Ποιες πόλεις αναμένεται να πλημμυρίσουν στα επόμενα 30 χρόνια

Σύνδεση στην πηγή...

 

Του Κοσμά Ζακυνθινού

kzakinthinos@pegasus.gr

Ανοδο της στάθμης των ωκεανών έως και δύο μέτρα μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν μεγαλουπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη έως το τέλος του αιώνα μας, με τη στάθμη των θαλασσών του πλανήτη να ανέβει κατά μέσο όρο 20 εκατοστά περίπου έως το 2050.

Ωστόσο, η άνοδος των υδάτων δεν θα είναι ομοιόμορφη. Πάνω από το 90% των παράκτιων πόλεων αναμένεται να αντιμετωπίσουν άνοδο των υδάτων μεγαλύτερη από 20 εκατοστά. Σε μερικές παράκτιες περιοχές, που επηρεάζονται περισσότερο από τη δυναμική των ωκεανών, όπως στην ατλαντική ακτή των ΗΠΑ και στις νορβηγικές ακτές, η άνοδος μπορεί να φθάσει τα 40 εκατοστά.

 

Περισσότερα…

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

50 συναρπαστικές πληροφορίες για τη γάτα σας

Σύνδεση στην πηγή...

 

Είναι γνωστό ότι οι γάτες είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια στον κόσμο. Μάθετε 50 πληροφορίες για τα συμπαθή αιλουροειδή.

 

Περισσότερα…

 

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

«91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Σύνδεση προς την πηγή.

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) παρουσιάζει την έκθεση  91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού  , από τις συλλογές της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ.& Σ. Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσολογγίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο κτίριο του Μεταξουργείου, από τις  8 Νοεμβρίου  2016 έως τις 8 Ιανουαρίου 2017. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, στις 20:00, την επιμελείται η Λουίζα Καραπιδάκη και συνοδεύεται από κατάλογο.

 

Συνέχεια εδώ

 

Έργον Επικοινωνία
MichaelidesPost 2016

 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους