Την 20ην Δεκεμβρίου, Ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ Θεοφόρος.

Την 20ην Δεκεμβρίου, Ἅγιος Ἰγνάτιος ὁ Ἱερομάρτυρας καὶ Θεοφόρος.

Ὁ χρόνος γέννησης καὶ ἡ ἐθνικότητα τοῦ Ἅγιου Ἰγνατίου εἶναι ἀσαφή. Στὸ θρόνο τῆς Ἀντιόχειας ὁ Ἰγνάτιος ἀνέβηκε μεταξὺ 68 – 70 μ.Χ. Ποίμανε σὰν ἀποστολικὸς διδάσκαλος καὶ στάθηκε φρουρὸς τῶν ψυχῶν τοῦ ποιμνίου του. Ὅταν ὁ Τραϊανὸς διέταξε διωγμὸ κατὰ τῶν Χριστιανῶν, θαρραλέα ὁ Ἰγνάτιος, ἐνῶ ὁ βασιλιὰς περνοῦσε ἀπὸ τὴν Ἀντιόχεια, παρουσιάστηκε μπροστά του καὶ ὑπεράσπισε τὰ δίκαια τῆς Ἐκκλησίας καὶ τὴν ἀλήθεια τῆς χριστιανικῆς πίστης. Τότε ὁ Τραϊανός, διέταξε τὴν σύλληψη τοῦ Ἰγνατίου καὶ τὴν μεταφορά του στὴν Ρώμη. Οἱ χριστιανοὶ τῆς Ρώμης σκόπευαν νὰ τὸν ἀπαλλάξουν ἀπὸ τὸ μαρτύριο, ἀλ... περισσότερα »

Την 20ην Δεκεμβρίου, Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κρονστάνδης, Ρῶσος.

Στοιχεῖα γιὰ τὴν ζωή του παίρνουμε ἀπὸ τὸ βιβλίο «Ἅγιος Ἰωάννης τῆς Κροστάνδης» τοῦ Ἐπισκ. Ἀλεξάνδρου Σεμενὼφ – Τιᾶν – Σάνσκυ, ποὺ τὸ μετέφρασε ὁ Ἀρχιμ. Τιμόθεος Καθηγούμενος τῆς Ι. Μονῆς Παρακλήτου Ὠρωποῦ καὶ τὸ ἐξέδωσε ἡ ἴδια ἡ Μονή. Αὐτὸς ὁ Ἅγιος Ἰωάννης λοιπόν, γεννήθηκε στὶς 18 Ὀκτωβρίου τοῦ 1829 στὸ χωριὸ Σούρα τοῦ νομοῦ Ἀρχάγγελκ καὶ τὸ πρῶτο του ὄνομα ἦταν Ἰβᾶν Ἤλιτς Σέργιεφ. Οἱ γονεῖς του ὀνομάζονταν Ἠλίας Μιχαήλοβιτς Σέργιε

Αντίδραση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών για τα προνόμια

Αντίδραση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών για τα προνόμια

«Ουδέν προνόμιο έχει παραχωρήσει η Ελληνική Πολιτεία στους διατελέσαντες κατά το παρελθόν εκπροσώπους του ελληνικού λαού», αναφέρει η Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη. «Επί τη ευκαιρία ενός θλιβερού περιστατικού, το οποίο μοιραία έντονα ενόχλησε την ελληνική κοινή γνώμη, κάποιοι στην ......... κυβέρνηση προσφέροντας φαιδρή σπονδή στον ευκαιριακό λαϊκισμό, διέρρευσαν τις προθέσεις τους για κατάργηση των βουλευτικών προνομίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση και καταγγέλλεται ότι «οι δημαγωγοί μεταξύ των ευφάνταστων νέων ριζο... περισσότερα »

Βόμβα στο Σκαραμαγκά! Οι "γαλάζιοι" συνδικαλιστές "διαγράφουν" Σαμαρά

Οι προσκείμενοι στη ΝΔ συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά “διαγράφουν” τον Αντώνη Σαμαρά τον οποίο “κατηγορούν” ότι “αυτός και η Κυβέρνηση του πορεύονται με βασική πολιτική τους , την συγκάλυψη σκανδάλων και την εμμονή στο λάθος, προκειμένου να διατηρηθούν λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία”. *Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά:* “Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έκριναν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος διερεύνησης του σκανδάλου των Υ/Β και των ΕΝΑΕ. Μετά ............ λύπης μας διαπιστώσαμε ότι εργαζόμενοι ... περισσότερα »

Μιχαλάκη, έλα στον θείο

*Γράφει η Ρέα Βιτάλη* Πώς το ‘λεγε η γιαγιά μου; Είναι να μη μάθει ο άνθρωπος στο τζάμπα. Πώς να ξεμάθει ο Μ. Λιάπης απ΄ αυτά; O Μ. Λιάπης παίζει και σε μια άλλη κατηγορία. Του αιώνιου παιδιού. Έχει πολλά η ελληνική κοινωνία. Παράγει λίπασμα εξαιρετικό η άγια «ελληνική οικογένεια». Πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει και θείος. Και μάλιστα «άκληρος». Με εξουσία ή χρήμα. Αυτόματα παραδίδουν το παιδί στις προστατευτικές φτερούγες του. Με αυτοματισμό από τη γέννησή του. Οι πρώτες λέξεις και συγχρόνως κατεύθυνση που..... παίρνει, είναι «πήγαινε Μιχαλάκη στον θείο». Ένα ολόκληρο σύστημα οργαν... περισσότερα »

Ακόμα τρώμε «άλογο»!

Πρόστιμα συνολικού ύψους 446.000 ευρώ για παραβάσεις επιβλήθηκαν σε 60 επιχειρήσεις τροφίμων τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο ελέγχων του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σε ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται ότι σε 23 επιχειρήσεις ανιχνεύτηκε DNA αλόγου σε διάφορα προϊόντα. Για όσες από τις παραπάνω περιπτώσεις προβλέπεται από τη νομοθεσία οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στην..... αρμόδια εισαγγελική αρχή. Τα πρόστιμα, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων: Για κατοχή και διάθεση μη ασφαλών-ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων, μη κανονικών τροφίμων, νοθευμένων τρο... περισσότερα »

Ολοι .........κλαίμε σήμερα για τον Λιάπη

Για τρίτη συνεχή ημέρα το hashtag #free_liapis είναι στην πρώτη θέση των trends στο twitter. Ειδικά σήμερα μετά την διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη από τη ΝΔ και το γεγονός ότι δεν έμφανίστηκε στο δικαστήριο, γίνεται πανηγύρι! Dont worry be liapis :) #free_liapis Να μας ενημερώσετε αν τον...... διαγράψουν απο κανενα σύλλογο γκολφ. Πιο σημαντικό θα ειναι #free_liapis Αν ο Λιάπης περνούσε το Κοκκίνο, με ανασφάλιστο Υποβρύχιο, θα γλίτωνε ο βλάκας ! #WTF #free_liapis Κι επειδή τον διαγραψανε; Αυτός σύντομα θα κυκλοφορεί με πλαστή ταυτότητα μέλους της Νέας Δημοκρατίας! #free_liapis #free_lia... περισσότερα »

Fwd: Newsletter 20/11/2013From: bostanistas 
Date: 2013/11/20
Subject: Newsletter 20/11/2013
To: 

bostanistas.gr
Θέματα
της Μαρίας Πετρίδη
20/11/13, 06:45
Από εκείνη τη μέρα άρχισαν να μπαίνουν στο σπίτι, μαζί με τα αδέσποτα ζώα, και τα αδέσποτα φυτά που έβρισκα στο δρόμο μου. Όσο ταλαιπωρημένο κι αν ήταν, όσο ξερό κι αν φαινόταν, το μάζευα και το φρόντιζα προσφέροντάς του τα βασικά, χώμα, νερό και γλυκόλογα.
Συνταγές
της Αναστασίας Λαμπρία
20/11/13, 06:58
Της εποχής είναι τα γλυκά κάστανα σε σιρόπι και αλκοόλ, που φιλεύω τους φίλους μου τα τελευταία χρόνια. Κάνω μια παγαποντιά ωστόσο, ενισχύοντας τον αγαπημένο μου καστανά.
των Αγλαΐας Κρεμέζη, Κώστα Μωραΐτη
20/11/13, 06:52
Η σούπα που σας προτείνω σήμερα είναι ελεύθερη διασκευή συνταγής από το Πιεμόντε, την εύφορη περιφέρεια στη βορειοδυτική άκρη της Ιταλίας. Πρόκειται για μια πλούσια, σκορδάτη κρεατο-λαχανόσουπα με κάστανα, που θυμίζει πολύ τις χορταστικές σούπες του Μεσαίωνα.
Bostanistas.gr © 2013
powered by phplist v 2.10.12, © tincan ltd--

Fwd: Newsletter 19/11/2013


From: bostanistas 
Date: 2013/11/19
Subject: Newsletter 19/11/2013
To:


bostanistas.gr
Θέματα
της Καλής Δοξιάδη
19/11/13, 07:34
Όπως πολλές οικογένειες, έτσι μπορούν και οι κήποι να έχουν το χαϊδεμένο τους μέλος, εκείνο που συγκεντρώνει φροντίδα και περιποίηση αν όχι απαραίτητα κα ι αγάπη. Στον δικό μου κήπο το χαϊδεμένο παρτέρι απολαμβάνει αμέτρητη φροντίδα και περιποίηση αλλά δεν μπορώ να πω ότι το αγαπώ ιδιαίτερα. Υπάρχουν άλλα μέρη του κήπου που αισθάνομαι πο&lambda ;ύ πιο δικά μου. Θα εξηγηθώ.
Παραγωγοί + προϊόντα
του Δημήτρη Μπούτου
19/11/13, 04:59
Δύο νέοι παραγωγοί από τη Σπάρτη, με σύντομη πορεία αλλά με μεράκι και νοιάξιμο που θα ζήλευε και ο πλέον φτασμένος του είδους, βρίσκονται πίσω από το ελαιόλαδο TIMION: λιτό, στιβαρό, ευπαρουσίαστο με όλα τα αρώματα της λακωνικής γης.
Μαγειρικές ιστορίες
της Χριστίνας Ταχιάου
19/11/13, 07:50
Μ' αρέσει πολύ να λέω ευχάριστα πράγματα σε όλο τον κόσμο. Αν σε ένα μαγαζί βρω κάτι που μ' ενθουσιάζει, θα το πω στην πωλήτρια, θα πιάσω κουβέντα με τους γύρω μου, θα μιλήσω γι αυτό, θα το υμνήσω, θα ακούσω γνώμες, θα φύγω με καινούργιες εμπειρίες: προτιμώ να κάνω ξεχωριστές τις πιο αδιάφορες στιγμές της ημέρας.
Συνταγές
της Αμαλίας Λογαρά
19/11/13, 07:40
Η πιο γνωστή και αγαπητή εκδοχή του αυστριακού γεμιστού γλυκού είναι εκείνη με το μήλο, συνδυασμένο συχνά με σταφίδες και κανέλα. Σήμερα σας ετοιμάζω σπιτικό στρούντελ σε δύο παραλλαγές: με κοινό αλεύρι αλλά και αλεύρι ζέας. Το αποτέλεσμα και στις δύο εκδοχές θα είναι το ίδιο τραγανό, εύγευστο και λαχταριστό.
Bostanistas.gr © 2013
powered by phplist v 2.10.12, © tincan ltd--

Fwd: Newsletter 17/11/2013


---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: bostanistas 
Ημερομηνία: 18 Νοεμβρίου 2013 - 8:19 π.μ.
Θέμα: Newsletter 17/11/2013
Προς: 


bostanistas.gr
Παραγωγοί + προϊόντα
του Δημήτρη Μπούτου
17/11/13, 08:10
Τα αληθινά φασόλια Πρεσπών συγκεντρώνουν τα στοιχεία των ιδανικών οσπρίων: λεπτόφλουδα, βραστερά, ό,τι πρέπει για νόστιμες, χυλωμένες φασολάδες. Ένας υποδειγματικός συνεταιρισμός της περιοχής, με την ονομασία "Πελεκάνος", διακινεί, εδώ και πέντε χρόνια, τον ντόπιο τούτο θησαυρό με τον καλύτερο και πλέον αποδοτικό τρόπο.
Συνταγές
της Σεβαστής Χρηστίδου - Λιοναράκη
17/11/13, 08:18
Ούτε το μήλο της Έριδος, ούτε το μήλο της Εύας, ούτε το μήλο του Αδάμ, ούτε το μήλο του Νεύτωνα, ούτε το δηλητηριασμένο μήλο της Χιονάτης, ούτε το πεσμένο κάτ&o mega; από τη μηλιά - τα μήλα που μπήκαν στην κατσαρόλα μου, υπό τους ήχους του CD "Compay Segundo duets", ήταν άσημα, καθημερινά, απλά.
του Άρη Τσανακλίδη
17/11/13, 08:04
Την περασμένη εβδομάδα ανέβηκα στο αγαπημένο μου Πήλιο. Ο καιρός ήταν μουντός και έβρεχε συνεχώς, η ξυλόσομπα έκαιγε στο φουλ και ήθελα να βάλω μια κατσαρόλα πάνω της και να σιγοβράσω ωραία φασόλια.
Bostanistas.gr © 2013
-
powered by phplist v 2.10.12, © tincan ltd--

Fwd: Newsletter 18/11/2013

Από: bostanistas 
Ημερομηνία: 18 Νοεμβρίου 2013 - 8:40 π.μ.
Θέμα: Newsletter 18/11/2013
Προς:


bostanistas.gr
Θέματα
της Γκέλης Βούρβουλη
18/11/13, 07:22
Πριν απο λίγες μέρες βρέθηκα στις Βρυξέλλες κι επειδή είχα υποσχεθεί στην Αναστασία ότι θα γύριζα με κάτι ενδιαφέρον, όταν ο οικοδεσπότης του ταξιδιού μο&u psilon; πρότεινε τη μπύρα Westvleteren ακολούθησα τη συμβουλή του και επέστρεψα με δύο μικρά μπουκάλια στη βαλίτσα μου.
του Αθανάσιου Τσαυτάρη
18/11/13, 07:02
Αυτή είναι η ιστορία του τεχνητού ύφαλου της Καλύμνου. Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά. Παρά την πρωτογενή μορφή του, σε λίγα χρόνια γέμισε φυκιάδες και ψάρια. Παρεμπόδιζε τις τράτες να ξαναψαρέψουν στην περιοχή. Ο τόπος γέμισε μπαρμπούνι.
Συνταγές
του Δημήτρη Ποταμιάνου
18/11/13, 07:17
Ξεσηκώνω τη συνταγή για ένα οικογενειακό γλύκισμα που έτερψε μικρούς και μεγάλους χρόνια πολλά τώρα. Δυτικότροπο χαλβά θα τον έλεγα και είναι τουλάχιστον εξίσου απολαυστικός με τον δικό μας, ανατολίτικης εμπνεύσεως.
της Λεονί Σταφυλά
18/11/13, 07:16
Επιμένω στις τάρτες. Πρώτα απ' όλα γιατί μ' αρέσουν πολύ, η σχέση ψωμί και γέμιση τις κατατάσσει αυτομάτως στην κατηγορία comfort food. Έπειτα, αρέσουν σε όλους - δεν έχω συναντήσει ακόμη εκείνον που θ' αρνηθεί ένα κομμάτι τάρτας - πόσο μάλλον τη σημερινή με ροκφόρ, σπανάκι και το συγκλονιστικό πράσινό της χρώμα.
Bostanistas.gr © 2013
powered by phplist v 2.10.12, © tincan ltd--

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους