Μαζί κρατάμε τις παραλίες μας ζωντανές!Email Image

Μαζί μπορούμε να σώσουμε τις παραλίες!

Κάθε καλοκαίρι, ανυπομονούμε να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες της χώρας μας και να συλλέξουμε ακόμη περισσότερες πολύτιμες αναμνήσεις δίπλα στο κύμα. Θάλασσα και Ελλάδα πήγαιναν πάντα χέρι – χέρι. Οι ακτές μας δίνουν χρώμα στα καλοκαίρια μας, προσελκύουν τουρισμό, μας προστατεύουν από ακραία καιρικά φαινόμενα και φιλοξενούν εκτός από εμάς έναν απίστευτο πλούτο ζωής με χιλιάδες είδη φυτών και ζώων.

Πόσα όμως γνωρίζουμε για αυτές; Ξέρουμε από τι απειλούνται και πώς μπορούμε να τις προστατέψουμε; Κανείς μέχρι τώρα δεν έχει αποτυπώσει τις απειλές που δέχεται αυτός ο κοινός μας πλούτος. Μπαζώματα, αυθαιρεσίες και άλλες «ανθρώπινες εφευρέσεις» αλλοιώνουν τις παραλίες μας, οι οποίες ήδη υποφέρουν από φυσικές πιέσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.

Για αυτό, ξεκινάμε μια νέα πρωτοβουλία για την προστασία των παραλιών μας και σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας! Με ένα κλικ, συμπληρώνοντας ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο με θέα στη μοναδική ακτογραμμή της χώρας μας. Πώς να προστατέψεις άλλωστε κάτι, αν δεν το γνωρίζεις πρώτα;

Μαζί, θα δημιουργήσουμε το πρώτο ολοκληρωμένο παζλ για την ακτογραμμή μας, τις απειλές που δέχεται και όσα πρέπει να γίνουν. Μαζί, μπορούμε να σώσουμε τις παραλίες μας και να τις κρατήσουμε ζωντανές.
Κάνε την αρχή εδώ!
Ακολούθησέ μας
social icon social icon social icon social icon

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους