Νευρωνικός αποκωδικοποιητής «μεταφράζει» την εγκεφαλική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο






Νευρωνικός αποκωδικοποιητής «μεταφράζει» την εγκεφαλική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο

Eρευνητές στις ΗΠΑ κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα νευρωνικό αποκωδικοποιητή, ο οποίος για πρώτη φορά μπορεί να «μεταφράσει» την εγκεφαλική δραστηριότητα που σχετίζεται με την ακοή και την απάντηση σε ερωτήσεις, παράγοντας σε πραγματικό χρόνο ένα «απομαγνητοφωνημένο» κείμενο.

Αύξηση επιτοκίων στα στεγαστικά παραμονές της έναρξης του «Εστία»






Αύξηση επιτοκίων στα στεγαστικά παραμονές της έναρξης του «Εστία»
 
Αύξηση των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, παραμονή της εφαρμογής του σχεδίου «Εστία», δείχνουν τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Ιούνιο (σ.σ.: μήνα κατά τον οποίο επικυρώθηκε οριστικά το Σχέδιο Εστία από το Υπουργικό Συμβούλιο) το επιτόκιο το οποίο χρεώνουν οι τράπεζες στα νέα δάνεια των […]

CyprusNews.eu




Το τηλεσκόπιο TESS βρήκε μια κοντινή υπερ-Γη που είναι πιθανώς φιλόξενη για ζωή (βίντεο)
Το τηλεσκόπιο TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) συνεχίζει τις ανακαλύψεις του, εντοπίζοντας αυτή τη φορά μια σχετικά κοντινή υπερ-Γη, σε απόσταση 31 ετών φωτός από τη Γη.



Ποσοστό γύρω στο 70% των ξενοδοχείων που έχουν πισίνες στην Κύπρο, τηρούν τους κανονισμούς και έχουν ναυαγοσώστες στο χώρο, ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, Ανδρέας Ησυχίου.





Αναλυτικά οι προβλέψεις μέχρι την Δευτέρα

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους