Translate

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ.

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ.


Την Σύναξη Φοιτητών και Επιστημόνων που λειτουργεί για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας (Ακαδημίας 2) επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μιλώντας προς τους συμμετέχοντες ο κ. Νεκτάριος εξέφρασε τη χαρά του διότι βρέθηκε ανάμεσα σε μορφωμένους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν εκτός από την επιστήμη την αλήθεια της χριστιανικής πίστης και παράδοσης. Διαβάστε περισσότερα »

Τα επτά στεφάνια.


Ήταν ένας Γέροντας στη Θηβαϊδα που έμενε σ΄ ένα σπήλαιο και είχε έναν υποτακτικό μαθητευόμενο. Συνήθιζε ο Γέροντας κάθε βράδυ να του δίνει ωφέλιμες συμβουλές και μετά από τη νουθεσία, έκανε προσευχή και τον έστελνε να κοιμηθεί. Κάποτε συνέβη μερικοί ευλαβείς λαϊκοί, επειδή γνώριζαν τη μεγάλη άσκηση του Γέροντα, να τους επισκεφθούν και να προσφέρουν σ΄ αυτούς κάποιο φαγητό να φάνε. Αφού έφυγαν αυτοί, κάθισε πάλι ο Γέροντας το βραδάκι, όπως το συνήθιζε, και νουθετούσε τον αδελφό. Την ώρα όμως που του μιλούσε, τον πήρε ο ύπνος. Και ο αδελφός έμεινε κοντά του, έως ότου ξυπνήσει και το... περισσότερα »

Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Καρδίτσα.


[image: 20150129_174243_Custom] Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, το εσπέρας παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, στην επιθυμία της να τιμήσει τους εν ενεργεία και συνταξιούχους εκπαιδευτικούς όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, πανηγυρικὸ Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου. Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ.


Πανηγυρικά και με την συμμετοχή πολλών παιδιών, των διδασκάλων τους καθώς και των Προϊσταμένων της εκπαιδεύσεως εορτάστηκε στην Λάρισα, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015, η μνήμη των τριών μεγίστων φωστήρων της τρισηλίου Θεότητος και προστατών της παιδείας, αγίων τριών Ιεραρχών, Βασιλείου, του Μεγάλου, Γρηγορίου, του Θεολόγου και Ιωάννου, του Χρυσοστόμου, στον κατάμεστο από παιδιά, εκπαιδευτικούς, τοπικούς άρχοντες και πιστούς χριστιανούς, Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.Διαβάστε περισσότερα »

Οι Τρεις Ιεράρχες είναι οι ρίζες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.


Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης «Να προσέχουμε τις ρίζες μας, γιατί χωρίς αυτές δεν θα έχουμε καρπούς» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Πετραλώνων, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των προστατών της Παιδείας του Γένους μας Αγίων Τριών Ιεραρχών στην Ιερά Μητρόπολή μας. Η Ιερά μνήμη τους αποτελεί αφορμή για να αποδοθεί ο οφειλόμενος σεβασμός και η τιμή προς τους μέγιστους αυτούς Διδασκάλους, που διαχρονικά αποτελούν φωτεινά ορόσημα στην ζωή των πιστών και της Εκκλησίας μας. Διαβάστε περισσότερα »

Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.


Ἡ τοπική μας Ἐκκλησία ἑορτάζουσα πανηγυρικῶς τήν ἐπέτειον τῆς συνάξεως τῶν ἐν Ἁγίοις Πατέρων ἡμῶν Μεγάλων Ἱεραρχῶν καί Οἰκουμενικῶν Διδασκάλων, Βασιλείου τοῦ Μεγάλου, Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καί Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, οἱ ὁποῖοι τυγχάνουν προστᾶται καί ἔφοροι τῆς Παιδείας τοῦ Γένους ἡμῶν, διοργάνωσε ἐφέτος τάς κατωτέρω ἐκδηλώσεις: Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους