Translate

protagon: H είδηση του αυτονόητου...

PROTAGON.gr
Ελλάδα
του Γιάννη Παντελάκη
24/04/15, 00:20
Στη χώρα μας η είδηση πως ένας επιχειρηματίας κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο αποτελεί σημαντική είδηση. Ενώ θα έπρεπε να είναι κάτι το αυτονόητο. Δύο παραδείγματα που το αποδεικνύουν.
του Αλέκου Λιδωρίκη
24/04/15, 00:19
Μια βόλτα στο κέντρο της πόλης σε ώρα αιχμής φανερώνει νοοτροπίες που δυστυχώς δεν προκύπτουν μόνον από μεμονωμένα, ή έστω ελάχιστα, περιστατικά και γεγονότα.
του Βασίλη Βενιζέλου
23/04/15, 08:36
Για να αλλάξεις τον εαυτό σου, πρέπει η αλλαγή να αφορά και τον διπλανό σου. Έτσι δουλεύει το ΚΕΘΕΑ. Το protagon σας παρουσιάζει τις δράσεις του.
του Κώστα Γιαννακίδη
23/04/15, 08:34
Αυτή η κρίση θα ήταν μία ευκαιρία για να κατακτήσουμε την πιο επώδυνη γνώση, την αυτογνωσία. Θα μετρούσαμε λάθη και πληγές, θα κλείναμε λογαριασμούς με το παρελθόν και θα βαδίζαμε προς το φως. Δεν έγινε έτσι.
Οικονομία
του Τάσου Τέλλογλου
24/04/15, 07:12
Ο πρωθυπουργός δεν έκανε και λίγα σε αυτά που είχε δεσμευθεί. Η κα Μέρκελ έχει αντιληφθεί τα πολιτικά του περιθώρια, αλλά υπάρχουν πέντε σημάδια πολιτικής βούλησης που πρέπει να τεθούν.
Πολιτική
23/04/15, 16:54
Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους. Σημαντικές πρωτοβουλίες από την Ευρώπη για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό. Διαβάτε αναλυτικά ρεπορτάζ και δηλώσεις, αλλά και το παρασκήνιο με τις διαρροές για το ...τελεσίγραφο.
του Γιάννη Αναστασάκου
23/04/15, 10:25
Φοβάμαι πως πολλές από τις κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνέχεια στρεβλώσεων ή επιδομάτων πελατειακών δικτύων. Δεν έχουν καμία σχέση με ανάπτυξη ή υπεράσπιση δικαιωμάτων των αδυνάμων...
του Μιχάλη Μιχαήλ
23/04/15, 08:35
Το μόνο νόημα που ενδεχομένως θα είχε ένα δημοψήφισμα, είναι να επικυρώσει ο λαός τη συμφωνία με τους εταίρους ώστε να μην αμφισβητηθεί από κάποια άλλη κυβέρνηση ως πρός την εφαρμογή της, όπως δηλαδή προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου...
του Τάσου Τέλλογλου
23/04/15, 08:34
Κάθε επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, αντιμετωπίζεται από τους εταίρους μας ως μια ευκαιρία για να συνεννοηθούν με την Αθήνα. «Διότι με τον υπουργό Οικονομικών σας είναι πια δύσκολο»...
Κόσμος
της Χριστίνας Πουλίδου
23/04/15, 23:44
Παπαγαλίζουμε με αυτοματισμό τα εθνικά στερεότυπα. Όμως, η διπλωματική γλώσσα έχει άπειρες δυνατότητες χειρισμού ευαίσθητων καταστάσεων. Όπως στις περιπτώσεις της Κύπρου και της Αρμενίας.
Υγεία
του Βασίλη Βενιζέλου
24/04/15, 00:18
Την ώρα που ο Καναδάς εξοικονομεί τεράστια ποσά με βάση τον σωστό προγραμματισμό που κάνει, στην Ελλάδα συζητάμε ακόμη για τις τιμές που πρέπει να έχουν τα γενόσημα.
Επιστήμη/Τεχνολογία
του Αίαντα Αρτεμάκη
23/04/15, 08:36
Η Google, η LEGO Education, το National Geographic, το Scientific American και το Virgin Galactic, προσκαλούν όλους τους νέους να δοκιμάσουν κάτι φιλόδοξο μέσα από την παρατήρηση και τον πειραματισμό.
Αθλητισμός
του Ανδρέα Ζαμπούκα
23/04/15, 16:02
Στην Ελλάδα εφαρμόστηκαν μέθοδοι μικροκαπιταλισμού και μεταπρατικής πρακτικής που εξυπηρέτησαν την τοπική μαφία και τα δίκτυά της. Τι έκαναν η FIFA και η UEFA; Τα στραβά μάτια.
Blog
του Λύο Καλοβυρνά
23/04/15, 09:46
Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων νιώθει ομόφυλη ερωτική έλξη και έχει ομόφυλες ερωτικές φαντασιώσεις αλλά το ποσοστό αυτών που υιοθετούν την ταυτότητα του γκέι είναι πολύ μικρότερο.
ΜούφαNet
του Νίκου Ζαχαριάδη
24/04/15, 09:27
Ο εξέχων επαναστατικός ψυχισμός του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άντεξε τον ρόλο του προέδρου σε μια τόσο συστημική επιτροπή όπως η διαρκής επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και κατέρρευσε
Πολιτισμός
του Ανδρέα Πετρουλάκη
24/04/15, 00:20
Το Άξιον Eστί είναι από τα ελάχιστα έργα της μουσικής παραγωγής της χώρας μας που έχει μνημειωθεί με έναν και μοναδικό τρόπο σε 3-4 γενιές. Δεν ήσαν όμως άγιοι οι συντελεστές του.
της Τζίνας Δαβιλά
24/04/15, 00:19
Ο Ρουβάς διαθέτει καλλιτεχνική ευφυΐα και μπορεί να ενδυθεί το έργο που θέλει να ερμηνεύσει. Κι ο Μπιθικώτσης όταν ερμήνευσε το «Ένα το Χελιδόνι» δεν ήταν ο απόλυτα σεβάσμιος τραγουδιστής.
Συμβαίνει
23/04/15, 13:26
Λίγες μέρες έμειναν για το πρώτο TEDxUniversityoftheAegean που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, στις 25 Απριλίου και τα μεγάλα ονόματα ομιλητών, performances και παρουσιαστή έχουν ήδη ανακοινωθεί!
Αναγνώστες
του Κ.Σ.
24/04/15, 00:09
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το θεωρητικό ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει μετατραπεί σε ακραία αλαζονεία. Τι σας ζήτησε ο λαός στις 25 Ιανουαρίου; Είστε σίγουροι πως το έχετε καταλάβει;
του Νέστορα Αλεξίου
24/04/15, 00:08
Γιατί ως κοινωνία ανεχόμαστε να υπάρχουν και να συντηρούνται οι διακρίσεις; Γιατί υπάρχουν ειδικές κατηγορίες με προνόμια στις πανελλήνιες; Μερικά παραδείγματα είναι ενδεικτικά για το πώς φτάσαμε στον βούρκο που είμαστε τώρα.
Κουζίνα
της Ευφροσύνης Κάτσουνα
24/04/15, 07:49
Ο ντάκος που θα σας ετοιμάσω είναι λίγο πειραγμένος, ανάλογα με τα δικά μου γούστα. Δεν μου αρέσει να βρέχω το παξιμάδι απευθείας, προτιμώ να ρίχνω λίγο νερό στη ντομάτα που το κάνει πιο νόστιμο. Να αλέσετε και ένα μικρό ξερό κρεμμύδι μέσα για να δώσει λίγο από το άρωμά του.
του Δημήτρη Μπούτου
24/04/15, 07:29
Τώρα που σιγά-σιγά τα αληθινά πορτοκάλια φεύγουν από τους πάγκους, στρώθηκα να ετοιμάσω γλυκιά μαρμελάδα πορτοκάλι με σκοπό να έχω αρκετή για να συνοδεύω το παγωτό καϊμάκι όλο το καλοκαίρι και τα βουτυράτα κέικ. Αν και πρωτάρης, η μαρμελάδα μου έπηξε, έδεσε και γέμισε τέσσερα μεγαλούτσικα βάζα.
23/04/15, 08:26
Ο έμπιστός μου χασάπης επέμενε να αγοράσω κάμποσο καλό κιμά κοτόπουλου για να φτιάξω μπιφτέκια σαν κεμπάπ και επιφυλακτική άρχισα να ψάχνω συνταγές και τρόπους για να νοστιμέψω το, ομολογουμένως, άνοστο - σε σχέση με το αρνίσιο και το μοσχαρίσιο - κρέας. Αυτά τα "ανάμεσα σε κεμπάπ και μπιφτέκια" μου άλλαξαν γνώμη.
Φωτογραφία
της Έβελυν Φώσκολου
Μέχρι και είκοσι χρόνια πριν, τριμπονιές ακούγονταν σχεδόν σε όλα τα χωριά της Τήνου. Σήμερα είναι λίγα χωριά που κρατούν το έθιμο, αλλά τα πρωτεία στο «παίξιμο» είχαν και έχουν τα χωριά του Πύργου και της Στενής.
© 2015
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter
 www.hellinika.gr

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους