Translate

Η κρίση και το χάσμα των γενεών.

Η κρίση και το χάσμα των γενεών.

*Γράφει ο Δημήτρης Τρικεριώτης* Η κρίση μέσα από την κορύφωση των ποσοστών της ανεργίας φαίνεται να διευρύνει την οικονομική και κοινωνική ανισότητα των γενεών. Την περίοδο 2005-2008, οι διαφορές στον περιορισμό της πρόσβασης στην αγορά εργασίας ήταν πρακτικά αμελητέες ανάμεσα στις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Αντίθετα την .............. περίοδο 2009-2012, παρότι η αύξηση της ανεργίας έπληξε όλες τις ομάδες, οι νεαρότερες ηλικίες επλήγησαν σχεδόν υπερδιπλάσια σε σχέση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες… Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ η ανεργία στις παραγωγικές ομάδες 35-54 ετών α... περισσότερα »

...ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ; ΜΑΦΙΟΖΟ !!!

ΤΣΙΜΠΕΡΔΩΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (ΤΣΙΜΠ.) http://tsimpimaties.blogspot.gr/

Το άλλο που δεν σας είπαν…

*ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ* H Ρούλα Μεσημερούλα , ο Λάκης Λαλάκης και το 87% των τετραπέρατων συμπολιτών τους ήταν σαφείς και κατηγορηματικοί. Για την κατάντια της Ρουσφετόβιας και του περιούσιου λαού της φταίνε οι πολιτικοί! (βλ. πρόσφατη έρευνα της Metron Analysis) Ο λαός – πελάτης απλά αξιολογεί τάματα τενεκέδων, μοστράρει στο κούτελο (το καθαρό από πάσα υπόνοια συναλλαγής και συνευθύνης) το ................ κατάλληλο κομματικό αυτοκόλλητο, και με το πλαστικό σημαιάκι στο χέρι άμοιρος ευθυνών απλά ψηφίζει! «Μα να μην μας πουν τίποτα?» «Μα να μην μας προειδοποιήσει κανένας ... περισσότερα »

Επιτάφιος στη χώρα των ηττημένων δίχως νικητές

Του *Δημήτρη Γιαννακόπουλου* Οι παρακάτω αράδες συνιστούν υπαινιγμό σύγχρονου επιτάφιου λόγου για το καθεστώς στην Ελλάδα με την ελπίδα πως το καινούργιο θα γεννηθεί από την κοινωνία προτού ο επιτάφιος της μεταπολίτευσης του 1974 καθιερωθεί με Πάτριο Νόμο, όπως επί Σόλωνα. Επί Σόλωνα ξεκίνησε επίσημα η ανατροπή της διαπλεκόμενης αριστοκρατίας για να δομηθεί στη θέση της μια πορεία δημοκρατικής αλλαγής. Για την ακρίβεια θεσμοθετήθηκε πρώτα η.......... κατάρρευση της διαπλοκής των αριστοκρατών και μετά ξεκίνησε η μεταπολίτευση, που πήρε έναν ολόκληρο αιώνα μέχρι να μεταβάλει τον Δ... περισσότερα »

Κι όμως οι Απόκριες ήρθανε νωρίτερα

*Θα αναλάβουν πλήρως την ευθύνη για ότι ακολουθήσει* *Του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου* Πιστεύαμε ότι μια διαδικασία σαν και αυτή του Συνεδρίου θα μπορούσε να είναι μια *γιορτή της Δημοκρατικής Διαδικασίας.* Δυστυχώς εξελίχθηκε σε γιορτή της παραποίησης και του *πολιτικού **master **chef*, όπου μαγειρεύονται τα πάντα… Κάποιοι φόρεσαν την αποκριάτικη στολή των «μάγων», και εμφανίζουν ονόματα σε λίστες υποψηφίων, αλλά και την στολή των «θαυματοποιών» και ανακαλύπτουν υποψηφίους εκεί όπου δεν υπάρχουν καν… οργανώσεις! *Είναι ντροπή , είναι κρίμα για το ΠΑΣΟΚ!* Τα όσα συνέβησαν τις τελευ... περισσότερα »

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος τιμά τον φιλέλληνα Νομελίστα Χάραλαντ Ζουρ Χάουζεν για την συμπαράσταση του στην Έλλαδα.

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος τιμά τον φιλέλληνα Νομελίστα Χάραλαντ Ζουρ Χάουζεν για την συμπαράσταση του στην Έλλαδα. Στην Ελλάδα ο τρόπος σκέψης και η συνείδηση μας διαμορφώνεται σύμφωνα με την ειδησεογραφία. Τα ΜΜΕ λανσάροντας τη καταστροφολογία και την ηττοπάθεια, μας οδηγούν στην εγκατάλειψη κάθε................. προσπάθειας· χάνουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και οδηγούμαστε σε ένα σύγχρονο ραγιαδισμό. Ευτυχώς όμως δεν μπορούν να επηρεάσουν την άλλη Ελλάδα μας που βρίσκεται στο εξωτερικό, την ομογένεια. Οι σύλλογοι της ομογένειας με σωστή μεθοδολογία και κυ... περισσότερα »

Βασανιστική ορθοστασία(!;) εργαζομένων

Του* ΘΑΝΑΣΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ* ΤΟΤΕ που ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε Ανατολή και Δύση. Με το σύστημά του έκαστος και τη νοοτροπία των ανθρώπων του. Και την πρακτική τους. Σε κατάστημα είτε «πάγκο» μιας πόλης του ανατολικού (λεγομένου) μπλοκ; Σε κοίταζε αφηρημένα και καπνίζοντας αδιάφορος ο πωλητής. Του έλειπε το κίνητρο κι ας μην τον απειλούσε η ανεργία. Όλοι στο πόστο τους και απασχολημένοι, ωστόσο, ακόμα κι όλο το προϊόν να’ ταν............. προσωπικό του κέρδος, δεν τα’ χει βγάλει τα λεφτά του ο «εργαζόμενος» (για τροφή, ένδυση και υπόδηση). ΚΑΙ πάμε στην «ημετέραν» Δύση, με τις μεθόδ... περισσότερα »

Απόπειρα απόδρασης Βλαστού-Τέσσερις συλλήψεις και υπόνοιες για αντάρτες «πόλης»

Τέσσερα άτομα φέρεται να έχουν συλληφθεί για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων του βαρυποινίτη *Παναγιώτη Βλαστού*, το απόγευμα της Κυριακής. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πιλότος του ελικοπτέρου. Παραμένει, πάντως, άγνωστο αυτή τη στιγμή αν ο πιλότος ήταν όμηρος στα χέρια των οργανωτών της απόδρασης. Η απόπειρα απέτυχε και ...... σύμφωνα με πληροφορίες ο Βλαστός βρίσκεται τραυματισμένος στο ιατρείο των φυλακών. Στο ελικόπτερο βρίσκονταν τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί, για να παραλάβουν τους δραπέτες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες του ε... περισσότερα »

Τελώνου και Φαρισαίων

* (όχι Αρχή αλλά) Συνέχεια Τριωδίου * * Ανθηροστόμου αν-οσίου*

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους