Translate

Ειδήσεις: Άγιοι και Εκκλησία

Η Πανήγυρις του Αγ. Χαραλάμπους στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας.

 
*του Σπύρου Παπαγεωργίου* Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα η πάνσεπτος μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, στον ιστορικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών, επ' ονόματι του οποίου είναι αφιερωμένη η Αγία Τράπεζα του Νοτίου κλίτους του Ιερού Βήματος (Διακονικό). Διαβάστε περισσότερα »

Με λαμπρότητα τίμησε τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο ο Πύργος! (pics+video).

 
[image: Ηλεία: Με λαμπρότητα τίμησε τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο ο Πύργος! (pics+video)] Με λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος ο πολιούχος του *Πύργου*, *Άγιος Χαράλαμπος,* με τον καιρό να αφήνει τα τερτίπια των προηγούμενων ημερών και τον ήλιο να κυριαρχεί στον ηλιακό ουρανό. *η συνέχεια Εδώ *

Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στην Κορησό (ΦΩΤΟ).

 
Στον *Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορησού,* ιερούργησε και μίλησε *ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ* σήμερα, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος καλλιέργησε τα χαρίσματα του προς δόξα και μαρτυρία του ονόματος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς σήμερα ώστε να γευθούμε τη χάρη των θείων ευλογιών. Παράδοση και έθιμο του χωριού της Κορησού, είναι οι γυναίκες του χωριού να ετοιμάζουν κόλλυβα προς τιμήν του προστάτη Αγίου του χωριού, κάτι που διατηρήθηκε και φέτος. Δι... περισσότερα »

Πανήγυρις Αγίου Χαραλάμπους Πολιούχου Πρεβέζης.

 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπου ς, προστάτου και πολυούχου της Πρέβεζας στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην σχέση των Αγίων με τον Θεό, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.κ.Χρυσοστόμου. Διαβάστε περισσότερα »

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Συκεών Θεσσαλονίκης.

   
Δελτίο Τύπου «Ως στύλος ακλόνητος της Εκκλησίας Χριστού και λύχνος αείφωτος της οικουμένης σοφέ, εδείχθης Χαράλαμπες» Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Συκεών. Διαβάστε περισσότερα »

Ονομαστήρια Καθηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ).

 
*ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ* ------------------------------ Με αγιορειτική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου η εορτή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, όπου άγει τα ονομαστήριά του ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Εφραίμ. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τον εορτάζοντα Ηγούμενο Εφραίμ και πλειάδα Ιερομονάχων του Αγίου Όρους. *η συνέχεια Εδώ*

Κηφισίας Κύριλλος:"Στα θέματα της πίστεως δεν υπάρχει λογική".

 
*του Σπύρου Παπαγεωργίου* Πανηγυρικά εορτάστηκε ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Χαράλαμπος στην Λυκόβρυση και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, όπου εκεί υπάρχει ομώνυμο παρεκκλήσιο κάτω από τον κυρίως Ναό. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, ενώ τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως. Παρά το δριμύ ψύχος και την κακοκαιρία, ο ευσεβής λαός της ενορίας κατέκλυσε το παρεκκλήσιο και προσκύνησε την Ιερά εικόνα και το τεμάχιο λειψάνου του Αγίου, που φυλάσσεται στο Ναό. Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους