Translate

Protagon.gr: Το Σαββατοκύριακο θα ξεκουραστείς;


PROTAGON.gr
Ελλάδα
της Γκίζας
07/02/15, 01:12
Πώς θα χωρέσει μια ολόκληρη εβδομάδα σε δυο μέρες μόνο. Η κόρη του Μιχαλολιάκου παρουσιάζεται ως fashion icon και η γραβάτα του Τσίπρα είναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις. Σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι.
του Αλέκου Λασκαράτου
07/02/15, 00:59
Παιδιά οικογενειών που τα έχει χτυπήσει η λιτότητα, πηγαίνουν νηστικά στο σχολείο. Σε κάποια από αυτά τα σχολεία, και ειδικότερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων προσφέρονται γεύματα...
του Μιχάλη Μιχαήλ
07/02/15, 00:59
Απαιτείται απ' όλους να μη διαμορφωθούν συνθήκες και προϋποθέσεις που θα θυμίζουν τα αλήστου μνήμης συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, το 1992, και βεβαίως τη ζημιά που προκάλεσαν στα εθνικά μας θέματα.
του Νίκου Δήμου
06/02/15, 13:59
Στην χώρα μας πολύ συχνά η αποτυχία εορτάζεται ως επιτυχία. Φτάνει να φυσήξει λίγο εθνικό αεράκι και να μας πάρει τα μυαλά. Κάπως έτσι ξεκινάει και εγκαθίσταται πάλι η «ευγενής μας τύφλωσις».
της Ρέας Βιτάλη
06/02/15, 10:24
Στην πίστα που τον σηκώσαμε, τούτη τη φορά χόρεψε ένα ζεμπέκικο με ανοιχτά τα χέρια. Σοφός χορός. Σε μια στροφή πετάς ψηλά….Μα στην επόμενη χτυπάς το πάτωμα με τα χέρια. Αποτίνεις σεβασμό στην άτιμη reality...
Οικονομία
του Νίκου Σωκιανού
07/02/15, 00:58
Σε αυτήν τη θεωρία, ιδίως όμως στην πράξη, μετράει κάτι πολύ σοβαρά. Πρέπει να έχεις μελετήσει τους αντιπάλους σου σε βάθος. Να τους έχεις διαβάσει. Και αυτοί καλύτερα να μη σε γνωρίζουν.
06/02/15, 16:04
Ο υπουργός Οικονομικών αρνείται να υπογράψει παράταση του προγράμματος, παρά τις απειλές και τις πιέσεις των δανειστών.
του Τάσου Τέλλογλου
06/02/15, 00:06
Ο Βαρουφάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «φύλλο συκής» λέγοντας, ωστόσο, ταυτόχρονα ότι θα μπορούσε να δεχθεί το 67% των μέτρων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με άλλη λογική και άλλη σειρά.
του Επαμεινώνδα Λ. Στυλόπουλου
06/02/15, 00:04
Ο Χ είναι τουλάχιστον άτυχος γιατί κάποιος, κάπου, κάποτε είπε ότι φοροδιαφεύγει. Εάν πράγματι φοροδιαφεύγει πρέπει να πληρώσει. Άλλα θα πρέπει να πληρώσει με λογική.
Πολιτική
του Κώστα Γιαννακίδη
07/02/15, 01:05
Δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω αν είναι δυνατόν, αλλά όπως δείχνουμε τα αξιοθέατα, πρέπει να τους προβάλουμε και τα πάθη μας. Εννοείται ότι χωρίς παράλληλο και αξιόπιστο σχέδιο κάτι τέτοιο θα ήταν μία καρικατούρα των δύστυχων.
του Τάκη Καραγιάννη
07/02/15, 01:02
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το στίγμα. Κινούμαστε θεσμικά και δημοκρατικά. Αυτό πρέπει να κάνει κι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση. Να επενδύσει στην κοινωνία και στα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν πληγεί.
της Χριστίνας Ταχιάου
07/02/15, 00:48
Είδα μια Βουλή με ανθρώπους οι οποίοι φέρονταν φυσιολογικά στα πλαίσια μιας κοινωνικότητας. Απλώς, υπήρχαν κάμερες που κατέγραφαν. Αλλά αυτό είναι κάτι που το ξεχνάς, για το οποίο θα γράψω προσεχώς.
του Ανδρέα Ζαμπούκα
06/02/15, 11:01
Τι δεν έκαναν οι Γερμανοί; Δεν μας παρέδωσαν τον Χριστοφοράκο, ως όφειλαν. Δεν συνεργάστηκαν με τα εξοπλιστικά και τα υποβρύχια. Δεν μας «εκβίασαν» για τις ουσιαστικές δομικές αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.
της Στέλλας Αλαφούζου
06/02/15, 00:06
Η selfie στη Βουλή σαφέστατα δεν δηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν είναι γενικά σοβαροί. Απλώς, εν προκειμένω, ήταν ειδικά χαλαροί...
του Γιώργου Καρελιά
06/02/15, 00:05
Υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί χωρίς συμμάχους την κρίσιμη στιγμή, όταν θα λαμβάνονται οι αποφάσεις στα τραπέζια των Βρυξελλών. Τι θα γίνει τότε; Θα παιχθεί «το παιχνίδι του δειλού».
του Γιώργου Κτενά
06/02/15, 00:05
Η μπανανόφλουδα που έχει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αν πήρε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, για να μετασχηματιστεί σε Νέα Δημοκρατία.
του Τάκη Καραγιάννη
06/02/15, 00:04
Ο Σαμαράς συνεχίζει να δείχνει το σκληρό και παρωχημένο πρόσωπό του. Πολιτική από τις περασμένες δεκαετίες. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται επειγόντως αλλαγή ηγεσίας. Και ιδεολογικού στίγματος επίσης.
ΜούφαNet
του Νίκου Ζαχαριάδη
06/02/15, 09:56
Ο νεοεκλεγείς βουλευτής, θα γράψει εκατό φορές τη φράση «Είμαι Ανεξάρτητος – Δεν ορκίζομαι χωρίς την άδεια του αφεντικού», στον πίνακα της αίθουσας συσκέψεων του κόμματος
Βιβλίο
του Θανάση Μολυβιάτη - Σταματούκου
07/02/15, 00:55
Ένας λυρικός ύμνος/περιγραφή στην ιδιαιτερότητα με την οποία ο ενεργητικός κοριτσίστικος ή γυναικείος ψυχισμός εσωτερικεύει μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα, στην πορεία προς την ενηλικίωσή του...
του Τάσου Τέλλογλου
07/02/15, 00:55
Ο Σαλάμοφ κατηγόρηθηκε για συμμετοχή σε τροτσκιστική συνωμοσία και περιέγραψε το βάσανο να έχεις ξεμάθει το διάβασμα και να προσπαθείς να το ξαναμάθεις μετά από χρόνια στο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.
του Σπύρου Σεραφείμ
06/02/15, 00:35
Τον Άλεν ή τον αγαπάς ή τον μισείς. Ένας διδάκτορας Ψυχολογίας και ψυχοθεραπευτικής αναλυτικής κατεύθυνσης, πιστεύει ότι ο Γούντι μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου...
του Ηλία Κολοκούρη
06/02/15, 00:34
Στο πρώτο του μυθιστόρημα ο Χαράλαμπος Μαγουλάς αφηγείται έναν πένθιμο έρωτα. Ακολουθώντας κατά πόδας ένα ποίημα του Καρυωτάκη, στο ΠΡΙΝ του έρωτα συνέρχεται από τον προηγούμενο.
Πολιτισμός
του Γιώργου Μυζάλη
07/02/15, 01:02
Ο Γιώργος Ανδρέου υπογράφει εξ ολοκλήρου τον καινούργιο δίσκο της Ρίτας Αντωνοπούλου, έναν δίσκο από τους καλύτερους της χρονιάς που μας πέρασε, έναν δίσκο που φέρει τον τίτλο «Ζωή μου μην αργείς».
του Άρη Μαλανδράκη
07/02/15, 00:56
Η θρυλική Βατραχομυομαχία, μια παρωδία της Ιλιάδας του Ομήρου που σώζεται από την αρχαία Ελλάδα, ιστορεί ένα φοβερό πόλεμο μεταξύ των βατράχων ενός βάλτου και των ποντικών, με τη συμμετοχή καβουριών, μιας νεροφίδας και των θεών του Ολύμπου.
της Ιωάννας Μπλάτσου
06/02/15, 10:11
Η θεατρολόγος και κριτικός θεάτρου Ιωάννα Μπλάτσου βλέπει παραστάσεις και σας προτείνει τι αξίζει να δείτε αλλά και τι μπορείτε να αποφύγετε.
της Αρτέμιδος Καπούλα
06/02/15, 00:04
Ο «Τζόρνταν» είναι μια μαρτυρία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κρατούμενης στη φυλακή, παιδοκτόνου και αποτυχημένης αυτόχειρα, Σίρλεϊ Τζόουνς. Η Τζόουνς αποκάλυψε την ιστορία της στη συγγραφέα Άννα Ρέινολντς, όταν οι δυό τους ήταν συγκρατούμενες...
Αναγνώστες
της Άννυ Καρηγιάννη
07/02/15, 00:54
Η «σύγκρουση» του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικότητα θα φέρει πολλές αναταραχές και πρόσκαιρες, ελπίζουμε, δονήσεις. Έπρεπε να γίνει για να τελειώσει κάποια στιγμή το παραμύθι με τους καλούς και τους κακούς, τους προδότες και τους Έλληνες, τους πουλημένους και τους δημοκράτες.
της Κ.
07/02/15, 00:54
Ξαφνικά, μέσα σε ένα βράδυ, άλλαξε η ιδιοσυγκρασία ενός ολόκληρου λαού! Ο φόβος έφυγε, το άγχος σταμάτησε, η μιζέρια εξαφανίστηκε. Οι άνθρωποι άρχισαν να ελπίζουν. Άρχισαν να πιστεύουν πάλι στη χώρα, στους πολιτικούς, στους ίδιους τους εαυτούς τους.
Κουζίνα
της Ευφροσύνης Κάτσουνα
07/02/15, 08:33
Η γιαγιά, κάθε χρόνο που ήταν η εποχή της γλυκοκολοκύθας, έφτιαχνε τους καλύτερους κεφτέδες του κόσμου με πολύ λίγα υλικά και το καλό ήταν ότι ακόμη και παγωμένοι τρώγονταν με την ίδια όρεξη. Μου έκοβε μια τεράστια φέτα ψωμί και έλιωνε από πάνω 3 κεφτέδες.
της Καλής Δοξιάδη
06/02/15, 08:46
Ένα πιάτο που έχει γίνει πολύ αγαπητό στο σπίτι μας, οι ρίζες ψητές στον φούρνο, μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές ανάλογα με την περίσταση – ως κύριο πιάτο χορτοφαγικό, κύριο πιάτο μη χορτοφαγικό και ως συνοδευτικό κρέατος. Η βασική συνταγή είναι η ίδια.
της Λεονί Σταφυλά
06/02/15, 08:36
Όταν η μαμά άνοιγε την κονσέρβα του ανανά, ψιλόκοβε το φρούτο και το ανακάτευε με την κρέμα, για να φτιάξει το μοντέρνο γλυκό εκείνης της εποχής, αυτό μάλιστα, μας επηρέαζε! Κυρίως γιατί έπρεπε να περιμένουμε να παγώσει - και, ξέρετε, τα παιδιά είναι πάντα ανυπόμονα…
Φωτογραφία
του Νίκου Οικονόμου
Καθώς ξεκίνησα να πάω να φωτογραφίσω την εκκλησία, νύχτα ακόμη, με σταμάτησε ο φύλακας, ο οποίος βρέθηκε, ξαφνικά, από το πουθενά. "Αφού ξημερώσει και πάρουμε ευλογία θα πας, τα πράγματα σφίξανε μετά τα γεγονότα", μου είπε.
της Μαρίας Μαράκη
Διάλεξη της καθηγήτριας design και εικαστικού Αλεξάνδρας Αντωνοπούλου, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στο πλαίσιο του Hub Science (πολυχώρος The Hub Events).
του Στέφανου Καστρινάκη
«Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε».
της Μαρίας Μαράκη
«Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν υποκύπτουμε. Δεν φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Νικάμε».
© 2014
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους