Translate

Άγιοι και Εκκλησία: Ενημέρωση και Ειδησεογραφία.





Εγκαίνια Ναού από τον Μητροπολίτη Καρυστίας (ΦΩΤΟ).


*Για την Romfea.gr | Γιάννης Κούκης* ------------------------------ Σήμερα Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, εγκαινίασε τον ιερό ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, στις Σπηλιές Κήπων Καρυστίας. Μεσα σε κλίμα άκρας συγκίνησης και κατάνυξης, ετελεσε την ιερά ακολουθία των εγκαινίων, κατα την διάρκεια της οποίας έκανε συχνές παύσεις για να εξηγήσει στους πιστούς - οι οποίοι από νωρίς είχαν κατακλείσει τόσο τον ιερό ναό, όσο και τον προαύλιο χώρο - την σημειολογία των όσων διαδραματίζονταν. *η συνέχεια Εδώ*

Η λέξη θάνατος άλλαξε όνομα και σημασία, έγινε Κοίμηση.


[image: panagia]Η εκκλησία μας σε όλες τις δεσποτικές και θεομητορικές εορτές έχει καθιερώσει τα Προεόρτια, την Κυριώνυμη μέρα και την Απόδοση της εορτής. Την Κυριακή η εκκλησία μας γιορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου δηλαδή 9 μέρες μετά τη Κοίμηση της και την «*εις ουρανούς μετάσταση της*». Η εκκλησία μας σε όλες τις δεσποτικές και θεομητορικές εορτές έχει καθιερώσει τα Προεόρτια, την Κυριώνυμη μέρα και την Απόδοση της εορτής. Διαβάστε περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ.


Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καταφθάνουν καθημερινά στο ιερό νησί της Τήνου και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο περίπυστο Εικόνισμα της Παναγίας. Όλοι αναζητούν το φυλλάδιο με το ιστορικό της Ευρέσεως και την φιλανθρωπική δράση του Ιερού Ιδρύματος από της συστάσεώς του μέχρι σήμερα το οποίο και τυπώνει η Διοικούσα Επιτροπή κατά εκατοντάδες χιλιάδες και διανέμεται δωρεάν. Διαβάστε περισσότερα »

Ο ΣΕΒ. ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ Ι.ΝΗΣΟ ΤΗΝΟ.


Με την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β' ιερούργησε σήμερα 20 Αυγούστου στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από Κληρικούς του Ιερού Ιδρύματος και παρεπιδημούντες Κληρικούς, ο οποίος βρίσκεται στην Ιερά Νήσο επικεφαλής πολυμελούς ομάδας αποτελουμένης από 56 νέους κατηχητές, κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη και ιερόπαιδες πραγματοποιώντας 3ήμερη Εκπαιδευτική και Προσκυνηματική Εκδρομή. Διαβάστε περισσότερα »

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΒΑΘΥΡΡΥΑΚΟΣ.


Τό Σάββατον, 22αν καί τήν Κυριακήν 23ην Αὐγούστου 2015 πανηγυρίζει ἡ ἱστορική Ἱερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Τό πρόγραμμα τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν ἔχει ὡς ἑξῆς: - *Σάββατον, 22 Αὐγούστου 2015:* Διαβάστε περισσότερα »

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους