Translate

Πολωνία: Η Ρωσία είναι μεγαλύτερη απειλή από τους τζιχαντιστές

Από: http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/polonia-i-rosia-einai-megalyteri-apeili-apo-toys-tzixantistes


Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βαστσικόφσκι υποστήριξε πως η Ρωσία συνιστά μεγαλύτερη απειλή για την Ευρώπη από το Ισλαμικό Κράτος. Όπως είπε οι τζιχαντιστές είναι «μια πολύ σοβαρή απειλή», αλλά «όχι μια απειλή κατά της ύπαρξης της Ευρώπης».

«Οι ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν μια "υπαρξιακή απειλή". Μπορούν να καταστρέψουν χώρες», δήλωσε κατά τη διάρκεια μια συζήτησης για το μέλλον του ΝΑΤΟ στην ετησια σύνοδο για την ασφάλεια Globsec, που ξεκίνησε σήμερα στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.
«Είμαστε αντιμέτωποι επίσης και με απειλές μη υπαρξιακές, όπως η τρομοκρατία, όπως οι μεγάλες εισροές προσφύγων» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το Ισλαμικό Κράτος είναι μια πολύ σοβαρή απειλή, όμως δεν είναι μια απειλή για την ύπαρξη της Ευρώπης».
Ο ίδιος δήλωσε ότι ελπίζει να δει κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που έχει προγραμματιστεί τον Ιούλιο στη Βαρσοβία να ενισχύει την παρουσία των δυνάμεων από διαφορετικά κράτη μέλη του Συμφώνου στα ανατολικά σύνορά του.
«Αυτό θα ήταν ένα σύμβολο της αποφασιστικότητας να υπερασπιστούμε τα ανατολικά σύνορά μας. Μπορούμε να συζητήσουμε για την κλίμακα» αυτής της ανάπτυξης δυνάμεων, τόνισε ο Βίτολντ Βαστσικόφσκι.



1η επιλογή επτά ημερών

1η επιλογή τριάντα ημερών

1η επιλογή έτους