Translate

Άγιοι και Εκκλησία: Ειδήσεις.

Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και δέος στον εορτασμό των Θεοφανείων στο Άγιο Όρος (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ).

 
*Ανταπόκριση Γιώργος Θεοχάρης-Άγιο Ορος* *Πάνω απο δυο χίλιαδες πιστών κατέφθασαν στο Περιβόλι της Παναγιάς **για να συνεορτάσουν με τους Αγιορείτες πατέρες* τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων . Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Βεροίας, κ. Παντελεήμονα τελέστηκε ο εορτασμός στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. η συνέχεια Εδώ

Υποδοχή της Τιμίας κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Σταυρό Φαρσάλων.

 
[image: 20150115_170740_Custom] Σήμερα 15 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος υποδέχθηκε την Τιμία κάρα του εν Αγίοις Πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος, στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο χωριό Σταυρός Φαρσάλων. Ο Σεβασμιώτατος αμέσως μετά την υποδοχή τέλεσε τον εσπερινό όπου και ομίλησε. Τον Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν, ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο αρχιερατικός επίτροπος Φαρσάλων πρωτ. π. Κωνσταντίνος Καλλιώρας και ιερείς από τα γύρω χωριά. Το Ιερό λείψανο, το οποίο τεθησαύρισται στην ιερά... περισσότερα »

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Τομέα Νεότητας της Ι.Μ. Πειραιώς.

 
[image: 884 DSC 6388]Στον πλημμυρισμένο από στελέχη των Τομέων Νεότητας όλων των ενοριών της Μητροπόλεως Πειραιά χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου Πειραιώς, *ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας* έκοψε το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιανουαρίου του 2015 και ώρα 7.00 μ.μ., την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως, καθώς και τους Ιερείς Νεότητας, τα Στελέχη του Νεανικού και Ιεραποστολικού έργου και λοιπούς συνεργάτες της Μητροπόλεώς μας. Διαβάστε περισσότερα »

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Αθανασίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

 
Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου, 2015 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε την μνήμη του *Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου*, Πατριάρχου Αλεξανδρείας. Την παραμονή της εορτής ο *Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος* χοροστάτησε και μίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον *Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βελεστίνου,* παρουσία πλήθους κληρικών και λαϊκών. Διαβάστε περισσότερα »


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ.κ. Βαρνάβας στον Αγιο Αθανάσιο Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης.


Με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβα τελέσθηκε χθες βράδυ ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη. Παρόντες επίσης, ο δήμαρχος κ Αστέριος Γαβότσης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρο και πολιτιστικές εκδηλώσεις από τα παιδικά χορευτικά τμήματα της Ε.Ν.Ε. Διαβάστε περισσότερα »

Αρετήν επαινώ, Αθανάσιον επαινώ.

 

[image: 1111]Το μεσημέρι της κυριωνύμου ημέρας οι Σεβασμιώτατοι ευλόγησαν το «κουρμπάνι» προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου, που ετοίμασαν οι ευσεβείς κάτοικοι της συνοικίας των Ψαράδων στο Διδυμότειχο Τον πολιούχο και προστάτη της, τον Μέγα Αθανάσιο, τον στύλο της Εκκλησίας και τον υπέρμαχο της Ορθοδοξίας, τίμησε η πόλη του Διδυμοτείχου και ο πιστός λαός της, με λατρευτικές συνάξεις, των οποίων προέστη, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, ο οποίος έφθασε στο Διδυμότε...
περισσότερα »

Η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγ. Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών.


[image: DSC 0369 resize]Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας *Γράφει ο Χρήστος Φωτόπουλος* Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα ετελέσθη το πρωί του Σαββάτου 17 Ιανουαρίου η Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία η πρώτη πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί την Μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου, εις τον νεόδμητο περικαλλή προς τιμήν του Ναό εις τα Κρύα Ιτεών των Πατρών. Διαβάστε περισσότερα »

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΗΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ.

 
Την *Κυριακή 18η Ιανουαρίου 2015* ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας *κ. Διονύσιος* τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα Γυναικεία Ιερά Μονή *Αγίου Αθανασίου* Πουλίτσας. Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Γέροντος και Κτήτορος της Ι. Μονής *π. Προκοπίου Μερτύρη*, είχε κατακλύσει την Ι. Μονή για να τιμήσει τον προστάτη της *Άγιο Αθανάσιο* αλλά και για να πάρει την ευχή και την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, ο οποίος τους απηύθηνε λόγους διδακτικούς και παρηγορητικούς. Διαβάστε περισσότερα »

Θεοφάνεια στο Αγιορείτικο Κελί «ΜΑΡΟΥΔΑ» (ΦΩΤΟ).

 
*Του Ραφαήλ Αναγνώστου για τη Romfea.gr* Με κατάνυξη, συγκίνηση και την δέουσα αγιορείτικη μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος η Εορτή των Θεοφανίων στο Ιερό Χιλανδαρινό Κελί Γενέσιο Της Θεοτόκου «ΜΑΡΟΥΔΑ». η συνέχεια Εδώ

Μοναχός βρέθηκε άφθαρτος στο κελί του!


*Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης* ------------------------------ Μάρτυρες ενός θαυμαστού γεγονότος έγιναν οι Πατέρες της Σκήτης των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους, με μοναχό που βρέθηκε νεκρός ένα μήνα μετά την κοίμησή του. Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι πρόκειται για τον 74χρονο Μοναχό Στέφανο που ζούσε στο Κελλί των Τριών Ιεραρχών στα Καυσοκαλύβια για περίπου 40 χρόνια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός δεν είχε κοινωνία με τους πατέρες της Σκήτης, ενώ πολλοί λέγανε ότι ήταν σε πλάνη και δεν είχε κανείς επαφή μαζί του. η συνέχεια Εδώ

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

 
Η μνήμη των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, εορτάστηκε και στην Κέρκυρα στους πανηγυρίζοντες ναούς της Άνω Κορακιάνας, στους Κουσπάδες, στον Άγιο Αθανάσιο Αγρού, στις Λούτσες και αλλού. Στον ιστορικό ναό του Αγίου Αθανασίου στην Άνω Κορακιάνα λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, ο οποίος κάλεσε τους πιστούς να θυμούνται, να βάζουν στην καρδιά τους και να αντλούν δύναμη και μαχητικότητα από τους πνευματικούς πατέρες και τους αγίους της πίστης. Οι Άγιοι κράτησαν ακέραιη την πίστη, σε μία εποχή κατά την οποία η πολιτεία στήριζε τους αιρετι... περισσότερα »

Ο εορτασμός του Μεγάλου Αθανασίου στην Καστοριά (ΦΩΤΟ).


Στον *Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καστοριάς* λειτούργησε *ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ* εχθές, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, ημέρα μνήμης του *Αγίου και Μεγάλου Αθανασίου* και του *Αγίου Κυρίλλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας*. Στη Θεία λειτουργία συμμετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και εορτάζων *Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς,* οι Εφημέριοι του Ναού π. Μιχαήλ και π. Χρήστος και οι Διάκονοι Ιάκωβος και Γεώργιος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα και στο λόγο του Αποστόλου Παύλου «Μνημονεύετε των ηγουμένων υμών, οίτινες ελάλη...
περισσότερα »

Ο Εσπερινός του Αγίου Μαρκου του Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια (ΦΩΤΟ).


*του Σπύρου Παπαγεωργίου* Με αθρόα συρροή πιστών τελέστηκε, απόψε Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό στα Κάτω Πατήσια. O Ιερός Ναός, αποτελεί τον μοναδικό στον ορθόδοξο κόσμο ενοριακό ναό του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, αυτού του στύλου και υπέρμαχου της Ορθοδοξίας, Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους