας προτείνω να ακολουθήστε τις παρακάτω γενικές και ειδικές αρχές του κλαδέματος της τριανταφυλλιάς.
Bostanistas.gr © 2013

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους