Βραδινό της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου

Εξέγερση στην Ελλάδα βλέπουν κάποιοι Γερμανοί

*Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ* Σοκ προκαλούσε ο τίτλος του άρθρου της γερμανικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ελλάδα - Λαϊκή εξέγερση εν όψει»! Το σημαντικότερο όμως δεν ήταν αυτός καθαυτός ο τίτλος, ο οποίος θα μπορούσε να υπάρχει φυσιολογικά σε κάποιο αριστερίστικο έντυπο, αλλά η εφημερίδα στην οποία εμφανίστηκε αυτό το άρθρο: επρόκειτο για τη γερμανική έκδοση των... «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», της.......... σημαντικότερης δηλαδή οικονομικής εφημερίδας της Ευρώπης! Ουδέποτε, φυσικά, έχουν κατηγορηθεί οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» για... αριστερίστικες παρεκκλίσεις ή για κρυφ... περισσότερα »

Από την 1η Δεκεμβρίου ξανά στον αέρα το Alter!

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη, για τα μέσα ενημέρωσης αλλά και για τους εργαζόμενους σε αυτά, έχουμε αυτή την ώρα! Αφού περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι του ΑΛΤΕΡ, βρίσκονται τώρα στο Μπουρνάζι, στα στούντιο του σταθμού, και υπογράφουν συμβιβαστική συμφωνία με την διοίκηση !... Η νέα συμφωνία προβλέπει πως οι εργαζόμενοι που θα υπογράψουν, θα εισπράξουν ένα μέρος των οφειλομένων από το κανάλι και από αύριο θα εργαστούν κανονικά έτσι ώστε την 1η Δεκεμβρίου το Alter να ξαναεκπέμψει!

Πανήγυρις Αγίου Νεκταρίου στο Τρίκορφο Φωκίδος - Φωτογραφικό υλικό.

[image: Αγιογραφία από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Αίγινα, όπου κατά την κοίμηση του Αγίου δεν παρευρίσκονται Αρχιερείς, αλλά κληρικοί, μοναχοί, μοναχές και πιστός λαός.] *Αγιογραφία από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, στον μεγάλο Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, όπου κατά την κοίμηση του Αγίου δεν παρευρίσκονται Αρχιερείς, αλλά κληρικοί, μοναχοί, μοναχές και πιστός λαός.* Με λαμπρότητα αλλά και μέσα σε ένα κατανυκτικό κλίμα τίμησε, το Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νεκταρίου Δωρίδος της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, τον Άγιο Νεκτάριο τον θαυματο... περισσότερα »

Μεταρρυθμίσεις(;)

Του *Θανάση Νικολαΐδη* ΠΟΛΛΑ είδαμε κι ακούσαμε, μας καθησύχασαν όταν οι άλλοι μας τρόμαξαν και πάμε για τη «νέα εποχή». Με δεσμεύσεις ευρωπαϊκές και νοοτροπία ελληνική. Δεν υπάρχει λύση-μονοκονδυλιά και το νιώθουμε. Αναγνωρίζουμε καλές προθέσεις, αλλά οι απορίες μας παραμένουν. Η αγωνία και η κουβέντα «περί το χρυσίον», ωστόσο υπάρχει και η ποιοτική ...... πλευρά του προβλήματος. «Δει δη χρημάτων», αλλά...δει και προϋποθέσεων για τον προσπορισμό, την τοποθέτηση και τη χρήση τους. ΜΙΛΑΜΕ για μεταρρυθμίσεις και τις υπόσχεται ο Πρωθυπουργός. Σαν να’ ταν λείο το έδαφος για να ρολάρ... περισσότερα »

όσο υπάρχουν ΝΑΙνέκοι…

* Θωμάς Άπιστος ιστόρησε*

Η Μερκελ, οι παρατηρησεις της και η-πικρη δυστυχως- πραγματικοτητα

*Του Πέτρου Τρουπιώτη * Πριν από δυο εικοσιτετράωρα η Γερμανίδα Καγκελάριος σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε και πάλι στην χώρα μας , και σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία όχι μόνον της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας και γενικότερα της χώρας. Τα όσα είπε η κ Μέρκελ, όπως ήταν φυσικό εξάλλου, προκάλεσαν αντιδράσεις, κόμματων, συνδικαλιστών αλλά και*..........* πολιτών στην χώρα. Και προκάλεσαν αντιδράσεις μια και η κ Μερκελ τα τελευταία χρόνια , είναι για τους περισσότερους έλληνες, ότι ο διάβολος για τους χριστιανούς. Για τον μέσο Έλληνα ,... περισσότερα »

Ο σκανδαλισμός των σκανδαλιάρηδων και ο λαϊκισμός

Του *Δημήτρη Α. Γιαννακόπουλου* * * Σκανδαλίστηκαν οι σκανδαλιάρηδες, που υπάρχουν και λειτουργούν μέσω των φορέων του δικομματισμού, της διαπλοκής, της πατρωνίας και τελικά της πτώχευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), από την «ευχή» που εκστόμισε από του βήματος της Βουλής ο κ. Στάθης Παναγούλης. Ο βουλευτής είπε: *«Να παρακαλάτε κύριοι και κυρίες που υπογράψατε τα μνημόνια, να περάσετε από ειδικό δικαστήριο. Αυτό σας εύχομαι κι εγώ προσωπικά, παρά να βρείτε.....* * ορισμένοι από εσάς το τέλος του πρεσβευτή των ΗΠΑ πριν λίγους μήνες στη Λιβύη. Καλή σας τύχη». Και η διαπλοκή με το πολικό της προσωπ... περισσότερα »

Χρεοκοπημένοι συνεταίροι

Οι τρεις φωστήρες της κυβέρνησης, οι ειδικοί και οι παρατρεχάμενοι σπουδασμένοι σύμβουλοί τους, οι υπουργοί και λοιποί υποτιθέμενοι γνώστες της διεθνούς πιάτσας προφανώς δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με την πραγματική ζωή. Εκεί, όσοι πέφτουν στα νύχια του τοκογλύφου τουλάχιστον παίρνουν στο χέρι τα λεφτά. Προφανώς ο τοκογλύφος θα βάλει τους όρους του, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση, είτε αφορούν άτομα είτε επιχειρήσεις είτε χώρες, είναι επαχθείς. Ας μη λησμονούμε ότι για τοκογλύφους μιλάμε... Ωστόσο, κατά κανόνα, η ικανοποίηση των όρων του τοκογλύφου έρχεται μετά την παροχή της «διευ... περισσότερα »

Μαζικά παραιτούνται οι υπάλληλοι της Βουλής για να προλάβουν το ιπλό εφάπαξ

Σε μαζικές παραιτήσεις για να μη χάσουν τα υψηλά εφάπαξ προχωρούν οι υπάλληλοι της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αρμόδιο γραφείο έχουν ήδη υποβληθεί 45 αιτήσεις σχετικές από διευθυντές και προϊσταμένων τμημάτων, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ο αριθμός τους να αυξηθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο ......σήμερα, Δευτέρα, υποβλήθηκαν 18 αιτήσεις. Με τον τρόπο αυτό οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου επιχειρούν να προλάβουν την ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να τους κόψει το παχυλό δεύτερο εφάπαξ. Όπως άλλωστε είπε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς την Κυριακή το βράδυ ... περισσότερα »

Ο Παπανδρέου απαντά στον Σημίτη για τον εκτροχιασμό

Τη δικιά του απάντηση στα όσα γράφει ο Κώστας Σημίτης στο βιβλίο του «Ο εκτροχασμός» του δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου, μέσω ανακοίνωσης, αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησής του, κάνοντας λόγο για κινήσεις με τις οποίες , το 2009, συμφώνησαν πολλοί από εκείνους που τώρα ασκούν κριτική. Ο πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται στον Κώστα Σημίτη και..... αναφέρει ότι τις θέσεις τις τότε κυβέρνησης Παπανδρέου τις υιοθέτησαν πολλοί εντός του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αυτή τη στιγμή « μπορούν και κρίνουν τα πάντα εκ του ασφαλούς». Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου : «Για όσ... περισσότερα »

Όχι άλλους φόρους στην εστίαση

* Γράφει ο Γιάννης Μυλωνάς* Δουλεύω χρόνια σερβιτόρος και τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα μαγαζιά βλέπουν τους πελάτες με το καλαμάκι. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να βγει και όσο και να θέλει το μαγαζί να κατεβάσει τις τιμές τα νοίκια και το κόστος των πότων μαζί με το εξτρά ΦΠΑ στην εστίαση κρατάει τις τιμές ψηλά. Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ρίξει πολύ το νοίκι γιατί έχει να πληρώσει τα χαράτσια και το μάρκετ τους ειδικούς........... φόρους στα ποτά. Τώρα λένε και για άλλο φόρο που να πάει υπέρ υγείας. Υπέρ θανάτου των μαγαζιών θα πάει που θα φορτωθούν ακόμα ένα κόστος. Η αγορά στη ... περισσότερα »

μυθολογία

* ο Πίθος των Δαναΐδων * * Ανθηροστόμου αν-οσίου *

H βασίλισσα Φρειδερίκη είχε ερωτική σχέση με τον αρχηγό της CIA

Τις στενές σχέσεις της βασίλισσας Φρειδερίκης με τον αρχηγό της CIA Αλεν Ντάλες περιγράφει σε βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική ο πρώην δημοσιογράφος των New York Times Στιβ Κίντσερ. Η εφημερίδα προδημοσιεύει σήμερα αποσπάσματα. Σε ένα από αυτά αναφέρεται, σύμφωνα με το Βήμα, ότι ο Αλεν Ντάλες ήταν «τρομερός γυναικάς» και για τον οποίο η αδελφή του Ελινορ βεβαίωνε ότι «είχε σχέσεις με ......... πάνω από εκατό γυναίκες». Γράφει ο Στιβ Κίντσερ στο βιβλίο του: «Μια από τις κατακτήσεις του Ντάλες, σύμφωνα με πολλές πηγές, ήταν η βασίλισσα Φρειδερίκη της Ελλάδας. Το 1958 είχε έρθει... περισσότερα »

Να καεί να καεί το μπουρδέλο της Βουλής…

*Γράφει ο Τάσος Φούντογλου * Οι υπάλληλοι της Βουλής φυσικά και δεν αποτελούν το μείζον πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου, με τους χιλιάδες πελάτες των βουλευτικών γραφείων να «λαθροβιούν» ακόμα μέσα στα πολυώροφα κτίριά του και τις χιλιάδες των αργομισθιών του να αποδεικνύονται καθημερινά αντάξιες του ονόματός τους , αποστραγγίζοντας κάθε............ πρώτη του μηνός τα πενιχρά έσοδα του δημόσιου ταμείου. Τα 1500 πρωτοξάδελφα, ανίψια και κολλητάρια βουλευτών και υπουργών, με συνολικές αποδοχές γύρω στα 100 εκ ευρώ, φυσικά και δεν ευθύνονται για τα 350 δισ χρέος της ελληνικής οικο... περισσότερα »

Κύμα φυγής των υπαλλήλων της Βουλής μπας και προλάβουν να πάρουν τα 200.000 ευρώ του εφάπαξ!

24GRστο24GR
*Συνεχίζεται η αναστάτωση στο Κοινοβούλιο με τους υπαλλήλους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν τα προνόμια τους. * Η απόφαση του Σαμαρά να δώσει τέλος στα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής τόσο με την τροπολογία Στουρνάρα όσο και με τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή. Ο Σαμαράς έθιξε το θέμα του... υπερβολικού διπλού εφάπαξ που παίρνουν οι υπάλληλοι άρχισε να προκαλεί τους πρώτες τριγμούς, καθώς ετοιμάζεται κύμα φυγής. Διευθυντικά στελέχη και υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Βουλής καταθέτουν μαζικά από την προηγούμενη εβδομάδα αιτήσεις συνταξιοδότησης φοβούμενοι ότι οι κυβερνητ... περισσότερα »

Μήπως οι πολιτικοί πρέπει να περνούν από ΑΣΕΠ;

Η εικόνα του Κοινοβουλίου θύμισε τις τελευταίες μέρες φαρσοκωμωδία και εννοείται επί της ουσίας δεν συζητήθηκε σχεδόν τίποτα. Ίσως τελικά βουλευτές και υπουργοί να πρέπει να περνούν ΑΣΕΠ πριν εκλεγούν, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό εκεί μέσα δεν έχει ιδέα για το τι διακυβεύεται αυτή την ώρα... Ο πρωθυπουργός ονόμασε επανάσταση την ψήφιση των μέτρων. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισαν τα μέτρα, ψήφισαν τον προϋπολογισμό που βασίζεται στα μέτρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έβγαζαν μαγνητόφωνα. Ο Αλέξης Τσίπρας αποτρέπει επενδυτές να έρθουν στην χώρα και βουλευτής του μιλούσε γ... περισσότερα »

«Η απεργία σου είναι η κραυγή σου»

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου... Την σχετική απόφαση πήρε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης η ισπανική Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας δημοσιοποίησε ένα βίντεο με τίτλο «Ανέπνευσε» ... περισσότερα »

Για πλήρη διάλυση της Παιδείας κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 6 ώρες
Ως τον χειρότερο όλων των προηγούμενων ετών χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον προϋπολογισμό του 2013 για την Παιδεία. Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάσει του προϋπολογισμού για το 2013 οι δαπάνες για την παιδεία βρίσκονται στο 2,51 % επί του ΑΕΠ, με τις δαπάνες για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να μειώνονται κατά περίπου 12% και 14% αντίστοιχα σε σχέση με πέρυσι... Η εφαρμογή των αντισυνταγματικών νόμων του μεσοπρόθεσμου και η ψήφιση του προϋπολογισμού για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, προειδοποιεί η Κουμουνδούρου, σημαίνουν συνεχείς συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχ... περισσότερα »

Eλάτε να παίξουμε

*Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης* Μία κοινοβουλευτική συζήτηση σε κάνει πάντα σοφότερο, αλλά όχι τόσο ώστε να το φιλοσοφήσεις και να παραμείνεις ήρεμος. Και τι είναι αυτή η συζήτηση τις περισσότερες φορές; Μία σειρά από ατάκες που επενδύονται με άφθονη γαρνιτούρα. Γι αυτό και λέμε να το δούμε κάπως παιχνιδιάρικα. Ξεχωρίσαμε ατάκες από τη χθεσινή συζήτηση. Δεν έχει σημασία ποιος τiς είπε αν και μερικές φωνάζουν για το στόμα που τις γέννησε. Αλλά εμείς ας........ πούμε ότι δεν μας νοιάζουν τα ονόματα. Στο πεδίο των σχολίων σημειώστε απλώς ποιες από αυτές σας φαίνονται ρεαλιστικές. Το απο... περισσότερα »

To γύρο του κόσμου κάνει φωτογραφία της Μέρκελ σε δρόμο της Λισαβόνας!

24GRστο24GR
*Με αφορμή την επίσκεψή της στην Πορτογαλία για πρώτη φορά μετά την κρίση (και εκεί).* Η τοιχογραφία δείχνει τη Μέρκελ να κρατά σαν μαριονέτες τους πολιτικούς, ενώ το κεντρικό μήνυμα των Πορτογάλων είναι «Η Πορτογαλία πενθεί». Οι πολίτες της χώρας... υποδέχονται τη Μέρκελ και τους 100 επιχειρηματίες που τη συνοδεύουν με μαύρα πανιά πάνω σε αγάλματα και μπαλκόνια. .

Γυαλιά-καρφιά τα έκαναν φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

24GRστο24GR
*Με επεισόδια ξεκίνησαν το πρωί οι εκλογές για την ανάδειξη Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.* Ομάδα φοιτητών δημιούργησε επεισόδια και φθορές στο κτήριο, στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή της «ηλεκτρονικής» ψηφοφορίας. Οι ταραξίες... φορώντας κουκούλες έσπασαν το πρωί την πόρτα του κέντρου διαχείρισης των υπολογιστικών συστημάτων του Ιδρύματος. Η αίθουσα διεξαγωγής των εκλογών παραμένει σε κατάληψη και η εφορευτική επιτροπή των εκλογών συνεδριάζει με αίτημα να παραταθούν οι εκλογές τις επόμενες ημέρες. Η ψηφοφορία, πά... περισσότερα »

Προέκυψε νέα «λίστα Λαγκάρντ»- 97 Ελληνες με καταθέσεις εκατομμυρίων στην HSBC

Ενενήντα επτά πελάτες του παραρτήματος της HSBC στον off shore παράδεισο της Νήσου Τζέρσεϊ δηλώνουν ελληνική διεύθυνση και ποσά ύψους 22,3 εκατ. ευρώ, στη νέα λίστα που διέρρευσε από την τράπεζα. Την αποκάλυψη έκανε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph και αφορά τη βρετανική τράπεζα HSBC -γνωστή σε μας από... την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ- και φαίνεται να έχει προεκτάσεις σε πολλές χώρες εκτός της Μεγάλης Βρετανίας. Τα στοιχεία των 97 προσώπων που δηλώνουν ελληνική διεύθυνση παραμένουν άγνωστα προς το παρόν αλλά μπορούν να αποκτηθούν από τις ελληνικές αρχές στα πλαίσια συμφωνιών αντα... περισσότερα »

Σε δημοπρασία επιστολές του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη

24GRστο24GR
*Στο σφυρί βγαίνουν σπάνιες χειρόγραφες επιστολές των στρατηγών της Επανάστασης του 1821 Γεώργιου Καραϊσκάκη και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη καθώς και του Αδαμάντιου Κοραή.* Σύμφωνα με δημοσίευμα... της Espresso, ο γνωστός συλλέκτης Πέτρος Βέργος, εξασφάλισε μια μοναδική συλλογή με βιβλία, έγγραφα και χαρακτικά, που θα παρουσιαστούν στις 21 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Athens Plaza". Ανάμεσα σε αυτά εντύπωση προκαλούν οι επτά επιστολές που φέρουν την υπογραφή του Γεώργιου Καραϊσκάκη αφού, όπως εξηγεί στην "Espresso" o κ. Πέτρος Βέργος, θεωρούνται ιδιαίτερα σπάνιες. Οι επιστολές αυτές θα βγ... περισσότερα »

Μυστικό στον τοίχο

[image: Like this on Facebook] [image: Share this on Twitter] [image: Pin to Pinterest] [image: Share this on with +1] [image: HEADER-FINAL] [image: twitter-button] [image: Facebook-button] [image: become-a-meber] Μυστικό στον τοίχο [image: ThiseasArtGallery] Αν με όλη αυτή την αρνητική ενέργεια που μας περιβάλει νοιώθετε την ανάγκη να βιώσετε και να στηρίξετε την καλή πλευρά της καθημερινότητας, ανακαλύψαμε μια καλή αφορμή για εξόρμηση στην καρδιά της πόλης. Στην οδό Θησέως, πίσω από την εκκλησία της Αγίας Ζώνης, ο Άκος και η Μαρία (φανατικοί λάτρεις της τέχνης) δημιούργησα... περισσότερα »

Το απίστευτο θράσος του Κώστα Σημίτη

*Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος* Θα είναι δύσκολο να βρεθεί άτομο όπως ο Κώστας Σημίτης όπου η εικόνα που έχει για τον εαυτό του διαφέρει τόσο πολύ από την πραγματική. Τελευταίο σύμπτωμα αυτής της κατάστασης είναι η βίβλος έπαρσης, αλαζονείας και αυταπάτης, το 600 σελίδων βιβλίο «Εκτροχιασμός». Ο τίτλος «Εκτροχιασμός» του βιβλίου συμπυκνώνει την αφήγηση που θα ήθελε ο κ. Σημίτης να επικρατήσει ως η............ κυρίαρχη για το πως φτάσαμε στην κρίση. Εν συντομία, επί Σημίτη η Ελλάδα πραγματοποιούσε πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη. Μετά ήρθαν οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και τ... περισσότερα »

ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.: «ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!!!...»

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους