Translate

Οι κίβδηλες επιλογές του Λαού.

Ο πρώτος πολιτικός που δήλωσε στον Λαό, ότι έρχονται δύσκολες μέρες, και δυσκολίες στην επίλυση των οικονομικών θεμάτων της Χώρας, ήταν ο Κώστας Καραμανλής.
-
Φίλες και Φίλοι, κάποιοι από μας δεν αντέχουμε στην παραδοχή της αλήθειας.
Αυτόν που κατηγορούμε ότι δεν μίλησε και δεν μιλάει, ειδοποίησε τον Ελληνικό Λαό και του ζήτησε Πάγωμα Μισθών και Συντάξεων με χρονικό ορίζοντα καθορισμένο εκ των προτέρων.
-
Έκτοτε, ο Ελληνικός Λαός, 'πλανεμένος' ή "δυσκοίλιος", διαλέγει πολιτικούς ως "γλυκόκελαηδες σειρήνες". Στρεφόμαστε διαρκώς σε πολιτικές με κίβδηλες λύσεις.
-
Για να "δούμε" την επόμενη φορά, μετά το τέλος της τετραετίας, ποιες θα είναι οι επιλογές μας. Πάντως, όσο δεν ομονοούν τα περισσότερα κόμματα, οι λύση της κρίσης θα έλθει μόνο με σκληρή εργασία του Λαού και όχι με μαγκιά.
Για να δούμε.....

Επιμέλεια: Ιωάννης ό Φίλος.
Απρίλιος 2016
Information Services
HellasMagazinePress (R) 2015-2016

Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί σώζουν ζωές

Από: https://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/ygeia/item/93871

Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί σώζουν ζωές


Καμία Zumba , αρχίστε τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς! Τι αναφέρει νέα μικρή έρευνα Ελλήνων ερευνητών.
Οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί βελτιώνουν την ικανότητα των ηλικιωμένων καρδιοπαθών να πηδάνε ψηλότερα και ταχύτερα, σύμφωνα με μια νέα μικρή έρευνα Ελλήνων ερευνητών. Επίσης, όσοι χορεύουν έχουν δυνατότερα πόδια και μπορούν να περπατήσουν μεγαλύτερες διαδρομές.
Οι ερευνητές του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καθηγητή καρδιολόγο-παθολόγο Αστέριο Δεληγιάννη και τον Ζαχαρία Βορδό, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "European Journal of Cardiovascular Nursing" της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας. Συμμετείχαν, επίσης, οι Ευαγγελία Κουιδή, Φώτης Μαυροβουνιώτης, Αντωνία Καλτσάτου, Θωμάς Μεταξάς και Ελευθέριος Δημητρός.
Η μελέτη έγινε σε 40 άτομα με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια και με μέση ηλικία 73 ετών, οι οποίοι δεν είχαν ασκηθεί καθόλου το προηγούμενο έτος. Ορισμένοι παρακολούθησαν ένα τρίμηνο πρόγραμμα παραδοσιακών ελληνικών χωρών, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν το συνηθισμένο καθιστικό στιλ ζωής.
Διαπιστώθηκε ότι, έπειτα από τρεις μήνες, όσοι είχαν κάνει χορούς, πηδούσαν κατά μέσο όρο 10% ψηλότερα και 6% ταχύτερα, ενώ η δύναμη των ποδιών τους είχε αυξηθεί κατά 10%, σε σχέση με την έναρξη της έρευνας. Επίσης, είχαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με όσους δεν είχαν κάνει χορούς.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι, με δεδομένο πως οι παραδοσιακοί χοροί είναι δημοφιλείς ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων και συχνοί σε γάμους και πανηγύρια στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περισσότερο σε προγράμματα αποκατάστασης και ενδυνάμωσης των μυών, ώστε αυτά να γίνουν πιο ελκυστικά.
«Τα φυσιολογικά οφέλη των ελληνικών χορών θα μπορούσαν να δώσουν στους ασθενείς περισσότερη ανεξαρτησία στην καθημερινή ζωή τους, βοηθώντας τους να περπατούν και να ανεβαίνουν σκάλες. Θα μπορούσαν επίσης να βελτιώσουν τον συντονισμό και να μειώσουν τον κίνδυνο των πτώσεων και των τραυματισμών. Είναι δυνατό οι ελληνικοί χοροί να χαρίζουν καρδιακή οφέλη όπως τα προγράμματα της Zumba με μουσική λάτιν», δήλωσε ο Βορδός.
ΠΗΓΗ: news247.gr


1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους