Translate

NewsLetter Hellinika.Gr: 4 Σεπτεμβρίου 2015

Παγίδα το καταθεσιολόγιο για όσους πούλησαν ακίνητο

Από: http://www.capital.gr/capitaltax/3059323/

Σπύρου Δημητρέλη
Αντιμέτωποι με μια παγίδα βρίσκονται χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι την εποχή της φούσκας των ακινήτων και παλιότερα προχώρησαν στην πώληση κάποιου ακινήτου. Ο λόγος; Εισέπραξαν ένα τίμημα κατά πολύ υψηλότερο από αυτό που εμφανίζεται στο σχετικό συμβόλαιο και μάλιστα με καθόλα νόμιμο τρόπο. Μόνο που πλέον είναι εκτεθειμένοι σε πιθανό έλεγχο που θα προκληθεί από το γεγονός ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν ποσά που εμφανίζονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

ΙΟΒΕ:Συρρίκνωση ζημιών για την αγορά πετρελαιοειδών το 2014

Από: http://www.kerdos.gr/

Περιορισμό ζημιών εμφάνισε το προηγούμενο έτος ο κλάδος των πετρελαιοειδών, παρά την υποχώρηση που κατέγραψαν οι πωλήσεις, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα που εκπόνησε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).


Ειδικότερα, το 2014 οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου εμπορίας πετρελαιοειδών διαμορφώθηκαν σε €10.697 εκατ. έναντι €10.933 εκατ. το 2012, καταγράφοντας μείωση κατά 2,2%. Ωστόσο, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 7% έναντι του 2013, διακόπτοντας τη συνεχή πορεία υποχώρησής του από το 2009. Ως αποτέλεσμα η πτώση στην αξία πωλήσεων αποδίδεται κυρίως στη μείωση των τιμών πώλησης των προϊόντων.

Τα μικτά κέρδη το 2014 αυξήθηκαν οριακά φτάνοντας στα €385 εκατ., έναντι €373 εκατ. την προηγούμενη χρονιά, ενώ το συνολικό κόστος πωληθέντων μειώθηκε κατά 2,4%.

Ντράγκι: Μειώνει τις προβλέψεις για ανάπτυξη


Ντράγκι: Μειώνει προβλέψεις για ανάπτυξη της ευρωζώνης-Βλέπει ρίσκα από αναδυόμενες

Από: http://www.euro2day.gr/news/world/article/1358572/





 
Η ΕΚΤ βλέπει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη στο 1,4% το 2015 από 1,5% τον Ιούνιο. Στο 0,1% μειώνει την πρόβλεψη για τον πληθωρισμό φέτος και στο 1,1% το 2016. Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού τους επόμενους μήνες. Ομαλά εξελίσσεται το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων εξελίσσεται ομαλά, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου ο Μάριο Ντράγκι, λέγοντας ότι τα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι συνεχίζεται η ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης έχει θετικό αντίκτυπο στο κόστος και στην διαθεσιμότητα των πιστώσεων για τις εταιρείες και τα νοικοκυριά. Επανέλαβε ότι προβλέπεται να διαρκέσει ως τον Σεπτέμβριο του 2016, αλλά πρόσθεσε ότι θα παραταθεί αν κριθεί απαραίτητο.
Παράλληλα, επισήμανε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αυξήσει το όριο αγοράς από κάθε έκδοση στο 33% από 25%.

Κρέτσου: Προτείνονται έκτακτα μέτρα για την εργασία και την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Από: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/ergasia/story/621207/kretsoy-proteinontai-ektakta-eynoika-metra-gia-tin-ergasia-kai-tin-anaptyxi-stin-ellada

Κρέτσου: Προτείνονται έκτακτα μέτρα για την εργασία και την ανάπτυξη στην Ελλάδα
Θα επισκεφθώ την Ελλάδα το φθινόπωρο για να συνομιλήσω με τα ενδιαφερόμενα μέρη που είναι υπεύθυνα για την επιμερισμένη διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ. Θα συνεργαστούμε για να αξιοποιηθούν πλήρως αυτές οι νέες ευκαιρίες ενημέρωσε κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα την παρουσίαση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου.
Η Επίτροπος, αρμόδια για την Περιφερειακή πολιτική, συμμετείχε στη συνεδρίαση παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: "Νέο ξεκίνημα για την εργασία και την ανάπτυξη στην Ελλάδα.

1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους