ΥΓΕΙΑ: Πρωταγωνιστής στον τομέα της καρδιάς

Σύνδεση στην πηγή...

ΥΓΕΙΑ: Πρωταγωνιστής στον τομέα της καρδιάς

Το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, πρωτοπορεί στον τομέα των παθήσεων της καρδιάς, καθώς προσφέρει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση, από το στάδιο της πρόληψης, διάγνωσης έως τη θεραπεία και κλινική / εργαστηριακή παρακολούθηση ασθενών με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στο ΥΓΕΙΑ εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης των εκδηλώσεων της στεφανιαίας νόσου (στεφανιογραφία / πρωτογενής αγγειοπλαστική / stenting, τεχνικές θρομβεκτομής), καθώς και μέθοδοι επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογικής αντιμετώπισης αρρυθμιών (κατάλυση- ablation, εμφύτευση βηματοδοτών / απινιδωτών και αμφικοιλιακών συσκευών) και επεμβατικής αντιμετώπισης (ablation) κολπικής μαρμαρυγής.

Στο ΥΓΕΙΑ υφίσταται η πλέον οργανωμένη ομάδα καρδιάς πολλαπλών ειδικοτήτων, που ασχολείται με την επίλυση πολύπλοκων ή αμφισβητούμενων καρδιολογικών θεμάτων, με κύριο στόχο τη διακαθετηριακή επιδιόρθωση ή τοποθέτηση καρδιακών βαλβίδων.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο λειτουργεί το πρώτο στην Ελλάδα (και ένα από τα πρώτα παγκοσμίως) εξειδικευμένο Τμήμα Διαδερμικών Καρδιακών Βαλβίδων, στο οποίο πραγματοποιούνται επεμβάσεις διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας, διόρθωσης ανεπάρκειας της μιτροειδούς βαλβίδας και σύγκλεισης παραβαλβιδικών διαφυγών.

Το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων εισήγαγε με επιτυχία στην Ελλάδα τη διαδερμική επιδιόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας με το σύστημα Mitraclip (Abbott Vascular) από την έναρξη του Τμήματος και έχουν εμφυτευθεί περισσότερα από 100 clips έως σήμερα. Η εμπειρία του προσωπικού του Τμήματος ανέρχεται σε περισσότερες από 800 διαδερμικές αντικαταστάσεις αορτικών βαλβίδων με σχεδόν όλους τους τύπους που είναι διαθέσιμοι σήμερα και από όλες τις δυνατές προσβάσεις εμφύτευσης.

Επιπρόσθετα, το ΥΓΕΙΑ πρωτοπορεί στο χώρο της απεικονιστικής καρδιολογίας με το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς. Το Τμήμα διαθέτει δύο μαγνητικούς τομογράφους 1.5 Tesla (Philips Intera και Achieva) και σύγχρονο λογισμικό που μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των καρδιακών εξετάσεων. Η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς και η Μαγνητική Στεφανιογραφία αποτελούν τις πλέον σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές στην καρδιολογία.

Σχολιάζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ΥΓΕΙΑ στο χώρο της ιδιωτικής υγείας σε ένα ευμετάβλητο και δύσκολο περιβάλλον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέας Καρταπάνης επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το όραμα του ΥΓΕΙΑ για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του με στόχο αυτές να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης ποιότητας παγκοσμίως, σε ένα υγιές περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αξιοπιστία, η πρωτοπορία και ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη ζωή.

Εθισμός στα smartphones: Οι επιπτώσεις στην υγεία των εφήβων

Σύνδεση στην πηγή...

Εθισμός στα smartphones: Οι επιπτώσεις στην υγεία των εφήβων

Τις επιπτώσεις που έχει η υπερβολική ενασχόληση των εφήβων με συσκευές όπως tablets, smartphones και τηλεόραση μελέτησαν οι επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που ανέφεραν πως περνούσαν περισσότερο χρόνο με συσκευές με οθόνες και έβλεπαν τηλεόραση, είχαν συμπεριφορές που μπορούν να οδηγήσουν στην παχυσαρκία.

Η έρευνα συμπεριέλαβε 24.800 εφήβους εκ των οποίων σχεδόν το 20% περνούσε περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα με smartphones, tablets, υπολογιστές και videogames, ενώ ποσοστό 8% έβλεπε πάνω από 5 ώρες την ημέρα τηλεόραση.

bigstock Green Televiewer pillow 7959652

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι έφηβοι που αφιερώνουν περισσότερες από 5 ώρες την ημέρα σε τέτοιες συσκευές, έχουν 43% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι σε σύγκριση με εφήβους που δεν το κάνουν.

Ανακάλυψαν επίσης ότι οι ίδιοι έφηβοι είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πίνουν καθημερινά σακχαρούχα ροφήματα, να μην κοιμούνται αρκετά και να μην ασκούνται.

Σύμφωνα με την ερευνήτρια Dr. Erica L. Kenney, η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι ο περιορισμός της ενασχόλησης των παιδιών και των εφήβων με συσκευές που έχουν οθόνη πιθανώς να είναι το ίδιο σημαντικός για την υγεία με τον περιορισμό του χρόνου που βλέπουν τηλεόραση.

 

Πως μια αγκαλιά κάνει καλό στην υγεία μας


Σύνδεση με την πηγή...


Αγκαλιά: Μια ένδειξη τρυφερότητας και αγάπης. Η μέση αγκαλιά διαρκεί περίπου 3-5 δευτερόλεπτα. Τώρα όμως επιστήμονες βρήκαν πως η αγκαλιά κάνει καλό και στην υγεία μας.
 
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν μια αγκαλιά δεν κρατά τόσο λίγο, αλλά διαρκεί 20 δευτερόλεπτα και παραπάνω, τότε υπάρχει πολυεπίπεδη θεραπευτική επίδραση και σε σωματικό όσο και σε νοητικό επίπεδο.
 
Που οφείλεται όμως αυτό; Όπως εξηγούν οι ειδικοί μια αγκαλιά αυξάνει την παραγωγή της ωκυτοκίνης ή οξυτοκίνης. Της ορμόνης που προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία αφού μας βοηθά να χαλαρώσουμε, "χτυπώντας" την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.
 
Η ορμόνη όμως αυτή ανακουφίζει τον πόνο, αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας, εκτινάσσει την αυτοεκτίμηση...προλαμβάνει τα εμφράγματα αφού:
- αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα.
- βοηθά την καρδιά να λειτουργεί φυσιολογικά.
 
Όπως έδειξαν έρευνας όσοι δεν δίνουν και δεν παίρνουν αγκαλιές τόσο συχνά είναι πολύ πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα και να έχουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό. Βελτιώνει επίσης η παραγωγή της ωτυκοκίνης το νευρικό σύστημα...αφού χαλαρώνει τα νεύρα μας & ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
 
Επίσης οι έρευνες έδειξαν ότι όταν τα επίπεδα ωκυτοκίνης των ανθρώπων είναι υψηλά, η γενναιοδωρία τους απέναντι σε αγνώστους αυξάνεται κατά 80%.

Τα φαγητά που είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδιά μας

Σύνδεση στην πηγή...

 

Αυτό που θεωρείται ισορροπημένη διατροφή για τους ανθρώπους δεν ταιριάζει στα ζώα συντροφιάς που φιλοξενούμε στο σπίτι μας και κάποιες φορές μπορεί να αποδειχθεί και ιδιαίτερα τοξική. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα είστε έτοιμοι να ενδώσετε στο ζώο σας δίνοντας κομμάτι από την τούρτα που κρατάτε επειδή σας "ικετεύει" με τα μάτια του, ξανασκεφτείτε το. Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις τροφές που θεωρούνται άκρως επικίνδυνες για τα ζώα.

 

Περισσότερα…

 

Windows 10

 

Έρευνα: Και οι σκύλοι «γκριζάρουν» από το στρες

Σύνδεση στην πηγή...

 

Μπορεί η εμφάνιση γκρίζων μαλλιών λόγω στρες να είναι συχνή στους ανθρώπους, ωστόσο σύμφωνα με μια νέα έρευνα, και οι σκύλοι μπορούν να «γκριζάρουν» όχι μόνο λόγω γήρατος, αλλά και από το άγχος.

 Βάσει της έρευνας Αμερικανών επιστημόνων -η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Applied Animal Behaviour Science»- καισύμφωνα με την  Telegraph,  οι σκύλοι οι οποίοι ζουν κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες, φαίνεταινα αποκτούν γκρίζες τρίχες νωρίτερα από τα πιο ξέγνοιαστα τετράποδα.

 Οι ερευνητές μοίρασαν ερωτηματολόγια στους ιδιοκτήτες περίπου 400 σκύλων, σχετικά με τον τρόπο ζωής, τη συμπεριφορά αλλά και την υγεία των κατοικίδιών τους. Εξετάστηκε επίσης πόσο συχνά ένας σκύλος έτρεχε με φόρα προς τους ιδιοκτήτες του, πηδώντας πάνω τους, με την επιστροφή τους στο σπίτι.

 Από την έρευνα, η οποία διεξήχθη σε σπίτια και κτηνιατρικές κλινικές κυρίως στην πολιτεία του Κολοράντο, εξαιρέθηκαν οι ανοιχτόχρωμοι σκύλοι, καθώς ήταν δύσκολο να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει πιο γκρίζο το τρίχωμά τους.

 Βάσει των ευρημάτων, τα πιο ανήσυχα, νευρικά και παρμορμητικά σκυλιά, αλλά και εκείνα που έδειξαν να φοβούνται τους δυνατούς θορύβους, εμφάνισαν γκρίζες τρίχες νωρίτερα από τα πιο ήρεμα τετράποδα, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

 naftemporiki.gr 

 

 

Windows 10

 

Μία πιο «υγιεινή» πρόταση για τα παραδοσιακά μελομακάρονα

Σύνδεση στην πηγή...

 

Θρεπτική αξία: Τα μελομακάρονα είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά παραδοσιακά γλυκίσματα που απολαμβάνουμε την περίοδο των Χριστουγέννων. Στην παραλλαγή που προτείνεται με αλεύρι ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και καρύδι, γίνονται ακόμα πιο θρεπτικά!

Το αλεύρι ολικής άλεσης είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, ενώ περιέχει βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά ευεργετικά για την υγεία μας. Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών αλλά και αντιοξειδωτικών συστατικών, ευεργετικών για την υγεία. Για να δώσουμε γλυκιά γεύση αποφεύγοντας τη λευκή ζάχαρη, επιλέγουμε μέλι ή συνδυασμό μελιού με καστανή ζάχαρη που ως λιγότερο επεξεργασμένα προϊόντα έχουν υψηλότερη θρεπτική αξία.

Το πορτοκάλι αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης C, ενώ τα καρύδια προσφέρουν πολυακόρεστα λιπαρά και βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε, που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς.

Συνταγή (για περίπου 20 τεμάχια)

 

Συνέχεια Εδώ…

 

 

για Windows 10

 

Τα μυστικά που μόνο οι αεροσυνοδοί γνωρίζουν και δεν αποκαλύπτουν

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Η δουλειά μιας αεροσυνοδού ή ενός φροντιστή δεν είναι φυσικά να σερβίρει απλώς καφέδες χαμογελώντας συνεχώς. Είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των επιβατών και ξέρουν πάρα πολλά για τις πτήσεις, πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε εμείς. Προκειμένου να μάθει περισσότερα για τις αεροπορικές εταιρείες ένας χρήστης της ιστοσελίδας Quora έκανε την εξής ερώτηση: "Πείτε μας μερικά πράγματα που γνωρίζει το προσωπικό της καμπίνας ενός αεροσκάφους αλλά δεν θα μας τα έλεγε ποτέ" Κάποιοι λοιπόν αεροσυνοδοί απάντησαν και μοιράστηκαν μαζί μας μερικές αλήθειες και ορισμένα από αυτά που συμβαίνουν στα 38.000 πόδια.

 

Συνέχεια εδώ….

 

 

 

Windows 10

 

Πώς συνδέεται η ασπιρίνη με τον καρκίνο στο πάγκρεας;

Σύνδεση στην πηγή...

 

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν ασπιρίνη για την μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου ή του καρκίνου του παχέος εντέρου, έχουν ένα επιπλέον όφελος σύμφωνα με νεώτερα επιστημονικά ευρήματα.

Ερευνητές από την Κίνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή λήψη μικρής δόσης ασπιρίνης, συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου στο πάγκρεας.

Η έρευνα χρησιμοποίησε στοιχεία από 761 ανθρώπους που διαγνώστηκαν με καρκίνο στο πάγκρεας στη Σαγκάη από το 2006 έως το 2011.

Η ομάδα αυτή συγκρίθηκε με μια ομάδα 794 ανθρώπων που δεν έπασχαν από καρκίνο. Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι λάμβαναν καθημερινά ασπιρίνη.

Ποσοστό 18% των ασθενών χωρίς καρκίνο ανέφερε τακτική λήψη μικρής δόσης ασπιρίνης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ασθενών με καρκίνο ανήλθε στο 11%.

 

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

 

Windows 10

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους