Translate

Ρωμανιάς: Αναστέλλεται και δεν καταργείται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Από: http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/rwmanias-anastelletai-kai-den-katargeitai-i-ritra-midenikou-elleimmatos


Η κυβέρνηση επιδιώκει την αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος και όχι την κατάργησή της προκειμένου να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές.
rwmanias-anastelletai-kai-den-katargeitai-i-ritra-midenikou-elleimmatos

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Ρωμανιά και τον αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου Αλέξη Μητρόπουλο η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται, αλλά αναστέλλεται.
Η διατύπωση του νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις συντάξεις, αναφέρεται σε αναστολή, χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη κατάργηση.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, ανέφερε πως η διατύπωση του νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τις συντάξεις, αναφέρεται σε αναστολή, χωρίς να αναφέρει πουθενά τη λέξη κατάργηση. «Είτε καταργηθεί, είτε ανασταλεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, μειώσεις στις συντάξεις θα υπάρχουν», ανέφερε ο Α. Μητρόπουλος.
Από την πλευρά του και ο Γ. Ρωμανιάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «Δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη κατάργηση. Είναι αναστολή επ’ αόριστον... Φαίνεται ότι οι δανειστές κάνουν μία υποχώρηση στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος αλλά με πλεόνασμα 2%».
Την Παρασκευή κυβερνητικό non paper ανέφερε ότι θα ακυρωθεί νομοθετικά η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις «ώστε να παραμείνουν όπως έχουν διαμορφωθεί στις 31.12.2014».
Η πρώτη αντίδραση από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήρθε από τον πρώην υπουργό Εργασίας Ν. Βρούτση, ο οποίος με μήνυμά του στο twitter, σημειώνει πως «Η μάσκα του λαϊκισμού έπεσε!Ακόμη μία προεκλογική εξαπάτηση στους συνταξιούχους παίρνει τέλος. Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δεν καταργείται!»

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους