Translate

24GR: Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Ποια η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τους Έλληνες;

24GRστο24GRΠριν από 13 ώρες
*Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.* *Πολύ θα ήθελα να μάθω το που μας οδηγεί αυτή η κυβέρνηση. * *Μια εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με συνεχείς συσκέψεις των τριών αρχηγών που τη στηρίζουν, ασχολείται από τον Ιούλιο (συγκρότηση) και μετά, για το πώς θα μαζέψουν χρήματα διαλύοντας κάθε έννοια δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης.* Ασχολούνται μέχρι σήμερα, για το πως... θα κόψουν χρήματα ώστε να φανούν αρεστοί στους δανειστές μας (που έχουν το θράσος να αποκαλούνται εταίροι) ώστε να μας δώσουν την περιβόητη δόση των 31,5 δις ευρώ που είν... περισσότερα »

Ήρθε η ώρα τους…

24GRστο24GRΠριν από 13 ώρες
*Τα ’φεραν από δω, τα ’φεραν από εκεί… τελικά φαίνεται πως ούτε οι πλέον κερδοφόροι γερμανικοί όμιλοι δεν θα γλιτώσουν τη «λιτότητα».* Αυτοί βέβαια την επιβάλλουν «προληπτικά» στον εαυτό τους και – όπως μπορεί να φανταστεί κανείς – το «φάρμακο» θα το πιουν… οι εργαζόμενοι. Παρά το γεγονός ότι... οι γερμανικές εταιρείες άντεξαν μέχρι τώρα – κυρίως χάρη στη διεθνή δραστηριοποίησή τους – την ύφεση στην Ε.Ε., η εξαιρετικά δειλή και εύθραυστη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης στην Κίνα προμηνύουν δύσκολες μέρες για το 2013. Έτσι, το ένα μετά το... περισσότερα »

Συνωμοσία των ελεεινών Άγγλων υπέρ Σκοπίων

24GRστο24GRΠριν από 13 ώρες
Να «σπρώξουν» τα Σκόπια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσουν οι ελεεινοί Βρετανοί *Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του 2012, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι 27 ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για τις προοπτικές διεύρυνσης, δηλαδή θα αξιολογήσουν την πρόοδο των υποψηφίων χωρών και θα αποφασίσουν όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής εάν κάποιο από τα κράτη που βρίσκονται στον προθάλαμο των Βρυξελλών πληροί τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης.* Σ’ αυτήν λοιπόν τη Σύνοδο... «ποντάρει» ο Στέφαν Φούλ, επίτροπος Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπ... περισσότερα »

ΕΛΛΑΣ – ΔΝΤ – Συμμαχία

24GRστο24GRΠριν από 13 ώρες
*Πριν λίγες μέρες, η κα Lagarde βρέθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ, στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας. * Εκεί προέβη σε δηλώσεις που, κατ’ ουσίαν, αποτελούν επίσημη συγγνώμη για την ανάλγητη συμπεριφορά του ΔΝΤ κατά την Κρίση του 1997 που έπληξε τις χώρες της ΝΑ Ασίας. «Γνωρίζω ότι το ΔΝΤ... δεν έχαιρε πάντοτε εξαιρετικής φήμης, ιδίως σε αυτή την γωνιά της γης και ιδίως σε αυτή την χώρα», είπε κάνοντας το συνήθως συγκρατημένο και συντηρητικότατο κοινό της συγκεκριμένης χώρας να ξεσπάσει στα γέλια. Και για να μην αφήσει καμία αμφιβολία ότι θεωρεί πως για αυτό φταίχτης ήταν το ίδιο το ΔΝΤ, η... περισσότερα » 

Η Φάρμα με τα Πρόβατα! (βίντεο)

24GRστο24GRΠριν από 15 ώρες
*Εάν ποτέ τα πρόβατα (εμείς όλοι) καταφέρουμε να δούμε ότι τα συμφέροντά μας είναι κοινά, ότι δεν πρέπει να βγάζουμε τα μάτια μας μεταξύ μας, αλλά αντίθετα ενίοτε να συνεργαζόμαστε και επίσης αποφασίσουμε να κάνουμε ανοικτή κριτική στα «λάθη» των ηγεσιών πάσης φύσεως, στις οποίες πιστεύει ο καθένας μας, ίσως τότε αποκτήσουμε το πλεονέκτημα που φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.* Αφήνοντας το αλάθητο στην σφαίρα της φαντασίας, ο Αισχύλος λέει: *«Όταν κανείς ακούει μόνον την μια παράταξη, δεν μαθαίνει παρά μόνον την μισή αλήθεια»!!* * * * * *Δείτε το βίντεο...* *Δημήτρης Μ.* .

Ζητείται Εισαγγελέας να καθίσει στο σκαμνί τον Προβόπουλο, για το έγκλημα σε βάρος της χώρας και του λαού!!

24GRστο24GRΠριν από 15 ώρες
ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΥΛΑΚΗ *Ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην Real news ήταν απολύτως σαφής για το έγκλημα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σε βάρος του λαού. * *"Ο κύριος Προβόπουλος, σαν μέλος της ΕΚΤ...* * ** γνώριζε ότι τα ομόλογα θα κουρευτούν κατά 50% και παρ' όλα αυτά μετέτρεψε τα μετρητά των ασφαλιστικών ταμείων, των μετοχικών ταμείων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων σε ομόλογα, αντί για έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου. * * **Ζητώ την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας, γιατί με δόλο πτώχευσε τους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης της χώρας πρ... περισσότερα »


Γραπτό κείμενο 7270 ετών που βρέθηκε στην Καστοριά, ανατρέπει μία για πάντα τα ιστορικά κατεστημένα! Οι Έλληνες ανακάλυψαν το αλφάβητο, και ΔΕΝ το πήραν από τους Φοίνικες!!

24GRστο24GRΠριν από 18 ώρες
ΑΝΑΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΠΕΡΙ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ... ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ! *Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη - Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου!!* Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης. Θα ανατρέπονταν δηλαδή... η θεωρία πως οι Έλληνες έλαβαν και αυτοί, το φως εξ ανατολάς ( από βαβυλώνιους, σουμέριους, φοίνικε... περισσότερα »
 

Οι Έλληνες της Ίμβρου μιλούν για την τουρκική υποκρισία! (βίντεο)

24GRστο24GRΠριν από 19 ώρες
*Κάποιοι μιλούν για... κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο λαών! * * **Μάλλον σκοπίμως προβαίνουν σε τέτοιες δηλώσεις...!!!* Σαν σήμερα, το 1912, ο Ελληνικός Στόλος απελευθέρωνε την Ίμβρο. Η χαρά δεν θα κρατούσε για πολύ... Τα όσα υπέστησαν οι Έλληνες ξεδιπλώνονται σ' ένα συγκλονιστικό βίντεο με ... συνεντεύξεις Ελλήνων γερόντων αλλά και νεότερων. Οι συνεντεύξεις δόθηκαν με αφορμή την έκδοση ενός βιβλίου για την Ίμβρο, γραμμένο στα τούρκικα. Τα όσα λένε απλά επιβεβαιώνουν την υποκρισία της Τουρκίας που μετά τα όσα έχει διαπράξει στην ιστορία της εναντίον των Ελλήνων , έχει τεράστια απο... περισσότερα »

Σχέδιο αλά Βραζιλία: «Πληρώστε το χρέος με δημόσιες επιχειρήσεις»

24GRστο24GRΠριν από 20 ώρες
Οι Γερμανοί προτείνουν ανταλλαγή με κρατικά φιλέτα *Δώστε μας ΔΕΚΟ για να ξοφλήσουμε χρέος, λένε οι Γερμανοί προς την Ελλάδα, ξεσηκώνοντας μια ιδέα που εφαρμόστηκε στη Λατινική Αμερική. * Κατά πληροφορίες, η πρόταση για να ανταλλαγεί ιδιοκτησία με ελληνικά ομόλογα έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και λίγο καιρό και εμφανίζεται ως μια «καλή λύση» για να γίνει το χρέος (όχι βιώσιμο, όπως λέγεται λανθασμένα συχνά) αλλά να εισέλθει σε καθοδική τροχιά. Ενα ανάλογο σχέδιο εφαρμόστηκε στη... Βραζιλία, όπου ανταλλάχθηκαν μετοχικά πακέτα δημόσιων επιχειρήσεων με χρέος της χώρας που ήταν στα χέρια... περισσότερα »

Αβάντα Τσίπρα στην κυβέρνηση μέχρι την Άνοιξη!

24GRστο24GRΠριν από 20 ώρες
*Η ομολογία του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του κ. Λαφαζάνη ότι δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει επιβεβαιώνεται πλέον και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ο οποίος, αφενός ομολογεί (σε πρόσφατη συνέντευξή του) ότι δεν έχει το μαγικό ραβδί, αφετέρου δίνει στην ίδια συνέντευξη αβάντα στην κυβέρνηση μέχρι την Άνοιξη του 2013!!! * Το ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δηλώνει δημόσια ότι περιμένει εξελίξεις την Άνοιξη του 2013, αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι μέχρι τότε δεν πρόκειται…. να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ καμία κίνηση ανατροπής της κυβέρνησης. Είπατε τίποτα; Η δήλωση αυτή κατ’ αρχήν... ... περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Επίδομα... καφέδων σε στελέχη της ΕΡΤ!

24GRστο24GRΠριν από 20 ώρες
*Επίδομα καφέδων φέρεται να δόθηκε σε ορισμένα διευθυντικά στελέχη της ΕΡΤ!! * Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παρόν... το εν λόγω επίδομα, ύψους 300 ευρώ, φέρεται να καταβάλλεται με τη δικαιολογία ότι έχουν πολλούς προσκεκλημένους στα γραφεία τους και πρέπει να κερνάνε καφέδες... *Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν;* .

Πεινάει ο Στρατός! Σε «άρθρο... 99» και οι Ενοπλες Δυνάμεις!

24GRστο24GRΠριν από 20 ώρες
*Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας. * * **Οι σαρωτικές περικοπές τα τελευταία δυόμισι χρόνια στους μισθούς των στελεχών, καθώς και στις λειτουργικές δαπάνες του στρατεύματος, που και στις δύο περιπτώσεις αγγίζουν το 50%, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα, πέρα από το ηθικό, και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.* Η εξέλιξη αυτή... απόρροια των απαιτήσεων της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, νομοτελειακά οδηγεί τις Ενοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας σε επιχειρησια... περισσότερα »

Ελέγχετε Αν Τρώτε Ακτινοβολημένα Προϊόντα;

24GRστο24GRΠριν από 20 ώρες
*ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΚΩΣ!* * **Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος ντόρος με τον codex alimentarius και κυκλοφορεί και μια φωτογραφία με πατάτες που απαγορεύεται η φύτευση τους γιατί είναι υβρίδιο σύμφωνο με τον codex alimentarius, ο οποίος απαγορεύει την επαναφύτευση των σπόρων.* Αυτοί οι σπόροι είναι γενετικά τροποποιημένοι ώστε να ... αποτρέπουν την παραγωγή καρπών για δεύτερη χρονιά και φυσικά ευθύνονται για καρκινογενέσεις σύμφωνα με έρευνες. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι πως ο codex alimentarius είναι εδώ, χρόνια τώρα, αλλά εμείς δε θέλαμε να το δούμε. Έχω στην κουζίνα μου ένα ... περισσότερα »

Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα παρέμβει Εισαγγελέας για την αλητεία της ΔΕΗ; Πόσοι ακόμη πρέπει να αυτοκτονήσουν;;

24GRστο24GRΠριν από 20 ώρες
*Δεν μπορεί πραγματικά να το χωρέσει ανθρώπινος νους και όμως, συμβαίνει... * * **Την ώρα που η ΔΕΗ καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ απροκάλυπτης ληστείας, εκτοξεύοντας με απίθανα τερτίπια τους λογαριασμούς του κόσμου, που υποφέρει να εξασφαλίσει ακόμη και ένα πιάτο φαΐ, αρνείται να κάνει διακανοσμούς σε οικογένειες ανέργων με μικρά παιδιά, σε εξαθλιωμένα γερόντια, σε άπορους που τρώνε στα συσσίτια.* Τους αντιμετωπίζει σαν μιάσματα, όταν η ίδια η επιχείρηση τους κατακλέβει, ΜΑΣ κατακλέβει ανενόχλητη με... διάφορες ουρανοκατέβατες χρεώσεις που επινοεί κάθε φορά. Κόβει το ρεύμα εν ψυχρώ, α... περισσότερα »

Το Πολυτεχνείο ψόφησε...

24GRστο24GRΠριν από 22 ώρες
*Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης* *«Η χούντα δεν τελείωσε το ’73». * * **Το φωνάζουν και το γράφουν στους τοίχους. * * **Ανιστόρητο σύνθημα μιας ανιστόρητης γενιάς.* Πολλοί πιτσιρικάδες αλλά και μεγαλύτεροι νομίζουν ότι η δικτατορία έπεσε από τη δράση της «γενιάς του Πολυτεχνείου» με κορύφωση τη νύχτα της 17/11/1973, όταν το ΑΜΧ-30 έριξε την πύλη κι εκατόμβες φοιτητών έπεσαν θερισμένες από πολυβόλα μέσα στο Πολυτεχνείο. Επέζησαν η Δαμανάκη, ο Παπουτσής και κάτι ψιλά, και μας οδήγησαν στο λαμπρό μέλλον. Η αλήθεια; *Οι βεβαιωμένοι νεκροί ήταν 24 και ούτε ένας μέσα στο Πολυτεχνείο*. *Μ... περισσότερα »

Άγιοι και Εκκλησία: Δευτέρα 19 Νοεμβρίου
Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: "Γιατί παίρνει νέα μέτρα η Τρόϊκα"

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 14 ώρες
Κήρυγμα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.

Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Κυρίλλου και Μεθοδίου, Ασκού καθώς και χειροτονίες στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκεύης Λαγκαδά.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 14 ώρες
Το απόγευμα του Σάββατου, 17 Νοεμβρίου ε. έ και ώρα 17:00 ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Ησυχαστήριο Κυρίλλου και Μεθοδίου παρουσίᾳ του κλήρου και του λαού και εν συνεχείᾳ πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνηςκ.κ. Ιωάννη στο καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου η κουρά του Μοναχού Αμβροσίου κατά κόσμον (Δημητρίου Ζάπρη). Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του απευθυνόμενος προς τον νέο μοναχό τον καλωσόρισε στην κοινωνία των ανθρώπων εκείνων που αφιέρωσαν τον εαυτό τους και τη ζωή τους στον Κύριο κα... περισσότερα »

Η Πανήγυρις της Αγίας Οικογενείας των Παλαμάδων στη Βέροια.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 14 ώρες
Το Σάββατο και την Κυριακή 17 και 18 Νοεμβρίου τελέστηκε στον ιερό ναό αγίου Λουκά της μονής Δοβρά Βέροιας η πανήγυρη της αγίας Οικογενείας των Παλαμάδων. Το εσπέρας χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος. Το πρωί της Κυριακής λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο ο σεβασμιώτατος, ο οποίος τόνισε: ««Ψυχή μου έχεις πολλά αγαθά κείμενα εις έτη πολλά». Έναν πλούσιο άνθρωπο μας παρουσίασε η σημερινή ευαγγελική παραβολή, έναν άνθρωπο, που είναι τόσο απορροφη... περισσότερα »

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΟΡΘΕΟΣ Β' ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΜΥΚΟΝΙΩΝ

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 19 ώρες
[image: dscn0319] Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αιμιλιανού, Λόφου Σκουζέ, στην Αθήνα ιερούργησε σήμερα το πρωί, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', επί τη ετησία εορτή της εν Αθήναις Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων ιδρυτών, ευεργετών και μελών αυτής. Ακολούθως, η ιερά εικόνα της Παναγίας μεταφέρθηκε λιτανευτικώς στο πλησίστιο στο Ναό κτήριο της Αδελφότητος, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια πνευματική Εκδήλωση, με ομιλητή το Σεβασμι... περισσότερα »

Εγκαίνια 66ου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου 18.11.2012.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 19 ώρες
[image: Εγκαίνια 66ου Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου 18.11.2012] Το 66ο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου εγκαινίασε την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Των εγκαινίων προηγήθηκε Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή του άφρονος πλουσίου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το να συγκεντρώνει κανείς για τον εαυτό του μόνο, είναι αφροσύνη, το να διανέμει όμως στους... περισσότερα »

Τὰ Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου, 21ην Νοεμβρίου.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 22 ώρες
Ἡ εὐσεβὴς Ἄννα σύζυγος τοῦ Ἰωακείμ, πέρασε τὴν ζωή της χωρὶς νὰ μπορέσει νὰ τεκνοποιήσει, καθὼς ἦταν στείρα. Μαζὶ μὲ τὸν Ἰωακεὶμ προσευχόταν θερμὰ στὸν Θεὸ νὰ τὴν ἀξιώσει νὰ φέρει στὸν κόσμο ἕνα παιδί, μὲ τὴν ὑπόσχεση ὅτι θὰ ἀφιέρωνε τὸ τέκνο της σὲ Αὐτόν. Πράγματι, ὁ Πανάγαθος Θεὸς ὄχι μόνο τῆς χάρισε ἕνα παιδί, ἀλλὰ τὴν ἀξίωσε νὰ φέρει στὸν κόσμο τὴν γυναίκα ποὺ θὰ γεννοῦσε τὸν Μεσσία, τὸν Σωτήρα μας Ἰησοῦ Χριστό. Ὅταν ἡ Παναγία ἔγινε τριῶν χρόνων, σύμφωνα μὲ τὴν παράδοση, ἡ Ἄννα καὶ ὁ Ἰωακείμ, κρατώντας τὴν ὑπόσχεσή τους, τὴν ὁδήγησαν στὸ Ναὸ καὶ τὴν παρέδωσαν στὸν ἀρχιερέα Ζαχ... περισσότερα »

Προεόρτια Εἰσοδίων Ὑπεραγίας Θεοτόκου, 20ην Νοεμβρίου.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 22 ώρες
Παραμονὴ τῆς μεγάλης Ἑορτῆς. *Ἀπολυτίκιον. Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.* Χαρὰν προμνηστεύεται, πᾶσιν ἡ Ἄννα νυνί, τῆς λύπης ἀντίθετον, καρπὸν βλαστήσασα, τὴν μόνην Ἀειπάρθενον· ἥνπερ δὴ καὶ προσάγει, τὰς εὐχὰς ἐκπληροῦσα, σήμερον γηθομένη, ἐν Ναῷ τοῦ Κυρίου, ὡς ὄντως ναὸν τοῦ Θεοῦ Λόγον, καὶ Μητέρα Ἁγνήν. Διαβάστε περισσότερα »

Ὅσιος Γρηγόριος ὁ Δεκαπολίτης και ο Ἅγιος Σωζόμενος, 20ην Νοεμβρίου.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 22 ώρες
Ἔζησε τὸν 9ο αἰώνα μ.Χ. καὶ καταγόταν ἀπὸ τὴν Εἰρηνόπολη τῆς Δεκαπόλεως. Τὴν χριστιανικὴ ἀνατροφή του ὄφειλε πρῶτα στὴν μητέρα του Μαρία, ἡ ὁποία μὲ τὴ ζωντανή της πίστη στὸ Χριστό, ἀνέθρεψε τὸ γιό της σύμφωνα μὲ τὶς ἐπιταγὲς τοῦ Εὐαγγελίου. Ὁ Γρηγόριος ἔγινε μοναχὸς καὶ ἀγωνιζόταν ἔντονα γιὰ ἠθικὴ τελειοποίηση. Ἐκεῖνο ποὺ ἰδιαίτερα τὸν διέκρινε, ἦταν ἡ καλλιέργεια τῆς ἐγκράτειας στὸν ἑαυτό του. Τὴν θεωροῦσε ἀπαραίτητη γιὰ τὴν καθαρότητα τοῦ νοῦ καὶ τὴν ἠθικὴ κυριαρχία στὴ σάρκα. Καὶ σὲ ὅσους τὸν ρωτοῦσαν γιατί δίνει ἰδιαίτερη βαρύτητα σ’ αὐτὴν τὴν ἀρετή, ἀπαντοῦσε μὲ τὸν αἰώνιο λό... περισσότερα »

Προφήτης Ἀβδίας ἢ Ὀβδιοὺ ἢ Ἀβδιού και ο Ἅγιος Βαρλαάμ, 19ην Νοεμβρίου.

nikolaosστοΆγιοι και ΕκκλησίαΠριν από 22 ώρες
Τὸ ὄνομά του σημαίνει «δοῦλος Κυρίου». Ἔζησε στὸ δεύτερο μισό του 6ου αἰώνα π.Χ., (κατ’ ἄλλη ἐκδοχὴ τὸ 800 π.Χ.), καὶ εἶναι ἕνας ἀπὸ τοὺς δώδεκα μικροὺς λεγόμενους προφῆτες. Καταγόταν ἀπὸ τὴν Συχὲμ (ἐκ τοῦ ἀγροῦ Βηθοχαρὰμ ἢ Βαθαχαράμ), καὶ μὲ τὴν σύντομη προφητεία του αὐστηρὰ παρατηρεῖ μὲ ἰσχυρὲς ποιητικὲς ἐκφράσεις τὴν ὑπερηφάνεια καὶ τὴν πτώση τοῦ Ἰσραήλ. Νὰ τί λέει χαρακτηριστικὰ γιὰ τὴν ὑπερηφάνεια: *«Ὑπερηφανία τῆς καρδίας σου ἐπῆρέ σε κατασκηνοῦντα ἐν ταῖς ὀπαῖς τῶν πετρῶν, ὑψῶν κατοικίαν αὐτοῦ, λέγων ἐν καρδίᾳ αὐτοῦ, τὶς κατάξει μὲ ἐπὶ τὴν γῆν; ἐὰν μετεωρισθῆς ὡς ἀετὸς καὶ ἐ... περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ1 ώρα πριν
*ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ * Πολλά ακούγονται σήμερα για τις δήθεν τρομοκρατικές διαθέσεις και επιθέσεις πολιτών εναντίων πολιτικών προσώπων και ατόμων που βρίσκονται στην πολιτική ζωή. Βέβαια αυτό που εκπλήσσει είναι, η έκπληξη που αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι για τους προπηλακισμούς. Η βία των πολιτών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής βίας και της πολιτικής ασυδοσίας αυτών που κατέχουν την εξουσία, που συνεχώς απαξιώνουν και κατηγορούν έναν ολόκληρο λαό, αποποιούνται την.......... ευθύνη, ρίχνοντας τα χρέη και τα βάρη στις πλάτες των υπηκόων τους, χωρίς όμως να αφήνουν τα δικά τ... περισσότερα »

Γερμανοί έξαλλοι: Πατάξτε, επιτέλους, τη φοροδιαφυγή

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ1 ώρα πριν
Ρουκέτες κατά των Ελλήνων πολιτικών που καθυστερούν την πάταξη της φοροδιαφυγής εξαπολύουν συστηματικά πλέον οι δανειστές της χώρας μας. Με αιχμή του δόρατος τους Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι η υπ'αριθμόν ένα προτεραιότητα της χώρας πρέπει να είναι η φορολόγηση των πλουσίων και η φοροδιαφυγή οι βολές ήρθαν χθες, για πρώτη φορά, και από τον Γερμανό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ... O Γκάμπριελ ζήτησε να παγώσουν τα προστατευόμενα περιουσικά στοιχεία των Ελλήνων στην Ευρωπαική Ενωση μέχρι να αποδείξουν ότι πλήρωσαν τους νόμιμο... περισσότερα » 
 

Μπούκωσαν τους Γερμανούς με το μύθο του τεμπέλη Έλληνα και τώρα … ψάχνονται!

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες

* Γράφει ο Τάσος Παππάς* «Δεν θα δώσουμε ούτε ένα σεντ παραπάνω», λέει στο «Βήμα» [18-11-2012] έγκυρη πηγή στο Βερολίνο, και συμπληρώνει ότι «το χρηματοδοτικό κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό για το διάστημα 2013-2014 πρέπει να καλυφθεί από την έξυπνη αναδιάταξη των υπαρχόντων πόρων». Η γερμανική κυβέρνηση [λέγε με Σόιμπλε] ψάχνει εναγωνίως τρόπους προκειμένου και να μην υποχρεωθεί το........ γερμανικό κράτος να δώσει κι άλλα λεφτά για να αντιμετωπιστεί το ελληνικό πρόβλημα και να μην κατηγορηθεί η Άνγκελα Μέρκελ ότι δεν κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να προστατευθεί η Ευρωζώνη απ... περισσότερα »

Κάνε ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
*Γράφει η **Κριεκούκη Βασιλική * Τελικά ο άνθρωπος, στο ευρύ σύνολο του, πάσχει από «στρουθοκαμιλιστικό» μαζοχισμό και σαδισμό. Σε τέτοιο βαθμό που για κάποιους φαίνεται να μην υπάρχει επιστροφή και για κάποιους άλλους χρειάζεται να πονέσουν πολύ για να βγάλουν το κεφάλι από την άμμο... Όσο το κεφάλι είναι μέσα στην άμμο, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να δημιουργεί και να αναπαράγει ότι του λένε οι άλλοι, αφού έχε............ ι χάσει την ικανότητα της «όρασης», άρα και της διάκρισης! Χωρίς την όραση πώς να καταλάβει και να ξεχωρίσει τι είναι όμορφο και τι είναι άσχημο; Πώς ... περισσότερα »

Οι μπίζνες υπεράνω όλων...

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 3 ώρες
*Γράφει ο Σταύρος Χριστακόπουλος * Βρε καλώς τους! Τι έγινε ξαφνικά; Κόσμος και κοσμάκης, υπεράνω πάσης... υποψίας, μας τα λέει περίεργα εσχάτως. Τόσο που να νομίζεις ότι ένα είδος επανάστασης όπου να ’ναι θα ξεσπάσει. Το χθεσινό «Βήμα», για παράδειγμα, φωνάζει ότι «Η τρόικα κάνει μπίζνες!». Θου Κύριε. Και τι μπίζνες δηλαδή κάνει η τρόικα; «Η ασφυκτική επιτροπεία στις τράπεζες απειλεί με αφελληνισμό - Εννέα στις............ δέκα επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν ή θα πουληθούν αναγκαστικά στους ξένους». Είναι να τσιμπιέσαι. Ειδικά αν εδώ και δύο με τρία χρόνια σκιζόσουνα ότι οι τράπεζες πε... περισσότερα »

Ο παρεοκρατικός καπιταλισμός των Αθηνών

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 3 ώρες
*Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος* Και ξαφνικά το Βήμα αυτής της Κυριακής έδινε την εντύπωση ότι είχε μετατραπεί σε φυλλάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων - σε ορισμένες σελίδες βέβαια. Τι ακριβώς συνέβη; Την Παρασκευή η Καθημερινή δημοσίευσε την είδηση ότι «Παντοδύναμοι επίτροποι θα τοποθετηθούν στις τράπεζες, ως απότοκο της ανακεφαλαιοποίησής τους, ύψους 26 δισ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η σύμβαση που.......... περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο και φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ» προβλέπει τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής κάθε τράπεζας που θα ανακεφ... περισσότερα »

Οι «παλαβοί» υπουργοί .της Ευρώπης

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 5 ώρες
Παλαβούς χαρακτήρισε ορισμένους υπουργούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως είχαν αυξημένες απαιτήσεις από τη χώρα μας. Όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Dimanche +», του τηλεοπτικού δικτύου Canal +, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών το εκμυστηρεύτηκε αυτό σε ομάδα δημοσιογράφων που τον ακολουθούσε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το....... ρεπορτάζ, διακύβευμα για τον κ. Μοσκοβισί ήταν να εξασφαλιστεί μια παράταση δύο ετών για την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσει να μειώσει τα χρέη της. Σε ερώτηση που του έκανε το Canal +, ο ... περισσότερα »
  

9 στις 10 επιχειρήσεις απειλούνται με πτώχευση

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 16 ώρες
Με αποικιοκρατικό τρόπο επιχειρείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αντί να στηρίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί συνθήκες που οδηγούν στον αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και στην επιδείνωση της ύφεσης. Από τη μια, οι όροι τους οποίους επιβάλλει η τρόικα απομακρύνουν τους υφιστάμενους μετόχους και διευκολύνουν την έλευση μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων και από την άλλη, η τοποθέτηση κοινοτικών επιτρόπων απειλεί με πτώχευση τις...... περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις και μεταφέρει στο εξωτερικό τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ετσι, δημιουργούντα... περισσότερα »

Οι Άννας και Καϊάφας μηνύουν Φούχτελ για συκοφαντική δυσφήμιση !!!

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 17 ώρες
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ Παρεξηγήθηκαν τα παλληκάρια! Δεν είναι και λίγο, «το κρυφό σου το καμάρι» να το βγάζει στην σέντρα ένας βάρβαρος (από αυτούς που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Μπανανίες) έστω και αν «ο κόσμος το ‘χε τούμπανο» Αυτό κι αν είναι απύθμενο θράσος. Στην χώρα-Βασίλειο του Άννα, και του Καϊάφα, ένας ξενόφερτος δανειστής, να αμφισβητεί την παραγωγικότητα της τιμημένης Μαυρογιαλούρειας πελατείας αλλά και........του Μαυρογιαλούρειου μηχανισμού που αυτή «υπηρετεί» επικαλούμενος *«μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Α... περισσότερα »

Εισαγγελέας Πρωτοδικών: Είστε «κυβέρνηση δωσίλογων»

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 17 ώρες
Μαίνεται ο πόλεμος δικαστικών-κυβέρνησης όπως φαίνεται από την πρωτοφανή επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου των δικαστικών που αντιδρούν στις περικοπές των προνομίων τους και στα νέα μέτρα, στην οποία κάνει λόγο για κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρει γη........ και ύδωρ στους δανειστές. Ολόκληρη η επιστολή του εισαγγελέα -στην οποία καταλήγει λέγοντας «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»-όπως την δημοσίευσε το cretalive.gr: «Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν ... περισσότερα »
 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους