Άγιοι και Εκκλησία: Σάββατο, 15, Δεκεμβρίου,

Προφήτης Ἀγγαῖος, 16ην Δεκεμβρίου.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 2 ώρες
Καταγόταν ἀπὸ τὴν ἱερατικὴ φυλὴ τοῦ Λευΐ καὶ εἶναι ὁ 10ος τῶν μικρῶν λεγόμενων προφητῶν. Γεννήθηκε στὴν Βαβυλώνα, ὅταν διαρκοῦσε ἡ αἰχμαλωσία τῶν Ἰουδαίων. Ὁ Ἀγγαῖος ἦταν αὐτός, ποὺ μαζὶ μὲ τὸν Προφήτη Ζαχαρία ἀναθέρμαναν τὸν ζῆλο τῶν Ἰουδαίων γιὰ τὴν ἀνοικοδόμηση τοῦ Ναοῦ τοῦ Σολομῶντος. Τὸ προφητικὸ βιβλίο τοῦ Ἀγγαίου εἶναι χωρισμένο σὲ δύο κεφάλαια καὶ ἔχει ἁπλὸ καὶ αὐστηρὸ ὕφος. Ἐπειδὴ ὁ Ἀγγαῖος καταγόταν ἀπὸ λευϊτικὴ οἰκογένεια, ὅταν πέθανε, τάφηκε στὰ μνήματα τῶν ἱερέων. Διαβάστε περισσότερα »

Ἅγιος Μαρίνος ὁ Μάρτυρας , 16ην Δεκεμβρίου.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 2 ώρες
Ἔλαβε τὸ μαρτυρικὸ στεφάνι στὰ τέλη τοῦ 3ου μ.Χ. αἰώνα. Γεννήθηκε καὶ μεγάλωσε στὴν Ρώμη καὶ πῆρε τὸ ἀξίωμα τοῦ Συγκλητικοῦ. Ἀλλὰ οἱ πολλές του ἀγαθοεργίες πρὸς τοὺς χριστιανούς, ἐξήγειραν ἐναντίον του τὶς ὑπόνοιες τῶν συναδέλφων του, οἱ ὁποῖοι, ἀφοῦ ἐξέτασαν, ἀνακάλυψαν ὅτι ὁ Μαρίνος ἀνῆκε στὴν χριστιανικὴ Ἐκκλησία. Καὶ τότε τὸν κατήγγειλαν. Συνελήφθη μὲ αὐτοκρατορικὴ διαταγὴ καὶ ἐπειδὴ δὲν θέλησε νὰ θυσιάσει στὰ εἴδωλα, καταδικάστηκε σὲ θάνατο. Ἐνῶ τὸν ὁδηγοῦσαν στὸν τόπο τῆς ἐκτέλεσης, εἶδε μερικοὺς ἀπὸ τοὺς φίλους του νὰ κλαῖνε καὶ αὐτὸς μὲ πραότητα τοὺς εἶπε: Διαβάστε περισσότε... περισσότερα »

Ἅγιος Μόδεστος Ἀρχιεπίσκοπος Ἱεροσολύμων και η Ἁγία Θεοφανώ, 16ην Δεκεμβρίου.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 2 ώρες
Ὅσα ἀναφέρονται γιὰ τὸν Ἅγιο αὐτὸν στοὺς περισσότερους Συναξαριστές, ἀνήκουν στὴ σφαίρα τῆς φαντασίας καὶ μόνο. Τὸν πατέρα του Εὐσέβιο καὶ τὴν μητέρα τοῦ Θεοδούλη, ἀπὸ τὴν Σεβάστεια τῆς Παλαιστίνης, τοὺς θέλουν ἐπὶ Μαξιμιανοῦ (286 – 305) νὰ πεθαίνουν στὴ φυλακή, ἐνῶ γνωρίζουμε ὅτι τὰ χρόνια τῆς πατριαρχίας τοῦ Ἁγίου αὐτοῦ ἦταν ἀπὸ τὸ 632 μέχρι τὸ 634. Ὁ Ἅγιος Μόδεστος, ἀνακαίνισε τὰ ἱερὰ προσκυνήματα, ποὺ καταστράφηκαν ἀπὸ τοὺς Πέρσες καὶ ζήτησε τὴν συνδρομὴ τῶν χριστιανῶν ἀπὸ τὴν Ἀνατολή. Διαβάστε περισσότερα »

24GR: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου,

Το πρωτοσέλιδ​ο από Το ΧΩΝΙ της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου

24GRστο24GR1 ώρα πριν
.

Αυτός είναι ο μακελάρης του Κονέκτικατ - Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως

24GRστο24GR1 ώρα πριν
Φωτογραφία από την παιδική ηλικία του δράστη*Ένα παιδί έξυπνο, αλλά μοναχικό. * * **Έτσι περιγράφουν τον μακελάρη του Κονέντικατ, τον 20χρονο Άνταμ Λάνζα, όσοι τον γνώριζαν. * Κανείς δε μπορεί να καταλάβει τι όπλισε το χέρι του και τον οδήγησε, σε κατάσταση αμόκ, να ...σκορπίσει το θάνατο στο δημοτικό σχολειό του Νιουτάουν, στο Κονέκτικατ. Άφησε πίσω του 26 νεκρούς. Ανάμεσά τους, 20 παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Μετά, αφαίρεσε τη ζωή του. Η αστυνομία αναζητά τα κίνητρα του, αλλά ακόμη οι έρευνες κινούνται στο σκοτάδι. Ίσως να μπορεί να δώσει απαντήσεις ο 24χρονος αδερφός του, Ρ... περισσότερα »
 
 

Διπλή βόμβα Μανιτάκη στο Δημόσιο!

24GRστο24GRΠριν από 2 ώρες
Νέα μείωση στις αμοιβές με την υπαγωγή όλων στο ενιαίο μισθολόγιο *Την ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2013 στο ενιαίο βαθμολόγιο - μισθολόγιο (Ν. 4024/2011) και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), που ανήκουν στο κράτος, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και σε ΟΤΑ, προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη και έρχεται σε εφαρμογή μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας μας.* Η εξέλιξη αυτή θα... οδηγήσει σε νέες μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων, διευρύνοντας ακόμη περισσότ... περισσότερα »

Θράσος από την παρέα Ράιχενμπαχ

24GRστο24GRΠριν από 2 ώρες
*Περισσότερα από 1.500.000 ευρώ αφαιρούν κάθε χρόνο από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που αναλογούν στην Ελλάδα οι «φωστήρες» της «Ομάδας Δράσης» του Χόρστ Ράιχενμπαχ, οι οποίοι ήρθαν στη χώρα με σκοπό να παράσχουν τεχνογνωσία και να συμβάλλουν στη διοικητική μεταρρύθμιση!* Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο που... διαβίβασε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Ν. Νικολόπουλου για το αν ισχύουν δημοσιεύματα που ήθελαν τους υπαλλήλους της Task Force να ζητούν ημερήσια αποζημίωση από 800 μέχρι και 1.500 ευρώ για το... περισσότερα »

Ο ιμπεριαλισμός της Μέρκελ

24GRστο24GRΠριν από 2 ώρες
*Είναι πολύ ενδιαφέρον, και πρέπει να σταθούμε: άρχισαν επιτέλους να συνειδητοποιούνται, και, ευτυχώς, να ομολογούνται κάποιες κρίσιμες αλήθειες – μία εξ αυτών έγραψε χθες ο γερμανικός Spiegel: «η Ανγκελα Μέρκελ έχει περισσότερη δύναμη στην Ευρώπη απ' όση κάθε προκάτοχός της στην καγκελαρία. Όμως η στρατηγική που προτιμάει σε σχέση με την ΕΕ είναι εκείνη του "παιδαγωγικού ιμπεριαλισμού"». * Ωραίος νεολογισμός. Τι σημαίνει όμως «παιδαγωγικός ιμπεριαλισμός»; Το «παιδαγωγικός», αν και είναι εξόχως αντιδημοκρατικό και πολύ προσβλητικό, καθώς χωρίζει ανθρώπους, κράτη και κοινωνίες σ... περισσότερα »

"Πως τρώγανε τα λεφτά του κοσμάκη τα αριστερά λαμόγια"

24GRστο24GRΠριν από 3 ώρες
*Την εποχή της παντοδυναμίας του ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για να εδραιώσει την παρέμβαση του στο σύστημα εξουσίας κατάλαβε ότι για να διευρύνει την «ασυλία» του προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητα τις δραστηριότητες του, θα έπρεπε εκτός από την διείσδυση στα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα να αποκτήσει και μια ισχυρή πρόσβαση στο ποδόσφαιρο.* Αγόρασε το... 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στην συνέχεια το 50% του σταδίου Καραϊσκάκη, προκειμένου να πάρει θέση σε μια μελλοντική πώληση του πιο δημοφιλούς αθλητικού σωματείου της χώρας, αλλά και να αξιοποιήσει την εμπορική χρήση του ιστορικού αυ... περισσότερα »
 
 

Δικαίωμα κατάσχεσης της Δημόσιας περιουσίας της χώρας απέκτησε η τρόικα με τη νέα δανειακή σύμβαση!

24GRστο24GRΠριν από 3 ώρες
Η προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά τα εκχώρησε όλα στους δανειστές! *Δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας φαίνεται πως αποκτά η τρόικα. * * **Τι αναφέρεται στη νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη* Την εθνική κυριαρχία της χώρας φαίνεται πως εκχωρεί πλήρως στην τρόικα η κυβέρνηση με τη νέα δανειακή σύμβαση που υπέγραψε. Στη δανειακή σύμβαση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στο ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) με αριθμό 240 αναφέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "6 Μέρες", ότι: *"Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσι... περισσότερα »

Οι μνήμες των Βαλκανικών Πολέμων ξυπνούν 100 χρόνια μετά

24GRστο24GRΠριν από 3 ώρες
Η ζωγράφος Θάλεια Φλωρά –Καραβία στο μέτωπο της Μακεδονίας. Ακολούθησε τον Ελληνικό στρατό ως ανταποκρίτρια εφημερίδας στους Βαλκανικούς.*Εναν αιώνα μετά τη διεξαγωγή των πρώτων νικηφόρων πολέμων, στους οποίους έλαβε μέρος το σύγχρονο ελληνικό κράτος, οι μνήμες των Βαλκανικών Πολέμων ξυπνούν, αποτυπώνοντας με ντοκουμέντα την ιστορία μας.* Γιορτάζοντας αυτήν την επέτειο... το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» (Χανιά) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν την ιστορική έκθεση «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913. Η αυγή του ελλη... περισσότερα »
 
 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ, Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου

Αυξάνονται κατά 60% τα ασφάλιστρα συνταξιοδότησης και υγείας

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 21 λεπτά
Αυξημένα από 40 έως και 60% θα είναι από το νέο έτος τα ασφάλιστρα των ιδιωτικών προγραμμάτων συνταξιοδότησης και υγείας. Οι αυξήσεις θα εφαρμοστούν στα νέα συμβόλαια από την αρχή του 2013. Η εκρηκτική άνοδος του κόστους των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων κάνει πιο δύσκολη την πρόσβαση στην ιδιωτική ασφάλιση, σε μια περίοδο που οι παροχές του κράτους μειώνονται διαρκώς... Οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα δεν είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των εταιρειών. Οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες και σε εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες λειτουργούν συνδυαστικά και οδηγούν σε ριζική αλλαγή τω... περισσότερα »
 

Τρεις μαθητές και τρεις καθηγητές ελληνικής καταγωγής στο σχολείο που έγινε η σφαγή

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
Εξι άτομα, τρεις μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί ελληνικής καταγωγής ήταν στο σχολείο Σάντι Χούκ του Κονέκτικατ των ΗΠΑ όταν ο 20χρονος ένοπλος εισέβαλε και προκάλεσε το λουτρό αίματος... Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος, ενώ φοιτούν και τρία Ελληνόπουλα τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.  
 

Υποθήκευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας προβλέπει η Δανειακή Σύμβαση!

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 3 ώρες
Για πρώτη φορά μετά την πρώτη γερμανική Κατοχή, η Ελλάδα αποδέχθηκε με την ψήφιση του σχετικού νόμου συνδιαχείρισης των δημοσίων οικονομικών (και ειδικότερα του χρέους) από ξένα κράτη και τις θεσμικές Αρχές της ΕΕ, όπως προβλέπει η τροποιημένη Δανειακή Σύμβαση η οποία είναι χειρότερη ακι από το Μνημόνιο ΙΙ του Φεβρουαρίου... Τα όσα περιλαμβάνονυαι στη νέα Δανειακή Σύμβαση είναι απλά ανατριχιαστικά για ένα κράτος που θελει να λέγεται "ελεύθερο" αλλά έχει πάψει πλέον να ισχύει στην πράξη ο χαρακτηρισμός αυτός: Οι δανειακές συμβάσεις διέπονται από το αγγλικό δίκαιο και στο πλαίσιο α... περισσότερα »
 
 

Η μητέρα του μακελάρη ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 4 ώρες
Οι πληροφορίες από την πλευρά της αστυνομίας των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι ο 20χρονος Νταν Λάνζα είναι ο δράστης της επίθεσης στο σχολείο αυτό στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών. Η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκε επίσης νεκρή μια γυναίκα σε κοντινό σπίτι, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για τη μητέρα του Λάνζα, καθώς όπως φαίνεται ο δράστης σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία δίδασκε στο συγκεκριμένο σχολείο... Ο Νταν Χολμς, ιδιοκτήτης εταιρίας στην περιοχή δήλωσε ότι η Νάνσυ Λάνζα ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων – του δράστη - και ότι κάποτε τού έδειξε ένα τουφέκι που είχε ... περισσότερα »

Θα φορολογούνται τα αγροτεμάχια και τα οικόπεδα εκτός σχεδίου

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 4 ώρες
Το Υπουργείο Οικονομικών μέσα από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ζητά από ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και τις επιχειρήσεις που κατέχουν αγροτεμάχια να τα δηλώσουν ή να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις στο έντυπο Ε9. Οι διορθώσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Απρίλιο του 2013 , όπως αναγράφεται στο άρθρο 21 παράγραφος 2 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου:... «Φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατά την 1.1.2013 έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, υποχρεούνται να συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση ηλεκτρονικά, όπω... περισσότερα »

Βίντεο: Δάκρυσε ο Ομπάμα για το μακελειό στο Κονέκτικατ

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 4 ώρες
Ιδιαίτερα συγκινημένος από την τραγωδία που έπληξε τις ΗΠΑ εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε μία περίπου τρίλεπτη ομιλία ο Μπαράκ Ομπάμα μίλησε για το ειδεχθές έγκλημα με τους 27 νεκρούς, ενώ κάποια στιγμή δάκρυα κύλησαν από τα μάτια του προέδρου... Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε και για τα παιδιά, τα θύματα, που είχαν μία ολόκληρη ζωή μπροστά τους, αναφέρθηκε στις αποφοιτήσεις που θα είχαν, τους γάμους που θα έκαναν αλλά και τη ζωή που θα έφερναν με τη σειρά τους, με τις γεννήσεις των δικών τους παιδιών. Η συγκίνηση και τα δάκρυα του Ομπάμα για τη σφαγή * από Newscaster* 
 

Άγιοι και Εκκλησία: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου

Άγιος. Κοσμάς ο Αιτωλός: «καταραμένο το κέρδος που γίνεται την Κυριακή»

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 12 ώρες
από : http://i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3482.html *Προφανώς ο Πατροκοσμάς είχε άλλη άποψη για τις Κυριακές και δεν θα συμφωνούσε καθόλου με την απόφαση του Ορθόδοξου Ελληνικου Κράτους, να βάλει τους πολίτες του να δουλεύουν τις Κυρακές, ενώ θα έπρεπε την ημέρα αυτή να την αφιερώνουν στο Θεό*. Τουλάχιστον για όσους θέλουν. "Πρέπει και ημείς να εργαζώμεθα τας εξ ημέρας δια ταύτα τα μάταια, γήινα και ψεύτικα πράγματα, και την Κυριακήν να πηγαίνωμεν εις την εκκλησίαν και να στοχαζώμεθα τας αμαρτίας μας, τον θάνατον, την κόλασιν, τον παράδεισον, την ψυχήν μας ... περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Σάββατο 15 Δεκεμβριου

«Διάχυτη η απογοήτευση ανάμεσα στους πολίτες»

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 11 ώρες
*Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης* Η απογοήτευση, η οργή και η αγανάκτηση που επικρατούν ανάμεσα στις τάξεις της κοινωνίας πλέον αποτυπώνονται σε όλες τις εκφάνσεις τους κοινωνικού βίου. Η εθνική καταρράκωση είναι έκδηλη και σηματοδοτεί την απαρχή της ........ πλήρους διάλυσης της κοινωνικής συνοχής. Πρόσφατη δημοσκόπηση της ΜRB καλώντας τους πολίτες να επιλέξουν τις λέξεις που τους εκφράζουν περισσότερο ως Έλληνες για το παρόν και το μέλλον της χώρας ανέδειξε στις πρώτες θέσεις *την αγανάκτηση, την οργή και τον φόβο, ως κυρίαρχες στον παλμό της ελληνική κοινωνί... περισσότερα » 
 
 

Άντε και στα…δικά μας(!;)

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 11 ώρες
Του *Θανάση Νικολαΐδη* ΚΑΙ τι είναι φασισμός; Αρχίζει και τελειώνει στη ναζιστική Γερμανία (ξεκινώντας απ’ την Αυστρία και «αγγίζοντας» την Ιταλία); Όχι, βέβαια. Εκεί προσδιόρισε το στίγμα του με εκατόμβες, ωστόσο, εμφιλοχωρεί σε κοινωνίες, φωλιάζει σε ψυχές και εκφράζεται ποικιλοτρόπως. Και σε περίοδο ειρήνης, ακόμα και με τους δημοκρατικούς θεσμούς καταγεγραμμένους σε..... συντάγματα. ΕΧΕΙ, λοιπόν (ο φασισμός), κι άλλες μορφές κι ας τον…χαιρόμαστε στη ντόπια μορφή του. Με υπουργούς (και όχι μόνο) που κατάκλεψαν το δημόσιο, για να μην έχουμε δρόμους, σχολεία και νοσοκομεία. Με... περισσότερα » 
 
 

Πολιτικοί/ή και διαφθορά...

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 12 ώρες
* Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός* *Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το εφαρμόζει κάποιος αυτά τα οποία δεν πιστεύει…* Είναι καταδικασμένα να αποτύχουν. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά ή καλύτερα για την συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων που λένε ότι κυβερνούν αυτή την χώρα. Ας είναι καλά η Τρόικα…. Οι σκέψεις αυτές μας ήρθαν στο μυαλό μετά την χθεσινή σύλληψη του κυρίου Λαυρεντιάδη η....... οποία μάλλον έχει αργήσει μερικά χρόνια… Φυσικά «τα χρόνια» είναι σχήμα λόγου. Πριν φθάσουμε όμως στο χρονικό σημείο της σύλληψης του εν λόγω επιχειρηματία τι προηγήθηκε; ... περισσότερα »
 
 

24GR: Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου

Το τέρας μέσα μας: Το πείραμα του Μίλγκραμ (βίντεο)

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
*Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή*. Το 1961, ο εικοσιεπτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από... τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων. Η ευρέως αποδεκτή εξήγηση –πριν το πείραμα του Μίλγκραμ- ήταν η αυταρχική τευτ... περισσότερα »

Προσοχή και στα πετρέλαια... Μας βλέπουν!

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
Του Γιώργου Κράλογλου *Στην Κύπρο ξεκίνησαν να ψάχνουν για φυσικό αέριο πριν 7 χρόνια. Και σε 7 χρόνια από σήμερα, το 2019, θα το καταναλώνουν και θα το εξάγουν. * Στην Ελλάδα είμαστε ανίκανοι ακόμη και τη χούντα να αντιγράψουμε που μεθόδευσε, πριν 40 χρόνια, την εκμετάλλευση του πετρελαίου που βρήκε στην Καβάλα. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους γιατί... είμαστε μεταξύ των χωρών με πετρελαιοπιθανά κοιτάσματα και πιθανά μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου. Επειδή όμως ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν είμαστε Αλβανία (ώστε τα πετρέλαια να είναι μόνο εσωτερική μας υπόθεση) πρέπει να κα... περισσότερα »

Αντιγερμανική σημαία σήκωσε ο Μπερλουσκόνι

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ *Δεν άργησε καθόλου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να κάνει φανερό τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαγάγει τον προεκλογικό του αγώνα.* *«Η κυβέρνηση Μόντι ακολούθησε τη γερμανική πολιτική λιτότητας που επέβαλε το Βερολίνο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και οδήγησε την Ιταλία σε μια κατάσταση κρίσης πολύ χειρότερη από...* * ** όταν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση, καθώς εγώ αντιστεκόμουν στις γερμανικές απαιτήσεις»*, τόνισε ο Μπερλουσκόνι σε τηλεφωνική του παρέμβαση σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Κανάλε Τσίνκουε (Κανάλι 5), ο οποίος ανήκει στον ίδιο. *«Είπα "ό... περισσότερα »

Οι Πομάκοι φωνάζουν... Ακούει κανείς; (βίντεο)

24GRστο24GRΠριν από 10 ώρες
*Ακούστε την αλήθεια από τα χείλη ενός Έλληνα Πομάκου για την Θράκη…* .

«Χριστουγεννιάτικη» διαφήμιση κατά των Χριστουγέννων!!

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει, όπου θέλει ή να μην πιστεύει. * * **Το να «χτυπιέται», όμως, η οποιαδήποτε πίστη χλευαστικά, παραπέμπει σε σκοταδιστικές μεθόδους, οι οποίες στοχοποιούν ανθρώπους, προκειμένου να φοβούνται να πουν την άποψή τους, μήπως και χαρακτηριστούν από τους ξερόλες του πλανήτη.* * * Οι Αμερικανοί αθεϊστές, μια… μη κερδοσκοπική οργάνωση ξεσήκωσε τους δρόμους της Νέας Υόρκης, αναρτώντας γιγαντοαφίσες (με τι λεφτά;) σε διάφορα σημεία της πόλης, καλώντας τον κόσμο να κρατήσει τα *«χαρούμενα (merry)»* και να αφήσει τον *«μύθο, Χριστoύγενν... περισσότερα »

ΗΠΑ: Σκότωσε τους γονείς του και μετά σκόρπισε το θάνατο στο σχολείο!!

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
«28 νεκροί, μεταξύ αυτών 20 παιδιά» σε δημοτικό του Κονέκτικατ *____________________________________* * * *Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε αιματηρή ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στην πόλη Νιούτον, στην αμερικανική πολιτεία του Κονέκτικατ, σύμφωνα με την αστυνομία. * Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν μαθητές ηλικίας από πέντε έως 10 ετών. Οι New York Times μεταδίδουν πως... ο δράστης, ο 24χρονος Ryan Lanza, εισέβαλε σε αίθουσα όπου δίδασκε η μητέρα του που ήταν δασκάλα και αφού την σκότωσε πυροβόλησε ακόμα 18 μαθητές στην ... περισσότερα » 


Σε ισχύ το «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη»

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Σε ισχύ τέθηκε, με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η νέα αγορανομική διάταξη που δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να μην πληρώνει για προϊόντα ή υπηρεσίες που του παρέχονται, αν δεν λάβει απόδειξη.* Επιπλέον, όλες οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης προϊόντων, αλλά και... οι επιχειρήσεις υπηρεσιών, πρέπει να αναρτούν πινακίδα σε εμφανές σημείο του καταστήματος και συγκεκριμένα κοντά στο ταμείο, στην οποία θα αναγράφεται με ευδιάκριτα και κεφαλαία γράμματα στα Ελληνικά και τα Αγγλικά ότι *ο καταναλωτής δεν έχει υποχρεώση να πληρώσει εάν δεν λάβει το νόμιμο παραστατι... περισσότερα »

Απίστευτο βίντεο: Αστυνομικός εκτελεί εν ψυχρώ με 11 σφαίρες μέλος συμμορίας!

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
**ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ** * **Μέλος συμμορίας που καταζητείτο από την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο σπίτι του.* Ο Duenez, όπως φαίνεται και στο βίντεο... έφτασε μετά από λίγο με το αυτοκίνητό του. Αν και οι αστυνομικοί του είπαν να παραμείνει ακίνητος, αυτός βγήκε από το αμάξι κρατώντας μαχαίρι, σύμφωνα με τους αστυνομικούς. Τότε ο αστυνομικός τον πυροβόλησε 11 φορές. Στο βίντεο ακούγονται οι προειδοποιήσεις του αστυνομικού και μετά από λίγο εμφανίζεται η σύζυγος του νεκρού... Η οικογέ... περισσότερα »

«Ήθελαν να σκοτώσουν αστυνομικούς-όχι να διαφύγουν»

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Την πεποίθησή τους ότι πρόθεση των δραστών ήταν να σκοτώσουν και όχι να διαφύγουν, εξέφρασαν στις καταθέσεις τους, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι δέχθηκαν τα «πυρά» των ληστών στη συμπλοκή της 1ης Μαρτίου στου Ρέντη, όπου στοίχισε τη ζωή των δύο συναδέλφων τους, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.* Οι αστυνομικοί επεσήμαναν στις καταθέσεις τους ότι... οι δράστες είχαν τη δυνατότητα να διαφύγουν σε αρκετά σημεία της καταδίωξης, που ακολούθησε τη ληστεία στο Μενίδι, αλλά δεν το έπραξαν, καθώς ήθελαν να «σκοτώσουν» αστυνομικούς. Ό... περισσότερα »

Στο Δαφνί ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης (;)

24GRστο24GRΠριν από 11 ώρες
*Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Λ. Λαυρεντιάδης που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα, μεταφέρεται από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός στο Δαφνί. * Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως... οι εξετάσεις του Λ. Λαυρεντιάδη δεν έδειξαν το παραμικρό πρόβλημα υγείας με αποτέλεσμα οι γιατροί να αποφανθούν πως δεν υπάρχουν λόγοι νοσηλείας. Ο επιχειρηματίας ζήτησε να οδηγηθεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, προκειμένου να εξεταστεί, αφού σύμφωνα με δηλώσεις του στους γιατρούς αισθάνεται ότι αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. . 

Επιμένοντας στη λάθος συνταγή

24GRστο24GRΠριν από 12 ώρες
Γράφει η *Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη* / Πρώην πρύτανης - καθηγήτρια οικονομικών του Πανεπιστήμιου τη Μακεδονίας **Οι ακόλουθες σκέψεις-παρατηρήσεις αναφέρονται στην τελευταία «διάσωσή μας», καθώς και στην τελευταία δημοσκόπηση: Έθνος 14.12.2012 - Βαρόμετρο Δεκεμβρίου (14.12.2012)* * * *Το θολό και αμφιλεγόμενο τοπίο, που σκιαγραφούν οι απαντήσεις των πολιτών, με την ευκαιρία της παραπάνω αυτής δημοσκόπησης, οφείλεται στη μερική αδυναμία τους να έχουν αντικειμενική πληροφόρηση για το που οδεύει η χώρα και όλοι εμείς. * Η αδυναμία αυτή αποδίδεται, ασφαλώς, και στο πολύπλοκο σχήμα που ε... περισσότερα »


1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους