Translate

Σωτήρης Στράλης, ο πιλότος που συγκίνησε την Ελλάδα. Τι λέει για τις αναχαιτίσεις

Σύνδεση στην πηγή...

 

"Καλημέρα Ελλάδα. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια, πετώντας σήμερα στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης, θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, θα κρατήσουμε τη χώρα μας ψηλά. Χρόνια Πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα". Αυτό ήταν το μήνυμα του πιλότου Σωτήρη Στράλη ο οποίος πέταξε πάνω από τα κεφάλια των θεατών με το F-16C Block 52+ της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16, "Ζευς".

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team), αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που "σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας, ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας".

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Μύθος ότι ο βηματομετρητής βοηθάει στο αδυνάτισμα

Σύνδεση στην πηγή...

 

Οι βηματομετρητές και οι άλλες φορετές συσκευές καταγραφής των κινήσεων, των θερμίδων και άλλων βιολογικών δεικτών(fitness trackers) μπορεί να βοηθούν στην παρακολούθηση του σώματος, αλλά δεν βοηθούν και πολύ στο αδυνάτισμα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, μία από τις πρώτες του είδους της, που απομυθοποιεί σε ένα βαθμό τη χρησιμότητα των εν λόγω συσκευών, δείχνει ότι όσοι τις χρησιμοποιούν, συχνά χάνουν λιγότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν φοράνε κάτι τέτοιο στο

 

Περισσότερα….

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Αμφίπολη

Σύνδεση στην πηγή...

 

Εκπληκτικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται για τον περίφημο τάφο της Αμφίπολης καθώς ολοένα και περισσότερα νέα κομμάτια της ανασκαφής έρχονται να προσδώσουν μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα του λόφου Καστά. Δεν είναι μόνο ο λέοντας πάνω στο επιβλητικό βάθρο στην κορυφή του Τύμβου της Αμφίπολης και ο περίβολος του μισού χιλιομέτρου που προκαλούσε δέος.

Τεραστίου μεγέθους, με γλυπτές συνθέσεις και πλούσιο εναέτιο διάκοσμο ήταν και η εξωτερική πρόσοψη του ταφικού μνημείου, όπως αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο αρχιτέκτοντας της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, κ. Μιχάλης Λεφαντζής.

Πρόκειται για το περίφημο δίστηλο εν παραστάσι, μπροστά από τις Σφίγγες και τα σκαλοπάτια της εισόδου του τάφου, το οποίο έφτανε ως τον περίβολο, ήταν σε κοινή θέα και αποτελούσε μεγαλοπρεπή κατασκευή όσο λειτουργούσε το ταφικό μνημείο ως ηρώο.

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

Ενιωσαν την αφή άτομα με τεχνητά μέλη

Σύνδεση στην πηγή...

 

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να αποκαταστήσουν την αίσθηση της αφής σε άτομα που είχαν ακρωτηριαστεί και διέθεταν προσθετικά μέλη. Οι επιστήμονες των πανεπιστημίων του Σικάγο και του Κέις Ουέστερν Ρεζέρβ που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Science Translational Medicine, χρησιμοποιήσαν βιονικά προσθετικά μέλη προκειμένου να αναδημιουργήσουν την αίσθηση της αφής.

 

Συνέχεια εδώ…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους