Translate

protagon: Το πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων εκλογών

PROTAGON.gr
Πολιτική
του Αριστείδη Χατζή
26/08/15, 10:03
Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πολύ δημοφιλής κι έχει ακόμα μία πολιτική ευκαιρία, ενώ παίζει χωρίς αντίπαλο. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα θα λειτουργήσουν; Ή θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για αυτόν νωρίτερα;
των Ιωσήφ Κόβρα και Νεόφυτου Λοϊζίδη
25/08/15, 20:33
Η ισχυρή λαϊκή στήριξη είναι ψευδαίσθηση όταν ένα πριμοδοτούμενο κόμμα στηρίζεται στο ένα τρίτο των ψηφοφόρων. Η νέα Μεταπολίτευση στην Ελλάδα πρέπει να συνδιαστεί με τη μετάβαση στην απλή αναλογική.
του Τάκη Καραγιάννη
25/08/15, 20:25
Για πρώτη φορά στην πολιτική της ζωή, η Γεννηματά καλείται να πάρει μια κρίσιμη απόφαση. Κι όλα δείχνουν πως θα επιλέξει τον λάθος δρόμο: των τακτικισμών και των συσχετισμών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
του Άρη Τόλιου
25/08/15, 20:18
Μπορεί υπό προϋποθέσεις οι κάλπες του Σεπτεμβρίου να διαμορφώσουν όρους μιας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης, αρκεί ο Έλληνας πολίτης να ξεχάσει επιτέλους το «πρώτη φορά αριστερά» και να σκέφτεται σιγά-σιγά το… «πρώτη φορά γερμανικά».
του Αντώνη Παπαγιαννίδη
25/08/15, 14:47
Στην ΛΑΕ ανήκει σεβασμός, γιατί πήρε το κόστος διάσπασης αλλά και το κόστος της αποσαφήνισης και της πορείας στην έρημο. Ταυτόχρονα όμως με αυστηρότητα. Είναι ακόμη νωπές οι αρλουμπολογίες περί τρόπου μετάβασης σε εθνικό νόμισμα.
Οικονομία
του Γιώργου Στρατόπουλου
26/08/15, 09:50
Η μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και μια υπόσχεση αναδιάρθρωσης του χρέους παρουσιάζονται από την απελθούσα κυβέρνηση ως διαπραγματευτικές επιτυχίες. Όμως δεν είναι παρά συνέπειες κακών χειρισμών και ολέθριων λαθών.
Κόσμος
του Νίκου Σωκιανού
25/08/15, 20:28
Οι πολεμικές βιομηχανίες των Αμερικανών, των Ρώσων, των Ισραηλινών και των Γερμανών ανεβάζουν τζίρους. Όλα αυτά επηρεάζουν άμεσα η έμμεσα την εμπιστοσύνη των λαών στην ικανότητα των πλανηταρχών να θέσουν την κατάσταση υπο έλεγχο.
του Τάσου Τέλλογλου
25/08/15, 11:11
Για να δημιουργηθούν «κέντρα υποδοχής» σε Ελλάδα και Ιταλία, στα οποία θα γίνεται η επιλογή ποιοι μπορούν να μείνουν στην Ευρώπη, χρειάζεται η πλήρης αποεθνικοποίηση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου.
Αθλητισμός
του Γιάννη Τριανταφύλλου
25/08/15, 09:35
«Οι γριές» είναι και πάλι πρωταγωνίστριες! Βγήκαν από τη ναφθαλίνη και μοιάζουν αποφασισμένες για όλα. Κι αυτό είναι ενδιαφέρον και καλό για ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
Blog
της Ρίκας Βαγιάνη
25/08/15, 18:08
Αυτοί οι άνθρωποι, που μιλάνε τώρα στις τηλεοράσεις, εμένα μου φαίνονται σαν μεθυσμένοι. Τι «σαν» δηλαδή, είναι φανερά μεθυσμένοι από το πιο δυνατό πιοτό που υπάρχει - αυτό της εξουσίας.
ΜούφαNet
του Νίκου Ζαχαριάδη
25/08/15, 18:19
Με το γύρισμα ενός κουμπιού, θα μπορούν πλέον να μπαίνουν σε «μνημονιακό» ή «αντιμνημονιακό» mode, ανάλογα με το αν είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χάρη στην επινοητικότητα του πρώην υπουργού Εσωτερικών!
Αναγνώστες
του Τριαντάφυλλου Πετκανόπουλου
25/08/15, 21:29
Είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος του λαού πιστεύει ότι πραγματικά ο Τσίπρας το πάλεψε σκληρά στην περίφημη διαπραγμάτευσή του. Αυτό, ωστόσο, απέχει από την πραγματικότητα για πέντε λόγους. Ας τους δούμε.
του Παναγιώτη Τερζάκη
25/08/15, 16:51
Τους τελευταίους μήνες πάρα πολλοί αναγνώστες και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σηκώνοντας το λάβαρο του αντιρατσιστή και του δημοκράτη, επιτίθενται με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σε άρθρα ή γνώμες με τις οποίες δεν συμφωνούν.
Κουζίνα
της Mama Tsita
26/08/15, 07:33
Μία νόστιμη και μυρωδάτη σάλτσα με κανέλα και κρασί που παίζει παντού. Στο φαγητό, στις σαλάτες, στο γλυκό, ακόμη και στο παγωτό...
της Κικής Τριανταφύλλη
25/08/15, 07:31
Στη Σίφνο κάνουν μια ανάμεικτη σαλάτα με όλα τα καλούδια του νησιού, στην οποία βάζουν και τσίρο, δηλαδή σκουμπρί που έχει αποξηρανθεί στον αέρα, μπορεί όμως να γίνει και μαρινάτο ή παστό...
της Μαρίνας Μαυρομάτη
25/08/15, 07:26
Γλυκό της Σικελίας που παρασκευάζεται με χυμό καρπουζιού, ζάχαρη και λίγο άμυλο, κάτι σαν την δικιά μας μουσταλευριά δηλαδή που γίνεται με χυμό σταφυλιών, και το οποίο αρωματίζεται με νεράκι γιασεμιού...
Φωτογραφία
του Παντελή Κράνου
Το αγαπημένο μου θέμα ήταν ανέκαθεν τα ναυάγια. Τα κουφάρια των καραβιών, που είτε βυθίστηκαν είτε ποντίστηκαν στον βυθό, γίνονται σιγά σιγά αναπόσπαστο μέρος του, αφού σταδιακά μετατρέπονται σε θαλάσσιους υφάλους και προσφέρουν καταφύγιο σε πολλά είδη θαλάσσιας ζωής.
© 2015
Όροι χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων | Απεγγραφή από το Protagon Newsletter





www.hellinika.gr

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους