Translate

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ1 ώρα πριν
*ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ * Πολλά ακούγονται σήμερα για τις δήθεν τρομοκρατικές διαθέσεις και επιθέσεις πολιτών εναντίων πολιτικών προσώπων και ατόμων που βρίσκονται στην πολιτική ζωή. Βέβαια αυτό που εκπλήσσει είναι, η έκπληξη που αισθάνονται αυτοί οι άνθρωποι για τους προπηλακισμούς. Η βία των πολιτών είναι αποτέλεσμα της πολιτικής βίας και της πολιτικής ασυδοσίας αυτών που κατέχουν την εξουσία, που συνεχώς απαξιώνουν και κατηγορούν έναν ολόκληρο λαό, αποποιούνται την.......... ευθύνη, ρίχνοντας τα χρέη και τα βάρη στις πλάτες των υπηκόων τους, χωρίς όμως να αφήνουν τα δικά τ... περισσότερα »

Γερμανοί έξαλλοι: Πατάξτε, επιτέλους, τη φοροδιαφυγή

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ1 ώρα πριν
Ρουκέτες κατά των Ελλήνων πολιτικών που καθυστερούν την πάταξη της φοροδιαφυγής εξαπολύουν συστηματικά πλέον οι δανειστές της χώρας μας. Με αιχμή του δόρατος τους Γερμανούς πολιτικούς, οι οποίοι επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι η υπ'αριθμόν ένα προτεραιότητα της χώρας πρέπει να είναι η φορολόγηση των πλουσίων και η φοροδιαφυγή οι βολές ήρθαν χθες, για πρώτη φορά, και από τον Γερμανό ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ... O Γκάμπριελ ζήτησε να παγώσουν τα προστατευόμενα περιουσικά στοιχεία των Ελλήνων στην Ευρωπαική Ενωση μέχρι να αποδείξουν ότι πλήρωσαν τους νόμιμο... περισσότερα » 
 

Μπούκωσαν τους Γερμανούς με το μύθο του τεμπέλη Έλληνα και τώρα … ψάχνονται!

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες

* Γράφει ο Τάσος Παππάς* «Δεν θα δώσουμε ούτε ένα σεντ παραπάνω», λέει στο «Βήμα» [18-11-2012] έγκυρη πηγή στο Βερολίνο, και συμπληρώνει ότι «το χρηματοδοτικό κενό στον ελληνικό προϋπολογισμό για το διάστημα 2013-2014 πρέπει να καλυφθεί από την έξυπνη αναδιάταξη των υπαρχόντων πόρων». Η γερμανική κυβέρνηση [λέγε με Σόιμπλε] ψάχνει εναγωνίως τρόπους προκειμένου και να μην υποχρεωθεί το........ γερμανικό κράτος να δώσει κι άλλα λεφτά για να αντιμετωπιστεί το ελληνικό πρόβλημα και να μην κατηγορηθεί η Άνγκελα Μέρκελ ότι δεν κάνει ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να προστατευθεί η Ευρωζώνη απ... περισσότερα »

Κάνε ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
*Γράφει η **Κριεκούκη Βασιλική * Τελικά ο άνθρωπος, στο ευρύ σύνολο του, πάσχει από «στρουθοκαμιλιστικό» μαζοχισμό και σαδισμό. Σε τέτοιο βαθμό που για κάποιους φαίνεται να μην υπάρχει επιστροφή και για κάποιους άλλους χρειάζεται να πονέσουν πολύ για να βγάλουν το κεφάλι από την άμμο... Όσο το κεφάλι είναι μέσα στην άμμο, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να δημιουργεί και να αναπαράγει ότι του λένε οι άλλοι, αφού έχε............ ι χάσει την ικανότητα της «όρασης», άρα και της διάκρισης! Χωρίς την όραση πώς να καταλάβει και να ξεχωρίσει τι είναι όμορφο και τι είναι άσχημο; Πώς ... περισσότερα »

Οι μπίζνες υπεράνω όλων...

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 3 ώρες
*Γράφει ο Σταύρος Χριστακόπουλος * Βρε καλώς τους! Τι έγινε ξαφνικά; Κόσμος και κοσμάκης, υπεράνω πάσης... υποψίας, μας τα λέει περίεργα εσχάτως. Τόσο που να νομίζεις ότι ένα είδος επανάστασης όπου να ’ναι θα ξεσπάσει. Το χθεσινό «Βήμα», για παράδειγμα, φωνάζει ότι «Η τρόικα κάνει μπίζνες!». Θου Κύριε. Και τι μπίζνες δηλαδή κάνει η τρόικα; «Η ασφυκτική επιτροπεία στις τράπεζες απειλεί με αφελληνισμό - Εννέα στις............ δέκα επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν ή θα πουληθούν αναγκαστικά στους ξένους». Είναι να τσιμπιέσαι. Ειδικά αν εδώ και δύο με τρία χρόνια σκιζόσουνα ότι οι τράπεζες πε... περισσότερα »

Ο παρεοκρατικός καπιταλισμός των Αθηνών

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 3 ώρες
*Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος* Και ξαφνικά το Βήμα αυτής της Κυριακής έδινε την εντύπωση ότι είχε μετατραπεί σε φυλλάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων - σε ορισμένες σελίδες βέβαια. Τι ακριβώς συνέβη; Την Παρασκευή η Καθημερινή δημοσίευσε την είδηση ότι «Παντοδύναμοι επίτροποι θα τοποθετηθούν στις τράπεζες, ως απότοκο της ανακεφαλαιοποίησής τους, ύψους 26 δισ. ευρώ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η σύμβαση που.......... περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο και φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Κ» προβλέπει τον απόλυτο έλεγχο της πολιτικής κάθε τράπεζας που θα ανακεφ... περισσότερα »

Οι «παλαβοί» υπουργοί .της Ευρώπης

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 5 ώρες
Παλαβούς χαρακτήρισε ορισμένους υπουργούς που συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως είχαν αυξημένες απαιτήσεις από τη χώρα μας. Όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή «Dimanche +», του τηλεοπτικού δικτύου Canal +, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών το εκμυστηρεύτηκε αυτό σε ομάδα δημοσιογράφων που τον ακολουθούσε στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το....... ρεπορτάζ, διακύβευμα για τον κ. Μοσκοβισί ήταν να εξασφαλιστεί μια παράταση δύο ετών για την Ελλάδα προκειμένου να μπορέσει να μειώσει τα χρέη της. Σε ερώτηση που του έκανε το Canal +, ο ... περισσότερα »
  

9 στις 10 επιχειρήσεις απειλούνται με πτώχευση

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 16 ώρες
Με αποικιοκρατικό τρόπο επιχειρείται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία αντί να στηρίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργεί συνθήκες που οδηγούν στον αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και στην επιδείνωση της ύφεσης. Από τη μια, οι όροι τους οποίους επιβάλλει η τρόικα απομακρύνουν τους υφιστάμενους μετόχους και διευκολύνουν την έλευση μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων και από την άλλη, η τοποθέτηση κοινοτικών επιτρόπων απειλεί με πτώχευση τις...... περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις και μεταφέρει στο εξωτερικό τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ετσι, δημιουργούντα... περισσότερα »

Οι Άννας και Καϊάφας μηνύουν Φούχτελ για συκοφαντική δυσφήμιση !!!

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 17 ώρες
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ Παρεξηγήθηκαν τα παλληκάρια! Δεν είναι και λίγο, «το κρυφό σου το καμάρι» να το βγάζει στην σέντρα ένας βάρβαρος (από αυτούς που έτρωγαν βελανίδια όταν εμείς χτίζαμε Μπανανίες) έστω και αν «ο κόσμος το ‘χε τούμπανο» Αυτό κι αν είναι απύθμενο θράσος. Στην χώρα-Βασίλειο του Άννα, και του Καϊάφα, ένας ξενόφερτος δανειστής, να αμφισβητεί την παραγωγικότητα της τιμημένης Μαυρογιαλούρειας πελατείας αλλά και........του Μαυρογιαλούρειου μηχανισμού που αυτή «υπηρετεί» επικαλούμενος *«μελέτες και έρευνες που έδειξαν ότι για εργασίες όσον αφορά την Τοπική Α... περισσότερα »

Εισαγγελέας Πρωτοδικών: Είστε «κυβέρνηση δωσίλογων»

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 17 ώρες
Μαίνεται ο πόλεμος δικαστικών-κυβέρνησης όπως φαίνεται από την πρωτοφανή επιστολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου των δικαστικών που αντιδρούν στις περικοπές των προνομίων τους και στα νέα μέτρα, στην οποία κάνει λόγο για κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρει γη........ και ύδωρ στους δανειστές. Ολόκληρη η επιστολή του εισαγγελέα -στην οποία καταλήγει λέγοντας «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία»-όπως την δημοσίευσε το cretalive.gr: «Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν ... περισσότερα »
 

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους