Translate

Ξημερώνει Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Ο θίασος του ψεύδους και τα «έργα» του

24GRστο24GR
*Τίποτα απ' ό,τι κάνουν δεν γίνεται από «λάθος». * * **Τίποτα απ' ό,τι διαπράττουν δεν γίνεται «ακούσια». * Τίποτα απ' ό,τι διαλύει τη ζωή του λαού και υποβιβάζει ακόμα περισσότερο τη χώρα δεν τους... έχει «επιβληθεί», δεν τους «ξαφνιάζει», δεν τους είναι «άγνωστο». Όλα, τα πάντα, τα έχουν *προμελετήσει*. Τα έχουν *προαποφασίσει*. Τα έχουν *σχεδιάσει*. Τα έχουν *συμφωνήσει*. Τα έχουν *υπογράψει*. Τα έχουν *ψηφίσει*. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον περίφημο «λογαριασμό» για το δημόσιο χρέος. Τον «ειδικό» και «διακριτό» λογαριασμό όπου μαζί με έσοδα του Δημοσίου θα πηγαίνουν και όλ... περισσότερα »

Η δημοκρατία των δόσεων

24GRστο24GR
*Του Βασίλη Μαγκλάρα / Καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο ΕΑΠ* *Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να βάλει καμία κόκκινη γραμμή στην άνευ προηγουμένου οικονομική διάλυση της χώρας, διότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να απαντήσει στο σωστό ερώτημα. * Το βασικό και κυρίαρχο ερώτημα λοιπόν από την αρχή της κρίσης δεν... ήταν Ευρώπη ή όχι Ευρώπη, αλλά Ευρώπη πάση θυσία ή Ευρώπη για την ευημερία; Και πράγματι, η σημερινή Δημοκρατία των Δόσεων που ζούμε έχει να κάνει με την υπόρρητη παραδοχή του πολιτικού συστήματος ότι θα κρατήσει την χώρα εντός της ζώνης του Ευρώ σε κάθε περίπτωση και... περισσότερα »

Έλληνες, λαός αυτοχείρων

24GRστο24GR
*Είμαστε λαός αυτοχείρων. Θεατές στην θανατική μας καταδίκη και τραγικοί ένορκοι ταυτόχρονα ενός στημένου κατηγορητηρίου, στεκόμαστε σήμερα άπραγοι μπροστά στη μεθοδευμένη γενοκτονία που μας επιφυλάσσουν. * Γνωρίζουμε πια τον εχθρό, αφού αυτός... αναθάρεψε και στάθηκε απέναντί μας. Και όμως, στέκουμε βουβοί απέναντί του, περιμένοντας την σκληρή καταδικαστική του απόφαση… Άβουλα πλάσματα, οι περισσότεροι από εμάς, βουβοί περιμένουμε να σταθεί απέναντί μας ο κάλπικος δικαστής που θα μας σύρει στο εκτελεστικό απόσπασμα. Βρεθήκαμε ένοχοι σε θάνατο, επειδή πιστέψαμε στο όνειρο… επειδή... περισσότερα »

Στο προσκήνιο το Σκοπιανό!

24GRστο24GR
*Γράφει ο Αλέξανδρος Τάρκας* *Στις παρυφές των καταιγιστικών οικονομικών εξελίξεων και στο περιθώριο των πολιτικών διεργασιών στο υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ και στην υπό κρίση ταυτότητας ΔΗΜ.ΑΡ., η Ελληνική διπλωματία εισέρχεται σε κρίσιμη περίοδο.* Στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις το ερώτημα είναι αν η επανάληψη των διερευνητικών επαφών και η συνάντηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στην Αγκυρα... (με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά και πέντε υπουργών) θα διευκολύνουν την προσφυγή στη Χάγη για την υφαλοκρηπίδα. Η τουρκική πλευρά είχε προσφέρει το 2011 σημάδια συνδιαλλαγής, αλλά η πρόσφατ... περισσότερα »

Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει για πάντα

24GRστο24GR
*Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης* *Ποιο είναι το βασικότερο πρόβλημα του πρωθυπουργού; Οτι από κάτω του, σε πολλές περιπτώσεις, έχει σκιές και φαντάσματα.* Λείπει ο μηχανισμός που με σαρωτικούς ρυθμούς και συνοπτικές, απλοποιημένες διαδικασίες θα βάλει μπροστά την πρώτη μπουλντόζα στο Ελληνικό, στο Καστέλι, στους... αυτοκινητοδρόμους, θα δούμε τα πρώτα εργοτάξια στις μαρίνες κι αλλού· όπου οι πρώτοι μηχανικοί θα προσλάβουν τους πρώτους εργάτες κι αυτοί ένα πρωί και για μερικά χρόνια θα δουλεύουν καθημερινά, θα πληρώνονται, θα ζουν, θα καταναλώνουν και θα ζουν από αυτούς και άλλοι. Λεί... περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους